Voetbal: Uitslagen 1/8 finales Champions League (07/03)

Icoon Champions LeagueVanavond werden de laatste vier wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. AC Milan moest het opnemen tegen Celtic, PSV kruiste de degens met Arsenal, Bayern MŁnchen speelde tegen Real Madrid en Lille moest in Engeland af zien te rekenen met Manchester United. Hieronder vind je de uitslagen.

AC Milan - Celtic 1-0 (0-0)
Na een moeizame wedstrijd tegen Celtic is AC Milan er toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Er was een verlenging nodig om het verschil te maken. De Schotse ploeg verdedigde met man en macht en kreeg het voor elkaar om de opbouw van de tegenstander te verhinderen. Hierdoor kwam de thuisploeg niet in zijn spel. Na rust leek het erop dat de verdediging van de bezoekers zou breken, maar Inzaghi (2x) en Ambrosini hadden het vizier niet op scherp staan. Seedorf kreeg ook een goede mogelijkheid, maar ook hij faalde. Hierna schoot KakŠ ook nog eens op de lat. Toch besliste diezelfde KakŠ de wedstrijd in de verlenging.

Arsenal - PSV 1-1 (0-1)
Door een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal is PSV zeker van een plaatsje bij de laatste acht van Europa. Nadat het eerder in Eindhoven al feest was door de 1-0 overwinning, konden de meegereisde supporters nu feest vieren in het Emirates Stadium. Alex was de man van de avond. Eerst dompelde hij PSV in rouw door met een eigen doelpunt Arsenal aan een voorsprong te helpen. Zes minuten voor tijd maakte hij zijn eerdere fout meer dan goed door een vrije trap achter Lehmann te koppen. PSV had het niet gemakkelijk tegen Arsenal dat veel dreiging uitstraalde, maar weinig echt uitgespeelde kansen creŽerde. Bovendien stond Gomes goed te keepen waardoor het nooit echt gevaarlijk werd. PSV kon aanvallend weinig brengen, Konť moest al voor rust het veld verlaten doordat de aanvaller geblesseerd raakte. De tweede helft zou de beslissing brengen, waarna de deelname aan de Champions League voor Arsenal voorbij was.
Het complete verslag

Bayern MŁnchen - Real Madrid 2-1 (2-3)
Mede dankzij een razendsnelle treffer van Makaay is Bayern MŁnchen er in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De Nederlander schoot in de wedstrijd tegen Real Madrid na tien seconden spelen al raak. Hierdoor moesten de Spanjaarden wel op de aanval gaan spelen, waardoor er ruimte voor Duitse counters ontstond. Dit leverde kansen voor Podolski en wederom Makaay op. Na de thee zocht ook de thuisploeg de aanval op, wat prompt met een tweede treffer werd beloond. De wedstrijd leek gespeeld, maar de Spaanse club ontving een omstreden strafschop die door Van Nistelrooy werd benut. Dit zorgde voor een spannende slotfase, waarin Van Bommel zijn tweede gele kaart van de avond kreeg.

Manchester United - Lille OSC 1-0 (1-0)
Manchester United is er op Old Trafford in geslaagd om opnieuw van Lille OSC te winnen. In de beginfase leek het er op dat de Engelsen de wedstrijd direct wilden beslissen. Het offensief leverde echter maar ťťn kans op, namelijk voor O'Shea (lat). Hierna lieten de Fransen zich wat vaker zien en kreeg zelfs een paar kansen. Bij een doelpoging zat Van der Sar mis, maar de paal hielp de Nederlander. De druk van de Franse club werd steeds groter, al ging dit ten koste van de verdediging. Hiervan kon Larsson profiteren, die de enige treffer van dit duel aan liet tekenen.

De loting voor de volgende ronde wordt komende vrijdag verricht. De uitslagen van gisteravond zijn hier terug te vinden.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!