FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 september 2007

Bedrijfsleider besteelt eigen zaak

Icoon Domme criminelenVeertigduizend euro heeft een voormalig assistent-bedrijfsleider in zijn 'eigen' supermarkt buit gemaakt. Al dit geld is verspreid over een aantal jaren uit de kassa's van de supermarkt gehaald.

De diefstal kwam aan het licht tijdens een strafzaak tegen de man. De man uit Nijverdal zat al tijden diep in de schulden. Hij vervalste op zijn werk retourbonnen en stak vervolgens het geld in zijn eigen zak. Volgens zijn advocaat was dit mogelijk omdat er niets gecontroleerd werd. De rechter was het er niet mee eens en zei hierop dat een bedrijf zijn medewerkers moet kunnen vertrouwen.

De man zit de komende tijd nog niet verlegen om werk. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Met dank aan moniek2006 voor de submit.

PvdA-raadslid aangehouden voor huiselijk geweld

Icoon PolitiekEen PvdA-raadslid uit het Overijsselse Hellendoorn die half augustus is aangehouden en sinds die tijd in voorarrest zit wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Het Openbaar Ministerie wil geen toelichting geven op de zaak.

Wel is de computer van de man in beslag genomen om zijn e-mails na te trekken. Waarom justitie de mails wil bekijken is niet bekend. De Hellendoornse fractie van de PvdA en GroenLinks heeft geschokt op de zaak gereageerd. Fractievoorzitter Klein Meulman laat weten dat er nog geen oordeel is geveld over de toekomst van het raadslid.

Brandstederzoons opgepakt

Rick en Robert Brandsteder, de zoons van de tv-presentator Ron Brandsteder, zijn dit weekend opgepakt door de politie. Net als hun vader lusten ze graag een borrel, en zijn dan ook opgepakt omdat ze zwaar dronken met anderen op de vuist gingen.

Tijdens het radioprogramma 'Je dag is goed' van Jeroen van Inkel, was Amanda te horen, die een kennis is van de dj. Ze vertelde dat ze heeft gezien dat de beide Brandstedertjes buiten hun schuld betrokken zijn geraakt bij een 'enorme matpartij'. "De jongste zoon probeerde een ontstanende ruzie te sussen. Maar toen werd hij door de herrieschoppers belaagd. Hierop schoot zijn oudere broer Rick hem te hulp", zo vertelde de vrouw in RTL Boulevard.

De politie trad hard op tegen de beide zoons, zo vertelde Amanda's vriendin Kim in Shownieuws. "Er kwam een eenheid met politie- en motoragenten die de twee jongens flink aanpakten. Het was één grote mishandelingspartij. Ze werden op de grond gegooid en tegen rolluiken aangedrukt. En dat terwijl die jongste van Brandsteder alleen maar zijn burgerplicht deed om iemand in nood te helpen. Ze zijn van slachtoffer dader geworden."

De politie heeft vanavond op de kwestie gereageerd. "We kunnen in dit verband geen namen noemen, maar wel wat zich in de nacht van afgelopen zondag omstreeks vijf uur in de ochtend heeft afgespeeld. Toen onze eenheid arriveerde in de Lange Leidse Dwarsstraat was er een twist die de politie geprobeerd heeft te sussen. Twee van de betrokkenen, die overigens flink hadden gedronken, bleven slaande bewegingen maken en schelden. Bij hun aanhouding hebben zij zich verzet. Het gaat om verdachten uit het geboortejaar 1986 en 1984. Beiden zijn meegenomen voor verhoor, waarna ze hun roes uit konden slapen. Vervolgens zijn ze heengezonden."

RTL Nederland kan nog niet zeggen of het incident ook consequenties heeft voor Rick. Rick treedt namelijk in de voetsporen van zijn vader in een programma van de Sponsor Bingo Loterij. "We weten er op dit moment nog te weinig van om vast te stellen wat er moet gebeuren en of er wel iets moet gebeuren", zo laat een woordvoerder van de zender weten.


Hier vierde Rick nog een feestje met enkele Ajacieden

Oliespoor doet dronken bestuurder das om

Icoon WeirdEen Poolse dronken automobilist is tegen de lamp gelopen door een oliespoor. De man had op de Steenbergseweg in het Brabantse Dinteloord een paaltje omver gereden.

Het oliespoor leidde de politie van het paaltje naar Heijningen waar een auto met schade en een nog warme motorkap stond. De 33-jarige Pool die uit de woning liep waar de auto stond geparkeerd bleek de bestuurder. Eerder die nacht was hij al stomdronken in Steenbergen achter het stuur betrapt met vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Toen was zijn rijbewijs afgenomen. De nieuwe aanhouding leverde hem een reeks extra bekeuringen op: het verlaten van de plaats van een ongeluk, rijverbod negeren en rijden zonder geldig rijbewijs.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Timmerman mag naakt blijven werken

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een timmerman uit de Verenigde Staten die vorig jaar werd opgepakt omdat hij bloot aan het werk was heeft de zedenwet niet overtreden. Dat heeft de rechter bepaald.

De 51-jarige Percy Honniball uit Oakland gedroeg zich niet obsceen en ook handelde hij niet met het oog op seksueel genot, aldus de rechter. De man was naakt aan het timmeren en zagen toen hij door iemand werd gespot die de politie inschakelde.

Percy werd in het verleden al drie keer opgepakt omdat hij zonder kleren aan het werk was. Zelf zegt hij het prettig te vinden bloot te werken en zo houdt hij zijn kledij tenminste proper.

Met dank aan Bas_in_het_Veldt, MiesMouse, Karolientjuh en Hi_flyer voor de submit.

Zellweger (38) en McCartney (65) daten met elkaar

Icoon ShowbizzDe 38-jarige actrice Renée Zellweger en de 65-jarige Paul McCartney hebben vermoedelijk een prille relatie. Samen gaan ze in ieder geval een romantisch weekendje weg. Zellweger heeft een luxecottage geboekt in de East Hamptons zodat zij en Paul elkaar beter kunnen leren kennen.

Zellweger leerde McCartney kennen tijdens een concert vorige maand in New York. Ze konden het meteen goed met elkaar vinden en dineerden bij kaarslicht in een restaurant. Vorige week hadden ze elkaar weer ontmoet in het vakantiehuis van Jon Bon Jovi in East Hampton.

De ex-Beatle heeft overigens niet te klagen over aandacht van het vrouwelijk geslacht. Zo werd hij eerder gespot met de modellen Elle MacPherson en Christie Brinkley.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
Oude snoeper Paul McCartney

Rotterdam voert scootmobielen op

In Rotterdam is het nu oppassen geblazen. De gemeente heeft namelijk het besluit genomen scootmobielen op te voeren. Hiermee zou opa met een snelheid van maar liefst twaalf kilometer per uur langs je kunnen razen. De maximumsnelheid is nu nog begrensd op acht kilometer per uur.

De oudjes van het scootplatform Rotterdam zijn door het dolle heen. "Op een scooter die acht kilometer per uur gaat, kan je het gras zien groeien", meldt snelle scootmobieler Rieks Weerman. Samen met zijn kornuiten van het platform streed hij jarenlang voor een snellere scootmobiel.

De echte fanatieke scootmobieler gebruikt zijn voertuig niet alleen voor het dagelijkse ritje naar de supermarkt, ze rijden ook mee met hun fietsende partner. De jongere scootmobielgebruikers brengen er zelfs hun kinderen mee naar school, zo legt hij uit. Weerman zelf legt meer dan honderd kilometer per week af met zijn scootmobiel. Een beetje gas op de plank is daarbij wel welkom.

Rotterdam testte het afgelopen jaar met succes de snellere scootmobielen. Het aantal ongelukken bleef in de proefperiode gelijk.

Gelukkig mag niet iedereen zomaar op een snelle scootmobiel scheuren. Degene die een opgevoerde scootmobiel wil, moet met succes een theorie- en praktijkexamen afleggen. Ook moet de scootmobiel op een geschikte plek worden gestald en moet hij dagelijks meer dan een kilometer lang worden uitgelaten.


Zelfs de politie is geïnteresseerd in de snelle scootmobielen

Dewinter: "Het is tijd voor Bye Bye Belgium"

Icoon BelgieVoorman Filip Dewinter heeft het Vlaams parlement gevraagd "euthanasie te plegen op België". Volgens hem is België na 180 jaar terminaal ziek. "Het is tijd voor de de drie b's: Bye Bye Belgium", zei hij in een ingelast debat in het Vlaams parlement, aldus de Vlaamse omroep VRT.

Aanleiding voor het debat zijn de grote problemen om een nieuwe Belgische regering te vormen door grote tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen. Sommigen zien al een 'fluwelen opsplitsing' van het land.

Vlaams Belang wil Vlaanderen uitroepen tot een republiek. Dewinter vroeg het parlement alvast technische voorbereidingen te treffen om Vlaanderen autonoom te laten voortbestaan. Andere partijen in het parlement willen niet zover gaan als het Vlaams Belang.

Grootste led-scherm

Silk street, het grote winkelgebied in Beijing, heeft er een flinke attractie bij: een LED-videoscherm van 30 meter breed en 250 meter lang, dat als een hemel boven de winkelstraat geplaatst is.

Silk Street, Beijing

Silk street (a.k.a. Xiushui Market) is het winkelgebied in Beijing dat vooral berucht is door het gigantische aanbod in namaak-spullen. Het scherm heeft een prijskaartje van 32 miljoen dollar en bestaat uit vijf gekoppelde videoschermen.

Tijd voor bewegende beelden...

Knallen met Detroit Rock City in Rock Band

Gisteren maakten we al bekend dat Soundgardens Black Hole Sun en Dani California van Red Hot Chili Peppers te spelen zullen zijn in Rock Band, maar nu blijkt dat er nog een nummer officieel bevestigd is door Harmonix.

Haal de zwarte en witte schmink maar tevoorschijn, Detroit Rock City van KISS zal in Rock Band tot de playlist gaan behoren. Voor degenen die geen idee hebben wie of wat KISS is, hieronder een voorproefje.

Bekijk de eerste drie minuten van Uwe Bolls Postal

Net op tijd voor 9/11 is daar regisseur Uwe Boll die ons de eerste drie minuten van zijn magnum opus Postal gunt. Eindelijk komen we te weten wat er is gebeurd in het vliegtuig dat als eerste in het WTC vloog.

Postal is omstreden om het feit dat het zich profileert als een politiek zeer incorrecte film en natuurlijk omdat Uwe Boll bekend staat als een wan-regisseur pur sang. Of Boll deze keer wel op de goeie weg is? Kijk en oordeel zelf.

Alonso plande protest tegen Schumi

Fernando Alonso wilde in Monaco vorig jaar op de grid voor Michael Schumachers wagen gaan liggen als de Duitser niet bestraft zou zijn voor diens capriolen in de kwalificatie.

Michael Schumacher pakte in Monaco vorig jaar op controversiële wijze de pole position, toen hij in de laatste seconden van de kwalificatie de bocht Rascasse niet haalde en daarmee Fernando Alonso verhinderde de pole position van hem af te nemen. De wedstrijdleiding oordeelde 's avonds laat dat Schumacher zijn wagen met opzet op de baan zou hebben stilgezet en verwees hem naar de laatste startplaats.

Als Schumacher niet zou zijn gestraft voor het incident, zou Alonso voor een persoonlijk protest op de grid hebben gekozen. Dat blijkt uit het boek 'Michael Schumacher: The Edge of Greatness', waarin Mark Webber vertelt dat Alonso zijn plannen tijdens een diner op zaterdagavond uit de doeken deed. Volgens Webber zei Alonso: "Ik wil voor zijn auto gaan liggen. Ik rijd naar de grid, stap uit mijn wagen en ga voor zijn auto liggen."

Uit de betreffende passage in het boek blijkt ook dat Schumacher in eerste instantie verbaasd was dat hij de pole toch nog had gehad. "Ik stond bij de weegschaal en Michael zei tegen me: 'Ik kan niet geloven dat ik nog steeds op pole sta'," aldus Webber. "Hij was erg opgewonden en ik dacht: 'Wat raar, dat is niet de beste manier om een pole te pakken'."

Nieuwe drivers voor Quake Wars

Nadat eerder vandaag de Enemy Territory: Quake Wars demo uitkwam, zijn zowel ATi als nVidia met nieuwe drivers gekomen.

ATi heeft vandaag niet alleen hun Catalyst 7.9 online gezet (hier te vinden), maar ook een speciale hotfix gebaseerd op de Catalyst 7.9 speciaal voor Quake Wars. Deze hotfix valt hier te vinden, en is jammer genoeg alleen beschikbaar voor de 32-bit versies van Windows.

nVidia is vandaag ook met een driver gekomen, de Forceware 163.67 beta driver. Deze valt hier te vinden, voor zowel 32 als 64-bit versies van Windows.

