FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 juni 2006

Ibrahimovic klaar voor T&T

Zlatan Ibrahimovic heeft alle vertrouwen in de eerste wedstrijd op dit WK, tegen Trinidad en Tobago. ”We moeten doen waar we goed in zijn: attractief voetbal spelen en goed verdedigen”, aldus de Zweed.

De spits van Juventus is zich er terdege van bewust dat iedereen rekent op veel doelpunten van de Zweden. Behalve Ibrahimovic beschikken de Scandinaviërs namelijk over Freddie Ljungburg en Henrik Larsson. Keeper Andreas Isaksson zal overigens niet spelen, hij heeft nog last van een hersenschudding. Zeer waarschijnlijk speelt hij de overige twee poulewedstrijden wel.

Morgen, 10 juni, treden de Zweden aan tegen Trinidad en Tobago. De ploeg van Leo Beenhakker is duidelijk de underdog in de wedstrijd. ”Het belangrijkste in de wedstrijd is dat wij spelen zoals we altijd spelen. De sfeer in de groep is goed en we kijken uit naar de wedstrijd”, zo blikte Ibrahimovic vooruit.

Duitse pers gematigd positief na 4-2 zege

"Van voren zijn we geniaal, maar van achteren hapert het!" Zo meldt de Duitse krant Bild in haar commentaar na de 4-2 zege op Costa Rica.

Vooral Miroslav Klose, die twee doelpunten maakte in het duel, wordt geprezen vanwege zijn klasse. Maar ook meldde de aanvaller dat de fouten die in de Duitse defensie gemaakt werden, ergerlijk zijn. Coach Klinsmann zelf ziet veel positieve dingen na deze partij.

'Oef, gewonnen' kopt Die Zeit. Het spelverloop geeft stof tot nadenken volgens deze krant. In een interview met de krant Spiegel zegt Klinsmann dat hij min of meer wel tevreden is. Hij zegt daarbij dat de toeschouwers behoorlijk vermaakt zijn met een buitengewone openingswedstrijd. Op de vraag of Ballack wel of niet mee zal doen tegen het duel tegen Polen gaf hij nog geen bevestiging, maar wel dat Ballack klaargestoomd wordt voor deze wedstrijd.

Ecuador verrast Polen

Ecuador heeft voor een verrassing gezorgd door Polen te verslaan: 2-0. Carlos Tenorio en Agustin Delgado tekenden voor de treffers. Het ontbrak Polen aan creativiteit om de Zuid-Amerikaanse muur te slechten.

Polen startte in een defensieve formatie, waarin Maciej Zurawski de positie van diepe spits bekleedde. Bekende namen in de equipe van Pawel Janas waren verder Ebi Smolarek en Arek Radomski, beiden ooit actief in de Eredivisie. Artur Boruc begon onder de lat en sloot daarmee de intense concurrentiestrijd met Tomasz Kuszczak in zijn voordeel af. Bij Ecuador bleek boegbeeld Agustin Delgado tijdig hersteld van zijn knieblessure. Verder had keuzeheer Luis Suarez geen verrassingen in petto.

In het stadion van Schalke 04, voor de gelegenheid omgedoopt tot FIFA World Cup Stadium Gelsenkirchen, poogde Polen een snel doelpunt te forceren. Het ontbrak het team echter aan de noodzakelijke accuratesse om openingen te vinden in het Ecuadoriaanse bouwwerk. Zurawski speelde te egoïstisch en de opbouw van achteruit schoot tekort. Het Poolse overwicht verdampte snel. Aanvankelijk zocht Ecuador met lange ballen een snelle weg naar voren; naarmate de eerste helft vorderde liet de ploeg steeds meer geciviliseerd voetbal zien.

Castillo had al een waarschuwingsschot afgevuurd toen Ecuador een ingooi kreeg aan de rechterkant, halverwege het eerste bedrijf. De verre worp werd door Delgado doorgekopt en vervolgens troefde Carlos Tenorio zijn bewaker Job af: 1-0. Het doelpunt gaf Ecuador vleugels. Delgado kreeg de 2-0 op een presenteerblaadje, maar mikte over. Polen hervond pas in de laatste fase voor rust het ritme. De Europeanen acteerden zeer slordig en de samenhang ontbeerde. Ook de dode spelmomenten boden geen soelaas. Hurtado en Espinoza heersten achterin en ontsloegen de bijzonder uitgedoste doelman Mora (hij ging getooid met de nationale driekleur op beide wangen) van veel werk.

Polen startte sterk aan de tweede helft. Symkowiak positioneerde zich dicht tegen Zurawski en Krzynowek liet enkele van zijn gekende rushes zien. Schietkansen van Sobolewski en Symkowiak waren het gevolg van de offensieve drang. Na verloop van tijd ging deze aanvalsgolf liggen en regeerde weer het slome positiespel van voor rust. Ecuador voelde zich nauwelijks geroepen tot counteren en betrok de defensieve stellingen. Met het inbrengen van Jelen werd de druk op het Zuid-Amerikaanse doel nog groter. In dezelfde fase verloor Ecuador sterkhouder Hurtado met een blessure.

Op het moment dat Polen zich opmaakte voor het slotoffensief besliste Ecuador het treffen. Delgado tikte binnen op aangeven van invaller Kaviedes na een aanval door het hart van de defensie. Een licht buitenspelgeurtje hing om het doelpunt heen. Polen gaf de moed niet op en trof zelfs nog tweemaal de paal via Jelen en Brozek. Ondanks hevige vermoeidheid hield Ecuador de nul. Polen verliest opnieuw haar eerste wedstrijd op een WK en mag woensdag niet het onderspit delven tegen Duitsland. Ecuador kan daarentegen woensdag al een ticket voor de achtste finales veiligstellen tegen Costa Rica.


Opstellingen:

Polen: Boruc, Bak, Jop, Zewlakow, Baszczynski, Krzynowek ( 77. Kosowski), Radomski, Szymkowiak, Sobolewski ( 67. Jelen), Smolarek, Zurawski ( 84. Brozek).

Ecuador: Mora, De la Cruz, Hurtado ( 68. Guagua), Espinoza, Reasco, Mendez, E. Tenorio, Castillo, Valencia, Delgado ( 83. Urrutia), C. Tenorio ( 64. Kaviedes).


Scoreverloop:

Polen 0 - 2 Ecuador
24’ C. Tenorio 0-1
80’ Delgado 0-2

30’ Hurtado (ECU)
36’ Smolarek (POL)
69’ Mendez (ECU)


Arbiter: Toru Kamikawa (Japan)

Toeschouwers: 48.226

WK 2006: Uitslag Polen - Ecuador

Icoon WK 2006Polen heeft op het WK Voetbal in Duitsland een verrassende nederlaag geleden in groep A. De ploeg verloor in Gelsenkirchen met 2-0 van Ecuador. De goals werden gescoord door Carlos Tenorio en Delgado. Polen raakte paal en lat, maar kwam niet tot scoren.

De zege voor Ecuador is geenszins onverdiend te noemen. Het ontbeerde Polen duidelijk aan creativiteit. Ook de hardwerkende Ebi Smolarek, oud-speler van Feyenoord, kon geen verandering in de stand brengen. In de slotfase zette Polen nog wel flink aan, maar dat mocht niet meer baten. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je op de WK-site van FOK!.

