[Upd] Ross Brawn naar Honda

vw_caddy
Naar verwachting zal vandaag bekend worden gemaakt dat Ross Brawn weer aan de slag gaat in de Formule 1. Niet bij Ferrari zoals door velen werd verwacht, maar bij Honda. Brawn gaat bij Honda teambaas Nick Fry vervangen.

De 52-jarige Engelsman staat bekend als een technisch mastermind die bij Ferrari heeft bijgedragen aan de vele successen van het team. Verwacht werd dan ook dat Brawn na zijn sabbatical weer terug zou keren bij het team uit Maranello. Brawn en Ferrari hebben in de afgelopen periode met elkaar onderhandeld over een nieuwe functie, maar deze onderhandelingen zijn in oktober stukgelopen. Brawn had ook bij Red Bull aan de slag kunnen gaan, maar hij heeft uiteindelijk voor Honda gekozen.

Honda-coureur Jenson Button zal tevreden zijn met de komst van Brawn. Volgens Button reed hij het afgelopen seizoen rond in iets waardeloos en wilde hij het komend seizoen echt verbetering zien, anders zou hij vertrekken bij het team.

Update 12:24

Honda heeft de komst van Ross Brawn officieel bevestigd. Brawn gaat functioneren naast Nick Fry en vervangt hem dus niet. "Ik vind het fantastisch om te gaan werken voor Honda," aldus Brawn. "Honda heeft een verleden in de Formule 1 waar het trots op mag zijn. De mogelijkheid om het team te helpen om zo de doelstellingen te realiseren is een fantastische uitdaging voor mij. Ik kijk er naar uit om met getalenteerde mensen te werken, samen moeten we Honda op het winnende pad gaan brengen." Brawn start zijn werkzaamheden bij Honda vanaf 26 november.