FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 juli 2006

Klose topscorer WK

Miroslav Klose heeft tijdens het afgelopen WK-voetbal de meeste doelpunten. Hij scoorde er vijf. Hiermee bleef hij Hernan Crespo, Maxi Rodriguez, Ronaldo, Lukas Podolski, Thierry Henry, Zinedine Zidane, Fernando Torres en David Villa voor, die er allen drie scoorden.

Tijdens het WK in 2002 kwam de eer toe aan Ronaldo. Hij scoorde toen acht keer. De Braziliaan is met zijn vijftien doelpunten in het totaal de beste WK-speler ooit.

Topscorers per WK:

JaarSpeler(s)Land(en)Doelpunten
2006 Miroslav KloseDuitsland5
2002 RonaldoBrazilië8
1998 Davor SukerKroatië6
1994 Hristo Stoitsjkov, Oleg SalenkoBulgarije, Rusland6
1990 Toto SchillaciItalië6
1986 Gary LinekerEngeland6
1982 Paolo RossiItalië6
1978 Mario KempesArgentinië6
1974 Grzegorz LatoPolen7
1970 Gerd MüllerWest-Duitsland10
1966 EusebioPortugal9
1962 Drazen JerkovicJoegoslavië5
1958 Just FontaineFrankrijk13
1954 Sandor KocsisHongarije11
1950 AdemirBrazilië9
1938 LeonidasBrazilië8
1934 Oldrich Nejedly, Edmund Conen, Angelo SchiavioTsjechoslowakije, Duitsland, Italië4
1930 Guillermo StabileArgentinië8

Brand in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Icoon BrandOp De Hoge Veluwe woedt sinds vanmiddag brand. Het Delense Veld, een stuk heide bij Otterlo, staat in lichterlaaie. Het park is aan die zijde dan ook afgesloten. De brandweer is met zestien bluswagens ter plaatse, maar omdat het een moerassig terrein betreft, is het zeer moeilijk toegankelijk.

Voorlopig zijn er nog geen blushelikopters gebruikt. Volgens de brandweer is het vuur nu namelijk onder controle. Als de wind toch nog aanwakkert en het vuur zich verder uitbreidt, zullen er helikopters worden ingezet.

Het blussen zal mogelijk tot maandag duren.

Vrees voor vogelgriep na vondst dode dieren

Icoon BinnenlandsIn het Sarphatipark in Amsterdam zijn zondagmiddag een aantal dode dieren gevonden. Hierop is het park door de politie ontruimd. De brandweer en de politie houden er rekening mee dat de dieren mogelijk bezweken zijn aan H5N1, de voor mensen levensgevaarlijke variant van de vogelgriep. Ook botulisme wordt gezien als mogelijke doodsoorzaak. De politie heeft nog niet bekend gemaakt over hoeveel dieren en om welke diersoorten het gaat.

Momenteel wordt het Sarphatipark vernieuwd. Omdat de kwaliteit van het water te wensen over laat, wordt dat ververst. Ook wordt er nieuw gras aangelegd en worden er een aantal bruggen vervangen.

Italië wereldkampioen voetbal na penalty's

Icoon WK 2006Italië is wereldkampioen 2006 geworden. In de finale in Berlijn wonnen de Italianen op strafschoppen van Frankrijk, nadat de reguliere wedstrijd in 1-1 eindigde. Franse sterspeler Zinedine Zidane eiste zowel een positieve als negatieve rol op.

Al in de openingsminuut ging er een schok door het stadion, toen Thierry Henry een harde klap op zijn achterhoofd kreeg na een botsing met Fabio Cannavaro. Aangeslagen verliet de Franse spits het veld, maar even later keerde hij toch terug. Cannavaro trof geen blaam, Henry liep tegen hem op. Gianluca Zambrotta maakte wel een domme overtreding op Vieira, hetgeen hem geel kostte.

Luttele seconden later kwamen de Fransen er goed uit via links. Malouda werd geraakt door Materazzi, ging naar de grond en verdiende een strafschop. Aanvoerder Zinedine Zidane probeerde een hoge Panenka, en dat kwam hem bijna op een dure misser te staan. Via de onderkant van de lat ging de bal toch enkele centimeters over de lijn, om vervolgens terug het veld in de komen. De oude meester zette Frankrijk al snel op voorsprong.

De Fransen zelf kregen ook al vrij snel de eerste prent. Sagnol ging op de voet van Grosso staan en liet de Argentijnse arbiter geen keuze: geel. De Italianen gingen druk zetten, en kregen zowaar hun eerste mogelijkheden. Toch duurde het nog even voor de echte grote kans voor de ploeg van Marcello Lippi kwam. Die kans leidde ook meteen tot de gelijkmaker. Andrea Pirlo zette voor vanaf de cornervlag, en Marco Materazzi kopte hard binnen. De verdediger van Internazionale maakte daarmee zijn overtreding op Malouda zelf goed, door de stand weer gelijk te trekken.

Na de gelijkmaker ging de wedstrijd steeds meer op slot zitten. Toch kwamen de beide landen er af en toe uit, en dat zorgde voor veel gevaar, vooral voor het doel van Fabien Barthez. Opnieuw Materazzi en meermaals Luca Toni bezorgden Les Bleus dichtgeknepen billen. Een doelpunt kwam er echter niet meer voor rust. Bij Frankrijk gingen nog wel enkele dingen mis; een slechte terugspeelbal, twee Fransen die vochten om een bal en een verkeerde inworp doordat de bal weggleed. De spanning was bij de ploeg van Raymond Domenech duidelijker zichtbaar dan bij de blauwhemden.

Het tweede bedrijf begon met snel en aanvallend voetbal van de Fransen. Dat leidde tot een kans voor Henry, die een aantal Italianen te kijk zette. Buffon was echter alert en kon het verder matige schot pareren. Even later onstond er hectiek voor het doel van de Fransen, maar de vele benen van de verdedigers voorkwamen een doelpunt. In de snelle counter die volgde was het opnieuw Thierry Henry die de Italianen op het verkeerde been zette, zijn lage voorzet werd tot corner verwerkt door Camoranesi.

Tien minuten in de tweede helft brak Ribéry door op rechts. Via Zidane kwam de bal bij Malouda, die werd neergehaald in de zestien van Buffon. Ditmaal wilde Elizondo er niet aan, en gebaarde dat de bal gespeeld werd. Patrick Vieira raakte eventjes daarna geblesseerd aan zijn hamstring. De middenvelder van Juventus verliet daarop het veld, en Alou Diarra verving hem. Frankrijk, dat domineerde in het begin van de tweede helft, kreeg de bal niet in de touwen. Henry, Zidane en Ribéry kregen allen kansen, maar verdedigers en de grootte van het doel zorgden ervoor dat Frankrijk niet opnieuw op voorsprong kwam.

De Italianen gingen ook wisselen na een uur, en meteen een dubbele. Daniele de Rossi viel in voor Perrotta, Vincenzo Iaquinta verving Francesco Totti, die vrij onzichtbaar was in deze finale. Vlak daarna scoorde Luca Toni vanuit een vrije trap. Hinderlijk buitenspel van een andere Italiaan betekende echter afkeuring van het doelpunt. Aan de andere kant schoot Henry op Buffon, die alert reageerde. Aan de linkerkant kwam linksback Abidal vaak goed op, en dat zorgde voor veel gevaar. Italië zocht de openingen via Camoranesi en Pirlo, maar omdat die moeilijk werden bereikt kwamen de blauwhemden niet aan voetballen toe.

Een kwartier voor het verstrijken van de officële speeltijd kregen de Azzurri een vrije trap in een aardige positie. Andrea Pirlo, die nog scoorde tegen Ghana, krulde de bal vlak langs de paal. De Franse captain, Zinedine Zidane, raakte geblesseerd aan zijn schouder. Even leek het alsof de meester niet verder kon, maar toch maakte hij zijn terugkeer in het veld, in zijn laatste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal. Tegen het einde aan leken de twee landen vrede te hebben met het gelijkspel, en zich neer te leggen bij een verlenging. Nog voor dat die verlenging er kwam betrad Alessandro Del Piero het veld voor Mauro Camoranesi.

In de verlenging tastten de beide ploegen eerst af, niemand wilde de fout die tot een goal leidde op zijn geweten hebben. Franck Ribéry kreeg na tien minuten een dot van een kans. Tussen drie verdedigers in wist hij toch nog te schieten, maar zijn schot ging centimeters naast het doel van Buffon. De rechtshalf van Les Bleus ging even later naar de kant, de tweede wissel van de Fransen bracht David Trezeguet in het veld. De spits van Juventus scoorde in 2000, in de EK finale tussen Frankrijk en Italië de winnende goal; in verlenging.

Even voor het verstrijken van de eerste helft van de verlenging kreeg Frankrijk nogmaals een grote kans op de 2-1. Zidane kopte richting kruising, maar Gianluigi Buffon redde knap en maakte er een corner van. In de slotfase van de wedstrijd paste Domenech zijn laatste wissel toe. Thierry Henry moest plaats maken voor Sylvain Wiltord.

Wat voor Zidane in een superfeest had moeten eindigen, strandde in een fiasco. De aanvoerder verkocht Materazzi een kopstoot, waarschijnlijk omdat de Italiaan iets tegen hem zei. Het ontging de arbiter, maar de vierde official zag het gebeuren. Rood voor de meester, die hierbij een zwarte rand om zijn eigen carrière plaatst. Met een man meer gingen de Italianen vervolgens op zoek naar de winnende treffer. De statistieken spraken de Azzurri al tegen, Italië won nog nooit een strafschoppenserie op een WK. Toch mondde deze finale voor de tweede keer in haar historie uit in een penalty-reeks.


Zidane geeft Materazzi een kopstoot


In 1994 verloor Italië nog van Brazilië in de finale, nadat vedette Roberto Baggio de beslissende pingel over het doel roste. Vandaag was het weer zover. Italië moest hun slechte gewoonte zien te overwinnen, Frankrijk moest zonder zijn penalty-specialisten (Vieira, Henry, Zidane) gaan schieten.

Beide landen raakten hun eerste strafschoppen. Pirlo en Wiltord maakten geen fout en stuurden de doelmannen het bos in. Ook Materazzi scoorde, had het geluk dat Barthez er net niet bij kon. Trezeguet raakte de lat, maar de bal kwam slechts op de lijn, niet erover. De Rossi zette zijn land daarna op een 3-1 voorsprong. Abidal moest scoren om Frankrijk nog enigzins in de race te houden, en de linskback deed dat ook: 3-2. Invaller Del Piero zette Sagnol onder druk door doel te raken, omdat die moest scoren. De rechtsback van Bayern München deed dit netjes, maar Italië had het nog altijd in eigen hand. Fabio Grosso schoot Italië naar de derde wereldbeker met de 5e penalty.

Voor nog meer WK-nieuws kun je nog altijd even kijken op de FOK!-WK-site.

Italië velt Frankrijk in zinderende finale


Italië is wereldkampioen 2006 geworden. In de finale in Berlijn wonnen de Italianen op strafschoppen van Frankrijk, nadat de reguliere wedstrijd in 1-1 eindigde. Franse sterspeler Zinedine Zidane eiste zowel een positieve als negatieve rol op.

Al in de openingsminuut ging er een schok door het stadion, toen Thierry Henry een harde klap op zijn achterhoofd kreeg na een botsing met Fabio Cannavaro. Aangeslagen verliet de Franse spits het veld, maar even later keerde hij toch terug. Cannavaro trof geen blaam, Henry liep tegen hem op. Gianluca Zambrotta maakte wel een domme overtreding op Vieira, hetgeen hem geel kostte.

Luttele seconden later kwamen de Fransen er goed uit via links. Malouda werd geraakt door Materazzi, ging naar de grond en verdiende een strafschop. Aanvoerder Zinedine Zidane probeerde een hoge Panenka, en dat kwam hem bijna op een dure misser te staan. Via de onderkant van de lat ging de bal toch enkele centimeters over de lijn, om vervolgens terug het veld in de komen. De oude meester zette Frankrijk al snel op voorsprong.

De Fransen zelf kregen ook al vrij snel de eerste prent. Sagnol ging op de voet van Grosso staan en liet de Argentijnse arbiter geen keuze: geel. De Italianen gingen druk zetten, en kregen zowaar hun eerste mogelijkheden. Toch duurde het nog even voor de echte grote kans voor de ploeg van Marcello Lippi kwam. Die kans leidde ook meteen tot de gelijkmaker. Andrea Pirlo zette voor vanaf de cornervlag, en Marco Materazzi kopte hard binnen. De verdediger van Internazionale maakte daarmee zijn overtreding op Malouda zelf goed, door de stand weer gelijk te trekken.