Eerder vanavond won Duitsland in dezelfde groep met 4-2 van Costa Rica. De Duitsers gaan nu dan ook samen met Ecuador aan de leiding in de groep.

Programma morgen:
15.00 uur: Engeland - Paraguay (groep B)
18.00 uur: Trinidad & Tobago - Zweden (groep B)
21.00 uur: Argentinië - Ivoorkust (groep C)

[update] Moskee in brand in Vlaardingen

Icoon BrandIn Vlaardingen (Zuid-Holland) staat momenteel een moskee in brand. De brandweer heeft groot materieel ingezet. Het gaat om een moskee die is gelegen in een havengebied aan de Koningin Wilhelminahaven.

De moskee is een losstaand gebouw. De politie heeft gemeld dat er geen gewonden zijn gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Update 22.08 uur
De brandweer is er inmiddels in geslaagd de brand te blussen. De garage op de begane grond van het gebouw is volledig uitgebrand, zo meldde de politie. Het moskeegedeelte heeft rook- en waterschade opgelopen. De politie sluit brandstichting niet uit. Op het gebouw staat overigens nergens vermeld dat er een gebedshuis in gevestigd is.

Jol komt op voor Defoe

Martin Jol heeft flinke kritiek geuit aan het adres van Sven-Göran Eriksson. De trainer van Tottenham Hotspur vindt het een grote fout dat de Zweed Tottenham-speler Jermaine Defoe naar huis heeft gestuurd. Op het WK was de aanvaller de eventuele vervanger van Wayne Rooney, maar die blijft ondanks zijn voetblessure bij de Engelse selectie.

Naast Rooney, die waarschijnlijk in de tweede ronde zijn opwachting maakt, beschikt Eriksson over de aanvallers Michael Owen, Peter Crouch en de 17-jarige Theo Walcott. "Ik denk dat Sven een fout heeft gemaakt, omdat Nederland, Duitsland en Brazilië allemaal vier aanvallers bij zich hebben op het WK. Engeland heeft er slechts twee en een geblesseerde Rooney", aldus Jol.

Het lijkt er dus op dat Jol Walcott, die sinds zijn komst van Southampton naar Arsenal afgelopen januari geen minuut speelde in de Premier League, niet serieus neemt. Eriksson is echter wel overtuigd van de kwaliteiten van de jongeling en kondigde al aan dat de jonge spits speelminuten in Duitsland zal krijgen.

Maradona ontbreekt bij openingsceremonie

Diego Maradona schitterde door afwezigheid bij de officiële opening van het wereldkampioenschap voetbal. Pluisje had eerder nog aangegeven dat hij wel aanwezig zou zijn bij de opening.

"Ik ben niet naar Duitsland gekomen om Pelé en Franz Beckenbauer te zien. Ik verheug me op mooie voetbalwedstrijden", zo verklaarde de Argentijn tegenover de pers. De FIFA reageerde verbluft op de afwezigheid van Maradona. "We hebben hiervoor geen verklaring", aldus woordvoerder Andreas Herren.

Talpa bemachtigt ook rechten Bundesliga

Talpa heeft de voetbalrechten van de Bundesliga binnengehaald. De zender van TV-tycoon John de Mol mag de komende drie jaar live-wedstrijden en samenvattingen van de Duitse competitie op de buis brengen.

Het meest opvallende is dat Nederland volgend seizoen gratis mag kijken naar live-wedstrijden uit de Bundesliga, de Duitsers zelf zijn aangewezen op betaalzender Premiere.

Naast de Bundesliga bezit de zender ook de rechten van de Nederlandse Eredivisie, Eerste Divisie, de Gatorade Cup, de uitwedstrijden van het Nederlands elftal, de uit- en thuiswedstrijden van Jong Oranje en de Italiaanse Serie A. Er gaan verschillende geruchten de ronde dat Talpa de wedstrijden in de Eerste Divisie volgend seizoen via internet wil gaan uitzenden.

Baros ondergaat zondag fitheidstest

Het is nog altijd onzeker of Milan Baros aankomende maandag met Tsjechië mee kan spelen in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Vrijdag beperkte de 24-jarige aanvaller zich tot een training van tien minuten omdat hij nog steeds last heeft van een voetblessure.

Zondag zal Baros een laatste fitheidstest ondergaan. Aan de hand van die test zal men bepalen of de aanvaller van Aston Villa maandag mee kan doen.

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen uit Japan zijn weer binnen. De cijfers zijn redelijk stabiel. De Nintendo DS Lite pikt nog steeds een graantje mee van het uitkomen van New Super Mario Bros., maar het effect is niet meer zo groot als vorige week.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2006
Nintendo DS Lite135.614285.0252.056.107
PlayStation Portable24.59527.227823.958
PlayStation 218.51319.798671.928
Game Boy Advance SP4.3646.652150.734
Game Boy Micro1.2702.01397.487
Xbox 3601.2451.24251.388
Nintendo DS1.1594.126868.537
GameCube7981.11651.374
Xbox4381.523
Game Boy Advance30442.747

RG: Droomfinale Federer - Nadal is een feit

De finalisten van Roland Garros zijn bekend. Rafael Nadal won zijn partij tegen Ivan Ljubicic en zal het in de finale gaan opnemen tegen Roger Federer.

De Spanjaard won in drie sets: 6-4, 6-2 en 7-6. De titelverdediger liet bij vlagen goed tennis. Ook Ljubicic speelde niet onaardig, maar de klasse van Nadal was net een stukje groter. Na afloop van de partij, beklaagde de kale Kroaat zich over het trage spel (vooral bij de service) van zijn tegenstander. Nadal heeft daar geen boodschap aan en meldde dat hij hoopte ook de finale te gaan winnen.

Wat is Dit: Opgave 29 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Duitsland wint van Costa Rica

Duitsland heeft de openingswedstrijd van het WK 2006 gewonnen. In de Allianz Arena in München werd Costa Rica met 4-2 verslagen.

De Duitsers, startend met Jens Lehmann op doel en Bernd Schneider als captain, moest sterspeler Michael Ballack missen vanwege een blessure. Het gemis van de middenvelder bleek echter niet in deze wedstrijd. Al snel werd Duitsland gevaarlijk, toen Torsten Frings rakelings over schoot. Even later was daar alsnog de voorsprong voor de Duitsers. Phillip Lahm schoot de bal voortreffelijk in de kruising.

Erg lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, toen Paolo Wanchope werd weggestuurd op weg naar Lehmann's goal. De vedette van de Midden-Amerikanen had geen enkele moeite met de bal op maat en rondde strak af voor de gelijkmaker. Nog voor de eerste twintig minuten om waren was het alweer raak. Op aangeven van Bastian Schweinsteiger tikte Miroslav Klose de bal in het net. Het is zijn zesde goal op het WK, maar pas zijn eerste met de voet.

Beide landen waren daarna zoekende naar de openingen. Openingen die er niet waren, en daarom leidden tot frustratie. Danny Fonseca zorgde voor de eerste gele prent van het toernooi. De spelers leken ietwat moe gestreden na de vurige start, en echt gevaar kwam er niet meer voor rust.

