Hendrik M.

Klonk
Het is dat mijn broek goed vastzit, maar anders zou hij spontaan naar beneden zijn gezakt na het lezen van een deel van dit bericht, mischien ken je hem nog onze vriend Hendrik M. de man die volgens justitie in Nederland geen vlieg kwaad deed maar aan de polizei in Duitsland werd omschreven als een ''gevaarlijke gek''.

Gelukkig is hij gisteren opgepakt op de zolder bij een Oom en Tante van hem en zit hij weer op de plek waar hij hoort te zitten, namelijk op zijn kamertje in de TBS kliniek in Poortugal en als het goed is zit hij daar ook nog een tijdje, zeker nadat hij een paar weken op stap is geweest zonder begeleiding.

Maar wat mij het meeste verbijsterd is het feit dat ontsnappen uit een TBS kliniek NIET strafbaar is.

quote:
M. wordt niet vervolgd voor zijn vlucht, omdat ontsnappen uit tbs niet strafbaar is. Maar voor zijn oom en tante is dat anders. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat hun rol wordt onderzocht. ,, Als blijkt dat de familieleden actief behulpzaam zijn geweest om M. verborgen te houden, dan zijn die personen strafbaar
bron

Goed bedacht toch de gevaarlijkste mensen van Nederland zitten gezellig in een kliniek achter grote hekken en dikke tralies, maar het ontsnappen is niet strafbaar, er wordt waarschijnlijk een paar keer foei gezegd, moeten een paar weken langer achter de tralies blijven. Maar bij het volgende (begeleid) verlof mogen ze zonder problemen weer de benen nemen.

Ik zie het helemaal voor me:

TBS-er: Nou ik ga, de mazzel
Begeleiding: Nee, niet doen, je moet weer terug
TBS-er: Hou me maar eens tegen
Begeleiding: Tja ehmmm, fijne dag nog, stuur je een kaartje ?

Ben ik nou de enige die dat vreemd vind ?