Desillusie voor Toyota-coureurs

Jarno Trulli en Ralf Schumacher hadden het gisteren zwaar tijdens de Grand Prix van Italië. Trulli eindigde voor eigen publiek teleurstellend elfde. Teamgenoot Schumacher eindigde als vijftiende.

"Het was erg jammer dat ik niet goed weg kwam bij de start want met de snelheid zat het vandaag wel goed. Ik had anders in de punten kunnen eindigen. Helaas waren er dus problemen bij de start. Ik verloor daar drie plaatsen en zat na de eerste paar bochten vast in verkeer. Dit was de gehele race het geval. Ik was sneller dan de wagens voor me, maar het was niet mogelijk om ze hier in te halen. Het middenveld zit dichtbij elkaar en ieder detail kan veel verschil maken. Je moet dus alles voor elkaar hebben. We hebben nog veel werk te doen en ik hoop dat we beter presteren in Spa," aldus de Italiaan.

Ook Schumacher was teleurgesteld. "Dit resultaat is een grote desillusie voor Jarno en mijzelf. We hadden het vandaag erg moeilijk. Jarno deed het dit weekend iets beter, maar het is duidelijk dat dit niet onze sterkste race van het seizoen was. We hebben veel problemen met de kurbstones en dat is niet fijn op Monza. De eerste bocht was zoals gewoonlijk chaotisch maar het ging voor mij relatief goed. Ik reed daarna zo hard als ik kan, maar het mocht niet baten. We moeten nu veel analyseren. Tijdens het testen op Spa ging het goed dus ik hoop dat het daar beter zal gaan."