Final Fantasy III arriveert lente 2007

Ingrid (Laniboekje)
Het derde deel in de legendarische Final Fantasy reeks van Square Enix zal in de lente van het jaar 2007 voor de allereerste keer de Europese winkels bestormen als een port naar de Nintendo DS. Het origineel was toenertijd te spelen op de NES maar is echter nooit de Europese grenzen overgestoken. Nu, zo'n 17 jaar later, zullen de Europeanen dit spel eindelijk kunnen gaan spelen op hun Nintendo DS.

Hiromichi Tanaka (uitvoerend producent van FF III) gaf aan dat het niet verkeerd hoeft te zijn om een spel dat al sinds 1990 bestaat opnieuw uit te brengen. De nieuwe 3D graphics, nieuwe jobs en nieuwe character-ontwikkeling van de helden in het verhaal maakt het dat het spel zelfs nu nog vernieuwing kan brengen.






Het verhaal zal gaan over een wereld die opgeschrikt wordt door een aardbeving. Deze aardbeving zorgt ervoor dat de kostbare kristallen in de wereld ontregeld raken en zo weer zorgen voor een wereld die uit balans is. Vier jonge helden die allen de kracht van het licht bij zich dragen krijgen de opdracht om de kristallen weer te herbergen en de wereld weer tot rust te brengen.