In de tweede helft kreeg Duitsland direct weer veel ruimte. Dat leidde tot kleine kansjes voor onder meer Podolski, die over schoot en naast kopte. Na exact een uur spelen was het opnieuw Klose die de wedstrijd besliste. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door doelman Porras, maar in de rebound was het alsnog raak.

Het leek althans de beslisser, maar toch werd er nog enige spanning terug in de wedstrijd gebracht. Wanchope scoorde ook zijn tweede goal van de avond, vanuit een twijfelachtige buitenspelpositie. Tien minuten voor tijd was Per Mertesacker dicht bij de 4-2, maar de Costa Ricaanse doelman wist adequaat te reageren op de kopbal van de Duitse verdediger.

Costa Rica, spelend op de counter, kon in de slotfase minder snel de gaten vinden. In plaats daarvan wist Duitsland nu wél de wedstrijd te beslissen. Waar Frings in de eerste minuut erg dichtbij een goal was, maakte hij het nu wel af. Van een goeie twintig meter haalde de middenvelder vernietigend uit en maakte de 4-2.


Frings scoort de bevrijdende 4-2 voor Duitsland

Opstellingen:

Duitsland: Lehmann; Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm; Frings, Schneider (Odonkor/90), Borowski (Kehl/72), Schweinsteiger; Klose (Neuville/79), Podolski.
Bondscoach: Jürgen Klinsmann

Costa Rica: Porras; Umaña, Marín, Sequeira, Martínez (Drummond/67); Fonseca, Gonzáles, Solís (Bolaños/78), Centeno; Gómez (Azofeifa/90), Wanchope.
Bondscoach: Alexandre Guimarães

Scoreverloop:

Duitsland 4 - 2 Costa Rica
6' Lahm 1-0
12' Wanchope 1-1
20' Klose 2-1
61' Klose 3-1
73' Wanchope 3-2
87' Frings 4-2

31' Fonseca (CRC)

Arbiter: Horacio Elizondo (Arg)

Toeschouwers: 66.000

WK 2006: Uitslag Duitsland - Costa Rica

Icoon WK 2006De eerste wedstrijd op het WK Voetbal in Duitsland is geëindigd in een zege voor het gastland. De Duitsers versloegen in een bomvol München Stadion Costa Rica met 4-2. De doelpunten van Duitsland kwamen op naam van Klose (2x), Frings en Lahm. Wanchope scoorde tweemaal tegen.

De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer zwak spel van Costa Rica, maar ook Duitsland wist niet te overtuigen. De Duitsers hadden wel duidelijk de overhand en creëerden een hoop kansen, waar enkele zeer mooie goals uit voortkwamen. Voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd kun je terecht op de speciale WK-site van FOK!.

Om 21.00 uur vanavond treffen Polen en Ecuador elkaar in Gelsenkirchen voor de tweede wedstrijd van het WK. Beide ploegen komen net als Duitsland en Costa Rica uit in groep A.

Opening
Eerder vandaag werd het WK officieel geopend in München. De openingsceremonie vond plaats in een typische Beierse setting. Onder meer trommelaars en een Duitse popgroep trachtten het publiek te vermaken. Even later kwam de volgens velen beste voetballer aller tijden Pelé samen met topmodel Claudia Schiffer het veld op om de wereldbeker binnen te brengen. Hoogtepunt van de ceremonie was de binnenkomst van alle kampioenen van de voorgaande WK's: Uruguay, Engeland, Duitsland, Argentinië, Italië, Frankrijk en tot slot Brazilië.

Oekraïne als laatste in Duitsland gearriveerd

Vrijdagmiddag is Oekraïne als laatste van de aan het WK deelnemende landen in Duitsland aangekomen. De selectie van bondscoach Oleg Blochin landde op het Berlijnse vliegveld Tegel.

"De sfeer in de groep is perfect", aldus Blochin, die donderdag in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg de rentree van Andrej Sjevtsjenko (met een treffer) beleefde. Oekraïne zal tijdens het WK in de buurt van Potsdam verblijven.

Aankomende woensdag spelen ze hun eerste wedstrijd in Leipzig tegen Spanje.

Bètaversie Vista werkt niet met Europese Xbox 360

De bètaversie van Windows Vista (de opvolger van Windows XP) die gisteren door Microsoft is uitgebracht, is niet compitabel met de Europese versie van de Xbox 360. Gamers die proberen om verbinding te maken met Vista's Media Center, krijgt de foutmelding "The CD is not the right region for this system".

De oorzaak is, volgens diverse bloggers, dat alleen Regio 1 (US NTSC) wordt ondersteund in de testversie. Microsoft werkt er nog aan om de dienst beschikbaar te maken voor andere regio's.

Door de 360 te linken aan Vista, wordt het onder meer mogelijk om films draadloos te streamen vanaf de pc naar de tv.

Kerkdienst onderbroken door porno

Icoon Shocking De inwoners van de Zuid-Hollandse plaatsjes Ter Aar, Liemeer en Nieuwkoop werden afgelopen woensdag onaangenaam verrast toen hen op de kabelkrant van de Lokale Omroep (LOT) porno werd voorgeschoteld, in plaats van de verwachte kerkdienst. Hackers hadden de codes gekraakt, waardoor er een kwartier lang porno werd uitgezonden. De politie en zedenpolitie zijn een onderzoek gestart naar de daders.

Radioman Henk den Brave van LOT had er slapeloze nachten van. "Wij vinden het allemaal heel smerig. Mijn zoon en een vriend die de kabelkrant runnen waren totaal overstuur." Den Brave heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "We zijn platgebeld. Zelf werk ik op een school en mijn vrouwtje bij de bakker, en ook donderdagochtend had iedereen het erover. Gelukkig begrijpen de meeste mensen wel: dat komt niet van Henk af!"

PAOK alsnog Europa in

De Griekse voetbalclub PAOK Saloniki had zich er al bijna bij neergelegd dat ze aankomend seizoen geen Europees voetbal spelen. De ploeg werd door de Griekse voetbalbond uit de strijd om de UEFA Cup teruggetrokken omdat de begroting van PAOK niet klopte.

De Griekse voetbalclub PAOK had nog een bedrag van 1,8 miljoen euro aan schulden openstaan aan spelers en oud-coaches. De club heeft nu echter een lening afgesloten en met dat geld kunnen ze hun schulden afbetalen. Voor de Griekse voetbalbond was dat een goede reden om de club alsnog tot de UEFA Cup toe te laten.

Tegenvaller voor Beenhakker

Marvin Andrews zal zaterdag de eerste wedstrijd van Trinidad en Tobago tegen Zweden missen wegens een blessure. Voor de ploeg van Leo Beenhakker is dit een aardige tegenvaller, aangezien de 31-jarige Andrews normaal een vaste kracht is.

Andrews liep zijn knieblessure afgelopen donderdag op. Het is nog onduidelijk wanneer de verdediger van Glasgow Rangers weer fit zal zijn.

