[CCWS] Bourdais haalt uit naar Doornbos

Na de Champ Car-race gisteren in Mont Tremblant heeft de Franse coureur Sebastien Bourdais Robert Doornbos beschuldigd van oneerlijk gedrag. Bourdais heeft gezegd dat de Nederlander hem tijdens een inhaalactie blokkeerde.

Het is in de Champ Car niet toegestaan om van je lijn af te wijken wanneer iemand een inhaalactie inzet. Bourdais zegt dat Doornbos zich daar gisteren tot drie keer toe schuldig aan maakte. "Hij weet wat hij gedaan heeft en dat het niet netjes is. Misschien komt het door zijn ervaring in de Formule 1, maar wij racen hier op een andere manier", aldus de Fransman na afloop van de race. "Doornbos heeft een goede race gereden en is een goede coureur. Daarom is het jammer dat hij besloot op deze manier de wedstrijd te winnen."

Doornbos, die in Mont Tremblant zijn eerste overwinning in de Champ Car boekte, is zich van geen kwaad bewust. "Ik reed met regenbanden op stukken waar het droog was en met normale banden op stukken waar het nat was. Je bent dan continu bezig met het zoeken naar de plek met de beste grip. Ik verdien deze overwinning en ben daarom ook blij voor het team en voor mijzelf. Ik weet dat de regels in de VS anders zijn dan in Europa maar uiteindelijk ben je aan het racen en dus aan het vechten voor je positie. Als Sebastien het gevoel had dat hij sneller was dan ik, dan had hij mij maar moeten inhalen," aldus de 25-jarige coureur.

Het Canadese publiek kon de klaagzang van Bourdais overigens niet waarderen. Toen hij het podium betrad, werd de Fransman uitgefloten door de toeschouwers. "Het is jammer dat dat gebeurde, maar wat kan ik er aan doen? Ik zeg de dingen nou eenmaal zoals ik ze zie", aldus de drievoudig kampioen.