Krajicek naar kwartfinale Wimbledon

Icoon WimbledonMichaŽlla Krajicek is er in geslaagd om de laatste acht op Wimbledon te bereiken. De Nederlandse boekte een fraaie en eenvoudige zege op haar tegenstandster, de Amerikaanse Laura Granville. De setstanden waren 6-2 en 6-4.

Krajicek zette Granville vanaf het begin al onder druk door haar regelmatig met diepe groundstrokes naar achter te dirigeren. Dit leverde uiteindelijk een break op bij een stand van 3-2. Een game later kwam de Nederlandse even in de problemen door een subtiel dropshot van haar Amerikaanse opponente, maar dankzij een goede service werkte de Nederlandse drie breakpoints weg. Bij 5-2 wist Granville een setpunt weg te werken, maar een game later sloeg haar tegenstandster toch toe met de hulp van een ace.

In het vervolg van de partij voerde Krajicek de druk steeds verder op. Granville kon niet volgen en keek al snel tegen een achterstand aan. Bij een stand van 4-1 leek alles erop te wijzen dat de Nederlandse met de winst aan de haal ging, maar de regen gooide roet in het eten. Een uurtje later werd de partij weer hervat. De Amerikaanse leek er op gebrand om de wedstrijd te keren, maar slaagde hier niet meer in. Ze wist nog wel een break terug te pakken en wist bij 5-4 ook nog drie matchpoints weg te werken, maar Krajicek wist de partij te beslissen voordat de volgende regenbui Wimbledon aan deed.

Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!
Submitter:  Bron: NOS-TT