Spermafeest


Ceesnimwegen stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:


Soms kom ik woorden tegen waar ik dagenlang op kan kauwen. Vaak zijn het grappige woorden die naar bepaalde gebeurtenissen verwijzen zoals achterbankgesprekken, dominomus, handweigeraar en gootsteenontstopperverbod. Soms gaat het om woorden die de Nederlandse cultuur beter omschrijven dan een gemiddelde integratiecursus. Denk hierbij aan gevoelstemperatuur, oliebollentest, verwijderingsbijdrage en flessenlikker. De laatste jaren zijn breezersletje, toeslagpartner en excuusallochtoon daar aan toegevoegd.

Er is geen taal met een grotere vocabulaire dan de Nederlandse, en afgelopen week werd daar een nieuw woord aan toegevoegd; masturbatiemarathon. Ik legde meteen de link met gangbangs, orgies en een swingerparty, maar ik vergiste mij enorm. Masturbatiemarathon is de naam van een nieuw programma van Tien (of Talpa, of TV Kansloos).
Meteen ging mijn fantasie met het woord aan de slag. Hoe moest ik een Masturbatiemarathon voor me zien? Dat mensen van (bijna) alle leeftijden masturberen is bekend, en dat zelfbevrediging net zo oud is als de mensheid is ook geen nieuws. Maar een masturbatiemarathon?

Hoe oud zou je moeten zijn om daar aan mee te doen? Zestien, achttien of toch minimaal 21? En zou er ook een maximumleeftijd gelden? Aan zichzelf friemelende zeventigers lijkt mij bepaald geen pretje om te zien. En zou deelname voor alle geslachten toegestaan zijn?
Wat zou zo'n marathon eigenlijk inhouden? Moeten de deelnemers meer dan 42 kilometer rennen terwijl ze aan het fappen (ook een nieuw Nederlands woord) zijn? Of is het de bedoeling dat je het zolang mogelijk volhoudt zonder de climax te bereiken? Of is het een soort recordpoging waarbij zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd de hand aan zichzelf leggen?

Het laatste dus. Zoveel mogelijk mannen (waarom geen vrouwen? Kunnen zij niet masturberen of zo?) gaan tegelijkertijd masturberen voor aids-bestrijding. Inderdaad: rukken om Aids tegen te gaan. Daar heb ik heel lang over moeten nadenken. Volgens mij is uitbreiding van Aids het beste te voorkomen door juist niet te ejaculeren.
Hoeveel aids-zieken zullen er gered worden door een paar dozijn masturberende mannen? Volgens mij geen een. En hoeveel besmettingen voorkom je? Volgens mij nog minder dan een. Waarom moeten dit soort programma's dan gemaakt worden? Gaat het om de kijkcijfers, om het geld of om de aandacht? Als ik porno wil zien duik ik wel het internet op.

Een veel nettere en efficiëntere actie is simpelweg geld doneren. Als elke Nederlander een euro geeft hebben we een dikke zestien miljoen euro. Koppel dat geld aan een mooi aids-bestrijdingsonderzoek of investeer het in aids-remmende medicijnen voor derdewereldlanden die dat zelf niet kunnen betalen. En zorg voor goede voorlichting en informatie.

Als we toch bezig zijn moeten we misschien ook eens een serieus praatje maken met de paus. Meneer heeft nooit een naakte vrouw van dichtbij gezien maar gaat wel even de hele wereld vertellen wat goede zeden zijn en hoe invulling moet worden gegeven aan de seksualiteit. Gevolg is dat heel Afrika geen condoom gebruikt 'want dat mag niet van de paus' en dus vallen daar verreweg de meeste aids-doden. In Nederland zijn we gelukkig verstandig genoeg om niet te luisteren naar die omhooggevallen, verwijfde priester in het Vaticaan, maar iemand die zoveel invloed heeft onder zijn (grote) achterban, is met het voeren van een anti-condoombeleid moreel medeverantwoordelijk voor een epidemie als deze.

Inmiddels heeft Tien besloten de show niet uit te zenden. Niet omdat het te ranzig was, volgens de zender zouden er geen expliciete beelden te zien zijn. De naam was een beetje verkeerd gekozen. En voordat de fout goedgemaakt kon worden was de ophef een feit. Slecht marketingbeleid.
Op het moment dat ik dit stukje schrijf lees ik op internet dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg van mening is dat zwangerschap bij studentes gestimuleerd moet worden. Medisch gezien is het namelijk veel beter om op jonge leeftijd aan kinderen te beginnen. En dus gaat er een adviesje naar Balkenende en kornuiten. Wellicht kan Tien dit wetenschappelijk advies combineren met de Masturbatiemarathon. Dat levert pas interessante televisie op: negentienjarige rechtenstudentjes die zich op regeringsadvies laten bevruchten door dikke, masturberende bouwvakkers. Het nieuwe Tien-kijkcijferkanon is geboren!