Concurrent Veldhuis niet naar EK

Marleen Veldhuis heeft sinds dinsdag een grotere kans op een gouden medaille tijdens het EK korte baan in Helsinki. Britta Steffen, een belangrijke concurrent voor de Nederlandse, heeft zich namelijk met griep af moeten melden.

Eerder dit jaar was Steffen, tijdens de 100 meter vrije slag op het Europees kampioenschap lange baan, sterker dan Veldhuis en zwom bovendien een wereldrecord. Verder wist de Duitse in Boedapest, op de 50 meter vrije slag, ook te winnen van onze landgenote. Ook op de 4x100 meter en de 4x200 meter vrije slag heeft de opponent van Veldhuis wereldrecords gezwommen. Op het EK, wat komende donderdag begint, zijn de medaillekansen dus erg groot voor de Nederlandse zwemster. Vorig jaar was ze succesvol op de 50 en de 100 meter vrije slag door op beide afstanden goud te winnen.

De EK-selectie:
Heren: Robin van Aggele, Nick Driebergen, Johan Kenkhuis, Robert Lijesen, Stefan Oosting, Lennart Stekelenburg, Bastiaan Tamminga, Bas van Velthoven, Joeri Verlinden, Maarten van der Weijden en Mitja Zastrow.

Dames: Inge Dekker, Chantal Groot, Femke Heemskerk, Saskia de Jonge, Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis en Marleen Veldhuis.