Let wel, zowel de hotfix van ATi als de nieuwe Forceware van nVidia zijn betasoftware, zijn ook niet uitgebreid getest door Microsoft en zijn dus op eigen risico om te gebruiken.


Sneller scheuren dankzij nieuwe drivers

Hamilton twijfelt aan goede afloop

Lewis Hamilton gaat momenteel aan de leiding het het klassement om het wereldkampioenschap. Toch voelt de coureur van McLaren Mercedes zich niet helemaal op zijn gemak. Naar eigen zeggen zou hij volgende week wel eens zonder werk kunnen te zitten.

Aanstaande donderdag moet McLaren zich wederom verantwoorden bij de FIA. Dit heeft alles te maken met spionagezaak Stepneygate. De internationale autosportbond zou namelijk over nieuwe bewijzen beschikken. Mocht het zo zijn dat het team schuldig wordt bevonden, dan is het seizoen voorbij. Ook volgend jaar zou de ploeg dan niet in actie mogen komen.

"Als je er goed over nadenkt, dan kan mij en ook het team alles worden ontnomen", aldus Hamilton na de Grote Prijs van Italië. "En als je ook daar weer goed over nadenkt, dan denk je echt: ‘Wow, ik kan volgende week wel eens zonder werk zitten, en wat dan?’. Het gaat juist zo goed en dan wordt opeens alles waar je zo hard voor hebt gewerkt je ontnomen…"

Ondanks de eerste en tweede plaats van afgelopen weekend werd de race toch overschaduwd door de zitting die donderdag plaats zal vinden. McLaren stuurde aan het begin van de dag een persbericht rond. Hierin was te lezen dat de ploeg twijfelde over het optreden van de Italiaanse autoriteiten.

Voorafgaand aan de kwalificatie werden belangrijke mensen binnen het team op de hoogte gebracht van het nieuwe onderzoek. Het team was het namelijk niet eens met de tijd dat het nieuws bekend werd. Bovendien werd hardnekkig ontkend dat men iets gehoord zou hebben.

Hamilton heeft laten weten dat hij alle vertrouwen in zijn team heeft, maar is wel van mening dat zijn liefde voor de Formule 1 danig op de proef wordt gesteld. "Ik had nooit verwacht dat ik hier zou zitten en zou zeggen dat ik iets haat aan de F1, maar de politieke spelletjes en de mensen die anderen met de grond gelijk willen maken zijn ongelofelijk."

"Ik wil jullie allemaal vertellen dat (teambaas, red.) Ron Dennis altijd heel, heel loyaal aan mij is geweest. Hij heeft mij altijd een kans gegeven en is altijd zo goed voor mij geweest. Ik heb nooit één reden gehad om hem niet te geloven", vervolgde de Britse coureur. "Hij heeft het op het moment heel moeilijk, want volgens mij probeert een aantal mensen hem de afgrond in te helpen. En het enige dat ik kan doen is hem steunen."

Hamilton besloot met de woorden: "De Formule 1 zal nooit meer hetzelfde zijn zonder McLaren, dus laten we hopen dat het allemaal goed komt."


Met dank aan Weekstrom en steenz voor de submit

Enemy Territory: Quake Wars demo verschenen (mirrors)

Zoals vorige week al bekend werd gemaakt, is vanaf vandaag de demo van Enemy Territory: Quake Wars speelbaar. De game zelf komt pas 28 september uit, maar PC gamers krijgen dus al een voorproefje voorgeschoteld.

De demo bevat de laatste versie van de map Valley, die zowel in single- als multiplayer te spelen is. De map behoort tot een van de grootsten uit het spel, en bestaat uit bergen, tunnels en water. Ook kan de speler zich over het landschap en door de lucht verplaatsen middels de aanwezige voertuigen.

Hieronder een grote lijst met mirrors waar de demo te downloaden is.

Worthplaying
Gamershell
4players
Filefront
Fileplanet
ID Software torrent
Ausgamers
Cybergamer.hu
K-Files
Bonusweb
Gameswelt
Gamedemos
Strategy informer
Internode
FZ
Action Trip
Gbase mirrors

Unreal Tournament 3 misschien niet in november?

Vele gamers wachten met smart op Unreal Tournament 3, het vervolg op het immens populaire Unreal Tournament 2004. De game staat voor november gepland, al blijkt dit helemaal geen vaste datum te zijn volgens Mark Rein van Epic:

We do not know exactly when the game will be completed. All we've said is that we're hoping for a November release but as you know we value getting it right over getting it right now so there's no guarantee of that.

Typisch geval van "It's done when it's done" dus.

Unreal Tournament 3 wordt in ieder geval verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

'DNA van Maddie in huurauto ouders'

Icoon BuitenlandsDe politie heeft via een DNA-analyse bewijs gevonden dat het lichaam van de vermiste vierjarige kleuter Madeleine McCann, beter bekend als Maddie, in de huurauto van haar ouders heeft gelegen.

Maddie zou vijf weken na de verdwijning in de wagen hebben gelegen. Dat melden bronnen aan Sky News. Daarmee lijkt het net zich rond de ouders steeds meer te sluiten.

Het forensisch lab in Birmingham vond in toegestuurde bloedsporen in totaal drie matchen met het DNA van Maddie. Bij de eerste match ging het om DNA op de vensterbank van het appartement. In de wagen die de ouders huurden werd ook dna aangetroffen dat daar mogelijk kan zijn beland door overdracht van kleding. In de kofferbak van de auto was een volledige match met Maddie's DNA wat het meest overtuigende bewijs is in de hele zaak.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
De vermiste Maddie

Punten dertiende ronde

De Grand Prix van Italië zorgde voor nog meer spanning in het wereldkampioenschap voor coureurs. Of het in de F1manager ook nog zo spannend is, lees je hieronder.

Het was een rustige race, dus er waren weinig strafpunten te verdelen. Felipe Massa viel uit met problemen aan de ophanging, wat het Ferrarichassis vijftien minpunten opleverde. David Coulthard en Takuma Sato kregen na de kwalificatie een nieuwe versnellingsbak, wat vijf strafpunten voor hun motoren betekende.

Dertien deelnemers hadden het beste team voor deze race en haalden 486 punten: American_Nightmare, Binki, BitetheBullet, Droid, eieregooie, ElmarO, MadKiloClosed, NoizEkick, Schaberg, tacokoek, Toontje_Lager, veter en Yacht_F1.

In het puntenklassement heeft Toontje_Lager met 3975 punten de leiding overgenomen van MellowYellow, die 3938 punten heeft en is gezakt naar de zesde plaats. Binki en MadKiloClosed zijn met 3971 punten gestegen naar de tweede plaats.

Bij de subleagues scoorde Interxion F1 team 452 punten en was daarmee de bestscorende league. Team holland was tweede met 447 punten, Racing Team X-fi volgde met 445 punten.

Team holland blijft aan de leiding bij de subleagues, met 3807 punten. Racing Team X-fi is nog steeds tweede met 3717 punten, de derde plaats is een close fight tussen LosserF1 en n00bs.

De volgende race is komend weekend al: de Grand Prix van België. Wissels voor deze wedstrijd kan je doorvoeren tot 15 september 00.01u.

'Britney Spears gebroken en in tranen'

Icoon ShowbizzHet bedroevende optreden van Britney Spears heeft vandaag veel stof doen opwaaien. De media en het publiek waren verontwaardigd over het optreden tijdens de MTV Video Music Awards. Ook Britney zelf was niet tevreden over het optreden. Het Amerikaanse tijdschrift US Weekly meldt dat ze backstage in tranen en zenuwachtig was en weet dat ze het erg slecht gedaan heeft.

In een strakke bikini betrad de 25-jarige zangeres het podium van Palms Hotel and Casino in Las Vegas. De popzangeres leek haar dansroutine en playbackkunsten helemaal verleerd te zijn en het optreden leek nergens op. Een anonieme insider van de VMA Awards meldt dat Britney zich voor het optreden al niet helemaal lekker voelde, omdat ze net een kapster ontslagen had. Ook zou ze hebben moeten improviseren, omdat er mankementen waren aan het podium.

Exen Pamela Anderson hebben slaande ruzie

De rockers Tommy Lee en Kid Rock zijn echt het soort van ruwe bolster, blanke pit. Gisteren hadden beide rockers slaande ruzie bij de uitreiking van de MTV Video Music Awards.

Naast hun gezamenlijke voorliefde voor jankende gitaren en dito stemgeluid, hebben ze ook beide dezelfde vrouw in bed gehad. Zo kunnen ze beiden met een big smile vertellen dat zij met Pamela Anderson het bed hebben gedeeld. Sterker nog, ze waren zelfs met haar getrouwd. Het is echter niet bekend of de blonde bimbo, die gisteren optrad als gastpresentatrice van de awardshow, de aanleiding vormde voor de vechtpartij.

Een ooggetuige meldde dat het Kid Rock was die de klappen uitdeelde. Tommy Lee zou echter degene zijn geweest die Kid Rock had uitgedaagd.

Kid Rock wilde eerste niet op de uitdagingen ingaan. Maar toen Tommy Lee ineens dreigend opstond, reageerde Kid Rock hierop door Tommy twee klappen te verkopen. Eerst eentje met de rug van zijn hand. De volgende was echter met de volle vuist.

Ondanks dat Tommy Lee geen klappen had uitgedeeld, werd hij toch door de security afgevoerd. Kid Rock mocht echter de show uitzitten, maar kreeg later een dagvaarding wegens mishandeling. Met een beetje pech mag de rocker straks een half jaar op water en brood.


Wie wil er nu niet om haar vechten?


Met dank aan sandeman11 voor de submit.

Devolder geeft hoop op podium nog niet op

De Gouden Trui kende in de Vuelta een opmerkelijke drager in de vorm van Stijn Devolder. De Belg mocht de trui afgelopen zaterdag aantrekken, helaas voor de jonge Belg zou hij zijn eerste positie in het algemeen klassement een dag later kwijtraken aan Denis Menchov. Een slechte dag op het verkeerde moment.
Na afloop van de tijdrit in Zaragoza was de West-Vlaming nog in de wolken toen hij de eerste plek in het algemeen klassement van de Vuelta bemachtigde. "Dit pakken ze mij alvast niet meer af." Al in de volgende etappe ging het mis in de rit naar Cerler. "Nee, het had niets met de druk van de leiderstrui te maken. Ik heb ook voldoende gedronken en gegeten. Ik heb een rustige nacht gehad. Ik heb geen aanwijsbare reden. Al van in het begin voelde ik dat ik vierkant draaide. Slechte benen. Al van op de eerste col, de Puerto de Monrepós, hoopte ik dat ik de schade zou kunnen beperken", aldus een aangeslagen Devolder.

Disovery Channel ploegleider Dirk Demol weet ook niet waar de slechte dag vandaan kwam. "Stijn had de pech dat zijn mindere dag samenviel met een finish bergop. Nu is het afwachten hoe hij recupereert en mentaal herstelt van deze serieuze klap. Zijn tegenstanders hebben ook veel meer terreinervaring dan Stijn. Op Arcalis-Andorra weten we of een derde plaats in de eindstand een realistisch doel is. We blijven hem als kopman beschermen. Toch gaf hij vanaf zaterdagavond een heel ontspannen indruk. Hij bleef ijzig kalm, hoewel hij donderdag en vrijdag toch zo bloednerveus was. Bizar, hij startte met enkele mindere dagen, maar de jongste vier dagen liep het lekker. Eigenlijk veel beter dan we verwacht hadden."

Emile Ratelband voor zesde keer vader

Icoon ShowbizzEmile Ratelband is voor de zesde keer vader geworden. De 58-jarige positiviteitsgoeroe kreeg met zijn tweede echtgenote Moon (37) een dochtertje. De bevalling liep niet zo goed, het kind moest uiteindelijk met een zuignap worden gehaald en had een soort van hersenschudding.

Royce Romée weegt bijna vier kilo en is 51 centimeter lang. Royce werd geboren op de verjaardag van zijn andere dochtertje Beau Aimée die inmiddels zes jaar oud is. Emile Ratelband heeft uit een eerder huwelijk ook nog vier inmiddels volwassen kinderen. In totaal heeft Emile nu vier dochters (Minou, Georgine, Beau-Aimee en Royce Romée) en twee zonen (Rolls en Charles). Het kleine meisje heeft twee zussen die dertig jaar ouder zijn.


Emile Ratelband weer papa

Blizzard werkt aan derde project: Hydra

Notoire roddelsite The Inquirer heeft weer eens een sappig gerucht voor ons.

