Duitsland niet op het EK 2008?

Olga (Nuongirl)
Volgens de statistieken bestaat er een grote kans dat Duitsland, de kersverse nummer drie van het WK in eigen land, zich niet plaatst voor het Europees Kampioenschap 2008, dat plaats vindt in Zwitserland en Oostenrijk. Vanaf het WK 1982 in Spanje weet namelijk geen één nummer drie zich te kwalificeren voor het EK wat twee jaar later wordt gehouden.

Polen veroverde op het WK van 1982 de derde plaats door Frankrijk met 3-2 te verslaan. De Polen waren vervolgens afwezig op het EK in 1984, dat werd gewonnen door de Fransen. Vier jaar later haalde dit land op het WK van 1986 het laagste podium op het ereschavot in Mexico, om daarna in Duitsland geen acte de présence te geven in het door Nederland gewonnen EK van 1988. In 1990 wist Italië in eigen land de derde plek te behalen, maar het schitterde vervolgens in afwezigheid op het EK van 1992 in Zweden. In 1994 werd Brazilië wereldkampioen, maar de verrassing kwam van Zweden, die Bulgarije met 4-0 versloegen in de troostfinale.

De Scandinaviërs wisten zich twee jaar later niet te kwalificeren voor het EK van 1996 in Engeland, dat werd gewonnen door Duitsland. In 1998 veroverde Kroatië verrassend 'de bronzen plak' door in de troostfinale met 2-1 van het Nederlands elftal te winnen. Achteraf misschien wel beter voor Oranje, want ook Kroatië was er niet bij op het Euro 2000, waar Nederland in eigen land in de halve finale sneuvelde. Vier jaar geleden wist Turkije het thuisland Zuid-Korea in de kleine finale te verslaan, om vervolgens door Letland in de play-offs voor het EK 2004 in Portugal opzij te worden gezet. Gaat hetzelfde gebeuren met Die Mannschaft en zijn Klinsmann en zijn spelers er niet bij in Oostenrijk en Zwitserland?