Na de gelijkmaker ging de wedstrijd steeds meer op slot zitten. Toch kwamen de beide landen er af en toe uit, en dat zorgde voor veel gevaar, vooral voor het doel van Fabien Barthez. Opnieuw Materazzi en meermaals Luca Toni bezorgden Les Bleus dichtgeknepen billen. Een doelpunt kwam er echter niet meer voor rust. Bij Frankrijk gingen nog wel enkele dingen mis; een slechte terugspeelbal, twee Fransen die vochten om een bal en een verkeerde inworp doordat de bal weggleed. De spanning was bij de ploeg van Raymond Domenech duidelijker zichtbaar dan bij de blauwhemden.

Het tweede bedrijf begon met snel en aanvallend voetbal van de Fransen. Dat leidde tot een kans voor Henry, die een aantal Italianen te kijk zette. Buffon was echter alert en kon het verder matige schot pareren. Even later onstond er hectiek voor het doel van de Fransen, maar de vele benen van de verdedigers voorkwamen een doelpunt. In de snelle counter die volgde was het opnieuw Thierry Henry die de Italianen op het verkeerde been zette, zijn lage voorzet werd tot corner verwerkt door Camoranesi.

Tien minuten in de tweede helft brak Ribéry door op rechts. Via Zidane kwam de bal bij Malouda, die werd neergehaald in de zestien van Buffon. Ditmaal wilde Elizondo er niet aan, en gebaarde dat de bal gespeeld werd. Patrick Vieira raakte eventjes daarna geblesseerd aan zijn hamstring. De middenvelder van Juventus verliet daarop het veld, en Alou Diarra verving hem. Frankrijk, dat domineerde in het begin van de tweede helft, kreeg de bal niet in de touwen. Henry, Zidane en Ribéry kregen allen kansen, maar verdedigers en de grootte van het doel zorgden ervoor dat Frankrijk niet opnieuw op voorsprong kwam.

De Italianen gingen ook wisselen na een uur, en meteen dubbel. Daniele de Rossi viel in voor Perrotta, Vincenzo Iaquinta verving Francesco Totti, die vrij onzichtbaar was in deze finale. Vlak daarna scoorde Luca Toni vanuit een vrije trap. Hinderlijk buitenspel van een andere Italiaan betekende echter afkeuring van het doelpunt. Aan de andere kant schoot Henry op Buffon, die alert reageerde. Aan de linkerkant kwam linksback Abidal vaak goed op, en dat zorgde voor veel gevaar. Italië zocht de openingen via Camoranesi en Pirlo, maar omdat die moeilijk werden bereikt kwamen de blauwhemden niet aan voetballen toe.

Een kwartier voor het verstrijken van de officële speeltijd kregen de Azzurri een vrije trap in een aardige positie. Andrea Pirlo, die nog scoorde tegen Ghana, krulde de bal vlak langs de paal. De Franse captain, Zinedine Zidane, raakte geblesseerd aan zijn schouder. Even leek het alsof de meester niet verder kon, maar toch maakte hij zijn terugkeer in het veld, in zijn laatste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal. Tegen het einde aan leken de twee landen vrede te hebben met het gelijkspel, en zich neer te leggen bij een verlenging. Nog voor dat die verlenging er kwam betrad Alessandro Del Piero het veld voor Mauro Camoranesi.

In de verlenging tastten de beide ploegen eerst af, niemand wilde de fout die tot een goal leidde op zijn geweten hebben. Franck Ribéry kreeg na tien minuten een dot van een kans. Tussen drie verdedigers in wist hij toch nog te schieten, maar zijn schot ging centimeters naast het doel van Buffon. De rechtshalf van Les Bleus ging even later naar de kant, de tweede wissel van de Fransen bracht David Trezeguet in het veld. De spits van Juventus scoorde in 2000, in de EK finale tussen Frankrijk en Italië de winnende goal; in verlenging.

Even voor het verstrijken van de eerste helft van de verlenging kreeg Frankrijk nogmaals een grote kans op de 2-1. Zidane kopte richting kruising, maar Gianluigi Buffon redde knap en maakte er een corner van. In de slotfase van de wedstrijd paste Domenech zijn laatste wissel toe. Thierry Henry moest plaats maken voor Sylvain Wiltord.

Wat voor Zidane in een superfeest had moeten eindigen, strandde in een fiasco. De aanvoerder verkocht Materazzi een kopstoot, waarschijnlijk omdat de Italiaan iets tegen hem zei. Het ontging de arbiter, maar de vierde official zag het gebeuren. Rood voor de meester, die hierbij een zwarte rand om zijn eigen carrière plaatst. Met een man meer gingen de Italianen vervolgens op zoek naar de winnende treffer. De statistieken spraken de Azzurri al tegen, Italië won nog nooit een strafschoppenserie op een WK. Toch mondde deze finale voor de tweede keer in haar historie uit in een penalty-reeks.

In 1994 verloor Italië nog van Brazilië in de finale, nadat vedette Roberto Baggio de beslissende pingel over het doel roste. Vandaag was het weer zover. Italië moest zijn slechte gewoonte zien te overwinnen, Frankrijk moest zonder zijn penalty-specialisten (Vieira, Henry, Zidane) gaan schieten.

Beide landen raakten hun eerste strafschoppen. Pirlo en Wiltord maakten geen fout en stuurden de doelmannen het bos in. Ook Materazzi scoorde, had het geluk dat Barthez er net niet bij kon. Trezeguet raakte de lat, maar de bal kwam slechts op de lijn, niet erover. De Rossi zette zijn land daarna op een 3-1 voorsprong. Abidal moest scoren om Frankrijk nog enigzins in de race te houden, en de linskback deed dat ook: 3-2. Invaller Del Piero zette Sagnol onder druk door doel te raken, omdat die moest scoren. De rechtsback van Bayern München deed dit netjes, maar Italië had het nog altijd in eigen hand. Fabio Grosso schoot Italië naar de vierde wereldbeker met de 5e penalty.

Italië wereldkampioen 2006
Opstellingen:

Italië: Buffon; Zambrotta, Cannavaro (c), Materazzi, Grosso; Camoranesi (Del Piero/86), Gattuso, Totti (Iaquinta/61), Pirlo, Perrotta (De Rossi/61); Toni.
Bondscoach: Marcello Lippi

Frankrijk: Barthez; Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal; Makelélé, Vieira (Diarra/56); Ribéry (Trezeguet/100), Zidane, Malouda; Henry (Wiltord/107).
Bondscoach: Raymond Domenech


Wedstrijdverloop:

Italië - Frankrijk 1-1
7' Zidane (P) 0-1
19' Materazzi 1-1

Penaltyreeks:

* Pirlo raak 1-0
* Wiltord raak 1-1
* Materazzi raak 2-1
* Trezeguet mis 2-1
* De Rossi raak 3-1
* Abidal raak 3-2
* Del Piero raak 4-2
* Sagnol raak 4-3
* Grosso raak 5-3

5' Zambrotta (ITA)
12' Sagnol (FRA)
76' Diarra (FRA)
110' Zidane (FRA)
111' Malouda (FRA)

Arbiter: Horatio Elizondo (ARG)

Stadion/Toeschouwers: Olympiastadion, Berlijn, 69.000

Roda JC wil zich versterken met aanvaller

Roda JC hoopt zich voor het aankomende seizoen nog met minimaal één speler te kunnen versterken. De coach van de club uit Kerkrade, Huub Stevens, heeft dit gezegd.

Momenteel staan er slechts 4 aanvallers onder contract in Kerkrade en dat vindt Stevens te weinig. Onder de gegadigden stond onder meer Alin Stoica. De overgang van Stoica naar Kerkrade leek helemaal rond te zijn, maar ketste op het laatste moment af. Ook Yannis Anastasiou werd met een terugkeer gelinkt, maar deze koos voor Sparta.

Stier neemt revanche bij stierenrennen Pamplona

Bij de jaarlijkse stierenrennen in het Spaanse Pamplona is zondag een man op de horens genomen. De man is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Verder werden er nog een aantal andere mensen in de lucht geworpen door stieren, maar zij stonden weer op en renden verder. Onduidelijk is of deze mensen gewond zijn geraakt.

Bij de stierenrennen haastten vierduizend waaghalzen zich om de stieren voor te blijven over een route van achthonderd meter die naar de stierenarena leidde. Zondag werden deze achthonderd meter in recordtempo gelopen. Waar een 'normale' ren zo'n drie minuten duurt, werd deze in twee minuten voltooid. De stieren waren bijzonder vurig, en bovendien extra groot; bijna zevenhonderd kilo per dier.

De stierenrennen, die in het Spaans 'encierros' worden genoemd, worden elk jaar gehouden ter gelegenheid van het San-Ferminfestival. Het raakte bekend door Ernest Hemingway, die het festival in 1926 beschreef.

Ook vrijdag raakte er iemand zwaargewond. Een 31-jarige Amerikaan werd toen door een jonge koe onder de voet gelopen. Daarbij raakte hij zwaargewond aan zijn benen. Gevreesd wordt dat de man nooit meer zal kunnen lopen.

Bijna ieder jaar verschijnen er berichten dat een aantal deelnemers op de horens is genomen. De afgelopen tachtig jaar zijn bij de stierenrennen veertien mensen om het leven gekomen. Het laatste dodelijke slachtoffer was een 22-jarige Amerikaan in 1995.

Stierenrennen in Pamplona
Neem ze niet bij de neu... eeehm horens!


Met dank aan DeNeo voor de submit.

Klassementen Tour de France

De etappe van vandaag veranderde weinig in de klassementen.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Sergei Gonchar (Oek)TMO34.38.53
2.Floyd Landis (USA)PHO1.00
3.Michael Rogers (Aus)TMO1.08
4.Patrik Sinkewitz (Dui)TMO1.45
5.Marcus Fothen (Dui)GER1.50
6.Andreas Klöden (Dui)TMO1.50
7.Vladimir Karpets (Rus)CDI1.52
8.Cadel Evans (Aus)DAV1.52
9.David Zabriskie (USA)CSC1.53
10.Denis Menchov (Rus)RAB2.00
11.Matthias Kessler (Dui)TMO2.03
48.Michael Boogerd (Ned)RAB5.29
62.Koos Moerenhout (Ned)PHO6.16
86.Joost Posthuma (Ned)RAB7.34
101.Pieter Weening (Ned)RAB8.34
130.Steven de Jongh (Ned)QUI13.09
145.Bram Tankink (Ned)QUI16.21
150.Bram de Groot (Ned)RAB18.53
170.Sébastien Joly (Fra)FDJ43.25

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DVL181
2.Tom Boonen (Bel)QSI164
3.Oscar Freire (Spa)RAB146
4.Daniele Bennati (Ita)LAM138
5.Thor Hushovd (Noo)CA118

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Jérôme Pineau (Fra)BOU28
2.David de la Fuente (Spa)SAU17
3.Fabian Wegmann (Dui)GER15
4.Sylvain Calzati (Fra)A2R13
5.Aitor Hernandez (Spa)EUS10

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GER34.40.43
2.Thomas Lövkvist (Zwe)FDJ1.11
3.Andrei Grivko (Oek)MIL2.08
4.Benoit Vaugrenard (Fra)FDJ2.54
5.Christian Knees (Dui)MIL3.29

Ploegenklassement:

#PloegTijd
1.T-Mobile91.13.00
2.Phonak3.09
3.Gerolsteiner3.56
4.CSC4.18
5.AG2R Prevoyance4.28

Uitslag achtste etappe

#CoureurPloegTijd
1.Sylvain Calzati (Fra)A2R4:13.18
2.Kjell Carlström (Fin)LIQ+2.05
3.Patrice Halgand (Fra)CAz.t
4.Robbie McEwen (Aus)DVL+2.15
5.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t
6.Erik Zabel (Dui)MRMz.t
7.Bernard Eisel (Oos)FDJz.t
8.Luca Paolini (Ita)LIQz.t
9.Tom Boonen (Bel)QSIz.t
10.David Kopp (Dui)GSTz.t
11.Thor Hushovd (Noo)CAz.t
12.Marco Velo (Ita)MRMz.t
13.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t
14.Sébastien Hinault (Fra)CAz.t
15.Oscar Freire (Spa)RABz.t
16.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t
17.M. Angel Martin Perdiguero (Spa)PHOz.t
18.Gert Steegmans (Bel)DVLz.t
19.Björn Schröder (Dui)MRMz.t
20.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t

Ploegenklassement 8e Etappe:

#PloegTijd
1.AG2R Prevoyance12.44.24
2.Credit Agricole2.05
3.Liquigas2.05
4.Team Milram2.15
5.Davitamon-Lotto2.15

'Knap koppie' presteert beter

Icoon WetenschapVaak wordt er laatdunkend gesproken over de intellectuele bagage van mensen die gezegend zijn met een knap uiterlijk. Dit blijkt echter volstrekt onterecht. Onderzoek wijst uit dat knappe mensen niet dommer zijn dan hun lelijke(re) medemens, maar juist slimmer.

