Federer onderuit tegen González

De Chileen Fernando González heeft voor de tweede verrassing gezorgd op de Masters Cup in Shanghai. Tegen Roger Federer werd het na drie sets 2-1.

Federer opende sterk en pakte de eerste set vrij overtuigend met 6-3. Daarna kwam González beter in de wedstrijd, en maakte het de Zwitser lastig. De Chileen, die in tien wedstrijden tegen Federer nooit wist te winnen, pakte de tweede set uiteindelijk middels een tie-break. In de derde en beslissende set werd Federer bij een stand van 5-5 eindelijk gebroken. Even verspeelde González nog een wedstrijdpunt met een knullige dubbele fout, maar hij bleef overeind en trok de laatste set met 7-5 naar zich toe.

Andy Roddick wist in dezelfde groep met dezelfde cijfers te winnen van de Rus Nikolay Davydenko. Vooral de servive van de Amerikaan was uitstekend; hij sloeg negenmaal een ace voorbij Davydenko. Vooral in de laatste set was de service van Roddick ongenaarbaar. Davydenko kon, na een uitstekende tweede set, slechts toekijken hoe Roddick zich naar de overwinning serveerde: 6-3, 4-6, 6-2.

Submitter:  Bron: FOK!Sport