Klacht over vleespromo in Donald Duck

Icoon PolitiekDe Nederlandse VegetariŽrsbond (NVB) was er vorige week al boos over. De actie van het Vleesinformatiepunt van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) om kinderen te stimuleren vleesgerechten te maken. Daartoe stuurden het informatiepunt een mini-kookspecial mee met de Donald Duck.

PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, vindt nu ook dat oom Donald en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, niet mogen worden ingezet om kinderen over te halen meer vlees te eten.

PINK! heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Volgens de politieke jongerenorganisatie mogen jeugdidolen niet worden misbruikt om voeding aan te prijzen. Reclame voor jongeren mag ook niet de indruk wekken dat ze populairder worden bij vriendjes als ze een bepaald product zouden eten, aldus PINK!.

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels vragen gesteld aan de minister over ''deze vorm van beÔnvloeding van kinderen om ze over te halen om meer te consumeren van een product waarvan de regering heeft aangegeven dat het ’t meest milieubelastende onderdeel van ons voedingspakket is''.