Heijmans bouwt duurzame Rabobanktoren

Icoon FinancieelHeijmans heeft een bouwopdracht in de wacht gesleept van Rabobank. De bouwer gaat samen met J.P van Eesteren het hoofdkantoor van de bank in Utrecht uitbreiden. De waarde van de opdracht bedraagt ruim 130 miljoen euro. De uitbreiding betreft de bouw van een doorzichtige toren van 105 meter hoog en een campus die deze toren verbindt met de bestaande gebouwen. De toren moet "één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland" worden.

Het voorstel van de combinatie is gekozen als de ''economisch meest gunstige aanbieding''. Dit houdt in dat een zorgvuldige afweging is gemaakt van verschillende factoren, zoals prijs, kwaliteit, duurzaamheid, planning, risicomanagement en andere aspecten die Rabobank van belang achtte bij deze keuze. Aansluitend op de bouwovereenkomst beginnen de voorbereidende bouwwerkzaamheden volgens de huidige planning in het eerste kwartaal van 2007.

Tijdens sloopwerkzaamheden in juli van dit jaar stortte het oude kantoorgebouw onverwacht in. Op het terrein aan de Croeselaan in Utrecht is de sloop inmiddels voltooid. Het afkomende materiaal wordt voor 98% hergebruikt. De bank laat daarmee zien dat het traject van duurzaam bouwen begint met duurzaam slopen. Heijmans verwacht het project begin 2010 op te leveren, meldde het bouwbedrijf dinsdag.

Ontwerp nieuwe toren Rabobank Utrecht
Rabobank: ''Het is tijd voor wat anders''