Tijdens het Italiaanse onderzoek werden de deelnemende studenten (bijna 900) in vijf verschillende categoriën verdeeld, variërend van knap naar lelijk. In groep 5 zaten de studenten die volgens de professoren er het leukst uitzagen en in groep 1 zaten de meest onooglijken. Vervolgens moesten alle studenten hetzelfde examen maken, en werden de gemiddelde resultaten van de verschillende groepen met elkaar vergeleken. Daaruit bleek onder andere dat de studenten in categorie 4 maar liefst 36 procent beter scoren dan de studenten uit categorie 2.

De onderzoekers denken dat dit verschil ontstaat doordat de knappe koppies van jongs af aan meer aandacht van hun omgeving krijgen. Daardoor zouden ze een groot gevoel van eigenwaarde krijgen.

Montoya in 2007 naar NASCAR

Juan Pablo Montoya verruilt de Formule 1 volgend seizoen voor de Amerikaanse NASCAR-serie. Hij heeft een overeenkomst getekend bij Chip Ganassi Racing. De eigenaar van het team, Chip Ganassi, heeft dit zondag gezegd.

De Colombiaan keert hiermee terug op het oude nest. Voordat hij in 2001 in de Formule 1 debuteerde, reed hij twee jaar lang voor Ganassi in het CART-kampioenschap, dat tegenwoordig onder de naam Champcar door het leven gaat.

Montoya tekende dit weekend een meerjarige verbintenis. "Hij rijdt dan zowel in de Busch als de Nextel Cup. We willen hem zoveel mogelijk ervaring laten opdoen. Tegen het einde van het seizoen willen we hem aan een aantal Busch-evenementen laten deelnemen," aldus Ganassi. De NASCAR is onderverdeeld in meerdere klasses, waarvan de Nextel Cup de hoogste is.

Opstellingen Italië - Frankrijk

De opstellingen zijn bekend voor de finale van dit WK. Om acht uur vanavond fluit de Argentijnse scheidrechter Elizondo af voor de laatste wedstrijd.

4 weken, 61 wedstrijden na de openingswedstrijd tussen Duitsland en Costa Rica, gaan Frankrijk en Italië uitmaken wie zich vier jaar lang de beste van de wereld mag noemen.

Opstellingen

Italië: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso, Camoranesi, Gattuso, Pirlo, Perrotta, Totti, Toni.

Frankrijk: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Ribéry, Makélélé, Zidane, Vieira, Malouda, Henry.

Voorbeschouwing Italië - Frankrijk

Op 10 september 2003 startte de afvalrace waarin 194 landen streden om de wereldbeker. Nu zijn er nog twee over: Italië en Frankrijk. Na 911 wedstrijden weten we vanavond wie de nieuwe wereldkampioen is.

Zowel Lippi als Domenech brengt vermoedelijk geen wijzigingen aan in de teams die succesvol de halve finale afwerkten. Lippi mist opnieuw Alessandro Nesta met een dijbeenkwetsuur. De verdediger van AC Milan kent in Marco Materazzi een waardige vervanger. Bij Italië is Daniele De Rossi weer inzetbaar, maar een basisplaats zit er niet in voor de middenvelder. Net als Lippi opteert Domenech opnieuw voor een 4-5-1 systeem. Daarbij zal hij geen gebruik kunnen maken van de geschorste Louis Saha, die daarmee hetzelfde lot ondergaat als Laurent Blanc (1998) en Michael Ballack (2002).

Italië en Frankrijk kruisten 32 maal eerder de degens. De Squadra noteerde vijftien zeges, tegenover Frankrijk slechts zeven. De doelcijfers zijn met 75 – 44 duidelijk in het voordeel van de Italianen. De laatste twee ontmoetingen op WK’s eindigden echter in misère voor de Azzurri. In 1986 en 1998 versperde Frankrijk de weg. Les Bleus waren twintig jaar geleden de laatsten die er in slaagden Italië in de reguliere speeltijd van een WK-duel te kloppen. In 1998 haalde Frankrijk het na strafschoppen in de kwartfinales.

De vorige Italië – Frankrijk dateert alweer uit 2000. Op 2 juli versloeg Frankrijk in extremis Italië om voor de tweede keer de Europese titel te veroveren. De Italianen stonden al klaar om te vieren, totdat Sylvain Wiltord na een doorkopbal van Zinedine Zidane de bal kruislings binnenschoot. David Trezeguet scoorde vervolgens in de verlenging de golden goal. Frankrijk en Italië herbergen elk nog zeven overlevenden. Zeer toevallig is het dat beide teams elkaar eveneens treffen op weg naar EURO 2008. Met ook nog Oekraïne in de groep beloven dat aantrekkelijke confrontaties te worden.

20.00 uur, Berlijn, Italië - Frankrijk:

Vermoedelijke opstellingen:

Italië: Buffon; Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso; Gattuso, Camoranesi, Pirlo, Perrotta; Totti; Toni.

Frankrijk: Barthez; Sagnol, Gallas, Thuram, Abidal; Makelele, Vieira, Malouda, Ribery, Zidane; Henry.

Scheidsrechter: Horacio Elizondo (Argentinië)


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Voor de tweede keer wordt een WK-finale beslist via strafschoppen na een aantrekkelijke 0-0. Opnieuw delft Italië het onderspit. Met zijn laatste trap in zijn carrière schiet Zidane de beslissende penalty binnen.


De route naar de finale:

Italië:
12/06 – Ghana – 2-0 – Pirlo, Iaquinta
17/06 – Verenigde Staten – 1-1 – Gilardino
22/06 – Tsjechië – 2-0 – Materazzi, Inzaghi
26/06 – Australië – 1-0 – Totti
30/06 – Oekraïne – 3-0 – Zambrotta, Toni (2)
04/07 – Duitsland – 2-0 – Grosso, Del Piero

Frankrijk:
13/06 – Zwitserland – 0-0
18/06 – Zuid-Korea – 1-1 – Henry
23/06 – Togo – 2-0 – Vieira, Henry
27/06 – Spanje – 3-1 – Ribery, Vieira, Zidane
01/07 – Brazilië – 1-0 - Henry
05/07 – Portugal – 1-0 – Zidane


Toernooistatistieken:

Italië – Frankrijk:

Doelpunten: 11 – 8
Tegendoelpunten: 1 – 2
Schoten: 78 - 64
Schoten op doel: 45 – 30
Buitenspel: 30 – 27
Corners: 39 – 34
Gemaakte overtredingen: 89 – 101
Gele kaarten: 10 – 13
Rode kaarten: 2 - 0

TV-tijden zondag 9 juli

Op de laatste dag van dit WK wordt natuurlijk de finale gespeeld tussen Italië en Frankrijk. Rondom deze wedstrijd zijn er vele programma's. Een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport9.00-10.00World Cup Season Legends
Nederland 210.20-12.05Duitsland - Portugal (integraal)
Nederland 212.05-13.00Studio Sportzomer (hh)
ARD12.15-12.45Persconferentie
Eurosport13.00-13.30World Cup Show
Eurosport18.00-18.30World Cup Show
RTL718.00-19.00Voetbal Insite
ARD18.00-20.00WK 2006 live
BBC119.00-22.20Frankrijk - Italië (live)
Nederland 219.25-19.50Voorbeschouwing Frankrijk - Italië
Nederland 219.50-21.55Frankrijk - Italië (live)
ARD20.00-22.45Frankrijk - Italië (live)
Talpa20.45-21.00Villa BvD
Nederland 221.55-22.35Nabeschouwing Frankrijk - Italië
Nederland 222.35.23.35Studio Sportzomer
Talpa22.55-0.05Villa BvD
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
RTL723.45-0.10Voetbal Insite
RTL0.10-0.40Der WM-Tag
Eurosport1.00-1.30World Cup Show
BBC11.05-2.50Frankrijk - Italië (integraal)
Talpa1.10-2.15Villa BvD (hh)

FdJ-coureurs kregen werkstraf

Met nog 40 kilometer tot de finish in Lorient, liet de Française des Jeux-ploeg zich van voren zien in de etappe van vandaag. Volgens Philippe Gilbert was de reden hiervoor werkstraf.

"Ploegleider Marc Madiot zat te balen dat niemand van ons in de kopgroep was vertegenwoordigd. Als straf daarvoor zijn we aan het werk gezet", meldde Gilbert na afloop van de etappe. De Waal zelf reed ook nog even in de slotfase van de rit enkele meters voor het peleton uit. "Ik sprong weg met het oog op de vierde plaats." Het mocht niet baten, want hij zou als 28ste eindigen.

McClaren verbiedt spelersvrouwen op eindrondes

Vlak nadat hij officieel is begonnen als nieuwe bondscoach van Engeland, heeft Steve McClaren al direct enkele maatregelen genomen. Spelersvrouwen van de Engelse spelers zijn in de toekomst niet meer welkom in het hotel van de spelers, tijdens de komende EK en WK.

"Met hun designkleren, verlengde haren, koopzucht en overmatig drankgebruik hebben de vrouwen voortdurend de aandacht op zich weten te richten. McClaren is er van overtuigd dat dit de prestaties van de spelers niet ten goede komt", zei een woordvoerder van de Engelse voetbalbond vandaag.

Boonen: "Ik stop met sprinten"

Tom Boonen heeft zijn sprintersbenen deze Tour nog niet gevonden. Dat werd vandaag ook weer pijnlijk duidelijk in de spurt om de vierde stek. Dat zijn prestaties hem niet onberoerd laten, bleek na de meet. "Ik stop met spurten, ik kan het niet meer", zei een emotionele wereldkampioen.

"Ik stop ermee", zei een ontgoochelde Boonen na de finish. "Wat voor een nieuweling ben ik eigenlijk? Ik verkijk mij op de bordjes. Ik kan niet meer spurten." De Belg wil zich na de rustdag van morgen dan ook niet meer bemoeien met de massasprints. "Het kan me even allemaal niks meer schelen. De volgende dagen ga ik me niet meer bemoeien met die massaspurts."

Opmerkelijke uitspraken voor iemand die zich voor de start van La Grande Boucle nog de groene trui als einddoel had gesteld. Toch lijkt het een rationele beslissing van Boonen. De wereldkampioen heeft namelijk geen last van fysieke ongemakken en ook met het zelfvertrouwen is, naar eigen zeggen, weinig mis. "Ik geeft toe dat ik wat minder fris ben, maar ik heb nog altijd hetzelfde zelfvertrouwen."

"Ik wil nu vooral alles op een rijtje zetten. Van de rustdag ga ik genieten en de volgende dagen ga ik me wat wegsteken. Misschien ga ik me focussen op een ander doel, een bergrit misschien", aldus Boonen.

Punten achtste etappe

De achtste etappe van de Tour de France leverde in de persoon van de Fransman Calzati een verrassende winnaar op. Hieronder de punten.

Vandaag maar liefst acht dagwinnaars: briggo, el_salvador, Falco, franco21, Frutsel, marnix_mx, Red_Devillins en unitor haalden allemaal 137 punten.

In het algemeen klassement staat el_salvador weer eerste, hij heeft nu 1475 punten. Arcee is naar de tweede plaats gezakt. JelleS staat derde met 1438 punten. franco21 staat met 1431 vierde, zes punten voor Falco, die op de vijfde plaats staat.

Bij de subleagues ging vandaag de overwinning naar kaduckmet 126 punten.
[WEL] eindigde als tweede met 113 punten en Iloontje komt voor boontje eindigde als derde met 106 punten.

Er kan gewisseld worden tot 11 juli 00.01. De wissels die je in die tussentijd toepast gaan pas na die tijd in.

Militairen VS aangeklaagd voor verkrachting en moord

Icoon OorlogVier Amerikaanse ex-militairen moeten zich voor de rechter verantwoorden voor moord en verkrachting. De delicten zijn gepleegd toen de ex-militairen in Irak gelegerd waren. Een vijfde ex-militair is al eerder in verband met de zaak aangeklaagd. De vijf zouden een jonge vrouw verkracht en vermoord hebben nadat ze eerst haar ouders en jongere zusje hadden doodgeschoten.

Na hun daad staken ze het huis in brand op een manier zodat het leek op een wraakactie van Irakezen. Het vijftal was gelegerd op een basis vlakbij het huis in Mahmudiyah ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Ze zouden de verkrachting en moorden vooraf gepland hebben.

Wanneer de vijf ex-militairen schuldig worden bevonden aan deze misdaad is de kans aanwezig dat ze de doodstraf krijgen. Een zesde militair is zaterdag aangeklaagd omdat hij het gebeuren niet aan een meerdere heeft gemeld.
Met dank aan do-tje en Super7fighter voor de submit.