Tegenstander Zweden moet zaterdag overigens ook een vaste basisspeler missen. Eerste doelman Andreas Isaksson liep woensdag namelijk een hersenschudding op. Beenhakker ziet hier echter geen voordeel in. "Wat kan ik daarmee? Ik kan mijn spelers moeilijk voorbereiden op een andere keeper in de goal. Ik kan het morgen hoogstens constateren: Hè, er staat een andere knaap tussen de palen. Gefeliciteerd."

Casema wil storingen tijdens WK sneller verhelpen

Kabelbedrijf Casema heeft gezegd dat ze tijdens het wereldkampioenschap voetbal de paraatheid van zijn reparatieteams zal verhogen.

Daarnaast zal het bedrijf tijdens de wedstrijden geen onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk uitvoeren. Casema hoopt hiermee te kunnen voorkomen dat de 1,4 miljoen klanten bij storingen lange tijd van beelden van wedstrijden verstoken blijven.

Het bedrijf zegt dat ze altijd hoge eisen stellen aan de teams, maar bij belangrijke gebeurtenissen schroeven ze die op. Bij de begrafenissen van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard verhoogde Casema ook al de paraatheid van zijn reparatieteams, net als bij de Olympische Winterspelen in Turijn afgelopen februari.

Historisch: Nederland 1973

Precies één jaar geleden opende deze reeks van historische berichten met het dramatische ongeluk van debutant Ricardo Paletti, die in slechts zijn tweede race in een vlammenzee om het leven kwam. Hoewel er negen jaar tussen zit, zijn er een aantal paralellen te trekken met het ongeluk van Roger Williamson, op Zandvoort in 1973. Zo waren beide coureurs net begonnen in de Formule 1, kwamen beide mannen onnodig om het leven en waren in beide gevallen coureurs betrokken die hun eigen leven waagden voor dat van hun collega's.

Roger Williamson stond bekend als een groot talent. Hij werd door kenners zelfs getipt als een mogelijke wereldkampioen, wat niet zo gek was, gezien zijn bliksemcarrière door de verschillende autoklasses. Op veertienjarige leeftijd begon hij met het racen in karts en had vier jaar later het belangrijkste kartkampioenschap op zak. In 1972 won Williamson meerdere Britse Formule 3-kampioenschappen en wist voor 1973 een Formule 1-stoeltje te bemachtigen bij March.

Zijn eerste race, op Silverstone, eindigde al na één ronde, toen Jody Scheckter in één keer een klein dozijn wagens van de baan wist te vegen. Voor de volgende wedstrijd kon de March van Williamson gelukkig gerepareerd worden en de Brit stond op het oude circuit van Zandvoort op een achttiende startplaats.

Zandvoort was in die tijd een lang, snel circuit met veel volgasbochten. Het was ook een gevaarlijk circuit, want in 1970 was Piers Courage nog omgekomen in de bochtencombinatie Hondenvlak. In 1972 was de Nederlandse Grand Prix van de kalender geschrapt om nieuwe veiligheidsvoorzieningen te laten aanleggen, maar al in de achtste ronde bleek dat die voorzieningen niet afdoende waren en zelfs averechts werkten.

Williamson, gevolgd door zijn goede vriend David Purley, werd in Tunnel-Oost, vlak na het Hondenvlak, verrast door een klapband linksvoor. De Brit kon de wagen niet op het asfalt houden en raakte met zo'n 220 kilometer per uur de vangrails in de buitenbocht. Die vangrails bestonden uit niet veel meer dan paaltjes met een geleiderail en in combinatie met de ondergrond werkte deze omheining als een katapult. De wagen van Williamson werd terug op het asfalt geworpen en sloeg daar enkele malen over de kop. Toen de wagen ondersteboven tot stilstand kwam, brak er brand uit.

David Purley zag het ongeluk gebeuren en zette direct zijn wagen aan de kant. Hij stapte uit en sprintte naar het brandende wrak van Williamson. Deze zat bekneld in de cockpit, terwijl het vuur zich snel uitbreidde, doordat een van de brandstoftanks was gescheurd. Marshalls schoten min of meer te hulp, maar konden door het gebrek aan brandvrije kleding niet dichtbij het wrak komen. Slechts tientallen meters verderop stond een oude brandweerwagen, maar de chauffeur was geinstrueerd niet tegen het verkeer in naar de plaats van het ongeluk te rijden, en vertrok de andere kant op, om 4,2 kilometer af te leggen naar het ongeval.

Wat volgde behoort tot de meest dramatische televisie uit die tijd. De race was een van de eerste wedstrijden die live werden uitgezonden en miljoenen mensen moesten toezien hoe Purley de March van Williamson probeerde om te keren. Het wrak was echter te zwaar en Purley wendde zich smekend tot de baanwachten om hem te helpen. Ondertussen was Williamson nog steeds bij bewustzijn en schreeuwde naar Purley om hem te bevrijden.

Toeschouwers begonnen zich met de zaak te bemoeien en klommen over de omheining om Purley te redden bij zijn reddingspogingen. Direct daarop verschenen politiemannen met honden op de baan, die het publiek terug dirigeerden naar de kant van het circuit. Een van de agenten kwam op het bizarre idee om Purley ook weg te halen bij de nu hevig brandende auto en probeerde hem met harde hand weg te slepen.

Met hangend hoofd liet Purley zich uiteindelijk meevoeren, terwijl niet veel later de brandweerwagen arriveerde om het vuur te blussen. Toen Williamson uiteindelijk bevrijd werd uit de rokende puinhopen van zijn March, was het al veel te laat en was de jonge Brit gestorven aan rookvergiftiging. De wedstrijd ging overigens gewoon door, door een defecte telefoonlijn heeft de raceleiding nooit doorgehad wat er precies gaande was. Andere coureurs verkeerden in de veronderstelling dat de brandende wagen die van Purley was en dat hij dus slechts zijn wagen probeerde te redden van totale vernietiging.

Vier dagen later wees een technisch onderzoek van de crash uit dat Williamson het ongeluk had overleefd als hij op tijd was bevrijd. De coureur had geen verwondingen opgelopen voordat de brand uitbrak. Tom Wheatcroft, persoonlijk sponsor van Williamson, verklaarde voor de Engelse pers dat Williamson was omgekomen door het gebrek aan hulp van de marshalls. In december 1973 ontving David Purley de George Medal, de hoogste onderscheiding voor moed die een Britse burger kan verdienen.

Juwelen uit kofferbak taxi gestolen

Icoon Misdaad Twee dieven hebben vanochtend in Amsterdam een koffer met juwelen buit gemaakt. De juwelen werden ontvreemd uit de kofferbak van een taxi die stond te wachten voor een verkeerslicht. De roof vond plaats rond 10.30 uur op de hoek van de Spuistraat en de Raadhuisstraat.

De taxi stond stil voor het verkeerslicht, toen een passerende man plotseling de kofferbak opende en er met de inhoud vandoor ging. Hij rende naar een gereed staande scooter waar een ander persoon op zat. Het tweetal wist vervolgens in onbekende richting te ontsnappen.

Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de daders. Ook de achtergrond van de roof is nog onbekend. Zo is het onduidelijk of de dieven op de hoogte waren van de inhoud van de kofferbak of dat het puur geluk was.

Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.