The Inquirer is namelijk aanwezig op de Game Developer Conference in Austin, Texas en daar is Blizzard nu ook. Volgens de site is het niet verwonderlijk als je daar ergens een gesprek opvangt tussen twee Blizzard medewerkers dat als volgt gaat:

quote
Blizzard Employee 1: What are you working on?
Blizzard Employee 2: Starcraft II, and you?
Blizzard Employee 1: I am working on Hydra.

Meer wil The Inquirer er niet over kwijt, het zou in ieder geval een derde project zijn voor Blizzard naast World of Warcraft en Starcraft II.

Welvaartsgroei Groningen in EU top 10

Icoon Onderzoek Provincie Groningen staat in de top tien van gebieden binnen de EU waar de welvaart het snelst is gestegen. De provincie staat op een mooie zevende plaats van de in totaal 268 meedingende regio's.

Europees statistisch bureau Eurostat heeft het onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat het bruto nationaal product per inwoner in de provincie Groningen tussen 1999 en 2004 maar liefst 17,0 procent gestegen. Het armste gebied, dat onder het EU-gemiddelde zit, is het noordoostelijke deel van Roemenië.

In Londen hebben de mensen het goed. De regio Londen is de welvarendste binnen de EU. Luxemburg en Brussel volgen. De provincie Utrecht staat op de tiende plaats.

Groningen-stad

Codemasters komt met straatracer Race Driver One

Dat de Neon-engine in staat was tot een knap staaltje werk was ons al duidelijk na het racemonster Colin McRae: Dirt, maar dat het allemaal nog beter kan gaat Codemasters in 2008 proberen te bewijzen met Race Driver One.

Race Driver One zal een straatrace game worden, die je mee zal nemen op een tocht als nooit tevoren. Het uiteindelijke doel van de game is om de beste straatracer van de wereld te worden. In deze titel zul je moeten gaan strijden op prachtige circuits in de VS, Europa, Japan en nog andere onbekende oorden. Overigens zul je niet alleen kunnen gaan straatracen, maar kun je ook meedoen aan officiële competities op echte circuits. Om bij de racefans onder ons hun hartjes alvast flink te laten loeien zijn hier alvast wat screens:

Ook Cybeira18 wordt bedankt voor zijn submit.

Islam nieuw vak op Nederlandse basisscholen

Icoon OnderwijsVanaf vandaag is het voor basisscholen mogelijk om een nieuw vak aan het lespakket toe te voegen. De Islamitische Scholen Bestuurs Organisatie heeft samen met de Stichting Leerplanontwikkeling een officieel lespakket over de islam ontwikkeld. Het is de eerste officiële islamitische lesmethode in Nederland.

De nieuwe methode zal vooral gebruikt worden bij islamitische scholen maar het openbare basisonderwijs kan de methode ook gebruiken. Tot op heden werd het islamitische lesmateriaal altijd samengesteld door de godsdienstleraren, maar dat werd vaak beïnvloed door religieuze organisaties. In 2002 werd er al aangedrongen op een gemeenschappelijke methode door toenmalig minister van Onderwijs Van der Hoeven.

Met dank aan Lasta voor de submit.

Oor afgebeten bij ruzie

Icoon BizarBij een vechtpartij tussen zes mensen is maandag het oor van een 21-jarige vrouw afgebeten. De uit de hand gelopen ruzie ontstond in een flat in Amsterdam. Eén van de ruziemakers zette zijn tanden in het oor.

Het slachtoffer is samen met haar oorschelp naar het ziekenhuis gebracht. Het oor werd koel gehouden op een stuk bevroren vlees; ijs was niet voorhanden. In het ziekenhuis is het oor weer aangenaaid. Het is nog niet zeker of het oor blijft zitten.

De reden van de ruzie is onbekend. De politie heeft een man en een vrouw opgepakt. Door wie van deze twee het slachtoffer gebeten is, is nog niet duidelijk.

Treinverkeer rond Utrecht Centraal ligt plat

Icoon VervoerSinds 19.00 uur vanavond ligt het treinverkeer rond Utrecht compleet stil. Spoorbeheerder ProRail laat weten dat er problemen zijn met de sein- en wisselbediening bij Gouda, Woerden en Alphen aan den Rijn. De bediening op het verkeersleidingcentrum functioneert niet goed meer en de oorzaak is nog niet bekend.

De reizigers die van en naar Utrecht Centraal en Gouda willen reizen moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Het treinverkeer van Utrecht naar Amsterdam, Maarssen, Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Tiel, Arnhem, Hilversum en Leiden heeft ook last van flinke vertragingen. De storing kan nog wel enige tijd duren en de reizigers worden geadviseerd om niet via Utrecht Centraal te reizen. Dit meldde een woordvoerder van ProRail.

FOK!radio: FOK!ster Twinky en rellende eindredacteur

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het is weer eens tijd voor leuke FOK!kers in de studio van FOK!radio. En vanavond een FOK!ster zelfs. Ze omschrijft zichzelf als klein, lief, schattig, sarcastisch, gevat, scherp, intelligent en koppig. En volgens menig mannelijk FOK!ker ziet ze er nog goed uit ook. Ze is weblogster en kan dus een boekje open doen over de weblogcrew. Ze schrijft verhaaltjes waarin sommige mensen zelfs dood worden gewenst. Hoe dat zit hoor je dus uitgebreid vanavond. Natuurlijk zorgen we ook dat de webcam aan staat. Zoals gebruikelijk beginnen we live om 20:00 uur!

The GrandWazoo was eindredacteur van de columns op de Frontpage. Maar gek genoeg is daar sinds zijn vriendelijke FOK!radio-column van vorige week weinig meer van over. Boebiedoe en Xebrozius waren er niks bij. Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen. Je hoort het vanavond!

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Sfeervolle screens van Uncharted: Drake's Fortune

Over een paar maanden is het dan zover; dan komt Naughty Dog, de makers van de Jak & Daxter franchise, met hun nieuwe game Uncharted: Drake's Fortune. Om je alvast een beetje warm te maken voor deze game zijn hier wat screens:
Uncharted: Drake's Fortune brengt de hoofdrolspeler, die direct uit Indiana Jones lijkt te stappen, naar een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Hij is op zoek naar een schat van Sir Francis Drake, die 400 jaar geleden heeft geleefd. Hij is niet de enige die op zoek is naar de schat, want op het eiland stuit hij op verschillende huurlingen die ook heel graag de schat willen vinden.

Gitaar voor Guitar Hero DS?

De DS versie van Guitar Hero III zal voor het spelen speciale hardware krijgen aldus ontwikkelaar Vicarious Visions. Wat precies het apparaat is waar de DS mee bediend kan worden blijft nog geheim, maar het zal niet de stylus zijn. Volgens de design manager van de ontwikkelaar zullen we het in ieder geval geweldig vinden.

Wat betreft het uiterlijk is er ook nieuws, Guitar Hero DS zal een 2D cell-shaded grafische stijl krijgen. Hiermee zal de game afwijken van de consoleversies die in 3D weergegeven worden.


Zou het er zo uit gaan zien?

Top of Flop: Sugababes

De Top of Flop van vorige week was ook geen hit. Disko Partizani van Shantel was een flop,  dus. CrazyPro wist jullie mening het beste te verwoorden: "Flop, doet me niet veel...."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Sugababes, een Engelse meidengroep. De groep wordt gevormd door Keisha, Heidi en Amelle. De eerste single van hun nieuwe CD heet "About You Now". De videoclip voor dit nummer werd eind augustus opgenomen in Londen.

Dannytjeuh vond het te commercieel: " Dit zal waarschijnlijk geen "top tientje" worden vrees ik. Daarvoor klinkt het net dat ietsie te commercieel.Best wel lekkere dames en ze hebben best al bewezen dat ze kunnen zingen, maar het kan deze 41jarige echt niet bekoren. Wel ideaal als ringtone op je mobieltje  ."

cptmarco probeerde het nog van de positieve kant benaderen: "enige positieve aan het nummer is, is dat het niet in je kop blijft zitten....  "

Toch nog hoop voor bedrogen anorexiapatient

Icoon BinnenlandsDe 32-jarige anorexiapatiënte Saskia van Ruiten uit Leeuwarden heeft na het bedrog van nepmiljonair Remon de Boer alweer een nieuwe geldschieter gevonden. Het gaat om de directeur van het vleesbedrijf Van Ruiten Food, ene Eelco van Ruiten. Eelco is geen onbekende van Saskia: zo'n 33 jaar geleden verwekte hij haar.

"Ik ben helemaal kapot. Ik hou van mijn dochter en ga haar helpen. Alles wat in mijn vermogen ligt, zal ik nu aanwenden," aldus de biologische vader van Saskia.

Na de scheiding met Saskia's moeder Cobie behield Eelco het contact met zijn dochter. "Ik help mijn dochter al 32 jaar. En dat is niet gelogen. Ik heb iedere dag telefonisch contact met haar," aldus de Apeldoornse miljonair.

De behandeling die Saskia wil ondergaan kost ongeveer 150.000 euro en wordt alleen aangeboden in Zweden. De verzekering vergoedt de behandeling niet. De vermogende Van Ruiten wilde niet expliciet aangeven of hij nu met het volledige bedrag over de brug komt om zijn bloedeigen dochter, die naar verwachting nog twee maanden te leven heeft, zal helpen. "Daar wil ik niet over praten. Ik ben haar vader en het doet mij enorm veel verdriet."


Eelco van Ruiten

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Wereldwijd dagelijks 3000 zelfmoorden

Icoon Gezondheid Elke dertig seconden pleegt er iemand zelfmoord. Dat betekent dat er elke dag wereldwijd bijna 3000 mensen zich van het leven beroven. Dit blijkt uit een rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag publiceerde.

Naast het hoge aantal daadwerkelijke zelfmoorden zijn er elke 30 seconden ook nog eens twintig mensen die een poging tot zelfmoord doen, maar er niet in slagen.

In de leeftijdsgroep van 15 tot 34 jaar is zelfmoord één van de drie meest voorkomende doodsoorzaken. De meeste zelfmoorden komen voor bij zestigplussers.

[Vuelta] Menchov deelt tik uit

Denis Menchov heeft de tiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Rabo-renner, leider in het algemeen klassement, was in de zware bergrit van Benasque naar Andorra over 202 kilometer de sterkste van een eerste groep van zeven renners.

Menchov wist op de slotklim met gemak meerdere aanvallen van de Spanjaard Carlos Sastre, de nummer vier in het algemeen klassement, te pareren. De andere favorieten voor de eindoverwinning bleken niet bij machte om het Menchov moeilijk te maken.

In het algemeen klassement heeft Menchov een voorsprong van twee minuten en een seconde op zijn landgenoot Vladimir Jefimkin. Cadel Evans bezet de derde plaats, daar weer 26 seconden achter.

Brown slaat dubbelslag in Polen

Graeme Brown heeft de eerste etappe van de Ronde van Polen op zijn naam gebracht. De Australiër van Rabobank was vandaag na 202 kilometer koersen tussen Ptonsk en Olsztyn de snelste in de massasprint.

Door de overwinning heeft Brown ook de leiding in het algemeen klassement genomen. De gisteren verreden proloog, een korte ploegentijdrit van 3 kilometer, telde vanwege de slechte weersomstandigheden namelijk niet mee voor het klassement.

'Tegen dierenseks zijn is hypocriet'

Icoon OpmerkelijkHet is hypocriet om seks met dieren bij voorbaat af te keuren. Dat schrijft seksuologe Willeke Bezemer vandaag in het Algemeen Dagblad. Sommige mensen hebben nou eenmaal 'parafiele' (seksueel perverse) behoeftes en het is raar om die af te keuren als je er een dier niet mee schaadt, vindt ze.

Als een dier pijn heeft doordat een mens seks met het dier heeft, dan is dat dierenmishandeling. "Maar een grote hond of een koe of een geit en een volwassen man of vrouw, absoluut niet smakelijk om het je voor te stellen, maar zou zo’n dier daar nou zoveel schade van ondervinden of eronder lijden? Ik denk het eigenlijk niet," aldus Bezemer. Volgens haar lijden dieren veel meer van bijvoorbeeld veetransporten en andere verschijnselen in de bio-industrie.

De seksuologe keurt seks met dieren zelf overigens wel af. Ook van zichzelf vindt ze dat hypocriet en moralistisch. In de Tweede Kamer gaan momenteel stemmen op om het maken van dierenporno strafbaar te stellen.


Afkeuren of niet?