Tennis: Federer wint opnieuw Wimbledon

Icoon WimbledonRoger Federer heeft voor de vierde achtereenvolgende keer Wimbledon gewonnen. De 24-jarige Zwitser klopte Rafael Nadal in vier sets: 6-0, 7-6 (5), 6-7 (2) en 6-3.

Federer beleefde een uitstekende start tegen zijn angstgegner. Nadal moest al meteen zijn service inleveren. De Spanjaard werd op alle fronten overklast. Opvallend was daarbij zijn hoge aantal onnodige fouten. Federer racete door zijn servicegames, brak ondertussen nog eens, alvorens toe te slaan op zijn derde setpoint met een prachtige backhand. De cijfers van 6-0 deden de verhoudingen recht aan.

Nadal toonde zich echter niet aangeslagen en kraakte meteen de service van Federer aan het begin van het tweede bedrijf. De Zwitser kreeg op 1-3 de kans om terug te breaken, maar faalde. Zonder veel moeite bracht Nadal zich in de positie om de set uit te serveren. Net in die cruciale fase sloeg hij een dubbele fout en miste hij met zijn forehand. Ook in de tiebreak was het Nadal die de leiding nam, alvorens Federer terugsloeg via twee minibreaks. De jongste van het tweetal werkte nog twee setpunten weg, maar zijn comeback kwam te laat.

De wedstrijd kwam pas echt goed op gang in de derde set. Beide spelers benaderden hun topniveau, hetgeen oogstrelende rally's opleverde. Federer moest halverwege één breakpunt wegwerken, maar verder ging het gelijk op naar een nieuwe tiebreak. Daarin heerste Nadal: vanaf 2-2 stond hij geen punt meer af. In het vierde bedrijf verloor Nadal op 1-2 zijn opslag. De gravelkoning verspeelde een voorsprong van 30-0 en met een mislukte smash leverde hij de game in.

De Fed-Express denderde door. Opeens vond hij zijn machtige forehand, die minder liep dan in de halve finale, terug. Op 5-1 slaagde Federer er niet in de wedstrijd op eigen service af te maken. De Zwitser probeerde het twee games later met succes opnieuw. Een mislukte slice-backhand van Nadal besliste het treffen. Met zijn vierde winst op Wimbledon komt Federer op een totaalaantal van acht Grand Slamtitels. Daarmee evenaart hij onder andere Andre Agassi. De enige 'major' die ontbreekt op Federers palmares is Roland Garros.


Meer sportnieuws vind je op FOK!sport.

India test langeafstandsraket

Icoon Buitenlands India heeft vandaag voor het eerst zijn Agni III langeafstandsraket getest, een raket die kan worden uitgerust met een nucleaire lading. De raket werd in de oostelijke deelstaat Orissa gelanceerd en kwamen in de Indische Oceaan bij de eilandengroep Nicobaren terecht. Pakistan, de aartsrivaal van India, was van tevoren op de hoogte gesteld van de test.

De raket kan drieduizend kilometer overbruggen en kan dus verre doelen in China treffen. De Indiase defensiedeskundige Uday Bhaskar meldt echter dat de raket daar niet voor gemaakt is. Hij vindt de raket en de test daarmee vooral nuttig voor de afschrikwekkende werking naar andere landen toe.

Na een oorlog tussen China en India in 1962 zijn de betrekkingen tussen beide landen langzaam verbeterd. Zo werd afgelopen donderdag na 44 jaar de Nathu La pas opengesteld, de grens tussen de noordoostelijke Indiase deelstaat Sikkim en de Chinese regio Tibet.


Icoon Buitenlands
Agni III langeafstandsraket

Federer opnieuw winnaar Wimbledon

Roger Federer heeft voor de vierde achtereenvolgende keer Wimbledon gewonnen. De Zwitser klopte Rafael Nadal in vier sets: 6-0, 7-6 (5), 6-7 (2) en 6-3.

Federer beleefde een uitstekende start tegen zijn angstgegner. Nadal moest al meteen zijn service inleveren na een prachtige forehand van Federer. De Spanjaard werd op alle fronten overklast. Opvallend was daarbij zijn hoge aantal onnodige fouten. Federer racete door zijn servicegames, brak ondertussen nog eens, alvorens toe te slaan op zijn derde setpoint met een prachtige backhand. De cijfers van 6-0 deden de verhoudingen recht aan.

Nadal toonde zich echter niet aangeslagen en kraakte meteen de service van Federer aan het begin van het tweede bedrijf. De Zwitser kreeg op 1-3 de kans om terug te breaken, maar faalde. Zonder veel moeite bracht Nadal zich in de positie om de set uit te serveren. Net in die cruciale fase sloeg hij een dubbele fout en miste hij met zijn forehand. Ook in de tiebreak was het Nadal die de leiding nam, alvorens Federer terugsloeg via twee minibreaks. Nadal werkte nog twee setpunten weg, maar zijn comeback kwam te laat.

De wedstrijd kwam pas echt goed op gang in de derde set. Beide spelers benaderden hun topniveau, hetgeen oogstrelende rally’s opleverde. Federer moest halverwege één breakpunt wegwerken, maar verder ging het gelijk op naar een nieuwe tiebreak. Daarin heerste Nadal: vanaf 2-2 stond hij geen punt meer af. In het vierde bedrijf verloor Nadal op 1-2 zijn opslag. De gravelkoning verspeelde een voorsprong van 30-0 en met een mislukte smash leverde hij de game in.

De Fed-Express denderde door. Opeens vond hij zijn machtige forehand, die minder liep dan in de halve finale, terug. Op 5-1 slaagde Federer er niet in de wedstrijd op eigen service af te maken. De Zwitser probeerde het twee games later met succes opnieuw. Een mislukte slice-backhand van Nadal besliste het treffen. Met zijn vierde winst op Wimbledon komt Federer op een totaalaantal van acht Grand Slamtitels. Daarmee evenaart hij onder andere Andre Agassi. De enige ‘major’ die ontbreekt op Federers palmares is Roland Garros.

Statistieken:

Roger Federer (Zwi/1) – Rafael Nadal (Spa/2) 6-0, 7-6 (5), 6-7 (2), 6-3

1e Servicepercentage: 69 % - 74 %
Aces: 13 - 8
Dubbele fouten: 1 - 3
Onnodige fouten: 32 - 26
Winners: 43 - 42
Breakpoints: 6/10 - 2/3
Aantal punten: 133 - 113

Vrouwenhockeyers verslaan Duitsland

De Nederlandse hockeysters hebben zondag de favorietenrol bij de Champions Trophy in Amstelveen waargemaakt. Oranje versloeg vanmiddag Olympisch kampioen Duitsland met 3-1.

Het begin van het duel met Duitsland voorspelde nog niet veel goeds voor Oranje. Minke Smabers miste twee keer in riante positie, daarna mislukte de variant-uitvoering van de eerste korte hoekslag. Na elf minuten kwam Nederland zelfs op achterstand, nadat Janine Beermann een solo bekroonde met een doeltreffend schot, 0-1. Daarmee werd het uitzicht van Oranje op een finaleplaats wel heel erg klein.

De ploeg van bondscoach Lammers vocht echter knap terug. Uit de tweede korte hoekslag tegen Duitsland knalde Maartje Paumen in één keer raak, 1-1. Sylvia Karres zette haar team in de 25e minuut op het winnende spoor. De spits van Amsterdam profiteerde koelbloedig van uitstekend voorbereidend werk van Naomi van As, 2-1. Met een perfect backhandschot besliste Ellen Hoog een kwartier voor tijd de wedstrijd, met opnieuw Van As als aangever: 3-1.

Opnieuw 'soketende' FOK!ker

Meldden we onlangs nog dat FOK!ker Xebrozius een sok naar binnen had gewerkt, vandaag kunnen we melden dat ook FOK!ker skiczukie de keuken is ingedoken met een sok. Reden was de uitspraak: "Als Xebro het echt doet, eet ik ook een sok op".

Skiczukie bereidde de sok met verschillende ingrediënten, zoals tomatenpuree, peper, zout, olijfolie en bier. Het geheel ging in de blender, waarna hij het goedje naar binnen werkte. Helemaal goed beviel het de FOK!ker overigens niet, want al kotsend moest hij het 'strijdtoneel' verlaten. "Het is me niet gelukt", aldus skiczukie. "Helaas. Als ik er alleen al naar kijk, krijg ik braakneigingen."

Voor de mensen die een sterke maag hebben: een filmpje van de soketende skiczukie vind je hier (YouTube; inloggen kan met bugmenot1192 / buurman). Voor degenen die het filmpje van Xebrozius nog eens willen zien: klik hier (eerst opslaan).


Skiczukie neemt een slok van het goedje

Tour de France: Uitslag 8e Etappe

Icoon Tour de FranceSylvain Calzati is de winnaar van de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. De Fransman kwam alleen over de streep in Lorient aan na een prima solo van dertig kilometers lang.

De overwinning werd vandaag verrassend genoeg niet betwist door een massasprint. Een kopgroep van zes man kleurde het wedstrijdbeeld en kreeg van het peloton een ruime voorsprong. Zo'n dertig kilometers, toen de voorsprong van de kopgroep op het peloton kleiner werd, besloot Calzati in zijn eentje er van door te gaan. Niemand zou hem meer kunnen bijhalen in deze mooie finale. De Fransman finishte met ongeveer twee minuten verschil op Halgand en Callström, twee van zijn oude medevluchters. De pelotonsprint werd gewonnen door McEwen

Sergei Gonchar behoudt de leiding in het algemeen klassement. Met de kortgeklasseerde Dave Zabriskie in de kopgroep van zes werd een soort van aanval gedaan op de gele trui. De Amerikaan werd echter met andere renners uit de oorspronkelijke kopgroep opgeslokt door het peloton.

Uitslag 8e etappe:
1. Sylvain Calzati (Fra) - 4:13.18
2. Kjell Carlström (Fin) - 2.05
3. Patrice Halgand (Fra) - z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) - 2.15
5. Daniele Bennati (Ita) - z.t.

Klassement:
1. Sergei Gonchar (Oek) - 34:38.53
2. Floyd Landis (VS) - 1.00
3. Michael Rogers (Aus) - 1.08
4. Patrik Sinkewitz (Dui) - 1.45
5. Marcus Fothen (Dui) - 1.50
47. Michael Boogerd (Ned) - 5.29

Morgen is de eerste lastige rit uit deze Tour. Het peloton trekt de voorwacht van de Pyreneeën in.

Een uitgebreid verslag van de negende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

Calzati pakt winst na solo

De achtste etappe in de Tour de France, tussen Saint-Méen-le-Grand en Lorient over een afstand van 181 kilometer, is gewonnen door de Fransman Sylvain Calzati.

Om half 1 vanmiddag was de start van deze etappe. In het eerste uur waren er veel ontsnappingen, maar iedereen werd teruggehaald door het peloton. Daarna probeerden Zabriskie (CSC), Kessler (TMO), Calzati (A2R), Aerts (DVL) en Carlström (LIQ) weg te komen uit het peloton. Even later weet de Fransman Halgand zich ook bij het vijftal te voegen en de voorsprong op het peloton loopt al snel op tot ruim 5 minuten. Zabriskie, op dat moment de virtuele drager van de Gele trui, moet nog even worden behandeld vanwege een bijensteek, maar kan weer bij de kopgroep aansluiten.

Bij de beklimming van de eerste berg van vandaag, de Mur-de-Bretagne, is de voorsprong van de kopgroep al opgelopen naar meer dan 7 minuten. Sylvain Calzati is als eerste boven, gevolgd door de Belg Mario Aerts en de Duitser Matthias Kessler, de winnaar van de etappe naar Valkenburg. Na 3,5 kilometer volgde al de beklimming van de tweede berg, Cote de Saint-Mayeux. Wederom is Calzati als eerste boven. Het peleton wordt geleid door de mannen van Phonak.

Ook op de Côte de Gouarec is Calzati als eerste boven, de voorsprong op het peloton is inmiddels teruggelopen tot vijfenhalve minuut. Zabriskie, de best geklasseerde renner van de kopgroep, pakt enkele bonificatieseconden bij de tussensprint in Locmalo. Kessler, wiens ploeggenoot Gontsjar in de gele trui rijdt, verricht geen werk in de kopgroep en sprint ook niet mee voor de bonificatieseconden.

Aan de voet van de vierde beklimming van vandaag, de Cote de Ty Marrec, heeft het leidende zestal nog een voorsprong van 4,25. Phonak, met Floyd Landis in de gelederen, leidt nog steeds de achtervolging van het peloton. Calzati is ook op de vierde beklimming van vandaag als eerste boven, voor Halgand en Aerts. In het peloton neemt Française des Jeux het initiatief over van Phonak en de achterstand loopt terug naar drie minuten.