Geen boete voor seksscènes in computerspel

Icoon GamesDe Amerikaanse gamesproducent Take-Two hoeft geen boete te betalen voor verborgen seksscènes in zijn populaire computerspel Grand Theft Auto: San Andreas, zo meldt de Financial Times vandaag. Take-Two kwam vorig jaar in opspraak toen een Nederlander verborgen seksscènes openbaarde in een modificatie van het spel, onder de naam 'Hot Coffee'. De Amerikaanse handelscommissie FTC onderzocht de zaak vervolgens. Het grootste bezwaar was dat Take-Two geen leeftijdsgrens voor het spel had ingesteld en het spel dus ook aan minderjarigen verkocht mocht worden.

Take-Two heeft beloofd aan de FTC dat ze nooit meer dergelijke verborgen scènes in een spel zal stoppen en dat ze, voordat een spel in de schappen ligt, eerst de FTC een leeftijdsgrens vast laat stellen. Wanneer de gamesproducent de afspraken overtreedt, kost dit ze 11.000 dollar per verkocht spel. Take-Two heeft in ieder geval geleerd en zal in het vervolg beter oppassen. Zo zijn er geruchten dat de producent gestopt is met de ontwikkeling van het spel 'Snow', waarin het draait om drugshandel.

Meer Game-nieuws vind je op FOK!games.

[upd] Pedo Partij moet afkorting laten vallen

Icoon PolitiekDe omstreden partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) mag de afkorting NVD niet meer gebruiken. Dat heeft de rechter in Den Haag vanmorgen bepaald, nadat het beveiligingsbedrijf NVD een aanklacht tegen de partij had ingediend.

"NVD Beveiligingen is een professionele beveiligingsorganisatie die staat voor de veiligheid van mens en middelen. Uiteraard wensen wij op geen enkele wijze geassocieerd te worden met deze partij", aldus de onderneming in eerdere berichten. De onderneming stelde schade te ondervinden. Klanten zouden niet langer willen dat het bedrijf zijn logo plaatst bij beveiligde objecten. En sommige personeelsleden zouden niet meer in het uniform met de letters NVD willen lopen, uit angst in verband gebracht te worden met de pedopartij.

De partij moet nu van de rechter de afkorting NVD uit haar inschrijving bij de Kamer van Koophandel en haar statuten schrappen. Ook haar domeinnaam moet gewijzigd worden. Ze hebben drie dagen de tijd hiervoor.

Update 21.26 uur:
Inmiddels is de site nvd.nu offline gegaan.

The Movies: Stunts & Effects trailer

Sinds woensdag is de uitbreiding Stunts & Effects voor The Movies in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar wij moeten het nog even doen met een slechts een nieuwe trailer.

In The Movies: Stunts & Effects draait het, zoals de titel al verklapt, allemaal om mooie stunts en de bijbehorende effecten. Je krijgt hiervoor de beschikking over stuntmannen (met stunts), nieuwe sets, nieuwe apparatuur om je films mee op te nemen en nieuwe mogelijkheden om je films mee te maken of aan te passen.

Je kunt de trailer hier bekijken.


Honden bijten baby's dood

Icoon ShockingDeze vrijdag hebben zich twee drama's afgespeeld in het Friese Gorredijk en in het Kroatische Zagreb. In Gorredijk beet een Huskyhond een acht dagen oude baby dood. In Zagreb beet een Rottweiler een 2-jarig jongetje dood.


Gorredijk

Rond 04.00 uur vanmorgen controleerde de 28-jarige moeder van de baby de slaapkamer van haar kind. Daar vond ze haar dode zoontje. Volgens de politie is het vrijwel zeker dat het kind door de hond is aangevallen en doodgebeten. De Husky, die bij het gezin hoorde en nog nooit eerder agressief gedrag vertoonde, zal worden afgemaakt.

Door de politie wordt nu een onderzoek gestart. "Hoe verschrikkelijk het ook is, het is toch een onnatuurlijke dood die we moeten onderzoeken", aldus een zegsman van de politie. De gemeente Opsterland, waar Gorredijk onder valt, betuigde haar medeleven met de familie. De burgemeester van Opsterland, waar Gorrdekijk onder valt, wil op een later ogenblik persoonlijk zijn medeleven aan de familie betuigen. ""Hij zal overleggen met de politie wat een geschikt moment is, want de ouders zijn nu natuurlijk in een shock. Het is een groot drama", aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Husky's gelden niet als agressieve honden waarvoor een fokverbod geldt. Dat is bijvoorbeeld sinds 1993 wel het geval voor pitbulls.

Zagreb

In het Kroatische Zagreb beet een Rottweiler een jongetje van 2 jaar dood. De grootmoeder probeerde nog in te grijpen, maar raakte gewond. Het is niet duidelijk of de hond is afgemaakt.


Met dank aan JB82, Doomz, Cyan, Boy ten Broeke, Jeempie en nog veel meer users voor de submit.

[GP2] Uitslag Kwalificatie Silverstone

Tijdens de GP2Series kwalificatie op het circuit van Silverstone had Adam Caroll negen ronden nodig om de snelste tijd neer te zetten. Lewis Hamilton, Alexandre Premat, Nelson Piquet Jr en Timo Glock maken de top vijf vol.

Uitslag GP2 kwalificatie Silverstone

#RijderTeamTijdVerschil
1A. CarrollRacing Eng.01'29"104-
2L. HamiltonART01'29"10800'00"004
3A. PrematART01'29"13400'00"030
4N. PiquetPiquet Sports01'29"02800'00"056
5T. GlockiSport01'29"30000'00"196
6A. ZuberTrident01'29"40000'00"296
7L. Di GrassiDurango01'29"40400'00"300
8G. BruniTrident01'29"54600'00"442
9C. PiccioneDPR01'29"54800'00"444
10G. PantanoFMS01'29"72900'00"625
11M. AmmermullerArden01'29"86900'00"765
12F. MonfardiniDAMS01'29"89000'00"786
13F. PereraDAMS01'29"90300'00"799
14E. VisoiSport01'29"93700'00"833
15A. VallesCampos Racing01'30"35100'01"247
16H. YoshimotoBCN Comp.01'30"48400'01"380
17A. NegrãoPiquet Sports01'30"52600'01"422
18J. LopezSuper Nova01'31"09700'01"993
19J. VillaRacing Eng.01'31"17800'02"074
20M. ConwayDPR01'31"30900'02"205
21S. HernandezDurango01'31"32100'02"217
22N. JaniArden01'31"33400'02"230
23F. FauzySuper Nova01'31"50600'02"402
24F. PorteiroCampos Racing01'31"62400'02"520
25L. FilippiBCN Comp.01'31"83600'02"732

Albanië tekent akkoord met EU

EU en Albanië De Europese Unie en Albanië zullen maandag een belangrijk eerste samenwerkingsakkoord tekenen, het zogeheten Stabilisatie- en Associatieakkoord. Dit is een opstapje van het Balkanland naar lidmaatschap van de EU. Alle landen van de Balkan hebben de toezegging gekregen dat ze bij de EU mogen aansluiten.