Ook Zweden prooi voor Oranje

De Nederlandse honkballers hebben ook de derde wedstrijd op het EK met ruime cijfers gewonnen. Ditmaal waren de Zweden een maat te klein voor het Nederlandse team.
Na overwinningen van 22-0 en 11-0 tegen Oostenrijk en Tsjechië werd er dit keer met 14-2 gewonnen van de Zweden. Raily Legito was de grote man aan Nederlandse kant, hij sloeg twee homeruns. Één van de homeruns was met twee honken bezet en de andere was een grand slam, alle honken bezet dus.

Echtpaar mishandeld na opmerking gedrag

Icoon BinnenlandsEen echtpaar uit Hoensbroek is gisteren mishandeld door een groep jongens. De 63-jarige man en zijn 64-jarige vrouw maakten een opmerking omdat de jongens tegen een vuilnisbak trapten. De jongens waren hier niet van gediend en mishandelden het echtpaar.

De man en de vrouw kwamen rond 22.15 uur bij hun woning. Ze wezen de vier jongens die tegen een vuilnisbak schopten terecht. De jongens sloegen en trapten vervolgens op de man en de vrouw in. De vrouw hield hier een bloeduitstorting aan haar hoofd en een geschaafde elleboog aan over. De man liep een dubbele bekkenbreuk op.

Gealarmeerde agenten wisten het viertal al snel te achterhalen. Het gaat om jongens van 14, 16, 17 en 18 jaar oud uit Hoensbroek. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Verhaegh laat scan maken

Paul Verhaegh zal deze week duidelijkheid krijgen over zijn voetblessure. De 24-jarige verdediger van Vitesse heeft al geruime tijd last en zal vanavond een MRI-scan laten maken.

Ondanks de kwetsuur kwam Verhaegh dit seizoen alle wedstrijden van Vitesse in actie. Hij bleef echter last houden. De medische staf van de club uit Arnhem besloot daarom tot een onderzoek.

Theo Janssen maakt sinds vandaag weer deel uit van de selectie van Vitesse. Eind juli onderging de middenvelder een meniscusoperatie. De wedstrijd tegen PSV aankomende zaterdag komt voor Janssen waarschijnlijk nog wel te vroeg.

Details over Rock Band-bundel bekend

Hoewel we er in Europa nog tot 2008 op zullen moeten wachten, kan de VS half november tekeer gaan in Rock Band op de PS3 en X360. Harmonix heeft nu bekend gemaakt wat je in de bundel mag verwachten. De geruchten die we eerder plaatsten blijken nu definitief waarheid te zijn, alleen de prijs is niet officieel bekend.

De bundel zal bestaan uit één microfoon, één drumkit en een gitaar. De microfoon en drumkit worden op je PS3- of X360-console aangesloten met een USB-aansluiting. De PS3-versie zal een draadloze gitaar in de doos hebben, terwijl de X360-versie ook de gitaar met draad op de console aan moet sluiten. Aangezien de X360 over slechts drie USB-poorten beschikt (twee vooraan, één achterop) levert Harmonix een USB-hub bij de X360-versie van de bundel, zodat je in ieder geval met vier bedrade instrumenten kunt spelen. Draadloze gitaren voor de X360 zullen wel los te koop zijn.

De reden voor dit verschil tussen de twee bundels ligt volgens Harmonix-mede-oprichter Alex Rigopulos bij Microsoft en diens licentie-constructie voor draadloze controller. Om de beide bundels voor dezelfde prijs aan te kunnen bieden, moest de draadloze X360-gitaar plaats maken voor z'n broertje met draad.

Orgasme-dieet voor vrouwen

Icoon Literatuur Zin in een geweldig liefdesleven? Therapeute Marrena Lindberg schrijft in haar boek 'Orgasmedieet' dat visolie en pure chocola erg belangrijk zijn voor een goed orgasme.

Als je er wat voor over hebt, dan kan elke vrouw een geweldig liefdesleven hebben, schrijft Marrena Lindberg. Om te beginnen moet je een grote hoeveelheid visolie-capsules slikken. Grote en zware vrouwen zouden zelfs elf capsules per dag moeten innemen. Verder 15 gram pure chocola, multivitamine met calcium, magnesium, zink en ijzer en dit dan elke dag herhalen.

In haar boek schrijft ze ook wat voor producten je absoluut niet moet gebruiken: suiker, koffie, sojaproducten en tabak. Die zorgen er juist voor dat de lust sterk afneemt.

Eerder heeft de schrijfster in interviews gezegd dat ze dankzij haar dieet dagelijks 'tot honderd keer' een orgasme kan bereiken. Haar boek is een groot succes in Amerika.

Niermann breekt been bij ongeval

Voor Grischa Niermann is het seizoen voorbij. De Duitse wielrenner van Rabobank brak gisteren bij een trainingsongeval in de buurt van zijn geboorteplaats Hannover een scheenbeen.

Niermann werd geschept door een auto. Hij vloog daarna over de motorkap en door de voorruit de auto in.

De 31-jarige Duitser kan hierdoor het WK, waar hij zijn zinnen op had gezet, vergeten. In het voorjaar miste Niermann enkele maanden nadat een motor van de Italiaanse tv hem had aangereden. Bij dat ongeval brak hij toen een enkel.

[update]Niet betalen voor achievement bij PGR4

Onlangs is een lijst met de achievements voor Project Gotham Racing 4 online verschenen. De meeste achievements behaal je op de gebruikelijke wijze, door het winnen van races, kampioenschappen etc. Maar er staat ook een opvallende achievement tussen, een achievement met de naam "Buy an achievement". Om deze te behalen moet je een gamerpicture van PGR4 kopen, onduidelijk is hier of het gaat om een gamerpicture die je moet kopen met MS points of dat het er eentje is die je kunt kopen wanneer je 1 miljoen kudos in de game hebt behaald, iets wat de naam kan impliceren. Mocht het zo zijn dat je moet betalen voor deze achievements dan is PGR4 de eerste game die dit kent en we zijn dan benieuwd of we het terug gaan zien in toekomstige 360 games.

Een gehele lijst met achievements vind je hier. De beschrijving van de achievement vind je hieronder.
Buy the K1,000,000 gamer picture to earn this Achievement.

[update]
Het blijkt te gaan om het kopen van de achievement met in de game behaalde "kudo's". Deze kudo's kun je behalen door flitsend door de bochten te gaan en andere spectaculaire moves tijdens de races uit te halen.

Met dank aan ErwinEHVNL voor het melden van de update

Paris Hilton verklapt geheime zwangerschap Christina Aguilera

Icoon ShowbizzChristina Aguilera is zwanger. En dat had eigenlijk nog niemand mogen weten. Helaas beging Christina de fout om haar zwangerschap te bespreken met Paris Hilton. Nu weet iedereen het.

"Mijn felicitaties aan de mooiste zwangere vrouw in de hele wereld, je ziet er geweldig uit!", tetterde Paris Hilton zondag door de microfoon in een volle nachtclub tegen zangeres Christina Aguilera. Aguilera en haar man Jordan Bratman reageerden eerst geschokt, maar later leken ze het toch niet zo erg te vinden en begonnen ze te lachen. Van het publiek in de nachtclub kregen ze een applaus. Een woordvoerder van Aguilera weigerde overigens ieder commentaar. Overigens had de vader van Aguilera het geheim eerder al aan een tijdschrift verklapt. Aguilera zelf bevestigde toen nog niets.


Paris Hilton weet zelfs in het nieuws te komen met andermans zwangerschap.

[GP2] Goede kansen Ho-Pin Tung getorpedeerd

Een doldrieste collega en remproblemen ruïneerden het kansrijke raceweekend van Ho-Pin Tung op het circuit van Monza in Italië.

In beide races, zaterdag en zondag, reed de jonge Chinees erg sterk, na een moeizame kwalificatie. Zijn rondetijden waren vergelijkbaar met die van de top vijf. In de eerste race zaterdag op weg naar de punten, op de negende plaats, boorde Kazuki Nakajima in de tweede chicane zijn auto in de achterzijde van de BCN Competicion-bolide van Ho-Pin Tung. De schade was zo groot dat de uitlaat dicht zat en de motor dus afsloeg. Einde race voor Ho-Pin Tung. De straf die voor de kamikaze-actie aan Nakajima werd gegeven door de wedstrijdleiding, diskwalificatie en 10 startplaatsen terug in de zondagrace, was nauwelijks een troost voor de boze Ho-Pin Tung. "Een domme, totaal onnodige actie, hoe hard moet je een coureur straffen; dit is de zoveelste keer dat Nakajima de race van een collega torpedeert."

De race op zondagochtend zag er aanvankelijk ook goed uit. Gestart vanaf een 15e plaats op de grid, was hij in het begin heel snel. "Ik won plek na plek, kon echt aanvallen," aldus Ho-Pin na de race. In de tweede helft van de wedstrijd kreeg hij problemen met de remmen. Op Monza worden de remmen zeer zwaar belast. "Ga maar na, afremmen van 320 tot 60 km/h en dat elke ronde weer." In de laatste ronde, in de beroemde Parabolica-bocht, remde de auto nog maar nauwelijks en belandde de Chinees-Nederlandse coureur naast de baan. "Weer was ik opgeklommen naar de 9e plaats en had ik dus uitzicht op punten en nu deden de remmen mij de das om."

Ho-Pin kijkt uit naar de race op Francorchamps, volgend weekend. "Het is al lang geleden dat ik daar heb gereden. Het is een veeleisende en uitdagende baan. Ik kan nauwelijks wachten."

FOK!tv & FOK!radio aan de zuip in Eindhoven

Elke anderhalf jaar komt FOK!radio vanuit het huis van Vleermuis en Furby in Eindhoven. Heb je het dit jaar gemist? Dat kan, de stream deed het niet altijd even lekker. Maar gelukkig hebben we de beelden nog. Yvonne, SunChaser, Vleermuis en ene BacardiEddy nemen je mee achter de schermen van het meest chaotische FOK!evenement van het jaar. Sterkte!


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (80 Mb)
Er is ook een iets langere versie beschikbaar als wmv downloaden (106Mb)

BMW-teamleiding lovend over Kubica

Mario Theissen en Willy Rampf, respectievelijk directeur van BMW Motorsport en technisch directeur van BMW-Sauber, zijn erg tevreden over de verrichtingen van Robert Kubica gisteren tijdens de Grand Prix van Italië. Ondanks problemen tijdens zijn eerste pitstop, kwam de Pool als vijfde over de finish, nog voor Nico Rosberg en Heikki Kovalainen.

"We hebben een zeer sterk resultaat behaald, ondanks dat niet alles volgens plan verliep", aldus Theissen na afloop van de Grand Prix. "Bij de pitstop van Robert gleed zijn wagen van de krik, waardoor hij meerdere seconden verloor. Robert wist zijn verloren plekjes echter weer goed te maken door eerst Kovalainen te passeren bij zijn tweede pitstop en Rosberg op de baan in te halen."

Willy Rampf was ook zeer onder de indruk van de prestaties gisteren van de Pool. "Zijn eerste pitstop ging verkeerd, doordat hij de auto niet helemaal recht voor het team had neergezet. Hierdoor gleed de auto van de krik af en verloor hij veel tijd. Kovalainen kon hierdoor Robert passeren en hij verloor veel tijd achter de Fin. Pas bij de tweede pitstop kon hij Heikki weer inhalen. Daarna haalde Robert ook nog Nico Rosberg in, met een fantastische uitremactie in de eerste chicane. Robert heeft zondag echt laten zien over een vechtersmentaliteit te beschikken en dat is beloond met de vijfde plek."

ROFL

Een beetje bezoeker van FOK! weet wat ROFL is, mocht je het niet weten ROFL staat voor rolling on the floor laughing / rolling over from laughing en net zoals baby's eerste stapjes is de eerste ROFL natuurlijk ook heel belangrijk. Zeker in de kindjes die nu geboren worden. Een wereld zonder internet zullen zij niet kennen dus hun eerste ROFL filmpje zullen ze later als volwassen bleke nerd nog vele malen met trots bekijken... 

