[Terugblik] Hoofdklasse zondagamateurs

Afgelopen zondag zijn er een aantal wedstrijden gespeeld bij de zondagamateurs. Hieronder kun je een terugblik lezen.

Hoofdklasse A

Door het slechte weer werden er twee wedstrijden in de zondaghoofdklasse A afgelast. Koploper Hollandia hoefde zijn wedstrijd tegen AFC niet te spelen en ook ADO '20 - Elinkwijk werd afgelast. Zonder te hoeven spelen had de Hoornse koploper een topweekend. De naaste concurrenten wisten hun duel niet te winnen. Türkiyemspor verslikte zich behoorlijk in het wisselvallige omniworld uit Lelystad. Alle doelpunten werden pas in het laatste kwart van de wedstrijd tegen de touwen gewerkt. Haaglandia wist voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem te winnen, Argon was de pineut. De ploeg uit Rijswijk sluipt zo toch weer langzaam naar de top. VVSB wist ook niet te winnen voor eigen publiek. In Noordwijkerhout was DWV uit Amsterdam te sterk door slim gebruik te maken van countermomenten. DWS uit Amsterdam ging met 3-1 onderuit tegen Westlandia uit Naaldwijk.

Hoofdklasse B

Ook ‌in de hoofdklasse B gingen een aantal wedstrijden niet door vanwege het slechte weer. De duels tussen Meerssen - EVV, Udi '19 - DESK, Dijkse Boys - Deurne en Geldrop - OJC Rosmalen werden afgelast.In Veldhoven werd wel gevoetbald tussen het thusspelende UNA en Gemert. In de eerste helft zag het thuispubliek een hattrick van UNA-speler Niek van Boekel. UNA bracht in de tweede helft nog een tweetal spelers uit de A1 in en liep verder uit naar 5-0. Baronie uit Breda werd thuis getrakteerd op een nederlaag door Schijndel. Schijndel staat op de laatste plaats en kan de punten dus goed gebruiken. In de eerste helft werd er niet gescoord maar Schijndel wist in de tweede helft wel tweemaal het net te vinden. Ook Papendrecht wist te winnen en niet tegen de minste. JVC Cuijk verloor met 2-1 van de Papendrechters. Vlak voor tijd scoorde JVC nog maar uiteindelijk trok Papendrecht in de blessuretijd aan het langste eind.

Hoofdklasse C

Ook in hoofdklasse C werden er een aantal duels afgelast. Slechts drie duels gingen door. WKE uit Emmen speelde Quick '20 helemaal van de mat. Na 22 minuten stond de ploeg al met 3-0 voor en liet Quick in het spel komen. De Emmenaren wisten in de tweede helft alsnog uit te lopen naar een 5-0 overwinning. In een slechte wedstrijd toonde De Bataven zich de slimste ploeg en pakte de drie punten. Toch kreeg Babberich de grootste kans maar Rogers schoot de bal op de paal. De Batavan speelde niet groots, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind. Sneek kon in Rheden helemaal los gaan. Bij rust stond het 1-4. Rheden speelde dramatisch slecht en de ploeg liep uiteindelijk tegen een 1-5 nederlaag aan. Klaas Schotanus was de man van de wedstrijd met 3 doelpunten. Sneek nam door de winst wat afstand van de onderste regionen.