Het akkoord vergemakkelijkt handel tussen beide gebieden. Ook verruimt het de mogelijkheden voor Europese investeringen in Albanië. Deze regelingen moeten de situatie in het land verbeteren. In 1990 zwoer Albanië het communisme af. Er moet echter nog veel verbeteren voordat het land kan toetreden tot de EU. Eurocommissaris Olli Rehn van Uitbreiding heeft gezegd dat Albanië de corruptie en de criminaliteit harder moet aanpakken. Ook moet het land de media meer vrijheid geven.

Het WK is geopend!

Vanmiddag is het WK 2006 officieel geopend!

In een typische Beierse setting begon de openingsceremonie. Trommelaars en een Duitse popgroep probeerden het publiek te vermaken. Pele kwam samen met Claudia Schiffer het veld op om de wereldbeker binnen te brengen. Hoogtepunt van de ceremonie was de binnenkomst van de wereldkampioenen: Uruguay, Engeland, Duitsland, Argentinië, Italië, Frankrijk en tot slot Brazilië.

Om precies 16:50 opende Horst Kohler het WK officieel. Om 18:00 zal de openingswedstrijd Duitsland - Costa Rica beginnen en is het WK dan eigenlijk écht begonnen.

'Filosofie verplichten in hoger onderwijs'

Icoon Onderwijs Doekle Terpstra van de HBO-raad in Nijmegen vindt dat filosofie een verplicht onderdeel moet worden van het hoger onderwijs. 'Via de filosofie kunnen we maatschappelijke, politieke en sociale structuren ontdekken', aldus Terpstra.

Hij refereerde naar oud-Rabobanktopman en oud SER-voorzitter Herman Wijffels. 'Als je Herman Wijffels, die afgestudeerd is als econoom, vraagt aan welke colleges hij als bankdirecteur het meest heeft gehad, verwijst hij naar zijn colleges filosofie". Volgens Terpstra moet onderwijs niet alleen kennis overdragen, maar ook stimuleren tot bezinning op de eigen levenshouding en waarden. Ook de ontwikkeling van de maatschappij moet een belangrijkere rol gaan spelen in het hoger onderwijs.

Burgerinitiatief roken haalt Kamer niet

Sigaret Het burgerinitiatief van antirookorganisatie Clean Air Nederland (CAN) om horecapersoneel een rookvrije werkplek te garanderen wordt niet door de Tweede Kamer in behandeling genomen. Een commissie heeft bepaald dat het initiatief niet aan alle voorwaarden voldoet. Het onderwerp van de rookvrije horeca is namelijk korter dan twee jaar geleden nog besproken door de Kamer. Het burgerinitiatief gaat daarom niet door. Het had het eerste burgerinitiatief in Nederland kunnen zijn.

CAN reageert verbijsterd op de afwijzing. "Als de Kamer zo omgaat met verzoeken uit de bevolking om iets te bespreken, kan ze het burgerinitiatief beter meteen afschaffen", zo zegt voortzitter Willem van den Oetelaar. Hij zegt dat de Kamer in 2003, dus langer dan twee jaar geleden, het besluit heeft genomen om horecapersoneel uit te zonderen van de regel dat werknemers recht hebben op een rookvrije werkplek. "Dus ons verzoek past binnen de regels".

De commissie hanteert een ander criterium. De commissie vindt dat er de laatste twee jaar niet over een onderwerp gesproken mag zijn in de Kamer. Van den Oetelaar vindt dit "juridische haarkloverij". Hij denkt dat de commissie expres een reden heeft gezocht om het verzoek af te wijzen. D66 wil een debat over de afwijzing. D66-Kamerlid Boris van der Ham vindt de redenen om het verzoek van CAN af te wijzen "erg rigide en steriel".

Turpin wint vijfde etappe in Dauphiné

Ludovic Turpin heeft de vijfde etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. Hij won in Briançon na een indrukwekkende solo.

Na het slagveld van gisteren stond er weer een lastige etappe op het programma. De etappe vandaag vond plaats tussen Sisteron naar Briançon. Onderweg werd de 2360 meter hoge Col d'Izoard aangedaan. In het begin van de koers ontsnapten drie renners: Ludovic Turpin, Jerome Pineau en Thor Hushovd. Al gauw namen ze een flinke voorsprong op het peloton.

De maximale voorsprong bedroeg ruim acht minuten, voordat aangevangen werd met de Col d'Izoard. Het peloton werd geleid door Illes Balears voor kopman Valverde. Al gauw werd de voorsprong van acht minuten binnen twintig kilometer meer dan gehalveerd. In het peloton ging men zonder veel strijd de Col d'Izoard op, al moest Vino net als gisteren snel lossen.

Ondertussen liet Ludovic Turpin zijn medevluchters Hushovd en Pineau achter. Hij kwam als eerste over de top, gevolgd door Moreau en de rest van het peloton op ongeveeer een halve minuut. In de afdaling wist de Fransman weer zijn voorsprong uit te breiden en leek een etappe-overwinning in zijn bereik.

Op de laatste klim in de finishplaats Briançon had Turpin het nog even zwaar, maar met een halve minuut voorsprong op de opvallend goed rijdende Iban Mayo, kwam hij als overwinnaar over de eindstreep. Leipheimer behoudt de leiding in het algemeen klassement ondanks dat hij iets toegeeft op Mayo, Mancebo en Hincapie. Morgen vindt wederom een bergetappe plaats, die hetzelfde parcours kent als de zestiende etappe van de aankomende Tour de France.

Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Ludovic Turpin (Fra)A2R4:04.49
2.Iban Mayo (Spa)EUS0.26
3.Francisco Mancebo (Spa)A2R0.27
4.Pietro Caucchioli (Ita)C.A0.37
5.George Hincapie (VS)DSC0.41

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Levi Leipheimer (VS)GST19:55.30
2.Denis Mentsjov (Rus)RAB0.28
3.Christophe Moreau (Fra)A2R1.48
4.Francisco Mancebo (Spa)A2R1.49
5.José Azevedo (Por)DSC2.00

DVD: Broken Flowers

Het gaat de laatste tijd zeer goed met het kleine Amerikaanse productiehuis Focus Features, dat zich vooral richt op het arthouse publiek. De laatste jaren bekend geworden door enorme successen als Brokeback Mountain, Lost in Traslation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind, maar ook van minder bekende films als Block Party. In 2005 produceerden ze de nieuwe film van Jim Jarmusch (Coffee and Cigarettes, Dead Man), getiteld Broken Flowers, nu dus verkrijgbaar op dvd.



Van Buyten naar Bayern München

Hamburger SV haalde Vincent Kompany van Anderlecht al binnen als vervanger voor Daniel van Buyten, maar helemaal zeker was de club er nog niet van dat de 28-jarige Belg zou vertrekken.

Vanmiddag werd bekend dat Bayern München Van Buyten heeft ingelijft. De international zal een vierjarig contract bij de Beierse topclub tekenen. Op hun website meldt Bayern dat Van Buyten "een nieuwe steunpilaar voor de verdediging van coach Felix Magath" moet worden. Hij zal er samen met de Braziliaan Lucio het centrale verdedigingsduo vormen. Met de transfer zou naar verluidt 10 miljoen euro gemoeid zijn.