Calzati sprint dan op dat moment uit de kopgroep weg en in eerste instantie lijkt er niemand te reageren. Landgenoot Halgand probeert hem terug te halen, al is de voorsprong van Calzati wel snel opgelopen naar bijna een halve minuut. Halgand krijgt gezelschap van Carlström in de jacht op Calzati. Aerts, Kessler en Zabriskie kunnen niet antwoorden.

Calzati, die na de lange ontsnapping van vandaag, nog genoeg over heeft voor een solo, ziet zijn verschil op het razende peloton niet kleiner worden, terwijl hij Carlström en Halgand inmiddels op een minuut heeft gereden met nog 17 kilometer te gaan. Met nog 15 kilometer te gaan worden Aerts, Kessler en Zabriskie ingelopen door het peloton, dat het weer rustig aan lijkt te doen. De voorsprong van Calzati op het peloton loopt weer op naar bijna drie minuten, terwijl Carlström en Halgand op ruim anderhalve minuut van de Fransman rijden.

Met nog drie kilometer te gaan, lijkt de etappeoverwinning van Calzati al zo goed als zeker. Achtervolgers Carlström en Halgand rijden op bijna 2 minuten achterstand en ook het peloton jaagt niet meer. Na 4 uur, 13 minuten en 18 seconden komt de Fransman als winnaar over de finish. Carlström eindigt als tweede, net voor Halgand.

Uitslag achtste etappe

#CoureurPloegTijd
1.Sylvain Calzati (Fra)A2R4:13.18
2.Kjell Carlström (Fin)LIQ+2.05
3.Patrice Halgand (Fra)CAz.t
4.Robbie McEwen (Aus)DVL+2.15
5.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t
6.Erik Zabel (Dui)MRMz.t
7.Bernard Eisel (Oos)FDJz.t
8.Luca Paolini (Ita)LIQz.t
9.Tom Boonen (Bel)QSIz.t
10.David Kopp (Dui)GSTz.t
11.Thor Hushovd (Noo)CAz.t
12.Marco Velo (Ita)MRMz.t
13.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t
14.Sébastien Hinault (Fra)CAz.t
15.Oscar Freire (Spa)RABz.t
16.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t
17.M. Angel Martin Perdiguero (Spa)PHOz.t
18.Gert Steegmans (Bel)DVLz.t
19.Björn Schröder (Dui)MRMz.t
20.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t

Skater scheurt met 90 km over autoweg

Icoon OpmerkelijkEen 20-jarige man uit Eindhoven is vrijdagavond door de politie gearresteerd omdat hij op skates met 90 kilometer per uur over de autoweg naar Roermond scheurde. Hij liet zich voorttrekken door een auto.

De politie werd gealarmeerd door een automobilist die getuige was van de gevaarlijke stunt. Hij bleef de snelheidsduivel volgen totdat de politie arriveerde. De skater is aangehouden, omdat hij ook nog een straf van dertig dagen moest uitzitten


Met dank aan Reigndear, tazmanian, 1034247, Emo en Sc0rPi0n voor de submit.

Grote kloppartij op kermis Erp

PolitieOp de kermis van Erp is zaterdagnacht een massale vechtpartij ontstaan tussen zo'n 50 tot 70 man. Het incident begon in eerste instantie met een jonge Brabander van Turkse komaf die een man uit Erp neersloeg. Het slachtoffer moest met een ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis en bleek licht gewond te zijn geraakt.

Omstanders bemoeiden zich vlak na de mishandeling met de zaak, waarop de Turkse knaap wegholde naar een huis in de Cruijgenstraat waar net een Turks feest werd gegeven. Hierna ontstond de massale knokpartij.

De politie had grote moeite de vechtersbazen te scheiden. Enkele politiemensen raakten lichtgewond. Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Veghel werden opgepakt.

NK Atletiek: Sedoc verrast bij het verspringen

Op het NK atletiek in Amsterdam is Gregory Sedoc enigszins verrassend Nederlands kampioen geworden bij het verspringen met een afstand van 7.60 meter. Sedoc, die gisteren nog als tweede eindigde op de 110 meter horden, sprong pas zijn tweede wedstrijd van het jaar.

Rutger Smith werd weer Nederlands kampioen op het onderdeel kogelstoten. In zijn laatste stoot kwam Smith tot zijn winnende afstand van 21,02 meter. Net als vorig jaar veroverde Miranda Boonstra de titel op de 3.000 meter steeple in een tijd van 9.49.64.

Henry maakt meeste overtredingen

De Fransman Thierry Henry heeft op het WK tot nu toe de de meeste overtredingen gemaakt. De arbitrage moest de Franse aanvaller zeventien keer tot de orde roepen. Luis Figo was voor zijn tegenstanders het favoriete mikpunt op het veld. De scheidsrechters constateerde 23 overtredingen op de Portugees. De FIFA heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Ook de landgenoten van Henry, Patrick Vieira en Claude Makélélé, scoren hoog op de lijst met geconstateerde overtredingen. De Italiaanse middenvelder Gennaro Gattuso en de Fransman Vieira staan hoog genoteerd als 'slachtoffer'. Op Gattuso werden zeventien overtredingen geconstateerd, op Vieira zestien.

Paus bekritiseert Spaans beleid

Paus Benedictus XVI heeft vanmiddag in de Spaanse stad Valencia een openluchtmis gehouden voor honderdduizenden katholieken. Net als gisteren wees de paus op het belang van het traditionele gezin en het huwelijk tussen man en vrouw. Daarmee impliciet kritiek leverend op de Spaanse regering.

De paus bekritiseerde in het vliegtuig op weg naar Spanje eerder deze week namelijk al de Spaanse regering, die onlangs het homohuwelijk heeft ingevoerd. Benedictus XVI liet aan meereizende journalisten weten dat hij weinig op heeft met het beleid van de Spaanse socialistische premier Jose Luis Zapatero. Gisteravond had de paus een kort onderhoud met de premier.

Zapatero had vandaag overigens geen behoefte om de openluchtmis bij te wonen. Het Vaticaan zegt dat te betreuren.

Achtjarig meisje opgegeten door krokodil

Icoon BizarEen achtjarig meisje uit Australië is opgegeten door een krokodil. Het meisje was met haar ouders aan het vissen in Noord-Australië toen ze plotseling werd aangevallen door een agressieve krokodil. Het gebied herbergt tienduizenden krokodillen doordat de dieren sinds 1971 worden beschermd en de populatie ongeremd kon groeien.

Het meisje was met haar ouders aan het vissen toen zij naar de waterkant ging om water te halen. Ze werd toen plotseling aangevallen door een zoutwaterkrokodil. Het meisje wordt nog steeds gezocht door de opzichters van het park. Zij zullen de krokodil waarschijnlijk afschieten als ze hem vinden.

Een politiewoordvoerster kon niet zeggen hoe groot de krokodil was, aangezien de familie in een afgelegen gebied aan het vissen was. Ook zal het meisje naar alle waarschijnlijkheid de aanval niet hebben overleefd. De eerste prioriteit van de reddingsbrigade is het vinden en redden van het lichaam van het meisje. Daarna zal worden gekeken welke krokodil ervoor verantwoordelijk is geweest en zal worden besloten om hem over te plaatsen naar een krokodillenboerderij of om hem af te schieten, mocht hij nog steeds een bedreiging vormen.

Met dank aan calvobbes en MrOizo voor de submit.

De Hond ziet CDA PvdA naderen

EnquêteOpiniepeiler Maurice de Hond voorziet evenals bij de verkiezingen in 2003 een nek-aan-nekrace tussen PvdA en CDA. De sociaal-democraten hebben hun hoogste piek van 50 zetels in de peiling achter de rug en staan al een paar weken op 44 zetels. Het CDA is aan een opmars bezig en zou nu kunnen rekenen op 38 kamerzetels.

De VVD zou volgens De Hond een bescheiden winst kunnen boeken in vergelijking met 2003. Groenlinks zou rond dat niveau blijven staan, terwijl de SP zich bijna lijkt te verdubbelen.

D66 zou halveren naar 3 zetels en de LPF (in 2003 nog goed voor 8 zetels) verdwijnt uit de Kamer. ChristenUnie en SGP blijven redelijk stabiel en Geert Wilders zou 4 zetels kunnen halen. Ooit was hij goed voor 10 zetels in de peiling. Ten slotte zou de Partij voor de Dieren de Kamer met één zetel kunnen betreden.

De verkiezingen worden gehouden op 22 november, dus er is nog even te gaan voor de partijen en de te voeren campagnes.


Peilingen van Maurice de Hond t.o.v TK 2003

Met dank aan RuL0R voor de submit.

NK Atletiek: Liefers wint goud op 5000 meter

Gert-Jan Liefers heeft zijn eerste nationale titel op de 5000 meter veroverd. De specialist op de middenafstand won de race zondag in Amsterdam in een tijd van 13.51,54 en bleef daarmee Sander Schutgens en Khalid Choukoud voor.

Liefers moet zich nog plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat begin augustus in Göteborg wordt gehouden. De Nederlander, die dit seizoen de 1500 meter heeft ingeruild voor de vijf kilometer, zal later deze maand in het Belgische Heusden proberen om onder de 13 minuten en 31 seconden te lopen. "Ik verwacht daar geen problemen. In Heusden wordt elk jaar wel hard gelopen op de vijf kilometer," aldus Liefers.

C. Ronaldo weggepest door fans

Icoon VoetbalDe Portugese voetballer Cristiano Ronaldo wil weg bij Manchester United. Dit, omdat de fans daar hem niet meer uit kunnen staan. Dat zei hij dit weekeinde, nadat Portugal vierde was geëindigd op het WK voetbal in Duitsland.

"Het is duidelijk dat ze me niet meer willen. Dan wordt het heel moeilijk," aldus Ronaldo. De Engelse supporters verwijten hem Wayne Rooney een rode kaart aangenaaid te hebben. Hijzelf ontkent dit te stelligste. Hij zegt alleen gewoon de scheidsrechter eerlijk op een overtreding te hebben gewezen. "De supporters denken daar echter anders over. Dan houdt het op."

Ook bij zijn ploeggenoten in Manchester is hij niet meer bijster populair. Rooney zou hem op de eerste training op zijn gezicht hebben willen slaan. Daar kwam hij later echter op terug. Sinds Nederland tegen Portugal speelde, wordt de voetballer ook hier met de nek aangekeken. Hij is hier wel geliefd bij mensen die weinig om Oranje geven, maar wel veel van mooie mannen houden. Het gerucht gaat overigens dat Real Madrid hem wel wil overnemen.

Ronaldo huilt weer eens.
Cristiano Ronaldo, zoals hij tijdens het WK vaak te zien was.

Artiesten in gevecht met bezoeker Sensation Black

Icoon BinnenlandsBij het dancefeest Sensation Black in de Amsterdam ArenA afgelopen nacht, is op het podium een gevecht ontstaan tussen twee op dat moment optredende bandleden en een bezoeker. Eén van de feestgangers klom op het podium waarna er een vechtpartij tussen de bandleden en de 'indringer' ontstond. Organisator ID&T heeft nog niet gereageerd.

Na het incident heeft de bezoeker aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De politie heeft de twee betrokken bandleden aangehouden en ze allebei een boete opgelegd van 2500 euro. De bezoeker is overigens niet helemaal vrijgepleit. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid een dagvaarding ontvangen en zich voor de rechter moeten verantwoorden.

De aanleiding van het incident is niet geheel duidelijk. Sommige bezoekers van het evenement wijten het aan een omslag in de sfeer. Tot het optreden van de band zou er een hardstylesfeer hebben geheerst. Hardstyle is het muziekgenre waar de meeste mensen voor naar Sensation Black komen. De band die ging spelen was echter meer een hardrockband, iets waar de bezoekers waarschijnlijk niet van gediend waren. Het publiek liet dit duidelijk merken door op de vloer te gaan zitten, middelvingers op te steken en fluitconcerten te geven.

Gevecht op Sensation Black


Met dank aan mstx, Hugsterr, nighthawk, Quito. en masterwill7 voor de submit.

Pelé verwacht fantastische finale

Pelé, drievoudig wereldkampioen met Brazilië, verwacht vanavond een fantastische finale tussen Frankrijk en Italië.

"Iedereen wil een mooie finale zien. Ik denk dat we een superwedstrijd kunnen verwachten," aldus de Braziliaan.

Met de suggesties in de diverse media dat de wedstrijden op dit WK louter defensief van aard waren, is hij het niet eens "Ik heb genoten van de wedstrijden. Natuurlijk werd vooral in de tweede ronde niet altijd even goed gespeeld, maar over het algemeen waren het kwalitatief goede wedstrijden."

