Werkstraf geëist voor zware kindermishandeling

Icoon JustitieTegen de 31-jarige S. Al-S. is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch een voorwaardelijke celstraf van één jaar geëist en een werkstraf van 240 uur wegens ernstige kindermishandeling. De vrouw wordt ervan beschuldigd haar 3 kinderen vanaf 2001 vier jaar lang mishandeld en verwaarloosd te hebben. De kinderen waren 6, 5 en 1 jaar oud toen de mishandelingen begonnen.

De uit Iran afkomstige vrouw hongerde haar kinderen uit, zette ze naakt in de kou buiten, sloot ze op en sloeg ze met stokken in het gezicht, zo zei de officier van justitie. ''De Kinderbescherming had nog nooit zo iets meegemaakt. Daarom moet S. hier vandaag verschijnen.'' De Kinderbescherming kwam de zaak op het spoor toen leerkrachten hadden aangegeven dat de twee jongens enorm stonken als ze op school kwamen en vol met littekens zaten.

Volgens de advocaat van de Iraanse ligt de schuld bij de man van de vrouw en moet zijn cliënte daarom vrijuit gaan: ''Mevrouw Al-S. is zeven jaar in Nederland. Haar man is teruggegaan naar Irak. De vader is de schuldige van alles. Het was een tiran voor zijn gezin. Hij stak ze regelmatig met een mes, deed gras in hun eten en dreigde mijn cliënt dood te maken. Zij is mishandeld en moet daarom worden vrijgesproken.''

De uitspraak is over 14 dagen.

Met dank aan SolidArt voor de submit.