Uitslagen 1/8 finales CL

Naast PSV hebben drie andere ploegen zich vanavond bij de beste acht van Europa gevoegd. Enkele grote ploegen gingen eruit, echte verrassingen zaten er niet bij.

Bayern München - Real Madrid
De Spanjaarden moesten een 3-2 voorsprong gaan verdedigen in München. De Duitsers kwamen echter al na tien seconden op voorsprong, door een blunder van Roberto Carlos. Roy Makaay rondde uiteindelijk af. Real Madrid werd pas aan het eind van de eerste helft wakker, en raakte via Raúl de paal. Op driekwart van het duel maakte Lúcio de 2-0 door een hoekschop binnen te koppen. Robinho versierde vervolgens een strafschop, die werd verzilverd door Ruud van Nistelrooij. Mark van Bommel en Mahamadou Diarra moesten vlak hiervoor met rood naar de kant, toen ze het met elkaar aan de stok kregen. In blessuretijd scoorde Sergio Ramos de 2-2, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege hands.

Bayern München - Real Madrid 2-1 (2-3)
1' Makaay 1-0
66' Lúcio 2-0
82' Diarra (Real Madrid)
82' Van Bommel (Bayern München)
83' Van Nistelrooij (Pen) 2-1

Arsenal - PSV
Het volgepakte Emirates Stadium kreeg in Londen een mooi duel te zien. In de eerste helft kreeg Arsenal via vooral Julio Baptista en Emmanuel Adebayor veel kansen. En oplettende Heurhelho Gomes en sterk verdedigende Alex voorkwamen echter de voorsprong voor Arsenal, dat trachtte het 1-0 verlies in Eindhoven weg te poetsen. Een kwartier na rust kwam er dan eindelijk het doelpunt. Alex maakte ongelukkig een eigen doelpunt. Gelukkig voor PSV kregen ze zelf ook kansen, en maakte het vlak voor tijd zelfs de beslisser. Alex maakte zijn fout goed door ditmaal het andere doel te vullen, de hoekschop binnenkoppend.

Arsenal - PSV 1-1 (0-1)
58' Alex (e.d.) 1-0
83' Alex 1-1

Manchester United - Lille
Manchester United verdedigde op het eigen Old Trafford de 1-0 voorsprong die het in Frankrijk behaalde. De goal van Ryan Giggs zorgde toen voor veel ophef. Lille probeerde in de eerste helft veelvuldig de opening te vinden, en slaagde daar ook af en toe in. Toch kreeg het vlak na rust pas de eerste echte kans. Odemwingie raakte de paal en de goal bleef uit. Ondanks dat de Fransen de betere waren kwam Manchester United toch op voorsprong. Henke Larsson maakte het enige doelpunt op aangeven van Cristiano Ronaldo.

Manchester United - Lille 1-0 (1-0)
72' Larsson 1-0

AC Milan - Celtic
In Glasgow wisten zowel Milan als Celtic niet tot scoren te komen. Daardoor lag de wedstrijd van vanavond volledig open, en kregen dus ook beide ploegen kansen op de openingstreffer. Veel kansen, maar geen doelpunt in het eerste bedrijf. Na rust kwam Milan beter in de wedstrijd, en kwam Celtic meer en meer onder druk te staan. Vlak voor tijd raakte Kaká de lat, maar een doelpunt viel er niet. In de verlenging namen de Italianen direct de leiding. Kaká was ditmaal wel trefzeker, en verschalkte doelman Artur Boruc. Milan liet vervolgens meer ruimte, maar de vermoeide Schotten profiteerden niet.

AC Milan - Celtic 1-0 (0-0)