Terugblik zondaghoofdklasse speeldag 2

Wekelijks zal FOK!sport op maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de tweede speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A wonnen Elinkwijk en Hollandia ook hun tweede duel. Daardoor voeren beide ploegen gezamenlijk de ranglijst aan. Elinkwijk was met 2-1 te sterk voor AFC. Grote man bij Elinkwijk was Derk Schut die beide doelpunten scoorde. Robbin Kieft, zoon van oud-prof Wim en vorig jaar nog spelend bij FC Groningen, scoorde het tegendoelpunt. Hollandia versloeg Türkiyemspor met 3-2. Yucel Gundogdu scoorde twee maal voor de Amsterdammers, maar dat was niet genoeg voor de winst. De promovendi DWS en DCV bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

In de hoofdklasse B ging kampioen JVC Cuijk hard onderuit bij EVV. In Echt werd het maar liefst 4-0. Bij EVV scoorde Jeroen Evelein drie van de vier goals. Cuijck beëindigde de wedstrijd met negen man. Na de 1-0 voorsprong voor de Limburgers kreeg Hofmeijer zijn tweede gele kaart. Na de rust maakte Mike Eveleens een gemene overtreding van achteren en kon ook vertrekken. EVV gaat door de zege alleen aan de leiding met zes punten uit twee duels. UNA deklasseerde Geldrop/AEK en won de eerste wedstrijd op het kunstgras met 4-0. Timmy Strijbosch wist onder andere een keer te scoren en hij staat met drie treffers samen met Jeroen Evelein bovenaan de topscorerslijst.

Tot slot nog de hoofdklasse Cwaarin de verrassing tot nu toe Rheden is. De promovendus won, nadat ze in de eerste wedstrijd met 2-0 van Sportclub Enschede won, ook de tweede competitiewedstrijd. Bij WSV werd het 0-3 en de ploeg deelt met WKE de koppositie in hoofdklasse C. WKE omzeilde de lastige klip Lienden. De ploeg van Hans Kraay jr. dolf met 0-2 het onderspit. WKE was de betere ploeg maar het bleef wel lang spannend, omdat de verlossende tweede treffer pas laat in de wedstrijd viel. Titelkandidaat De Treffers verloor met 1-2 bij De Bataven. Door het verlies staat de club nu laatste. Be Quick speelde met 0-0 gelijk tegen Quick '20 uit Oldenzaal. In de eerste helft kregen Willem Lanjouw en Rudmer Wiersma kansen om de score te openen en schoot een verdediger van Quick'20 op de paal van zijn eigen doel na een terugspeelbal. In de tweede helft gebeurde er niet veel.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Derk Schut (Elinkwijk) 3
2. Bob Rijkhoff (Hollandia)2
Said Amor (FC Omniworld) 2
Malcolm Esajas (DWS) 2
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 2
Sjoerd Jens (AFC)
Patrick Lokken (Argon)
Maurice Fransen (VVSB)
Ramsy Villan (ADO'20)

Hoofdklasse B

1. Timmy Strijbosch (UNA) 3
Jeroen Evelein (EVV)3
3. Falk Louwers (SV Deurne) 2
Sjaron van Zon (Baronie) 2
Martijn van de Rijt (UNA) 2
Rudy Aerts (DESK)
Bas van der Reijken (Gemert)

Hoofdklasse C

1. Sander Kuiperij (Babberich) 2
Willem Hupkes (Babberich) 2
Roy Grootaert (Achilles'29) 2
Berend Oosting (WKE) 2
Chris Elfrink (HSC'21/Brein ) 2
Yasin Erdal (WSV) 2
Simon Rooks (Rheden)2

Rosberg: "We hebben veel progressie geboekt"

Nico Rosberg kan op een geslaagde Italiaanse Grand Prix terugkijken. De coureur van Williams reed gisteren een sterke race en eindigde op de zesde plaats, een evenaring van zijn beste finish van dit seizoen. Het was bovendien voor de derde maal op rij dat hij punten wist te pakken.

Rosberg was dan ook tevreden. "Het was een goed weekend voor ons. We waren alle dagen competitief en we zijn dan ook erg blij met hoe het dit weekend is gegaan. Het team heeft sinds de test hier vorige week veel progressie geboekt en dat heeft zich nu uitbetaald. We hebben een grote stap vooruit gemaakt. Het is fijn om hier weer punten te pakken voor het kampioenschap."

UCI blijft bij startverbod voor Valverde

De UCI blijft er bij dat de Spanjaard Alejandro Valverde niet mag deelnemen aan het wereldkampioenschap wielrennen eind deze maand in het Duitse Stuttgart.

Ondanks het startverbod van de UCI selecteerde de Spaanse wielerbond Valverde toch voor het WK en weigerde een onderzoek te openen naar het doen en laten van de renner.

De UCI verdenkt Valverde ervan betrokken te zijn in de zaak rond de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

'Dakar in 2009 naar Zuid-Amerika'

In 2009 wordt de Dakar-rally naar alle waarschijnlijkheid volledig in Zuid-Amerika afgewerkt.

Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen de organisatie van de rally Patagonië-Atacama en de organisatie van de Dakar-rally. Etienne Lavigne, directeur van de Dakar-rally, heeft dit bevestigd. "Dit is iets waar we over nadenken. We zijn al in Argentinië geweest om te praten met David Eli, de organisator van Patagonië-Atacama".

11 september op FOK!

Icoon Sitenews - FrontpageMorgen is het weer, zoals de meesten van jullie wel weten, elf september. De dag dat vier vliegtuigen in Amerika werden gekaapt, waarvan er twee in het WTC vlogen, zal bij veel mensen nog op het netvlies staan gebrand. Vijf jaar en 364 dagen is het alweer geleden en dat is voor de altijd dwarse columnisten een prima aangelegendheid de dag nog eens de revue te laten passeren.

Elke columnist heeft een column geschreven over waar hij was op die dag, wat hem aan 9-11 herinnert of legt een complottheorie uit; negen zeer verschillende mensen met negen zeer verschillende columns. Morgen dus élke twee uur een nieuwe column met als thema elf september, in deze volgorde:

superworm, tijl, Danny, tuvokki, bazbo, titi, DriekOplopers, TheGrandWazoo en SunChaser als hekkensluiter. Rest nog te zeggen: lees ze allemaal eens door, en laat je leiden. Vanaf 5 uur 's ochtends kun je je laten verbazen door de hersenkronkels van je favoriete columnistenteam. Geniet, huiver, lees, en reageer!

Crackdown krijgt geen sequel

Developer Real Time Worlds is "heartbroken" want er gaat geen sequel komen van Crackdown. De Xbox 360 sandbox titel was begin dit jaar een bescheiden succes, mede door de toevoeging van een Halo 3 beta key. Toch is de sequel definitief van de baan gezien Microsoft nogal laat kwam met de plannen voor een opvolger.

"Microsoft were a little late in stepping up to the plate to ask for Crackdown 2, and by then we had already started working on bigger, better things".

Deze "bigger better things" zijn waarschijnlijk APB, de politie VS rovers MMO, en een tweede nog geheime titel. Het team had mooie plannen voor Crackdown 2. Zo zou er een soort opname functie in komen die het je makkelijk maakt videos op te nemen en online te zetten. Dit idee kwam voort uit het feit dat het zetten van stunts op Youtube een populaire bezigheid was onder Crackdown spelers.

Sneijder verlaat training met enkelblessure

Marco van Basten heeft vanmorgen op de training van het Nederlands elftal een flinke tegenvaller moeten incasseren. De bondscoach zag Wesley Sneijder uitvallen met een enkelblessure. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure van Sneijder is.

Rafael van der Vaart hervatte vandaag zonder problemen de training. De aanvoerder van Hamburger SV werd zondag bij de Oranje-selectie gehaald. Van der Vaart ontbrak tegen Bulgarije vanwege kuitklachten.

Ruud van Nistelrooy deed alleen de warming-up mee. De aanvaller van Real Madrid werkte in het vervolg van de training individueel zijn rondjes af.

Brinkman: Regering regeert niet meer

Icoon PolitiekOud-CDA-minister Elco Brinkman vindt dat ''de regering is opgehouden te regeren''. Volgens hem worden grote problemen als files en oude wijken onvoldoende aangepakt.

In een interview met het weekblad FEM Business vergelijkt Brinkman de situatie met het kabinet-Lubbers III. ''Toen ging het over de WAO, nu over prachtwijken, enquêtes, het referendum, de files. Thema's waar een surplace dreigt.''

Brinkman is voorzitter van Bouwend Nederland. Politici houden elkaar volgens hem in de klem. ''Dat burgers van politieke partij wisselen, heeft te maken met het feit dat die oude partijen onderdeel uitmaken van die stroop.''

Leiderschap is volgens hem nodig om de impasse te doorbreken. ''In de wet staat dat de overheid mag beschikken als een hoger belang het plaatselijke belang overstijgt, maar ministers gebruiken die mogelijkheid niet. Het is een kwestie van leiderschap, maar daar begint het langzaam aan te ontbreken.''Brinkman: Er is leiderschap nodig

Esther Vergeer wint US Open

Esther Vergeer heeft de US Open gewonnen. De succesvolle Nederlandse rolstoeltennisster was in de finale met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Française Florence Gravellier. De als eerste geplaatste Vergeer had in de halve finale nog haar landgenote Jiska Griffioen uitgeschakeld. De Nederlandse heeft dit jaar nog geen wedstrijd verloren.

Bij de mannen was Robin Ammerlaan minder succesvol. Hij verloor met tweemaal 6-2 de finale van de Japanner Shingo Kunieda, de nummer een van de wereld.

Media over Oranje: "Het idealisme is verdwenen"

AD Sportwereld en de Volkskrant zijn vandaag eensgezind in hun analyse van de 2-0 zege van het Nederlands Elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije van afgelopen zaterdag.

Volgens de twee ochtendkranten is bondscoach Marco van Basten niet meer dezelfde als toen hij in 2004 aan zijn klus begon. "Van Basten wordt moderne coach", aldus de Volkskrant. "Het idealisme is verdwenen. Van Basten verlangt niet meer naar aanvallend en dominant spel, noodgedwongen. Het resultaat staat centraal," vervolgt de krant.

AD Sportwereld sluit zich hierbij aan: "Marco van Basten begint steeds meer op 'survivor' Dick Advocaat te lijken. Het streven naar mooi voetbal staat op sterk water, het is alleen de winst die telt. Een bondscoach overleeft slechts en werkt van wedstrijd naar wedstrijd om uiteindelijk op een toernooi te geraken, waar hij misschien ooit weer eens aan zoiets als schoonheid en entertainment durft te denken."

Volgens de media ging er tactisch het een en ander mis bij het Nederlands elftal. "Het was niet een tactisch masterplan dat de doorslag gaf in de Arena. Evenmin manifesteerde Oranje zich als een collectief dat de tegenstander in een houdgreep nam. Het resultaat werd louter bepaald door de klasse en vorm van een handjevol spelers: Van der Sar, De Zeeuw, Van Nistelrooy," aldus de Volkskrant.

FARC draagt elf lijken over aan Rode Kruis

BuitenlandsHet Rode Kruis heeft in Colombia de stoffelijke resten ontvangen van elf in 2002 ontvoerde politici. De resten werden aan de hulporganisatie overgedragen door de marxistische guerrilla-organisatie FARC. De lijken worden vandaag voor identificatie overgebracht naar de stad Cali.

Het is onduidelijk waardoor de gijzelaars zijn omgekomen. FARC zegt dat de gijzelaars om het leven kwamen toen het leger van Colombia het guerrilla-kamp aanviel waarin ze werden vastgehouden. De regering zegt echter dat er nooit zo'n aanval heeft plaatsgevonden en dat FARC de elf politici heeft geëxecuteerd. Later opperde het leger dat de gijzelaars wellicht waren omgekomen in een kruisvuur tussen elkaar bevechtende guerrillagroepen

De dood van de parlementariërs heeft Colombia diep geschokt. In Cali demonstreerde onlangs een grote menigte tegen de praktijken van de FARC. De guerrilla's hebben nog zo'n 45 prominente gijzelaars, onder wie voormalig presidentskandidate Ingrid Betancourt.

Stevens overweegt loopbaan te beëindigen

De kans is aanwezig dat Huub Stevens na afloop van dit seizoen, als zijn contract bij Hamburger SV afloopt, uit de voetballerij stapt. De trainer zei dat gisteravond in het tv-programma Studio Voetbal. De reden hiervoor is dat Stevens' vrouw al geruime tijd ziek is en hij meer tijd met haar wil doorbrengen.

Stevens zei wel dat hij nog geen definitieve beslissing heeft genomen. "Maar er is een kans dat ik een streep er onder zet", aldus de voormalig trainer van onder meer Roda JC, Schalke 04, Hertha BSC en 1.FC Köln die na de winter de knoop zal doorhakken. "Ik heb met Bernd Hoffmann, de voorzitter van Hamburger SV, afgesproken dat we in januari gaan praten. Dan kijken we verder."

De gezondheid van zijn echtgenote was voor Stevens eerder al een reden om te vertrekken bij 1.FC Köln en aan de slag te gaan bij Roda JC. Stevens liet toen al weten dat zijn thuissituatie belangrijker was dan zijn carrière.

Federer tweede op ranglijst grandslams

Met zijn vierde eindzege bij de US Open heeft Roger Federer de tweede plaats op de 'eeuwige' ranglijst van grandslamtoernooien bereikt. Voor de Zwitser was het gisteren zijn twaalfde grandslamtitel.

