BMW-teamleiding lovend over Kubica

Mario Theissen en Willy Rampf, respectievelijk directeur van BMW Motorsport en technisch directeur van BMW-Sauber, zijn erg tevreden over de verrichtingen van Robert Kubica gisteren tijdens de Grand Prix van Italië. Ondanks problemen tijdens zijn eerste pitstop, kwam de Pool als vijfde over de finish, nog voor Nico Rosberg en Heikki Kovalainen.

"We hebben een zeer sterk resultaat behaald, ondanks dat niet alles volgens plan verliep", aldus Theissen na afloop van de Grand Prix. "Bij de pitstop van Robert gleed zijn wagen van de krik, waardoor hij meerdere seconden verloor. Robert wist zijn verloren plekjes echter weer goed te maken door eerst Kovalainen te passeren bij zijn tweede pitstop en Rosberg op de baan in te halen."

Willy Rampf was ook zeer onder de indruk van de prestaties gisteren van de Pool. "Zijn eerste pitstop ging verkeerd, doordat hij de auto niet helemaal recht voor het team had neergezet. Hierdoor gleed de auto van de krik af en verloor hij veel tijd. Kovalainen kon hierdoor Robert passeren en hij verloor veel tijd achter de Fin. Pas bij de tweede pitstop kon hij Heikki weer inhalen. Daarna haalde Robert ook nog Nico Rosberg in, met een fantastische uitremactie in de eerste chicane. Robert heeft zondag echt laten zien over een vechtersmentaliteit te beschikken en dat is beloond met de vijfde plek."