Twee leraren zelfde school voor rechtbank

DaniŽl (stanthegunman)
Icoon JustitieNa een eerdere zaak van ontucht op het Amersfoortse Farel College, is er een tweede zaak aan het licht gekomen. Bij de eerdere zaak was een sportleraar van de school betrokken.

Tegen deze docent werd vorige week voor de rechtbank in Utrecht 240 uur werkstraf en acht maanden voorwaardelijke celstraf geŽist. Ook eiste de officier van justitie dat de verdachte gedurende twee jaar uit het ambt van leraar wordt gezet en 2500 euro smartegeld aan het slachtoffer moet betalen.

Officier A. Bijleveld achtte bewezen dat de ontucht bijna tien jaar geleden is begonnen. Het toen 14-jarige slachtoffer zat in de derde klas en kreeg gymles van de verdachte. Het meisje was gek van sport en idolaat van haar gymleraar. Ze vertelde dat ze eerst afspraakjes maakten en daarna seksueel contact hadden.

Toen het meisje de school verliet, hield de relatie aan. Ze vertelde dat ze vier jaar geleden twee keer een abortus heeft ondergaan, omdat ze zwanger was van de verdachte. Pas toen ze een andere vriend kreeg, stapte ze na een tijdje naar de politie en deed haar verhaal.

Bij de tweede zaak gaat het om een leraar Duits van dezelfde school, die wordt verdacht van ontucht met een leerling, nu tien jaar geleden. Eergisteren diende de voortzetting van de rechtszaak voor de rechtbank in Utrecht.

Het openbaar ministerie heeft zestien maanden cel en ontzetting uit het lerarenambt voor vijf jaar geŽist tegen de verdachte. Volgens het inmiddels 25-jarige slachtoffer zou de leraar haar destijds hebben verkracht in een kleedkamer van een gymlokaal, waarna een seksuele relatie zou zijn ontstaan. De leraar ontkent alles.

De man staat al ruim twee jaar op non-actief, sinds de school de eerste signalen van misbruik ontving. Pas toen de zaak in de openbaarheid kwam zijn de ouders ingelicht van het voorval.

De gymleraar zal op 11 december het vonnis van de rechtbank te horen krijgen. De leraar Duits hoort vier dagen later wat de rechtbank heeft besloten.

Met dank aan een FOK!er die anoniem wil blijven voor de submit.