Federer deelt de tweede plaats met de Australiër Roy Emerson. De Amerikaan Pete Sampras staat met veertien titels op de vier belangrijkste tennistoernooien nog steeds bovenaan.

Naast vier maal de US Open won de 26-jarige Federer ook vijf keer Wimbledon en drie keer de Australian Open in Melbourne. Alleen de Open Franse titel op Roland Garros ontbreekt nog op zijn erelijst. De laatste twee jaar stond hij op het gravel in Parijs wel in de finale, maar verloor daarin van Rafael Nadal.

Verdachte kinderverkrachter uitgeleverd aan de VS

MisdaadEén van de meest gezochte vermeende misdadigers in de Verenigde Staten heeft ingestemd met uitlevering aan zijn vaderland. De man in kwestie, Kenneth Freeman, zit momenteel in Hong Kong. Daar vluchtte de 45-jarige Amerikaan heen toen zijn dochter hem beschuldigde van verkrachting.

Freeman, ex-politieman en bodybuilder, zou zijn dochter hebben verkracht en daar opnamen van hebben gemaakt die hij vervolgens op internet plaatste. Hij ontkent alle beschuldigingen. Freemans dochter beschuldigde haar vader onder meer in het televisieprogramma 'America's Most Wanted'.

De opname van de verkrachting van Freemans dochter behoort tot de meest gedownloade kinderporno van de afgelopen jaren.Freeman, niet langer vrij man

Wii Zapper komt mogelijk met nieuwe Zelda titel

De nieuwe Wii Zapper, die van je Nunchuck en Wii-mote een soort geweer maakt, komt mogelijk inbegrepen met een nieuwe Zelda game. GameStop winkeliers kregen dit te horen op een presentatie in Las Vegas.

Het is nog niet officieel bevestigd maar Zelda Crossbow Training, zoals het spel gaat heten, zal een simpele 3rd person target shooter worden. Het spel zal gebruik gaan maken van de Twilight Princess engine en het is nog onbekend of het gaat om één minigame in een groter pakket of een spel op zich.

Het gerucht gaat dat de bundel voor nog geen $20 over de toonbank zal gaan. Een Europese adviesprijs alsmede de launchdatum zijn nog niet gegeven.

[Upd] Vuelta: Freire wil donderdag afstappen

Oscar Freire wil aankomende donderdag, na de twaalfde etappe, afstappen in de voor hem succesvolle Ronde van Spanje. De Spanjaard van de Rabobankploeg wil na de rustdag van dinsdag nog twee etappes meerijden voordat hij zich gaat voorbereiden op de WK in Stuttgart.

In de eerste week van de Vuelta won de Spanjaard drie etappes. Vandaag is een bergetappe, morgen krijgen de renners rust. Woensdag en donderdag heeft Freire nog twee mogelijkheden om een vierde ritzege aan zijn totaal toe te voegen. "Oscar gaat heel lekker. Hij wil na de rustdag nog twee ritten meedoen, daarna is het genoeg," aldus ploegleider Erik Breukink.

Update:
De ploegleiding van de Rabobank heeft samen met Freire besloten dat hij vandaag niet meer aan de start zal gaan verschijnen. Na de rit van gisteren bleek dat zijn zitvlak te ontstoken was om nog verder te kunnen rijden.

Ferrari vecht door

Ook na de winst van McLaren Mercedes gistermiddag tijdens de Grand Prix van Italië wil Ferrari nog niet aan opgeven denken. Door de winst van Fernando Alonso en het verlies van Felipe Massa kreeg het team uit Maranello een zware klap in zowel het rijders- als constructeurskampioenschap.

"Wij zijn erg teleurgesteld dat we niet een beter resultaat hebben kunnen scoren in onze thuisrace", vertelt teambaas Jean Todt. "Felipe viel in de beginfase uit door een mechanisch probleem in de achterwielophanging. We zullen het onderdeel nu demonteren om het probleem verder te onderzoeken. Het is voor ons de eerste keer dat dit probleem zich voor doet."

Kimi Räikkönen reed op een andere strategie en leek daar ook haast succes mee te hebben. Todt daarover: "We hadden echter niet voldoende snelheid om Kimi voor Hamilton te laten blijven. Het mag duidelijk zijn dat voor ons de situatie nu heel lastig is geworden. We zullen onze uiterste best blijven doen, te beginnen in België."

Sjarapova zakt op wereldranglijst

Het laatste WTA-toernooi, de US Open, heeft een aantal verschuivingen veroorzaakt in de wereldranglijst. Justine Henin verstevigde haar koppositie en Maria Sjarapova viel uit de top drie.

De Russin verliet het toernooi in New York al in de derde ronde. Sjarapova stond tweede in de WTA-wereldranglijst, maar is door haar snelle uitschakeling in de US Open voorbij gestreefd door haar landgenoot Svetlana Koeznetsova. Sjarapova staat nu vierde, achter Jelena Jankovic die stand houdt op de derde plaats.

Justine Henin breidt haar voorsprong uit op de wereldranglijst. Door haar zege in New York heeft ze ruim 1500 punten voorsprong op de nummer twee.


Top 5 WTA-wereldranglijst

#SpelerLandPunten
1 Justine Henin Belgie 5200
2Svetlana Koeznetsova Rusland 3780
3Jelena Jankovic Servië 3365
4Maria Sjarapova Rusland 3235
5Anna Tsjakvetadze Rusland 2940

Razendsnelle screenshots Project Gotham Racing 4

Half oktober verschijnt alweer het vierde deel in de Project Gotham Racing serie, net als zijn voorganger exclusief voor de Xbox 360. Ook in dit deel raas je door een aantal wereldsteden in de duurste en snelste bolides die bestaan. Dit maal mag je naast de steden die al aanwezig waren in PGR3 (Tokio, Londen, Las Vegas en New York) ook de straten van Shanghai, St. Petersburg en Macau onveilig gaan maken. Ontwikkelaar Bizarre Creations heeft vandaag een aantal screenshots vrijgegeven die genomen zijn met de fotomodus van de game.
Win een krokodil: de uitslag

Ome Henk was ons allemaal voor, want hij zong al dat hij heel graag een opblaaskrokodil wilde hebben, helaas voor Ome Henk heeft hij niet meegedaan aan onze prijsvraag van vorige week dus die opblaaskrokodil is aan zijn neus voorbij gegaan.

De enige echte en verdiende winnaar van de opblaaskrokodil is:

  • Mykitcar

Dus als Mykitcar even een mailtje wil sturen naar Klonk apestaartje Fok.nl met daarin zijn naam en adres dan krijgt hij het groene monster zo snel mogelijk thuisgestuurd.

 

Southparks 'Make Love, Not Warcraft' wint Emmy

De in juli genomineerde Southpark aflevering 'Make Love, Not Warcraft' heeft gisteren de Emmy 'Outstanding Animated Program (for Programming Less Than One Hour)' gewonnen. De aflevering was een combinatie van een machinima en de klassieke Southpark animatie en ging over een high level karakter wat onschuldige mensen in "the World....of WarCraft" zat af te slachten.

Sowieso kwamen gamers in seizoen 10 aan hun trekken. Zo had Cartman zichzelf ingevroren in het tweeluik 'Go God Go' omdat hij niet kon wachten tot de release van de Nintendo Wii.

Console demo FIFA 08 komt op 13 september

Dat 13 niet altijd een ongeluksgetal hoeft te zijn bewijst EA. Na het verschijnen van een PC demo, krijgen ook de Xbox 360 en PlayStation 3 bezitters een kans om de nieuwe FIFA van tevoren uit te proberen.

De demo zal 13 september verschijnen op respectievelijk Xbox Live en het PlayStation Network. 28 september, twee weken na het verschijnen van de demo, kun je de game in de winkels verwachten.

Extreem gewelddadige loverboy opgepakt

MisdaadDe voortvluchtige 27-jarige Utrechtse loverboy Abdessamad El K. is vannacht aangehouden in een woning in Hengelo. El K. werd eind juli veroordeeld tot 12 jaar celstraf wegens mensenhandel, verkrachting en meerdere pogingen tot doodslag.

De loverboy was in de aanloop van zijn proces op vrije voeten gesteld. Vlak voor de rechtszaak nam hij de benen. De politie kreeg de afgelopen weken meerdere anonieme meldingen binnen, waardoor de verblijfplaats van El K. kon worden achterhaald.

De man pakte zijn slachtoffers zeer hardhandig en sadistisch aan. Zo werd hij ervan verdacht een van de meisjes te hebben bewerkt met een gloeiende vleesspies en tot abortus te hebben gedwongen. Een ander bewerkte hij volgens het OM met een mes en strooide hij daarna zout en chloor in de wonden. Tevens zou hij een meisje aan haar armen over de reling hebben gehangen van een balkon op de achtste verdieping en zou hij dartpijltjes naar een naakt meisje hebben gegooid.

De man heeft overigens via zijn advocaat al wel hoger beroep aangetekend tegen de 12 jaar celstraf.

Met dank aan darkmania en MiesMouse voor de submit.

Allochtone meisjes sporten veel minder dan autochtone pubers

Icoon BinnenlandsTienermeiden van allochtone komaf sporten en bewegen veel minder dan leeftijdgenoten van Nederlandse afkomst. Het betreft dan vooral meisjes van Turkse en Marokkaanse komaf. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van het Nicis Institute. Slechts 39% van de allochtone meisjes heeft een actieve levensstijl. Bij autochtone meisjes is dat 76%.

Opmerkelijk is dat mannelijke allochtone pubers juist meer sporten dan autochtone tienerjongens: 79% tegenover 66%. De cijfers komen uit achterstandswijken in Zwolle en 'voorbeeldwijken' in Emmen.

Volgens de onderzoekers wordt het opmerkelijke verschil bij de meisjes veroorzaakt door hun culturele en religieuze achtergrond. Veel allochtone meisjes moeten/willen hun lichaam bedekken en dat is vaak een sta-in-de-weg voor sportbeoefening. ''Natuurlijk zijn er speciale kleedkamers voor meisjes, maar dan vormt de mannelijke leider- of trainer een probleem voor de meisjes of hun ouders'', aldus een onderzoeker. Bij de jongens speelt dat probleem niet.

Het onderzoeksrapport wordt gebruikt in de strijd tegen overgewicht bij kinderen. Uit het rapport blijkt ook dat een veelheid aan factoren bepaalt of kinderen vatbaar zijn voor overgewicht. Kinderen van actieve ouders zijn vaak actiever dan kinderen van luie ouders, en kinderen uit voorbeeldwijken zijn vaak actiever dan kinderen uit achterstandswijken.

Tiger Woods wint voor de zestigste maal

Tiger Woods won afgelopen zondag de BMW Championship in Lemont. Daarmee behaalde Woods zijn zestigste PGA-zege ooit. Slechts vier golfers wisten ook meer dan zestig toernooien te winnen. Woods had elf jaar nodig voor zijn prestatie.
Op het BMW Championship won Woods met een slotronde van 63 slagen. In totaal eindigde Woods met 22 onder par het toernooi, het beste resultaat ooit in de geschiedenis van het evenement. "Dit toernooi is bijzonder voor me. Ik haalde op deze baan voor het eerst op de PGA Tour de cut", aldus Woods.

Met zijn zestigste overwinning plaatste Woods zich in een illuster rijtje. Met 82-zeges staat Sam Snead, die in 2002 overleed, eerste. Jack Nichlaus en Ben Hogen volgen met respectievelijk 73 en 64 zeges. Vierde op de ranglijst is Arnold Palmer met 62 eindoverwinningen.

Star Ocean 4 exclusief voor PS3

Onlangs kondigde Square-Enix Star Ocean 4 aan, een RPG met real time gevechten die zich afspeelt in een wereld die een mix is tussen science fiction en fantasy. Het spel zou sowieso voor een next gen console gemaakt worden, maar welke was in eerste instantie nog niet bekend.

Nu heeft Square-Enix vrijgegeven dat Star Ocean 4 een PS3 exclusive zal worden, iets dat Sony in deze moeilijke tijden goed kan gebruiken. De franchise deed het vooralsnog vooral buiten Europa goed, maar misschien dat dit deel ook hier voet aan de grond zal krijgen.

Comeback Britney Spears 'bedroevend slecht'

MuziekHet optreden waarmee de Amerikaanse popzangeres Britney Spears gisteren haar comeback gestalte gaf, op de MTV Video Music Awards, was van een beschamend en bedroevend niveau, zo schrijft dagblad De Pers vandaag. De 25-jarige Spears opende de 24e editie van de MTV-awardshow met haar kersverse single 'Gimme more'.

