Krakers en beheerder Fort Pannerden bijna akkoord

Icoon BinnenlandsDe krakers van Fort Pannerden en de beherende Stichting Fort Pannerden zijn het vrijwel eens over het toekomstige beheer van het gekraakte fort. Dat zei een woordvoerder van de krakers dinsdag.

De krakers hebben maandag in alle rust gesproken met de stichting, die het oude fort in erfpacht heeft van Staatsbosbeheer. De afspraak is dat vier personen het fort overdag en 's nachts gaan bewaken en beheren. "Ook tijdens de renovatie blijven wij het fort beheren en geven we er rondleidingen", aldus de krakerswoordvoerder.

De afspraken zijn vastgelegd in een contract, dat nog niet is ondertekend. De stichting wil eerst duidelijkheid over een eisenpakket aan de gemeente en eigenaar Staatsbosbeheer. De stichting wil dat beiden zich achter de renovatieplannen scharen. Bovendien moet een vordering van 70.000 euro worden ingetrokken.

De gemeente Lingewaard wil nog niet reageren. "Wij gaan eerst overleggen met de stichting en Staatsbosbeheer", zegt een woordvoerder.

De gemeente liet vorige week nog weten dat een beheerovereenkomst tussen de krakers en de Stichting Fort Pannerden de enige manier zou zijn om een nieuwe ontruiming te voorkomen. De krakers namen vorige week voor de tweede keer het fort in.


Fort Pannerden