Dronken vrouw wil politie overrijden

Een dronken automobiliste heeft zaterdagavond geprobeerd een agent omver te rijden. Ze wilde namelijk niet met de agenten mee naar het bureau.

Twee agenten constateerden vanaf hun stalen ros dat de vrouw een beetje te hard door de binnenstad reed. Ze zetten de achtervolging in en wisten de vrouw even verderop op haar gedrag aan te spreken. Omdat de agenten de vrouw ervan verdachten te diep in het glaasje te hebben gekeken, wilden ze haar meenemen naar het bureau om daar een bloedproef af te nemen.

In plaats van het dringende verzoek te weigeren, zette ze de auto in zijn achteruit en probeerde een van de agenten omver te rijden. Deze wist echter bijtijds weg te springen. Toen het voertuig op het plaatselijke Hofplein tot stilstand kwam, rukte de andere agent het portier open en haalde de sleutels uit het contact.

Het was nu een peulenschil de alcomobiliste te arresteren en haar af te voeren naar het politiebureau. Hier heeft ze alsnog een bloedproef ondergaan. De politie denkt dat de vrouw nog meer heeft ingenomen dan alleen alcohol. Omdat de vrouw poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd, blijft ze voorlopig nog even vastzitten.