Spears was gehuld in zwart kanten bh en dito onderbroekje. Af en toe vergat ze te playbacken en ook haar danspasjes waren verre van professioneel. Volgens De Pers was het met sterren gevulde publiek verbijsterd. Rapper 50 Cent keek beduusd toe hoe Britney zichzelf voor schut zette en ook Diddy, die met haar bevriend is, werd er stil van. Het zou het slechtste optreden betreffen dat ooit op de MTV-show is gegeven.


Oordeel zelf over Spears' optreden

'Wapens Gladio in handen criminelen'

Icoon MisdaadEen aantal uit een wapendepot van de geheime organisatie Gladio gestolen wapens is begin jaren negentig in handen gevallen van de criminelen Sam Klepper en John Mieremet. Dit meldde het tv-programma Reporter van de KRO gisteravond.

Klepper en Mieremet werden in augustus 1991 in Alkmaar gearresteerd. In hun auto trof de politie vier vuurwapens en twee granaten aan. De wapens maakten deel uit van een grote partij die midden jaren tachtig was geroofd uit een ondergronds depot in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Het depot was van de geheime overheidsorganisatie Gladio, die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht om verzet te kunnen bieden tegen een eventuele Russische bezetting. Gladio - officieel Operatiën en Inlichtingen - werd in 1992 opgeheven. De roof werd stilgehouden.

Reporter deed een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en kreeg aldus documenten in handen waaruit blijkt dat de ontdekking van de wapens bij Klepper en Mieremet tot onrust leidde bij de militaire inlichtingendienst. Deze stelde vast dat een deel van de wapens afkomstig was uit het Gladio-depot. Besloten werd om dit geheim te houden, ook voor de politie in Alkmaar, waarmee de affaire in de doofpot verdween.

Klepper en Mieremet zijn in respectievelijk 2000 en 2005 geliquideerd. Hun dood was onderdeel van een reeks ernstige gewelddadigheden in het criminele circuit.

Problemen bij RBC Roosendaal

Het gaat niet goed met RBC Roosendaal. De ploeg staat na zes wedstrijden voorlaatste in de Jupiler League. Naast de sportieve perikelen zijn er ook financiële problemen. Het heetste hangijzer zijn de wedstrijdpremies.
De problemen met de premies zorgen voor spanningen binnen de club. Eerder werd de VVCS al ingeschakeld om het probleem op te lossen maar hun bemiddeling was zonder resultaat. Na het verlies tegen Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag liet trainer Rob Meppelink weten niet langer te zullen trainen. Pas wanneer het wedstrijdpremies vraagstuk is opgelost zal er weer worden getraind.

"De trainer wilde een statement maken, om de spelers alleen met voetbal bezig te laten zijn. We hebben de intentie maandag tot een oplossing te komen, want dit is geen prettige situatie", aldus Manfred Laros. De algemeen directeur verzekerde dat de positie van Meppelink niet in gevaar is. "Ontslag van Meppelink is absoluut niet aan de orde."

Ophef in Brabantse Staten over gouden handdrukken

Icoon PolitiekIn Provinciale Staten van Noord-Brabant is commotie ontstaan over de riante gouden handdrukken die de provincie heeft betaald aan zeker vier hoge ambtenaren.

De SP, D66 en PvdA eisen opheldering van het provinciebestuur en willen afspreken dat er geen exorbitante wachtgeldregelingen meer worden afgesproken.

Het Brabants Dagblad onthulde afgelopen weekeinde bijvoorbeeld dat met een in 1983 heengezonden bureauhoofd een welvaartvaste uitkering was overeengekomen tot zijn 65e verjaardag in 2008. Bovendien kocht de provincie zijn huis, om het snel erna met verlies van de hand te doen.

Een slecht functionerend afdelingshoofd verliet het provinciehuis in 2000 met een gouden handdruk van rond 500.000 gulden (225.000 euro), een directrice die in 2002 op non-actief werd gesteld, ontving tot voor kort 55 procent van haar salaris (7000 euro) doorbetaald.

CD: Therapy? - Music Through A Cheap Transistor The BBC Sess

Van alle bands die begin jaren negentig in het vaarwater van Nirvana succes kregen, behoort Therapy? tot de weinige groepen dat tot op de dag van vandaag nog even eerlijk en fris klinkt als toen. Na de vette jaren 1994-1996 ging het natuurlijk wat minder. Er werden drie albums (Semi-Detached, Suicide Pact: You First! en Shameless) gemaakt die artistiek en commercieel gezien behoorlijk flopten. Vanaf High Anxiety uit 2003 bevinden de Noord-Ieren weer op het juiste pad. Dat van de strakke, noisy poppunk zonder te vervallen in de vreselijke cliché's die kleven aan de besmette term 'punk'.

FOK!kers vinden Hazesduetten lijkenpikkerij

FOK!kers zitten niet te wachten op het aanstaande RTL4-programma waar Nederlandse artiesten in duet gaan met de in 2004 overleden Andre Hazes. Dat blijkt uit een poll waaraan tot nu toe zo'n 1700 FOK!kers deelnamen. De meerderheid (55%) denkt dat weduwe Rachel geld nodig heeft door hier aan mee te werken.

Bovendien vindt 17,3% het initiatief pure lijkenpikkerij. Enkele reacties zijn: 'Verschrikkelijk. Entertainment dat voortkomt uit overleden mensen.' 'Hmm, ze maakt vette problemen van door echte fans opgezette websites die Hazes gedenken en schuift dat af op de trademarks en copyrights, gaat ze nu zelf die rechten helemaal uitbuiten door zo'n programma op te zetten'

Daarnaast geeft 4,2 procent van de FOK!kers aan de muziek van Hazes niet te kunnen uitstaan. Slechts 2,9 procent vindt alles van de overleden volkszanger geweldig. RTL zal komend najaar met het programma komen waaraan onder anderen Wolter Kroes, René Froger en zoon Dreetje Hazes meewerken. Eerder hadden Ali B en Gerard Joling al succes met een gemanipuleerd Hazes-duet.


Rachel heeft volgens FOK!kers weer geld nodig.
Je kunt nog steeds je mening geven in de poll!

Honkballers winnen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse honkballers hebben, na de overwinning zaterdag op Oostenrijk, zondag weer een grote overwinning behaalt op het EK honkbal. Ditmaal werd Tsjechië met 11-0 verslagen.

Waar van Oostenrijk geen tegenstand verwacht kon worden, het team is van een niveau dat in Nederland niet eens in de hoofdklasse zou spelen, werd van Tsjechië meer verwacht. Tsjechië behoort tot de Europese subtop en twee jaar geleden wist Nederland met maar 3-1 te winnen. Toch wist Tsjechië niet veel in te brengen tegen de Nederlanders. Ze maakten een aantal fouten en tweemaal werd er een homerun geslagen met twee honken bezet.

Huisman wint Enschede open

Margriet Huisman heeft zondag het Enschede Open gewonnen. De 23-jarige squashster was in de finale met 3-2 te sterk voor de 21-jarige Orla Noom: 9-5 9-5 7-9 4-9 9-4. Beide dames zijn uit Nederland afkomstig.
Huisman, als eerste geplaatst, won dit jaar eerder al het Zweedse Open, het Zwitserse Open en de Hemubo Trophy. Het Enschede Open is een WISPA-toernooi en levert punten op voor de wereldranglijst. Huisman stond voor aanvang van het evenement 39e op die lijst.

DVD/Boek Elvis - 30th Year Commemorative Collection

Zestien augustus jongstleden was het dertig jaar geleden dat 'The King' face down op zijn badkamervloer werd gevonden door zijn toenmalige vrouwelijke wederhelft Ginger Alden. Twintig minuten na de melding van de toestand verscheen de ambulance en werd Elvis naar het Baptist Memorial Hospital overgebracht. Daar werd hij, tot schok van velen, dood verklaard. Deze morbide gebeurtenis is wel de aanleiding dat er deze maanden vele releases zijn waarin Elvis de hoofdrol speelt. Zo ook in Elvis, 30th Year Commemorative Collection. Geen muzikale remasters, maar twee dvd's en een boek over het leven van deze legende.

Wie naar de winkel stapt en een klein pakketje verwacht mee te nemen heeft het mis. De uitgave is namelijk geen kleine jongen. In een mooie box met hologram op de voorkant zijn een dvd-box en een zwaar boek te vinden. Meer dan 200 minuten aan beeldmateriaal en 695 pagina's aan leesvoer over Elvis A. Presley.

TNT schrapt waarschijnlijk extra banen

Icoon EconomieHet is goed mogelijk dat TNT duizenden éxtra banen gaat schrappen. Peter Bakker, TNT-topman, heeft dit afgelopen weekeinde gezegd. Er was in april al vastgesteld dat er 7000 banen geschrapt worden. Ook zouden de lonen voor een jaar gaan bevriezen.

De kosten moeten worden verlaagd tot 300 miljoen euro. Hierdoor zouden nog meer banen geschrapt moeten worden. "We moeten kiezen tussen het schrappen van zo'n 11.000 banen of het jarenlang bevriezen van de lonen van ons huidige personeel", aldus Bakker.

Er is een groeiende concurrentie op het gebied van post en pakketbezorging. Dit gaat alleen nog maar sterker worden doordat TNT zijn monopoliepositie gaat verliezen.

Moeilijk dagje Monza voor Renault

Renault-coureur Giancarlo Fisichella hoopte voor eigen publiek voor een stunt te zorgen. Hij kwam echter niet verder dan de twaalfde plaats.

Op het snelle Monza kwam de R27 er niet aan te pas. Fisichella had zelfs de grootste moeite om Anthony Davidson te passeren. "Ik had een goede start, maar werd toen door een aantal auto’s klem gereden waardoor ik een positie verloor aan Davidson. David Coulthard ramde de achterkant van mijn auto, waarbij hij de endplate aan de linkerzijde beschadigde," aldus de Italiaan. "Ik had bovendien de hele race last van onderstuur, waardoor de balans verre van perfect was. In de eerste stint verloor ik veel tijd achter die Aguri en pas tegen de tijd dat ik moest stoppen, kon ik hem passeren. Daarna zat er niet meer in, omdat iedereen op ongeveer dezelfde strategie zat."

Zware aardbeving in zuidwesten Colombia

Icoon BuitenlandsEen zware aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter heeft zich in het zuidwesten van het Zuid-Amerikaanse Colombia voorgedaan. Dit meldde het Colombiaanse geologische instituut Igeominas maandag.

Het epicentrum lag ten noorden van de plaats El Charco in de aan Ecuador grenzende provincie Nariño. Er zijn vooralsnog geen meldingen geweest van schade of slachtoffers.
Voor meer informatie over de invloed van de elementen kun je op het FOK!forum terecht.

Desillusie voor Toyota-coureurs

Jarno Trulli en Ralf Schumacher hadden het gisteren zwaar tijdens de Grand Prix van Italië. Trulli eindigde voor eigen publiek teleurstellend elfde. Teamgenoot Schumacher eindigde als vijftiende.

"Het was erg jammer dat ik niet goed weg kwam bij de start want met de snelheid zat het vandaag wel goed. Ik had anders in de punten kunnen eindigen. Helaas waren er dus problemen bij de start. Ik verloor daar drie plaatsen en zat na de eerste paar bochten vast in verkeer. Dit was de gehele race het geval. Ik was sneller dan de wagens voor me, maar het was niet mogelijk om ze hier in te halen. Het middenveld zit dichtbij elkaar en ieder detail kan veel verschil maken. Je moet dus alles voor elkaar hebben. We hebben nog veel werk te doen en ik hoop dat we beter presteren in Spa," aldus de Italiaan.

Ook Schumacher was teleurgesteld. "Dit resultaat is een grote desillusie voor Jarno en mijzelf. We hadden het vandaag erg moeilijk. Jarno deed het dit weekend iets beter, maar het is duidelijk dat dit niet onze sterkste race van het seizoen was. We hebben veel problemen met de kurbstones en dat is niet fijn op Monza. De eerste bocht was zoals gewoonlijk chaotisch maar het ging voor mij relatief goed. Ik reed daarna zo hard als ik kan, maar het mocht niet baten. We moeten nu veel analyseren. Tijdens het testen op Spa ging het goed dus ik hoop dat het daar beter zal gaan."

Gomez niet met Duitsland mee naar Roemenië

Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, kan woensdag tijdens de oefeninterland tegen Roemenië, niet beschikken over Mario Gomez.

De spits van VfB Stuttgart heeft zich afgemeld, omdat hij kampt met griep. Hierdoor ontbrak hij afgelopen zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (0-2) ook al.