Lijstje nieuwe Xbox Live Marketplace content en prijzen

Er is een stuk uit een aankomend tijdschrift uitgelekt met aankondigingen van nieuwe Xbox Live Marketplace content en prijzen daarvan. Zo zien we dat er deze maand een gratis Cadillac-pack voor PGR3 komt met drie Cadillacs erin, en er ook nog een andere uitbreiding voor de game komt met vijf auto's en twee nieuwe gamemodi. Deze uitbreiding zal 500 punten, ongeveer 6 euro, kosten.

Er komt volgende maand ook nog een map pack voor Perfect Dark Zero met vijf maps voor 500 punten en volgende maand verschijnt ook een map pack voor GR:AW. Een update voor Kameo met een prijs van 300 punten zal een moeilijkere single player bieden en zal een nieuwe co-op gamemodus en nieuwe skins meebrengen. Verder zijn de volgende nieuwe arcade-games en prijzen aangekondigd:

Street Fighter 2 - 400 punten - juni
Cloning Clyde - 800 punten - juli
Frogger - 400 punten - aug/sept
Lumines Live - 1200 punten - aug/sept
Roboblitz - 800 punten - aug/sept
Pac-Man - 400 punten - aug/sept

Ten slotte staat er op het lijstje een update voor Call of Duty 2 met vijf nieuwe multiplayer maps voor 900 punten.



Murder on the Orient Express screenshots

Vorig jaar verscheen er al een game gebaseerd op een boek van Agatha Christie, And Then There Were None, en ondanks het feit dat dit spel z'n gebreken kende was het een leuke en spannende adventure game. Nu staat er een nieuwe adventure op stapel die wederom gebaseerd is op een Agatha Christie boek, namelijk Murder on the Orient Express. Hieronder vind je een lading nieuwe screens van deze game.






In de game zul je niet met een character uit het boek spelen, maar met een character die nieuw is geschreven voor de game. Als Antoinette Marceau, het hulpje van Poirot, zul je de nodige puzzels voor de kiezen krijgen.

De game zal in november van dit jaar uitkomen.

Forse veiligheidsmaatregelen rond openingswedstrijd WK

Icoon WK 2006Rond München zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. Over een uur begint daar het WK voetbal met de wedstrijd Duitsland-Costa Rica. Rond de stad zijn AWACS-vliegtuigen in de lucht, die met speciale radars het luchtruim in de gaten houden. In een omgeving van 5,4 kilometer rond het stadion geldt vanaf drie uur voor tot en met drie uur na de wedstrijd een algeheel vliegverbod. In de stad zelf zijn duizenden politiemensen op de been.

Het hoofd van de politie zegt dat het korps nog steeds worstelt met het trauma van 1972. Toen werden tijdens de Olympische Spelen in München elf Israelische atleten gedood door Palestijnse terroristen.

In totaal worden tijdens het WK 250.000 agenten ingezet, van wie 30.000 marechaussees. Om ervoor te zorgen dat de spelers niets overkomt, bewaken 16.000 medewerkers van particuliere veiligheidsdiensten de spelershotels. De kosten daarvoor worden op 30 miljoen euro geschat.

Meer WK-nieuws op de speciale WK-site van FOK!.

Demo Ship Simulator 2006 beschikbaar

Van Nederlandse developer VSTEP en Nederlandse publisher Lighthouse Interactive komt een nieuwe sim met de naam Ship Simulator 2006. In de game kan je in realistische schepen met realistische besturing helemaal realistisch varen. In de demo is alleen een havenwachtschip beschikbaar. VSTEP heeft eerder al simulatoren gemaakt voor onder andere de Nederlandse marine, brandweer, de haven van Rotterdam en de NS. De demo van 96 MB is op de volgende plekken te downloaden:

File Front
3D Gamers
Worth Downloading
Boomtown

De volledige game komt volgende week uit.



Uitslag 2e vrije training GP Engeland

De tweede en laatste vrijdagtraining op het circuit van Silverstone is zojuist gereden. De snelste coureur was Robert Kubica. Hieronder de volledige uitslag.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Engeland:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1R. KubicaBMW1:21.08229
2G. FisichellaRenault1:22.2943
3A. WurzWilliams1:22.30030
4A. DavidsonHonda1:22.31034
5J. TrulliToyota1:22.43717
6F. MassaFerrari1:22.47619
7F. AlonsoRenault1:22.60313
8M. SchumacherFerrari1:22.82514
9M. WebberWilliams1:23.09915
10R. BarrichelloHonda1:23.10417
11R. SchumacherToyota1:23.11422
12R. DoornbosRed Bull1:23.14025
13T. MonteiroMidland F11:23.19423
14JP. MontoyaMcLaren1:23.19910
15C. AlbersMidland F11:23.49914
16G. MondiniMidland F11:23.52925
17J. ButtonHonda1:23.70718
18J. VilleneuveBMW1:23.75013
19N. RosbergWilliams1:23.81616
20N. HeidfeldBMW1:23.89514
21K. RäikkönenMcLaren1:23.9154
22V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:24.01219
23C. KlienRed Bull1:24.15812
24S. SpeedScuderia Toro Rosso1:24.16719
25D. CoulthardRed Bull1:24.39213
26N. JaniScuderia Toro Rosso1:24.66622
27T. SatoSuper Aguri1:25.87026
28F. MontagnySuper Aguri1:26.24822
29S. YamamotoSuper Aguri1:27.90827

Ninety-Nine nights in augustus in de US

Microsoft heeft aangekondigd dat Ninety-Nine Nights in augustus de Verenigde Staten zal binnen rollen. Over de release datum in Europa is helaas nog weinig bekend.




Het spel wordt ontwikkeld door Phantagram en Q Entertainment. Ninety-Nine Nights is een fantasy action game met zeven speelbare karakters en gigantische gevechten met honderden vijanden tegelijk op het scherm.



Elk karakter heeft min-of-meer zijn eigen verhaal, dat draait om het gevecht tussen goed en kwaad nadat de vernietiging “The Mysterious Power Stone” de wereld heeft veranderd.

Tomasson terug naar Feyenoord?

Jon Dahl Tomasson zou in gesprek zijn met Feyenoord over een contract. De Deense spits en de Rotterdammers zouden inmiddels ook al een principe-akkoord hebben bereikt.

Tussen 1998 en 2002 kwam Tomasson ook al uit voor Feyenoord, dat toen landskampioen werd en de UEFA cup veroverde. Momenteel staat hij onder contract bij VfB Stuttgart, maar daar wil hij vertrekken omdat hij ontevreden is.

Sanchez toch aanwezig tegen Iran

De Mexicaanse-doelverdediger Oswaldo Sanchez leek de openingswedstrijd van Mexico tegen Iran te missen, maar de Mexicaan vliegt zaterdag weer terug naar Duitsland in een prive-jet.

De Mexicaan heeft aangegeven gewoon bij de aftrap van de wedstrijd te kunnen zijn. De doelman gebruikt zaterdag een prive-jet om terug te vliegen naar Duitsland. Bondscoach Ricardo LaVolpe had al een reserve doelman klaar staan, maar als Sanchez zich goed voelt na de reis zal hij gewoon op het veld staan.

