"Wii is two Gamecubes stuck together with duct tape"

Chris Hecker, één van de developers van Spore, heeft tijdens de GDC flink afgegeven op Nintendo. Tijdens de sessie getiteld "Burning Mad - Game Publishers Rant" konden diverse sprekers hun hart luchten over wat hun dwars zit in de games-industrie.

Heckers toespraak, getiteld "Fear of a Wii Planet", begon met de zin "The Wii is a piece of shit!". Alsof dat nog niet de aandacht vastgreep knalde er vervolgens Public Enemy door de speakers.
Volgens Hecker is de Wii niet veel meer dan twee Gamecubes die samengebonden zijn met duct tape, en kan deze hierdoor niet de next-gen ervaring bieden waar hij op zit te wachten.

Hecker benadrukte dat hij het niet over mooiere en betere graphics heeft, maar dat de Wii-CPU simpelweg niet intelligent genoeg is om AI te besturen of andere complexe taken af te handelen.

Vervolgens wilde hij ook nog even kwijt dat Nintendo games niet serieus genoeg neemt. Als bewijs hiervoor zocht hij op de drie officiële websites, en zowel de PS3 als de X360 site benoemen meerdere malen games als kunstvorm. De site van de Wii heeft welgeteld nul vermeldingen van games als kunstvorm.
Ook de uitspraken van verschillende Sony en MS CEOs waarin games als kunstvorm benaderd werden haalde hij er bij, waar Nintendo alleen gaf om games maken die "fun" zijn.

Hecker eindigde zijn 'rant' met:

"First, recognize and push games as serious art. And two, make a console that doesn't suck ass."

Update: Hecker heeft hoogstwaarschijnlijk van EA of Maxis op zijn ballen gekregen en aangegeven dat hij de Wii geen "piece of shit" vindt. Daarnaast heeft hij zijn excuses aangeboden voor de implicatie dat men bij Nintendo niet gepassioneerd is over het maken van games.