Daarnaast is de inzetbaarheid van Christian Pander tegen Roemenië twijfelachtig. De verdediger van Schalke 04 viel tegen Wales in de rust uit met een blessure aan zijn enkel.

Honda tevreden met behaalde wk-punt

Honda Racing F1 is blij met het resultaat tijdens de Grand Prix van Italië. Beide rijders finishten in de top-tien, waarbij Jenson Button een wk-punt wist te scoren. Rubens Barrichello kwam vier seconden na zijn teamgenoot als tiende over de eindstreep.

"Het was fijn om vandaag weer een punt te pakken", aldus Button na afloop van de Grand Prix. "Maar het was tegelijkertijd ook frustrerend want ik had voor mijn eerste pitstop veel last van onderstuur. We reden met bijzonder weinig vleugel en daarmee blokkeer je eenvoudig je voorbanden, zeker in de Parabolica. Ik had op een gegeven moment vlakke stukken op mijn rechtervoorband en ik verloor steeds meer grip. Ik kon daardoor niet het gevecht aangaan met Rosberg. We hadden denk ik een nog beter resultaat kunnen behalen, maar we hebben ons best gedaan en een punt is zeker een beloning. Het team heeft het goed gedaan en ik ben erg blij voor ze. Ze verdienden dit resultaat!"

Volleyballers Oranje naar volgende ronde EK

De Nederlandse volleybalheren hebben zich definitief geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Na de overwinning van Oranje op Duitsland, won Servië met 3-1 van Griekenland. Nederland gaat door omdat het een beter setgemiddelde heeft dan de Grieken.

Oranje komt in een nieuwe poule van zes ploegen terecht waarbij vanaf dinsdag gespeeld wordt tegen respectievelijk Spanje, Frankrijk en Slowakije. De resultaten tegen Servië en Duitsland uit de eerste ronde (één keer verlies en één keer winst) blijven staan. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales.

Dronken vrouw wil politie overrijden

Een dronken automobiliste heeft zaterdagavond geprobeerd een agent omver te rijden. Ze wilde namelijk niet met de agenten mee naar het bureau.

Twee agenten constateerden vanaf hun stalen ros dat de vrouw een beetje te hard door de binnenstad reed. Ze zetten de achtervolging in en wisten de vrouw even verderop op haar gedrag aan te spreken. Omdat de agenten de vrouw ervan verdachten te diep in het glaasje te hebben gekeken, wilden ze haar meenemen naar het bureau om daar een bloedproef af te nemen.

In plaats van het dringende verzoek te weigeren, zette ze de auto in zijn achteruit en probeerde een van de agenten omver te rijden. Deze wist echter bijtijds weg te springen. Toen het voertuig op het plaatselijke Hofplein tot stilstand kwam, rukte de andere agent het portier open en haalde de sleutels uit het contact.

Het was nu een peulenschil de alcomobiliste te arresteren en haar af te voeren naar het politiebureau. Hier heeft ze alsnog een bloedproef ondergaan. De politie denkt dat de vrouw nog meer heeft ingenomen dan alleen alcohol. Omdat de vrouw poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd, blijft ze voorlopig nog even vastzitten.

Vlaanderen kiest mooiste uiers

In het Vlaamse Gistel zijn afgelopen weekend de mooiste uiers verkozen. Bij de wit met bruin gevlekte koeien, het zogeheten roodbont, ging Faber van Lieven Ryckewaert uit Harelbeke er met het eremetaal vandoor. De eerste prijs in de categorie zwartbont, de zwart met wit gevlekte koeien dus, was voor Uralyn Vlabel van Jacques Monbaillieu uit het pittoreske Zuidschote.

De unieke, provinciale wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de twaalfde Agromarkt. Deze markt is een tweejaarlijks gehouden evenement voor land- en tuinbouwers.

België had gehoopt de Europese uierverkiezing te mogen organiseren in 2010. Helaas voor onze zuiderburen kreeg Zwitserland net even wat meer voorkeursstemmen. Het bergachtige land heeft de eer in 2010 Europa's mooiste uiers in hun land te mogen verwelkomen.


Een kalfje is allang blij als er wat uit komt

Rihanna, Timberlake en Fergie winnen MTV Awards

Icoon MuziekGisteravond zijn in het Amerikaanse Las Vegas The MTV Video Music Awards uitgereikt. De show, die geopend werd door Britney Spears, is de graadmeter voor de moderne muziekindustrie.

De clip 'Umbrella' van de popzangeres Rihanna heeft zondag in Las Vegas de titel 'beste muziekvideo van het jaar' gewonnen. Het nummer verwierf ook de vermelding 'Monstersingle van het jaar'.

Andere winnaars op het prijzenfeest van de muziekzender MTV waren de 'mannelijke artiest van het jaar' Justin Timberlake en 'de vrouwelijke artiest van het jaar' Fergie. Tot de beste popgroep van dit jaar werd Fall Out Boy uitgeroepen.

'Monstersingle van het jaar'

Korpschef bezorgd om intolerantie tegenover homo's

Icoon PolitieDe Amsterdamse korpschef Bernard Welten is bezorgd over de intolerantie tegenover homo's. Dat zei hij gisteren in Amsterdam in een toespraak ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het homomonument. "Heb ik zorg? Ja, dat heb ik", aldus Welten tegen de circa honderd toehoorders.

De korpschef wees erop dat de politie in Amsterdam deze zomer al net zo veel meldingen van anti-homogeweld had binnengekregen als in heel 2006. "Ik denk dat dit niet alleen te maken heeft met een hogere aangiftebereidheid, maar gewoon omdat ik echt denk dat de tolerantie niet toeneemt."

Welten zei net als eerder dit jaar dat de politie de bestrijding van deze vorm van agressie zeer serieus neemt. "In uw jargon geformuleerd: wij zullen alles uit de kast halen om de daders te pakken."

Jubileum
Het jubileum van het homomonument werd dit weekend gevierd met verscheidene activiteiten bij het gedenkteken op de Westermarkt. Naast de toespraak van Welten was er gisteren een debat over intolerantie. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen sneed zaterdag de verjaardagstaart aan.

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag zijn er momenteel in Amsterdam twee tentoonstellingen. Monument van Trots in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam laat zien wat het gedenkteken betekent voor verschillende homo's en lesbo's. Portretten op het Homomonument in galerie De Opsteker toont foto's van enkele van de vele verschillende bezoekers van de drie roze, granieten driehoeken.

Het homomonument werd op 5 september 1987 onthuld om de slachtoffers van de homovervolging door de nazi's te herdenken. In de loop der jaren kreeg het echter een veel bredere betekenis. Homo's komen er niet alleen bij elkaar tijdens Dodenherdenking, maar ook om bijvoorbeeld aids-slachtoffers te herinneren of Koninginnedag te vieren.

Meisje (15) mishandeld voor niet halen melk

Icoon MisdaadDe politie heeft de ouders van een 15-jarig meisje uit Zaandam aangehouden voor het mishandelen van hun dochter. Gewaarschuwde agenten hoorden uit een huis een hoop geschreeuw komen.

Het gegil was afkomstig van de dochter des huizes. De man zou het meisje hebben mishandeld omdat zij geen melk had gehaald. De tiener werd met geweld naar binnen gesleurd, aan haar haren getrokken en geslagen. De moeder zou de vader hebben geholpen en haar dochter ook nog met een riem hebben afgetuigd. Het meisje en twee jongere kinderen uit het huis zijn naar een opvang gebracht.

Line-up 45e Amusement Machine Show

Op 14 en 15 september vindt in Japan alweer de 45e Amusement Machine Show plaats. Deze beurs is gericht op (nieuwe) arcademachines en dat betekent dat grootmachen als SEGA en Taito weer mogen uitpakken met hun nieuwste games.

De line-up zoals deze op dit moment bekend is, is als volgt:

Sega
- Virtua Fighter 5 Vers. C
- Answer X Answer (Quiz)
- Club Majesty
- Medalink
- Sega Race TV (nog niet zeker)

Bandai Namco
- Ridge Racer 7
- Tekken 6

Taito
- Half-Life 2 Survivor Vers. 2.0
- Dino King 3
- Capriccio G-One HG
- Chase H.Q. 2
- D1 GP Arcade

Capcom
- Sengoku Basara Cross
- Alien Danger

Federer wint US Open

Roger Federer heeft het US Open in New York gewonnen, het was zijn derde grandslam in 2007.

In een spannende finale versloeg de Zwitser Novak Djokovic. De jonge servier leek problemen te hebben met de druk die op zijn schouders rustte. In de eerste set had hij vijf setpoints, maar Federer wist te breaken en won de tiebreak.

In de tweede set had wederom Djokovic twee setpoints, alvorens in een tiebreak ook deze set te verliezen. Op de beslissende momenten sloeg Djokovic domme dubbele fouten.

De derde set leek Djokovic mentaal gekraakt. Het niveau lag behoorlijk lager en op een 5-4 voorsprong voor Federer kreeg de Zwitser zijn eerste matchpoints. Met 1 break verschil versloeg hij Djokovic 7-6, 7-6, 6-4.

13-jarige doet vrouw van 64 'vies voorstel'

Icoon BizarEen 13-jarige knaap is opgepakt omdat hij een 64-jarige vrouw een oneerbaar voorstel had gedaan. De jongen belde bij de bejaarde aan en vroeg haar onzedelijke handelingen bij hem te verrichten.

Het incident gebeurde in Zwijndrecht. De vrouw was hier niet van gediend en waarschuwde de politie. De jongen verklaarde op het bureau met een aantal vrienden een weddenschap te hebben afgesloten waarvan hij nu spijt heeft.

Disney vergeeft tienerster na naaktfoto

Icoon ShowbizzTienerster Vanessa Hudgens heeft zich bij Disney geëxcuseerd voor de naaktfoto die van haar is uitgelekt. Het Disneyconcern kondigde aan Hudgens te blijven steunen.

Verontruste ouders uitten hun ongenoegen over de foto. Hudgens verontschuldigde zich. "Ik wil me verontschuldigen bij mijn fans. Jullie steun en vertrouwen is alles voor mij. Ik ben beschaamd over deze situatie en ik heb spijt dat ik die foto's ooit heb laten nemen", aldus Hudgens. Het kiekje was een cadeau voor het vriendje van Hudgens, Zac Efron, haar co-ster in 'High School Musical'. Disney wil het hele incident zo snel mogelijk vergeten.

Vanessa Hudgens
Excuses voor foto

Dronken man zonder banden op de weg

Icoon OpmerkelijkDe Zeeuwse politie heeft zaterdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Tholenaar. De man reed rond vijf over acht slingerend met zijn wagen zonder rechterbanden over de Hoogaarsstraat in Tholen.

De man reed ook nog eens met hoge snelheid. Toen agenten hem staande houden werd zijn rijbewijs in beslag genomen. De Zeeuw bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.

Met dank aan Fredo55 en Decibiel voor de submit.

Zwijndrechter mishandelt zwangere vriendin

Icoon PolitieEen 26-jarige drankrijder uit Zwijndrecht is zaterdag niet alleen opgepakt omdat hij een slok te veel op had, maar ook op verdenking van het mishandelen van zijn hoogzwangere vriendin. Bovendien gaf de dronkenlap op het politiebureau een valse naam op. De Zwijndrechter ontkent alle beschuldigingen.

Een getuige waarschuwde de politie toen deze zag dat het stel onenigheid had. Toen de politie aankwam was de auto al verdwenen. Na een zoektocht vond de politie de wagen terug in Zwijndrecht. De 23-jarige vrouw die in de auto zat was gewond en overstuur waarop de politie haar apart verhoorde.

De zeven maanden zwangere vrouw werd in de politiebus ondervraagd, terwijl haar vriend vergeefs probeerde in de bus te komen. De vrouw vertelde dat haar man haar had geslagen en haar en haar ongeboren baby met de dood had bedreigd. De vrouw weigerde echter aangifte te doen. Ze is in het ziekenhuis opgenomen.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Boek: Priya Basil - Ishq en mushq

Ishq en mushq (de titel betekent Liefde en geur) is het debuut van de jonge Indiaas-Britse schrijfster Priya Basil. En het is een geweldig boek! Basil vertelt een meeslepend verhaal tegen een historische achtergrond. Verder zitten er filosofische bespiegelingen in over het leven, de liefde en de verrassingen van de menselijke geest. De hoofdpersonen vertegenwoordigen twee uitersten: Sarna is een fantastische kok en een emotioneel kruitvat, haar man Karam is een koele cijferaar, nuchter en gelijkmatig. Deze combinatie zorgt voor spanning die het verhaal constant boeiend houdt. En het gaat ook heel veel over lekker eten.

Subheader
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.