Albers: "Ik was fout"

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk kreeg Christijan Albers bijna de lachers op z’n hand nadat hij bij zijn eerste pitstop te vroeg weg reed. De coureur van Spyker F1 sleepte de losgerukte tankslang met zich mee en moest zodoende opgeven.

Het was niet het enige probleem voor het team. Adrian Sutil moest vanwege een nog onbekend probleem voor de start in de reservewagen stappen. Die had een andere hoeveelheid benzine aan boord, iets wat de Duitser ook verteld was, maar hij vergeten was. Omdat er ook geen radiocontact mogelijk was besloot de Duitser op eigen houtje naar binnen te komen en dat bleek tegelijkertijd te zijn met Albers.

"Ik stond nog in eerste versnelling toen ik, nadat Adrian was weg gereden, mijn positie voor de pitstop innam. Voor ik mijn wagen in neutraal kon zetten, was ik al opgekrikt. Het enige waar ik op dat moment aan dacht waren de monteurs; die kunnen een vinger verliezen als een band opeens gaat draaien. Ik heb dus keihard de rem en de koppeling ingedrukt. Toen ze klaar waren met mijn stop, ging ik op de automatische piloot verder. Normaal sta je dan dus nog in neutraal en schakel je als ze de lollipop omdraaien naar eerste versnelling. Daar stond ik al in, dus reed ik eigenlijk op automatische piloot verder. Met die slang nog aan de auto was het game over. Jammer," aldus de Nederlander.