Toch nog hoop voor bedrogen anorexiapatient

Icoon BinnenlandsDe 32-jarige anorexiapatiënte Saskia van Ruiten uit Leeuwarden heeft na het bedrog van nepmiljonair Remon de Boer alweer een nieuwe geldschieter gevonden. Het gaat om de directeur van het vleesbedrijf Van Ruiten Food, ene Eelco van Ruiten. Eelco is geen onbekende van Saskia: zo'n 33 jaar geleden verwekte hij haar.

"Ik ben helemaal kapot. Ik hou van mijn dochter en ga haar helpen. Alles wat in mijn vermogen ligt, zal ik nu aanwenden," aldus de biologische vader van Saskia.

Na de scheiding met Saskia's moeder Cobie behield Eelco het contact met zijn dochter. "Ik help mijn dochter al 32 jaar. En dat is niet gelogen. Ik heb iedere dag telefonisch contact met haar," aldus de Apeldoornse miljonair.

De behandeling die Saskia wil ondergaan kost ongeveer 150.000 euro en wordt alleen aangeboden in Zweden. De verzekering vergoedt de behandeling niet. De vermogende Van Ruiten wilde niet expliciet aangeven of hij nu met het volledige bedrag over de brug komt om zijn bloedeigen dochter, die naar verwachting nog twee maanden te leven heeft, zal helpen. "Daar wil ik niet over praten. Ik ben haar vader en het doet mij enorm veel verdriet."


Eelco van Ruiten

Met dank aan KRIBBET voor de submit.