Frank Snoeks

Het WK nadert zijn einde. Vanavond om 20.00 uur strijden Italië en Frankrijk om de grootste prijs die er te winnen valt in de voetbalwereld. In de strijd om wie het commentaar mag geven tijdens de finale is de beslissing reeds gevallen. We worden van vocale ondersteuning voorzien door Frank Snoeks.

Voor het AD reden om hier een paginagroot artikel aan te wijden. Een interview met de man zelf. Snoeks voelt zich vereerd: "het is de belangrijkste voetbalwedstrijd die er is". Na vijf WK's wordt het zijn eerste finale.

Op de vraag waarom nu hij, antwoordt hij bescheiden: "Dat moet je niet aan mij vragen. Het interesseert me ook niet. Het zal niet zijn omdat ze bij NOS zo verschrikkelijk ontevreden over me zijn. Kennelijk heb ik het verdiend".
Voor Evert ten Napel is de keuze van Frank Snoeks een ontgoocheling. Het had de bekroning op zijn commentaar carrière moeten worden. De kritiek op ten Napel is echter dat hij te emotioneel en te clichématig is. Bovendien valt hij teveel in herhaling.

Snoeks doet er wijzelijk het zwijgen toe. We zijn met z'n zevenen en iemand moet het doen, zo stelt hij. De kritiek op ten Napel wuift hij weg: "Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is". Zijn eigen stijl beschrijft hij als ingetogen en iets afstandelijk.

Frank Snoeks valt dus in de smaak bij de NOS. En niet alleen daar, getuige het fantopic op het Fokforum.

Ergens begin jaren negentig viel me Snoeks voor het eerst op. Tijdens samenvattingen van Eredivisie wedstrijden. Ik vond het een verademing. Zijn lichtvoetige en grappige commentaar was echt vernieuwend. Een opmerking als "Kieft kopt zo ongeveer zijn gel uit zijn haar" was een lichtpuntje t.o.v. het saaie commentaar van anderen. Het was prettig om eens een andere stijl te horen.

Maar 15 jaar later doet hij dit nog steeds. Ik hoor nauwelijks enige progressie in zijn commentaar. Persoonlijk vind ik hem nu een hinderlijke spraakwaterval die niet in staat is om zijn mond eens te houden. Hij ziet, voor mijn gevoel, ook geregeld dingen niet of over het hoofd. En kan het niet laten om leuke uitspraken in verbasterde vorm vele malen te herhalen.
Geregeld zal je mij dan ook tijdens zijn commentaar horen roepen: "Ja, zo weten we het wel Snoeks!" Meestal gevolgd door een ferme druk op de afstandsbediening.

En dus is er voor mij vanavond maar een oplossing: BBC 1, Match of the Day: World Cup final. Voor mijn eigen gemoedsrust en ook nog eens in breedbeeld.

Britten integreren goed in Afghanistan

Icoon OpmerkelijkDe stationering in Afghanistan van Britse soldaten heeft voor een traditiedoorbraak gezorgd: de strijdkrachten die daar gelegerd zijn, mogen hun baard laten staan. Dat schrijft de Mail On Sunday vandaag. Al meer dan honderd jaar was dat in het Britse leger verboden. Hooguit een snor was toegestaan.

Het doel van het opheffen van het verbod is om meer respect en vertrouwen te krijgen van Afghaanse collega's, zo zei een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie. In Afghanistan geldt een baard namelijk als teken van vroomheid. Na afloop van de missie moeten ze zich echter weer gladgeschoren vertonen.

Een militair analyticus schreef overigens bij het artikel in de Mail On Sunday dat hij denkt dat de reden voor de opheffing van het verbod een heel andere is. Volgens hem is er in de afgelegen gebieden een enorm watertekort, ook bij de strijdkrachten. Het leger zou het weinige beschikbare water niet aan scheren willen verspillen.

Overigens is de aanpak van de Britten niet nieuw. De Nederlandse militairen gebruiken deze manier van "integreren" al langere tijd in Irak. Nederland wordt voor deze aanpak wereldwijd geprezen, omdat het niet alleen meer goede wil kweekt bij de bevolking, maar ook hebben de Nederlanders aantoonbaar minder doden door deze aanpak.

Nieuwe link Ullrich met Fuentes duikt op

Er is nieuw materiaal opgedoken in de Spaanse dopingzaak: een telefoongesprek tussen Rudy Pevenage en dokter Eufemiano Fuentes.

Het Duitse dagblad Der Spiegel citeert uit officiële documenten, waarin staat dat Pevenage, de vertrouwenspersoon van Jan Ullrich, vertelde tegen Fuentes dat "een derde persoon" had gewonnen. Hiermee wordt gerefereerd naar de tijdritzege van Jan Ullrich in de Giro d'Italia op 18 mei. Pevenage zou bovendien naar 'meer' hebben gevraagd voor 20 mei.

Het telefoongesprek is een nieuw bezwarend element tegen Ullrich en Pevenage, die beiden verdacht worden in de Spaanse dopingzaak. Daarnaast heeft de politie SMS'jes onderschept tussen Fuentes en Pevenage. T-Mobile stuurde Ullrich en Pevenage aan de vooravond van de Tour de France 2006 naar huis, nadat hun namen opdoken in dit schandaal. Desalniettemin blijft het duo beweren onschuldig te zijn.

Charlton Athletic wil Hasselbaink

De toekomst van Jerrel Hasselbaink is nog zeer onzeker. De aanvaller mag vertrekken bij Middlesbrough, en leek dichtbij een akkoord met Celtic. Maar beide partijen kwamen niet tot overeenstemming.

Charlton Athletic heeft zich nu ook in de strijd gevoegd om de ervaren oud-international. Hasselbaink ondergaat naar verluidt maandag al de medische keuring. Is het positief, dan zal hij waarschijnlijk volgend seizoen een koppel gaan vormen met Darren Bent, die al bij de club speelt.

Rummenige: "VantheMan wil naar Bayern"

Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter van Bayern München, heeft gezegd dat Ruud van Nisteltooy naar de Duitse topclub wil.

"Dit is bij ons bekend. We gaan er aan werken." Rummenige verwacht niet dat men op korte termijn overeenstemming kan bereiken. "We willen proberen de zaak in alle rust af te handelen. Dat kan even duren. We gaan praten met Van Nistelrooy en natuurlijk met zijn club, Manchester United."

Verschillende bronnen, die nog onbevestigd zijn, zeggen dat de vraagprijs van de Nederlandse spits rond de twaalf miljoen euro is. De laatste tijd was VantheMan, mede als gevolg van een conflict met de leiding, vaak wisselspeler. Vrijdag zei Alex Ferguson, trainer van United, nog dat hij Van Nistelrooij binnenkort gewoon op de eerste training verwacht.

Syrische vader wil gesprek met politieke delegatie

Icoon BinnenlandsIn Syrië wil de vader van de twee kinderen, die sinds twee weken ondergebracht zijn in de Nederlandse ambassade in Damascus, een gesprek met een politieke delegatie uit Nederland. Hij neemt niet langer genoegen met alleen de Nederlandse ambassadeur als gesprekspartner.

De vader van de twee kinderen spreekt de beschuldiging van de moeder dat hij zijn kinderen ontvoerd zou hebben tegen. Ze zouden volgens hem uit vrije wil met hem meegegaan zijn, na bedreigd te zijn door de ex-man van de moeder. Ook beweert hij dat de kinderen niet zelf naar de Nederlandse ambassade gevlucht zijn, maar dat ze door personeel van de ambassade ontvoerd zijn. Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dat zondag nadrukkelijk tegengesproken. Het was "voor de ambassade net zo'n grote verrassing als voor iedereen" dat de kinderen bij de ambassade opdoken.

De 13-jarige  Ammar en de 11-jarige Sara met moeder.
De 13-jarige Ammar en de 11-jarige Sara met hun moeder.

Fabregas wil niet naar Real Madrid

Cesc Fabregas heeft gezegd dat hij geen zin heeft in een overstap naar Real Madrid. Wat de Spaanse middenvelder betreft blijft hij gewoon bij zijn huidige club Arsenal.

"Ik ben voor honderd procent een Arsenal-speler en voel mij bijzonder thuis in Londen", aldus Fabregas zondag in de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

Na het aantreden van Ramon Calderon als nieuwe voorzitter van de de Koninklijke, wordt Fabregas met Real in verband gebracht. Calderon verklaarde na het aantreden van de nieuwe hoofdcoach Fabio Capello een bod te gaan uitbrengen op de 19-jarige Spaanse international. Fabregas heeft echter gezegd dat hij tijdens de eerste training, op 24 juli, gewoon bij Arsenal van de partij is.

Fabregas sluit echter niet uit dat hij in de toekomst in Spanje zal spelen. In 2003 stapte hij, toen als jeugdspeler, over van FC Barcelona naar Arsenal. "Ik ben op mijn zestiende naar Engeland gegaan en heb nooit de kans gehad in de Primera División te spelen. Maar op het moment heb ik het heel goed naar de zin in Engeland."

Pelé: "Rooney, laat je niet provoceren"

De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft Wayne Rooney het advies gegeven om voortaan zijn kalmte te bewaren in wedstrijden.

Volgens Pelé worden alle grote spelers tijdens wedstrijden geprovoceerd door hun tegenstanders. "Rooney moet leren daar mee om te gaan. Mijn advies aan hem is rustig te blijven en vooral niet door het lint te gaan, zodat je de tegenstanders voetballend kunt uitschakelen."

Tijdens het WK werd Rooney in de kwartfinale tegen Portugal met rood van het veld gestuurd, nadat hij de Portugese verdediger Ricardo Carvalho in het kruis schopte. Gisteren legde de FIFA hem een schorsing op van twee wedstrijden.

Pelé vindt dat elke grote voetballer tijdens zijn voetballoopbaan door schade en schande wijs wordt. "Dat gebeurde met mij, met Bobby Charlton, met Maradona. Elke trainer geeft zijn spelers de boodschap dicht op je te zitten en je agressief aan te pakken. Rooney moet leren te begrijpen wat hij kan verwachten en wat hij in de wedstrijd moet doen."

Wat gebeurde er deze week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitenlijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 10 juli 1985 wordt de Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland).
Op 11 juli 1978 ontploft een tankwagen met propyleengas bij een camping aan de Spaanse Costa Dorada, hetgeen ruim 150 mensen het leven kost.
Op 13 juli 1977 wordt New York en omgeving getroffen door blikseminslag in een vitale krachtcentrale, waarna de stroom uitvalt en duizenden mensen plunderend en vernielend door de stikdonkere straten trekken.
Op 15 juli 1996 stort een Hercules vliegtuig van de Belgische luchtmacht neer op Eindhoven Airport: 34 doden.

Politiek
Op 9 juli 1960 dreigt de Sovjet-leider Nikita Chroetsjov de Verenigde Staten met een raketaanval als het communistische bewind op Cuba wordt aangevallen.
Op 10 juli 1584 wordt Willem van Oranje in Delft neergeschoten door Balthasar Gerards
Op 10 juli 1991 begint Boris Yeltsin aan zijn vijf jaar als eerste gekozen president van Rusland.
Op 10 juli 2003 wordt de ontwerp-grondwet van de Europese Unie gemaakt.
Op 11 juli 1919 wordt in Nederland een wet opgesteld waar in de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
Op 14 juli 1789 begint de Franse Revolutie tijdens het bewind van Lodewijk XVI. De Parijsenaars bestormen de Bastille, een gevangenis in Parijs en bevrijden zeven politieke gevangenen. Frankrijk wordt (tijdelijk) een republiek. Nationale feestdag, Quatorze Juillet van Frankrijk.

Oorlog
Op 10 juli 1940 begint de slag om Engeland.
Op 11 juli 1302 is de Guldensporenslag. De Vlaamse steden verslaan de koning van Frankrijk.
Op 11 juli 1995 nemen de Bosnische Serven de moslimstad Srebrenica in. Zo'n zevenduizend inwoners worden vermoord.
Op 14 juli 1954 verslaat de Vietminh het Franse leger bij de slag om Dien Bien Phu.
Op 15 juli 1099 is de Eerste Kruistocht: christelijke soldaten nemen Jeruzalem in.

Sport
Op 8 juli 1922 zwemt Johnny Weissmuller als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
Op 10 juli 1960 wint de Sovjet-Unie in Parijs de allereerste Europese titel door Joegoslavië na verlenging met 2-1 te verslaan in de finale van het EK voetbal.
Op 13 juli 1967 overlijdt de Britse wielrenner Tom Simpson tijdens de Tour de France.
Op 14 juli 1964 wint de Franse wielrenner Jacques Anquetil voor de vijfde keer de Tour de France.

