Christelijke zender vervangt Radio 10 Gold

Icoon RadioEen christelijke radiozender zal over drie weken op de middengolffrequentie van Radio 10 Gold te horen zijn. Talpa, eigenaar van het radiostation, heeft de 1008 AM vanochtend verkocht aan GrootNieuws Radio.

De zender is bij vol vermogen tot ver buiten Nederland te ontvangen. Talpa kondigde eerder al aan er vanwege bezuinigingen vanaf te willen. "Zo verwachten we de continuïteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen", zo liet het bedrijf weten aan de website RadioFreak.nl. Aanleiding voor de ingrepen is de verliezen die Radio 10 Gold al enige tijd maakt.

GrootNieuws Radio is eigendom van een uitgever uit Ermelo. Die wil op de frequentie een christelijk radiostation starten met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. "Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, zakelijk nieuws met een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma's", laat het bedrijf weten.