Weer arrestaties in Glasgow

TerrorismeDe Britse politie heeft in Glasgow wederom twee mannen gearresteerd in verband met de mislukte aanslag op het vliegveld van die stad. De verdachten zijn 25 en 28 jaar oud.

In totaal zijn voor de mislukte aanslag en de bomauto's in Londen nu zes mannen en een vrouw aangehouden. Geen van de arrestanten zou een Britse onderdaan zijn. Eén van de arrestanten zou een chirurg zijn uit Jordanië. Zijn Palestijnse vrouw zou ook onder de aangehouden verdachten zijn.

De bestuurder van de auto van de mislukte aanslag in Glasgow ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Hij ramde een gevel toen hij de vertrekhal van het vliegveld wilde inrijden om een aanslag te plegen. De Britse autoriteiten denken overigens dat de twee mannen die zaterdag toesloegen op de luchthaven van Glasgow dezelfde mannen zijn die vrijdag de twee auto's vol explosief materieel parkeerden in het centrum van Londen.

Volgens de kersverse Britse premier Gordon Brown hebben de personen achter de mislukte aanslagen banden met het islamistische terreurnetwerk Al Qaida.


De gewonde aanslagpleger