Baptista wil Robben bij Real

De Braziliaan Julio Baptista zou graag zien dat Real Madrid voor volgend seizoen Arjen Robben naar de Spaanse hoofdstad haalt. De Nederlander wordt al langer gelinkt aan Real Madrid.

Baptista, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor Arsenal uitkwam, zal komend jaar naar verwachting gewoon weer voor Real Madris spelen. In Londen is hem opgevallen hoe goed Robben is, en hij zou de international nu graag als teamgenoot hebben. Robben's huidige club Chelsea zou hem aanvankelijk niet willen verkopen, maar naar verluidt willen ze het geld gebruiken om Florent Malouda van Olympique Lyon over te nemen.

"De Nederlander is een grootse speler en geeft veel assists", meldde Baptista. "Als hij naar Real gaat, zal het team vaker kopgoals maken omdat hij zo'n goede voorzet in huis heeft. Hij lijkt wat dat betreft veel op (David) Beckham." Ook vertelde de Braziliaan dat hij voor Real wil spelen. "Ik wil slagen bij Real Madrid. Ik krijg volgend seizoen de kans om me te bewijzen, beginnend met de voorbereiding in Oostenrijk."