Brandstederzoons opgepakt

Rick en Robert Brandsteder, de zoons van de tv-presentator Ron Brandsteder, zijn dit weekend opgepakt door de politie. Net als hun vader lusten ze graag een borrel, en zijn dan ook opgepakt omdat ze zwaar dronken met anderen op de vuist gingen.

Tijdens het radioprogramma 'Je dag is goed' van Jeroen van Inkel, was Amanda te horen, die een kennis is van de dj. Ze vertelde dat ze heeft gezien dat de beide Brandstedertjes buiten hun schuld betrokken zijn geraakt bij een 'enorme matpartij'. "De jongste zoon probeerde een ontstanende ruzie te sussen. Maar toen werd hij door de herrieschoppers belaagd. Hierop schoot zijn oudere broer Rick hem te hulp", zo vertelde de vrouw in RTL Boulevard.

De politie trad hard op tegen de beide zoons, zo vertelde Amanda's vriendin Kim in Shownieuws. "Er kwam een eenheid met politie- en motoragenten die de twee jongens flink aanpakten. Het was één grote mishandelingspartij. Ze werden op de grond gegooid en tegen rolluiken aangedrukt. En dat terwijl die jongste van Brandsteder alleen maar zijn burgerplicht deed om iemand in nood te helpen. Ze zijn van slachtoffer dader geworden."

De politie heeft vanavond op de kwestie gereageerd. "We kunnen in dit verband geen namen noemen, maar wel wat zich in de nacht van afgelopen zondag omstreeks vijf uur in de ochtend heeft afgespeeld. Toen onze eenheid arriveerde in de Lange Leidse Dwarsstraat was er een twist die de politie geprobeerd heeft te sussen. Twee van de betrokkenen, die overigens flink hadden gedronken, bleven slaande bewegingen maken en schelden. Bij hun aanhouding hebben zij zich verzet. Het gaat om verdachten uit het geboortejaar 1986 en 1984. Beiden zijn meegenomen voor verhoor, waarna ze hun roes uit konden slapen. Vervolgens zijn ze heengezonden."

RTL Nederland kan nog niet zeggen of het incident ook consequenties heeft voor Rick. Rick treedt namelijk in de voetsporen van zijn vader in een programma van de Sponsor Bingo Loterij. "We weten er op dit moment nog te weinig van om vast te stellen wat er moet gebeuren en of er wel iets moet gebeuren", zo laat een woordvoerder van de zender weten.


Hier vierde Rick nog een feestje met enkele Ajacieden