Groot aantal doden door crash in Siberië

Icoon RampHet Russische ministerie van Rampen heeft zondag aan het Russische persbureau Interfax gemeld dat een Russisch passagiersvliegtuig zondag is neergestort in de Siberische stad Irkoetsk. Hierbij raakten ongeveer veertig mensen gewond en zijn waarschijnlijk 146 mensen omgekomen.

De Siber Airbus A-310 raakte bij de landing van de baan. Nadat het tegen een betonnen gebouw aanbotste brak het toestel in tweeën, waarbij het voorste gedeelte in brand vloog en volledig verwoest werd. De Airbus, die onderweg was van Moskou naar Irkoetsk, had 193 passagiers en acht bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers zouden veel kinderen zijn die op weg waren naar het Baikal-meer, een populaire vakantiebestemming.

Overlevenden moesten via de achterkant het toestel verlaten. Enkele passagiers zouden uit het toestel gesprongen zijn. Het duurde drie uur voordat de Siberische brandweer het vuur onder controle had. Er zijn ondertussen 102 doden geborgen door de reddingswerkers. Volgens de Russische regering kan slecht weer een rol hebben gespeeld bij deze ramp. "In de regio had het geregend en de landingsbaan was nat", aldus de minister van Verkeer, Igor Levitin.

Met dank aan macromarkt.nl en aloa voor de submit.