Devolder geeft hoop op podium nog niet op

De Gouden Trui kende in de Vuelta een opmerkelijke drager in de vorm van Stijn Devolder. De Belg mocht de trui afgelopen zaterdag aantrekken, helaas voor de jonge Belg zou hij zijn eerste positie in het algemeen klassement een dag later kwijtraken aan Denis Menchov. Een slechte dag op het verkeerde moment.
Na afloop van de tijdrit in Zaragoza was de West-Vlaming nog in de wolken toen hij de eerste plek in het algemeen klassement van de Vuelta bemachtigde. "Dit pakken ze mij alvast niet meer af." Al in de volgende etappe ging het mis in de rit naar Cerler. "Nee, het had niets met de druk van de leiderstrui te maken. Ik heb ook voldoende gedronken en gegeten. Ik heb een rustige nacht gehad. Ik heb geen aanwijsbare reden. Al van in het begin voelde ik dat ik vierkant draaide. Slechte benen. Al van op de eerste col, de Puerto de Monrepós, hoopte ik dat ik de schade zou kunnen beperken", aldus een aangeslagen Devolder.

Disovery Channel ploegleider Dirk Demol weet ook niet waar de slechte dag vandaan kwam. "Stijn had de pech dat zijn mindere dag samenviel met een finish bergop. Nu is het afwachten hoe hij recupereert en mentaal herstelt van deze serieuze klap. Zijn tegenstanders hebben ook veel meer terreinervaring dan Stijn. Op Arcalis-Andorra weten we of een derde plaats in de eindstand een realistisch doel is. We blijven hem als kopman beschermen. Toch gaf hij vanaf zaterdagavond een heel ontspannen indruk. Hij bleef ijzig kalm, hoewel hij donderdag en vrijdag toch zo bloednerveus was. Bizar, hij startte met enkele mindere dagen, maar de jongste vier dagen liep het lekker. Eigenlijk veel beter dan we verwacht hadden."