Artiesten in gevecht met bezoeker Sensation Black

Icoon BinnenlandsBij het dancefeest Sensation Black in de Amsterdam ArenA afgelopen nacht, is op het podium een gevecht ontstaan tussen twee op dat moment optredende bandleden en een bezoeker. Eén van de feestgangers klom op het podium waarna er een vechtpartij tussen de bandleden en de 'indringer' ontstond. Organisator ID&T heeft nog niet gereageerd.

Na het incident heeft de bezoeker aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De politie heeft de twee betrokken bandleden aangehouden en ze allebei een boete opgelegd van 2500 euro. De bezoeker is overigens niet helemaal vrijgepleit. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid een dagvaarding ontvangen en zich voor de rechter moeten verantwoorden.

De aanleiding van het incident is niet geheel duidelijk. Sommige bezoekers van het evenement wijten het aan een omslag in de sfeer. Tot het optreden van de band zou er een hardstylesfeer hebben geheerst. Hardstyle is het muziekgenre waar de meeste mensen voor naar Sensation Black komen. De band die ging spelen was echter meer een hardrockband, iets waar de bezoekers waarschijnlijk niet van gediend waren. Het publiek liet dit duidelijk merken door op de vloer te gaan zitten, middelvingers op te steken en fluitconcerten te geven.

Gevecht op Sensation Black


Met dank aan mstx, Hugsterr, nighthawk, Quito. en masterwill7 voor de submit.