Seedorf wil naar EK en de Spelen

Een aantal maanden geleden liet Clarence Seedorf al weten graag naar de Olympische Spelen in Peking te willen, maar inmiddels weet de middenvelder het zeker. Naar eigen zeggen droomt hij daar al zijn hele leven van en is het zijn enige kans om op dat toernooi in actie te komen.

Alle ploegen die tijdens de Olympische Spelen in actie komen krijgen de kans om drie dispensatiespelers in de selectie op te nemen. Pas geleden liet Mark van Bommel weten wel oren te hebben naar dit buitenkansje. Ook Ruud van Nistelrooy meldde zich aan, maar zag hier vanaf nadat hij en bondscoach Marco van Basten zich weer hadden verzoend. Sindsdien richt de spits van Real Madrid zich volledig op het Nederlands Elftal.

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, liet doorschemeren dat hij volgend jaar pas gaat bekijken of hij dispensatiespelers aan de selectie voor de Spelen wil toevoegen. "Ik hoop dat hij aan me denkt. Het toernooi, de olympische gedachte, de ambassadeursrol die je als Nederlandse afvaardiging op zo’n evenement hebt; het spreekt me allemaal erg aan", aldus Seedorf.