Wetenschap
Op 9 juli 1595 wordt de Mysterium cosmographicum van Johannes Kepler gepubliceerd.
Op 10 juli 1908 maakt Heike Kamerlingh Onnes voor het eerst helium vloeibaar.
Op 11 juli 1895 vertonen de Gebroeders Lumière een eerste film aan wetenschappers.
Op de 11 juli 1975 ontdekken Chinese archeologen een grote begraafplaats met 6000 kleien beelden van strijders uit 221 voor Christus.
Op 12 juli 1957 legt Dr. Leroy Burney voor het eerst verband tussen roken en longkanker.
Op 14 juli 1867 geeft Alfred Nobel de eerste demonstratie van zijn uitvinding: dynamiet

Button wil punten met verbeterde auto

Honda -coureur Jenson Button hoopt tijdens de Franse Grand Prix met de verbeterde RA106 weer eens in de punten te gaan finishen.

Button denkt dat het circuit van Magny Cours hem erg goed ligt. Daarnaast heeft de Brit voorheen vaak goed gepresteerd in Frankrijk met een zesde plaats in 2004 en een vierde positie in 2005. Button hoopt een einde te maken aan de reeks races waarin hij geen punten wist te scoren.

"Het circuit van Magny-Cours heeft een mooie vloeiende lijn en een glad baanoppervlak. Dit type circuit past beter bij mijn rijstijl. Ik heb hier de afgelopen twee jaar goede resultaten behaald dus ik hoop dat we ook komend weekend een goede puntenfinish kunnen scoren. Het was teleurstellend om de race in Indianapolis al zo snel te moeten verlaten. De auto presteerde daar echter het hele weekend beter dan in Montreal", aldus Jenson Button.

Blind echtpaar kan hulp Albert Heijn vergeten

Icoon BinnenlandsHet blinde echtpaar Inge Tacke en Ruud van Zomeren moet voortaan elders de dagelijkse boodschappen doen. De Soestenaren kunnen niet langer meer terecht bij de plaatselijke Albert Heijn waar ze de afgelopen achttien jaar twee keer per week hun boodschappen deden. De manager van het bewuste filiaal, E. Steendam, vindt de door zijn personeel aangeboden hulp te omslachtig, tijdrovend en te duur.

Al sinds 1988 stond het personeel het echtpaar bij bij het inpakken van de boodschappen. "Daar kwam enige tijd geleden verandering in met het dringende verzoek of we vooraf het boodschappenlijstje wilden faxen", aldus het echtpaar. "En nu mogen we het bestellijstje ook niet meer sturen. We moeten voortaan maar via de website van de AH-bezorgservice Albert onze boodschappen regelen. Dat zien we niet zitten. De kosten wegen niet op tegen een kwartiertje hulp. En we halen nota bene met onze blindengeleide honden zelf de boodschappen op!"

Steendam houdt zich doof voor de argumenten van het echtpaar. "Straks komen mensen met gebroken benen of ouderen ons ook vragen om boodschappen in te pakken. We willen geen precedent scheppen en hebben voor die service de landelijke bezorgdienst." Als het echtpaar de boodschappen wil laten inpakken dan moeten ze er maar extra voor betalen als het aan de filiaalhouder ligt.

Niet meer welkom bij de Albert Heijn
Voortaan dokken voor hulp bij Albert Heijn

Met dank aan mstx voor de submit.

Duitsland niet op het EK 2008?

Volgens de statistieken bestaat er een grote kans dat Duitsland, de kersverse nummer drie van het WK in eigen land, zich niet plaatst voor het Europees Kampioenschap 2008, dat plaats vindt in Zwitserland en Oostenrijk. Vanaf het WK 1982 in Spanje weet namelijk geen één nummer drie zich te kwalificeren voor het EK wat twee jaar later wordt gehouden.

Polen veroverde op het WK van 1982 de derde plaats door Frankrijk met 3-2 te verslaan. De Polen waren vervolgens afwezig op het EK in 1984, dat werd gewonnen door de Fransen. Vier jaar later haalde dit land op het WK van 1986 het laagste podium op het ereschavot in Mexico, om daarna in Duitsland geen acte de présence te geven in het door Nederland gewonnen EK van 1988. In 1990 wist Italië in eigen land de derde plek te behalen, maar het schitterde vervolgens in afwezigheid op het EK van 1992 in Zweden. In 1994 werd Brazilië wereldkampioen, maar de verrassing kwam van Zweden, die Bulgarije met 4-0 versloegen in de troostfinale.

De Scandinaviërs wisten zich twee jaar later niet te kwalificeren voor het EK van 1996 in Engeland, dat werd gewonnen door Duitsland. In 1998 veroverde Kroatië verrassend 'de bronzen plak' door in de troostfinale met 2-1 van het Nederlands elftal te winnen. Achteraf misschien wel beter voor Oranje, want ook Kroatië was er niet bij op het Euro 2000, waar Nederland in eigen land in de halve finale sneuvelde. Vier jaar geleden wist Turkije het thuisland Zuid-Korea in de kleine finale te verslaan, om vervolgens door Letland in de play-offs voor het EK 2004 in Portugal opzij te worden gezet. Gaat hetzelfde gebeuren met Die Mannschaft en zijn Klinsmann en zijn spelers er niet bij in Oostenrijk en Zwitserland?

Gedumpte baby op straat geplet

Icoon BuitenlandsIn een Chinese stad is een in een zak gedumpte baby midden op een drukke straat een uur lang overreden door auto's. Dat melden Chinese media zondag.

Op een naburige markt zagen kooplieden dat de zak meerdere malen werd overreden. Aangezien ze dachten dat het vuilnis was besteedden ze er verder geen aandacht aan. Toen de zak openscheurde en er een armpje zichtbaar werd grepen ze in.

Het tijdstip van overlijden van de baby is nog onduidelijk. Door DNA-onderzoek hoopt de politie de ouders te kunnen vinden.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Noord-Korea niet bereid tot concessies

Icoon Buitenlands Noord-Korea zal absoluut niet toegeven aan de druk van de Verenigde Staten. Mocht de VS 'wraak' nemen voor de raketproeven die het Aziatische land vorige week hield, dan wordt daarmee een 'totale oorlog' geriskeerd. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il op de staatstelevisie laten weten.

De krachtige taal werd zondagochtend opgevangen door het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het zou een reactie zijn op de dreigementen richting Noord-Korea van onder meer de Amerikaanse president Bush.

Onder de gelanceerde raketten bevond zich één langeafstandsraket, die in theorie de Amerikaanse gebieden in Hawaii en Alaska zou kunnen raken. Volgens onbevestigde berichten had de testraket zelfs het gebied rondom Hawaii als doel.

Met dank aan McRae voor de submit.

Vreemde "Trailer" Ultimate Ghosts 'n Goblins

Capcom nu toch wel een erg vreemd reclameflimpje online gezet.
Deze "trailer" voor de nieuwe Ghosts'N Goblins voor de PSP was al op de Japanse TV te zien, maar is nu ook online gezet zodat iedereen er van kan genieten.
Volg de dagelijkse beslommeringen van Knight Arthur die na zijn laatste avontuur nu eindelijk eens tijd voor zichzelf heeft.



Helaas is het luie leventje maar van korte duur, er is weer werk aan de winkel voor onze held! Het hele filmpje is in het Japans, maar gelukkig er ook zonder tekst wel van te genieten.



Het hele filmpje kan hier worden bekeken.
Ultimate Ghosts'N Goblins wordt begin september in Europa verwacht.

CD: bloodsimple - A Cruel World

Het debuutalbum van bloodsimple heet A cruel world en uitgaande op de titels van de tracks en de eerste indruk van de nummers is deze titel goed gekozen. Williams’ zang komt als de gebalde vuist van Mike Tyson op je af, vol vuur en agressie. Met twee gitaristen kan je ook weer een flinke bak herrie produceren dus de hoeveelheid riffs lopen ook in de cijfers. Daarbij spreken titels als Straight hate (nee, geen Sepultura cover) en Blood in blood out ook boekdelen. De teksten van dit album is tevens geen aan te raden leesvoer voor den suïcidale medemens.

Indiase vrouwen bestraffen handtastelijke mannen

Icoon BuitenlandsIn India is een 26-jarige Indiase vrouw een website begonnen waarop ze foto's publiceert van de hitsige mannen die gluren, graaien en haar obsceniteiten toefluisteren. Honderden Indiase vrouwen uit zes Indiase staten hebben zich bij haar aangesloten. Dat meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.

Indiase vrouwen pikken het niet langer slachtoffer te zijn van mannen die zich niet kunnen beheersen. Door de foto's van de mannen op de website te plaatsen trekken ze naar eigen zeggen de macht naar zich toe.

In India zegt negentig procent van alle studentes wel eens met ongewenste intimiteiten in aanraking te zijn geweest. In het land wordt, volgens statistieken van de Indiase regering, elk half uur een vrouw verkracht. Ongewenste intimiteiten zijn er aan de orde van de dag.

[Voorbeschouwing TdF] 8e etappe

Het Tourpeloton krijgt nog één rit voor de kiezen voor de eerste rustdag. Tussen Saint-Méen-le-Grand en Lorient moet er 181 kilometer worden afgehaspeld.

De kans op een massale aankomst is andermaal levensgroot. Het parcours leent zich ervoor, al zit het er in de beginfase af en toe bovenhands op. Neem de Mûr-de-Bretagne, een helling met een stijgingspercentage van om en nabij de acht procent. Waarschijnlijk is op dat moment al een kopgroepje geformeerd. De samenstelling daarvan is cruciaal. Quick-Step zal allicht proberen een Bram Tankink mee te sturen om niet wéér het achtervolgingswerk te doen. Wellicht laat Davitamon-Lotto het dan ook afweten met drie zeges al in de knip.

Het is onzeker wat T-Mobile gaat doen. De magenta’s kunnen ervoor kiezen de gele trui af te staan aan een type Voeckler, zeker gezien hun beperkte aantal manschappen. Het peloton vertrekt vandaag om 12.25 uur uit Saint-Méen-le-Grand, het geboortedorp van drievoudig Tourwinnaar Louison Bobet. Lorient fungeert voor de achtste keer als finishplaats. De vorige keer, in 2002, lag in Lorient de streep na een individuele tijdrit. Niet Lance Armstrong won die race tegen de klok, maar Santiago Botero. Sergei Gonchar finishte destijds als derde. Andere bekende winnaars in Lorient zijn Fred De Bruyne (1956), Roger Riviere (1960) en Jens Heppner (1998).


Bonificatiesprints:
38 kilometer – Plessala
112 kilometer – Locmalo
142 kilometer – Plouay

Passages Bergklassement:
75 kilometer - Côte de Mûr-de-Bretagne (3e categorie)
78 kilometer - Côte de Saint-Mayeux (4e categorie)
94 kilometer - Côte de Gouarec (4e categorie)
138 kilometer - Côte de Ty Marrec (4e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

Ruim 1 miljoen euro voor race-auto Fangio

Een anonieme Argentijn heeft zaterdag bij een veiling van veilinghuis Christie's op het circuit van Le Mans 1,1 miljoen euro geboden op de race-auto van vijfvoudig F1-wereldkampioen Juan Manuel Fangio.

De auto van Fangio, een Talbot-Lago T26C, werd vooraf geschat op een waarde tussen de 600.000 en 800.000 euro. De Argentijn bood telefonisch het bedrag van over de miljoen. Het was een van de veertig stukken die op het circuit van Le Mans ter aanbieding kwam.

Annan: Israël schendt mensenrechten

Icoon Israël/PalestinaSecretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan eist dat Israël de VN per direct toegang geeft tot de Gazastrook. Volgens hem schendt Israël de mensenrechten in de Gazastrook door de Palestijnen die daar wonen niet de gelegenheid geven aan voldoende voedsel en medische zorg te komen. Hij noemt de situatie van de Palestijnse bevolking wanhopig.

De afgelopen weken is de situatie in de Gazastrook ernstig verslechterd. Door Israëlische raketaanvallen op de enige energiecentrale die er is, zitten nu ziekenhuizen en voedselfabrieken zonder stroom. De VN waarschuwt voor een humanitaire ramp als er niet onmiddellijk iets verandert.

Gisteren vroeg Hamas Israël om een bestand, maar Israël heeft dat geweigerd. Israël is nog steeds bezig met een offensief om een 19-jarige korporaal terug te krijgen die door de Palestijnen gevangen is. Zijn ontvoerders eisen de vrijlating van zo'n duizend Palestijnse gevangenen, maar Israël gaat daar niet op in.

Jam Cam

Even rust in een Amerikaanse basketbalwedstrijd en dan kun je of naar de poppetjes op het veld blijven kijken of je gaat met een camera en dan niet zomaar een camera maar de zgn Jam Cam het publiek af, even zwaaien naar het thuisfront of even gek doen.

Maar er zijn altijd mensen die weer misbruik van de situatie maken en er vrolijk op los dansen.

