Agent aangereden, vier arrestaties

Icoon PolitieIn Den Helder is gistermorgen vroeg een politieman aangereden op het Willemsoord terrein. De agent deed samen met een collega dienst in een zogeheten bike-team. Op het terrein reed een zwarte wagen die op een gegeven moment zo hard remde dat zijn wielen blokkeerden en hij een stuk doorschoof over het natte wegdek terwijl er een dertigtal voetgangers liep.

Toen de wagen uiteindelijk stilstond, sprak een van de agenten de bestuurder aan. Hoewel hij de bestuurder ook vastpakte, was dat geen belemmering voor de man om extra gas te geven en ervandoor te gaan. Hierbij stond de andere agent echter in de weg. De vluchtende auto greep eerst de fiets van de agent en vervolgens de agent zelf die op de motorkap terecht kwam. De agent viel op de weg terwijl de wagen wegreed. Hij liep hierbij letsel aan zijn knie en diverse kneuzingen op.

De bestuurder zette even later zijn wagen aan de kant en de vier inzittenden probeerden te voet verder te vluchten. De drie mannen, van 21 en 22 jaar oud, en een meisje van 18 jaar oud, allen uit Den Helder afkomstig, konden echter worden achterhaald en zijn aangehouden. Het is niet bekend waarom het viertal ervandoor ging.