Bolton wil Chelsea een keeper lenen

Bolton Wanderers wil Chelsea uit de brand helpen en is bereid één van zijn keepers aan de landskampioen te verhuren.

Afgelopen zaterdag raakten de Chelsea-doelmannen Petr Cech en Carlo Cudicini geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Reading. "Als Chelsea of José Mourinho geïnteresseerd is, zullen we zeker met ze praten", aldus een woordvoerder van Bolton.

Cech, die een schedelbasisfractuur opliep, zal waarschijnlijk een half jaar aan de kant staan. Cech kwam in de wedstrijd tegen Reading in botsing met Stephen Hunt en werd diezelfde nacht in een ziekenhuis in Oxford geopereerd.

Carlo Cudicini, die Cech verving, moest vlak voor tijd eveneens naar de kant. Na een botsing met Ibrahima Sonko verloor hij kort het bewustzijn, maar hij mocht na een bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis. Het is echter zeer twijfelachtig of Cudicini woensdag voldoende hersteld is, om het doel van Chelsea te verdedigen in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona.

Bolton heeft vijf keepers onder contract staan: de Finse sluitpost Jussi Jääskeläinen, die al acht jaar eerste keuze is bij de club, voormalig Engels international Ian Walker, de uit Oman afkomstige Ali Al-Habsi, Chris Howarth en stagiair Sam Ashton.