Met dank aan een onbekende submitter voor de submit

Groot aantal doden door crash in Siberië

Icoon RampHet Russische ministerie van Rampen heeft zondag aan het Russische persbureau Interfax gemeld dat een Russisch passagiersvliegtuig zondag is neergestort in de Siberische stad Irkoetsk. Hierbij raakten ongeveer veertig mensen gewond en zijn waarschijnlijk 146 mensen omgekomen.

De Siber Airbus A-310 raakte bij de landing van de baan. Nadat het tegen een betonnen gebouw aanbotste brak het toestel in tweeën, waarbij het voorste gedeelte in brand vloog en volledig verwoest werd. De Airbus, die onderweg was van Moskou naar Irkoetsk, had 193 passagiers en acht bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers zouden veel kinderen zijn die op weg waren naar het Baikal-meer, een populaire vakantiebestemming.

Overlevenden moesten via de achterkant het toestel verlaten. Enkele passagiers zouden uit het toestel gesprongen zijn. Het duurde drie uur voordat de Siberische brandweer het vuur onder controle had. Er zijn ondertussen 102 doden geborgen door de reddingswerkers. Volgens de Russische regering kan slecht weer een rol hebben gespeeld bij deze ramp. "In de regio had het geregend en de landingsbaan was nat", aldus de minister van Verkeer, Igor Levitin.

Met dank aan macromarkt.nl en aloa voor de submit.

Beckenbauer: "Klinsmann blijft"

Franz Beckenbauer, voorzitter van het organisatiecomité van het WK, denkt dat Jürgen Klinsmann doorgaat als bondscoach van Duitsland.

"Tijdens de medailleoverhandiging heb ik Jürgen gevraagd door te gaan. Hij kwam wat aarzelend over, maar aan zijn oogopslag denk ik te hebben gezien dat hij aan wil blijven", aldus Beckenbauer. Naar alle verwachting zal Klinsmann morgen al laten weten welke beslissing hij zal gaan nemen.

Luis Figo stopt nu echt

Luis Figo heeft zaterdag definitief zijn laatste interland voor Portugal gespeeld. Na afloop van de met 3-1 verloren troostfinale tegen Duitsland gaf de 33-jarige international aan dat hij zich niet langer beschikbaar stelt.

Figo speelde in totaal 127 interlands voor Portugal. Na het Europees kampioenschap in 2004 in eigen land nam hij ook al afscheid, maar later kwam hij op zijn besluit terug.

Rel om Sony's PSP reclame gaat door

Nadat we eerder berichtten over de Nederlandse kritiek op Sony's nieuwe PSP reclame, namelijk een billboard waarop een witte vrouw een zwarte vrouw agressief bij de kaak vast pakt, is dit nieuwtje ook in Amerika opgepikt.

Leland Yee, lid van het Californische "House of Assembly", heeft een verklaring doen uitgaan onder de titel "Sony stoops to new low with racially charged ad." Hierin zegt hij erg teleurgesteld te zijn in Sony, en het gebruikmaken van huidskleur om een punt te maken over de kleur van consoles op zijn best ongevoelig te vinden, maar op zijn slechtst racistisch.

Rick Callender, president van het San Jose/Silicon Valley gedeelte van de NAACP, de National Association for the Advancement of Colored People, een bijzonder vooraanstaande en geprezen organisatie, deed ook een duit in het zakje:

"The days of blacks being portrayed in minstrel shows are long gone, and with good reason. The minstrel show was an awful chapter in history and this ad smacks of that age and time. It is even further unacceptable that some corporations still think it is ok to use racially charged media images. The latest Sony ad conjures up bad memories of when stereotypical and offensive images of people of color were accepted means of selling a product. Sony should immediately apologize and discontinue these archaic advertising tactics."

Leland Yee is overigens bekend van zijn hulp bij de wetgeving die verkoop van gewelddadige games in Californie verbiedt (en welke op dit moment wordt aangevochten wegens ongrondwettelijkheid), en omdat hij vooraan stond bij het eisen van een nieuw leeftijdsadvies voor GTA: San Andreas na ontdekking van de Hot Coffee mod.

Details Fable 2 bekendgemaakt

Over Fable 2 is nog niet veel bekend, afgezien van de trailer die te zien was op de E3 en een hoop vragen onbeantwoord liet.

Onlangs heeft Lionhead een "mijlpaal" versie van het work in progress bij Microsoft afgeleverd, die daar razend enthousiast over was. Sam Vantilburgh van Lionhead zegt dat men echter niets los zal laten over Fable 2 wat niet 100% zeker is, gezien de teleurstelling bij de vorige Fable waarin een hoop eerder aangekondigde functies niet in de uiteindelijke versie terug waren te vinden.

Wat wel verteld kan worden is dat het verhaal helemaal af is en volledig geimplementeerd is in het spel. 500 jaar na deel 1 is de wereld van Albion behoorlijk veranderd, wat te zien is in de omgevingen en characters. Aan de pistolen die te zien zijn in eerdergenoemde trailer heeft ook de industriele vooruitgang niet stilgestaan. Het verhaal zal langer zijn dan dat van de originele Fable, meer volwassen zijn en een aantal "coole" plotwendingen hebben .

Broers Bryan winnen dubbelspel

De Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan hebben de dubbeltitel op Wimbledon veroverd. Het als eerste geplaatste koppel toonde zich te sterk voor Fabrice Santoro en Nenad Zimonjic: 6-3, 4-6, 6-4 en 6-2.

Ondanks de viersetter toonden Bryan en Bryan hun suprematie. Zeker in de laatste set domineerden de broers. De Amerikanen zijn nu in bezit van elke Grand Slamtitel, iets waarin in het verleden alleen de duo’s Haarhuis/Eltingh en Woodbridge/Woodforde in slaagden. ”Deze titel ontbrak nog op ons palmares en het is degene waar we van hebben gedroomd”, aldus Mike Bryan. De dubbelende broers pakten hun eerste ‘major’ op Roland Garros in 2003. Op Wimbledon stonden ze voor de zevende achtereenvolgende keer in de finale van een Grand Slam, een record.

"Final Fantasy X film onderweg"

Op het Franse Cinegenre.net, is te vinden dat Final Fantasy X haar eigen film krijgt. Square-Enix is van plan de film af te laten spelen in Spira, waar het grootste gedeelte van Final Fantasy X zich afspeelde, en hoofdrolspeler van de film zal, wederom net als in het spel, Tidus zijn.
Het verhaal zoals het nu bekend is zal het begin van FFX tot het einde van FFX-2 beslaan. Of we Spira ook voor de tijd van Sin te zien zullen krijgen is niet bevestigd.
Kazushige Nojma is op dit moment bezig het scenario te schrijven. Hij schreef ook de scenario's van FFVII en FFX, en de film Advent Children.

De twee vorige films van Final Fantasy, The Spirit Within en Advent Children, waren redelijk succesvol, vooral de laatste. Vast staat wel dat de kwaliteit van de CGI van Square-Enix veruit superieur is, wat goede hoop geeft voor deze aankomende film!

Ook Pauleta neemt afscheid

Niet alleen Luis Figo, ook Pauleta speelde tegen Duitsland (1-3) zijn laatste interland. De aanvaller zwaait af als Portugees topscorer aller tijden.

Pauleta scoorde liefst 47 doelpunten in 88 interlands, een moyenne van 0,53. In het najaar verstootte hij Eusebio van de eerste plaats als topscorer aller tijden namens Portugal. ”Voor mij is dit een trieste dag”, zei de goalgetter na afloop van de troostfinale. ”Ik speelde heel graag voor het nationale team.” Smet op de interlandcarrière van Pauleta is zijn geringe productiviteit op eindtoernooien. Op het EK 2004 in eigen land bleef hij zelfs gespeend van treffers. Ook tijdens de WK’s van 2002 en 2006 deed Pauleta zijn reputatie als topschutter geen eer aan.

Ronaldo: "Wil weg uit Engeland"

Cristiano Ronaldo wil Manchester United verlaten. De balgoochelaar neemt een bod van Real Madrid sterk in overweging.

Ronaldo voelt zich niet goed behandeld na het akkefietje met Wayne Rooney in de kwartfinale van het WK. Mede door toedoen van Ronaldo zou Rooney de rode kaart kregen voorgeschoteld. ”Ik kan niet blijven in Engeland, niet na de manier waarop ik behandeld ben. Ik heb toch niemand pijn gedaan?”, aldus Ronaldo. ”Over twee of drie dagen neem ik een beslissing. Ik heb altijd graag in Spanje willen spelen.”

Alex Ferguson, manager van Manchester United, zei afgelopen week geen problemen te zien en Ronaldo gewoon te verwachten op de training. De Portugees heeft nog een driejarig contract op Old Trafford. Fabio Capello, de nieuwbakken coach van Real Madrid, zou Ronaldo graag zien komen: ”Als hij weg wil is dat goed nieuws voor ons.”

Kahn niet langer international

Oliver Kahn (37) kondigde na afloop van de troostfinale tegen Portugal (3-1) zijn afscheid aan van die Mannschaft.

”Ik heb vanavond mijn laatste interland afgewerkt”, zei Kahn. ”Ik kon me geen beter afscheidsduel wensen. Het was fantastisch, maar je moet weten wanneer het tijd is om te stoppen.” Ondanks zijn exceptionele kwaliteiten en gevorderde leeftijd speelde Kahn ‘slechts’ 86 interlands. Pas in 1995 vierde hij zijn debuut, tegen Zwitserland. De keeper van Bayern München beleefde op EURO 2000 zijn eerste eindtoernooi als eerste keus.

Kahns hoogtepunt was ongetwijfeld het WK 2002. Als captain loodste hij zijn team naar de finale, hetgeen hem als eerste keeper aller tijden de Gouden Bal opleverde. In die finale behandelde hij een afstandsschot van Rivaldo verkeerd, waardoor Ronaldo eenvoudig kon binnentikken. De positie van Kahn werd sinds het aantreden van Jürgen Klinsmann steeds minder onomstreden en uiteindelijk kreeg Jens Lehmann de voorkeur op het WK in eigen land. Diezelfde Lehmann stond gisteren zijn plaats af om Kahn een eervol afscheid te bezorgen.

Intertoto: FC Twente treft Kalmar FF

FC Twente stuit in de derde ronde van de Intertoto Cup op het Zweedse Kalmar FF, dat zich te sterk toonde voor Tampere United.

Kalmar won in eigen huis met 3-2 van Tampere, na de 1-2 zege in Finland. De winst kwam pas laat tot stand: Brima Koroma trof in de slotminuut doel. FC Twente speelt komende zaterdag eerst in Zweden, de return vindt een week later plaats. Kalmar is de huidige nummer zeven in de Zweedse zomercompetitie. Bij een zege stroomt FC Twente door naar de voorrondes van de UEFA Cup.

Klinsmann trots op selectie

De Duitse technische staf kijkt met een goed gevoel terug op het WK. Duitsland eindigde als derde na een 3-1 zege tegen Portugal.

Bondscoach Jürgen Klinsmann bewierookte de selectie: ”Het is ongelooflijk wat dit team heeft bereikt. Ik heb er geen woorden over, iedereen heeft zo hard gewerkt.” Over zijn toekomst liet Klinsmann zich nog niet uit: ”Er is de afgelopen weken zoveel gebeurd. Laat me eerst eens alles op een rijtje zetten de komende dagen.”

Assistent Joachim Löw verbaasde zich over de opstelling van de toeschouwers: ”Het geeft een fantastisch gevoel om de mensen feest te zien vieren. Je kunt je niet voorstellen wat er zou zijn gebeurd wanneer we de wereldtitel hadden veroverd. We zijn dolblij met wat we hebben gedaan.” Christoph Metzelder voelde zich opgepept door de fans: ”Zo’n groots welkom kwam totaal onverwacht. Om het WK bovendien met een 3-1 overwinning af te sluiten geeft veel voldoening.”

Boek: Angela Cannings - Ik blijf toch jullie moeder

Wiegendood, een afschuwelijk drama. Voor mensen die dit nooit hebben hoeven ervaren nog onbegrijpelijker dan voor hen die dit hebben moeten meemaken. Angela Cannings heeft dit niet één, niet twee, maar tot driemaal toe moeten doorstaan. Deze liefdevolle moeder heeft niet enkel haar drie babies, Gemma, Jason en Matthew moeten begraven, maar ook terecht moeten staan voor moord. Want één geval van wiegendood is afschuwelijk, twee gevallen zijn verdacht, drie gevallen zijn moord. Zo luidde het oordeel van verschillende artsen, en zo werd er ook gehandeld. Dit boek bevat het dramatische verhaal van het overlijden van haar kinderen, de veroordeling, de rechtszaak en de gevangenisstraf van deze sterke vrouw. Die door ging tot haar onschuld bewezen was.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.