'Einde seizoen voor Cech'

De kans is groot dat Petr Cech het doel van Chelsea dit seizoen niet meer zal vededigen. De keeper liep in het duel tegen Reading een blessure aan zijn hoofd op. Nader onderzoek wees uit dat het om een schedelbasisfractuur ging.

Stephen Hunt, spits van Reading, raakte het volle gelaat van Cech met zijn knie toen deze laatste ingleed om de bal te pakken. Volgens Jose Mourinho, coach van The Blues, deed de speler van de tegenstander dit opzettelijk. Na de aanvaring bleef de Tsjechische goalie bewusteloos op de grond liggen. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar later bleek dat het om een ernstige blessure ging.

"Ik ga er vanuit dat Cech zes maanden niet in actie kan komen. Dat is namelijk ongeveer de tijd die nodig is voor het bot om volledig te herstellen. Het kan echter ook nog een stuk langer duren, wanneer blijkt dat zijn hersenen een grotere klap op hebben gelopen dan wij tot nog toe vermoeden", aldus Peter Hamelyn. Deze arts voerde de operatie uit bij Cech.

Verder waarschuwde Hamelyn de technische staf van Chelsea. Cech moet namelijk rustig kunnen herstellen alvorens hij de training weer zal hervatten. "Wanneer hij te vroeg ingezet wordt, kan dat zeer gevaarlijk of zélfs fataal zijn", waren de woorden van de arts. "Wanneer hij wel in actie komt riskeert hij een zwelling van de hersenen bij een eventuele tweede botsing. Dit is levensgevaarlijk, zelfs als de eerste klap niet eens zo heel erg is."