Wilmots haalt uit naar Blatter

Marc Wilmots uit flinke kritiek op Sepp Blatter. De Belg snapt niets van het scheidsrechtersbeleid van de FIFA.

Vooral het selecteren van de Jamaicaanse arbiter Peter Prendergast deed de Belg erg doen verwonderen. Zelf werd hij 'slachtoffer' van deze scheidsrechter, omdat een doelpunt van hem tegen Brazilië werd afgekeurd op het WK van 2002. Er zou geduwd zijn, voordat hij de bal in het Braziliaanse doel kopte. Uiteindelijk gingen 'De Goddelijke Kanaries' er met de winst vandoor

"Blatter paait die kleine voetballanden met scheidsrechtersnominaties in ruil voor stemmen. Zo wilde hij vier jaar geleden zijn herverkiezing als voorzitter veiligstellen. Het is ongelofelijk dat die Prendergast opnieuw op het WK mocht fluiten, als hij zich niet geblesseerd had", liet Wilmots in een reactie weten.

Messi niet in basisopstelling

Argentinië zal morgen niet aantreden met Lionel Messi in de basis. Bondscoach José Pekerman maakte vandaag al zijn opstelling bekend.

Ook voor andere dribbelaars zoals Carlos Tevez en Pablo Aimar is er geen plaats in de basisopstelling en nemen zodoende plaats op de reservebank. Morgen begint de eerste wedstrijd van de Argentijnen tegen Ivoorkust.

Opstelling Argentinië: Abbondanzieri; Burdisso, Ayala, Heinze en Sorin; Rodriguez, Mascherano, Cambiasso en Riquelme; Saviola en Crespo

RG: Federer naar finale na opgave Nalbandian

Na anderhalf uur tennis heeft Roger Federer de finale van Roland Garros bereikt. Zijn tegenstander David Nalbandian moest opgeven wegens een blessure.

De partij begon zeer goed voor de Argentijn. De eerste set brak hij Federer tweemaal en won sloot hij de set af met 6-3 winst. Ook in de tweede set bleef Nalbandian prima spelen en nam een 3-0 voorsprong. Vanaf dat moment kwam er een serie van prachtige punten achter elkaar van Roger Federer en nam hij eindelijk het heft in handen. Met twee breaks terug won de Zwitser deze set met 6-4.

In de derde set bleek David Nalbandian een blessure aan zijn buik te hebben. Hij haalde niet meer zijn beste niveau tennis, waardoor Federer gemakkelijk het heft in handen kon nemen. Bij een setstand van 5-2 gaf Nalbandian op, waardoor de nummer één van de wereld voor het eerst in de finale van Roland Garros staat.

Oranje toch in het oranje

Het Nederlands elftal zal zijn drie groepswedstrijden op het WK niet spelen in het nieuwe driekleurige retro-tenue dat in februari gepresenteerd werd.

Het nieuwe retro-tenue van Oranje zal tijdens het WK in de kast blijven hangen. Het oranje shirt met kraagje, de witte broek en de blauwe kousen, dat gebaseerd is op de outfit uit 1959, moet in de wedstrijden tegen Servië & Montenegro, Ivoorkust en Argentinië plaatsmaken voor een volledig oranje retro-tenue.

De FIFA bepaalt de keuze voor de kleurensamenstelling van de tenues. Alle deelnemende landen hebben recent hun kledingsvoorstellen naar de wereldvoetbalbond gestuurd. "We hebben voor alle groepswedstrijden bekeken of de tenues van de twintig veldspelers genoeg met elkaar contrasteren en ook voldoende afwijken van dat van de beide keepers en het arbitrale trio. Op die manier hebben we alle tenue-keuzes voor de 48 groepsduels al bepaald," aldus Pekka Odriozola, woordvoerder van de FIFA.

Stephan Lub, de woordvoerder van Oranje’s kledingsponsor Nike, vindt het jammer dat de originele retro-tenues met drie verschillende kleuren niet zullen worden gedragen. "Het is spijtig, maar we hebben ons erbij neer te leggen. De FIFA bepaalt dat soort zaken nu eenmaal. Gelukkig hebben we op tijd oranje broeken laten maken voor het Nederlands elftal. Anders hadden ze in blauwe broeken moeten spelen, zoals Jong Oranje laatst deed op het EK in Portugal."

De Jong en Schaars terug naar Nederland

De blessure van Mark van Bommel blijkt niet van ernstige aard te zijn. Nigel de Jong en Stijn Schaars kunnen weer terugkeren naar Nederland.

Hun aanwezigheid bij de selectie van Oranje blijkt niet meer nodig. Uit voorzorg was het duo geselecteerd, omdat een aantal spelers kampten met lichte blessures. Maar nu blijkt dat de mogelijke blessure van Mark van Bommel toch mee lijkt te vallen en bovendien de blessures van Cocu, Sneijder en Van der Vaart vrijwel zijn verdwenen, kunnen de twee middenvelders weer terugkeren naar Nederland.

Duitsland rekent op grote winst

Geheel Duitsland rekent er vandaag op dat Die Mannschaft een grote overwinning behaalt op Costa Rica, zeker nu het er op lijkt dat Ballack mee kan spelen.

De krant BILD München opende vanmorgen met de kop 'Spielt sie kurz en klein!', oftewel maak korte metten met ze!.

Maar als we naar de historie kijken zal dat niet zo eenvoudig zijn. De meeste openingswedstrijden tijdens het wereldkampioenschap zijn maar saaie wedstrijden met weinig doelpunten.

Hieronder de uitslagen van de WK-openingswedstrijden vanaf 1966:

1966: Engeland-Uruguay 0-0
1970: Mexico-Sovjetunie 0-0
1974: Brazilië-Joegoslavië 0-0
1982: België-Argentinië 1-0
1986: Bulgarije-Italië 1-1
1990: Argentinië-Kameroen 0-1
1994: Duitsland-Bolivia 1-0
1998: Brazilië-Schotland 2-1
2002: Frankrijk-Senegal 0-1

Uitzendtijden GP Engeland

De achtste race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 9 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS23.40 - 00.05Samenvatting trainingen

Zaterdag 10 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.30 - 12.30Derde vrije training (niet live)
RTL13.00 - 14.50Kwalificatie
SBS613.25 - 14.15Kwalificatie

Zondag 11 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS608.35 - 09.55Kwalificatie (hh)
RTL12.30 - 14.30Voorbeschouwing en race
SBS611.55 - 15.05Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas13.00 - 14.30Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

S.T.A.L.K.E.R. developers laten van zich horen

Op het forum van GSC is een post terug te vinden waarin meer informatie over S.T.A.L.K.E.R. te vinden is naar aanleiding van de E3. Ook worden er nogal wat geruchten de kop in gedrukt.

Zo ontkent GSC dat S.T.A.L.K.E.R., ooit begonnen als een Artificial Life (A-Life) simulator, nu een standaard shooter is geworden, waarin de speler door een lineair spel wordt geleid, met scripted events.
Er is een gescript verhaal, maar dit verhaal vindt plaats in een A-Life wereld. Dit kan dus betekenen dat in een walkthrough melding wordt gemaakt van een groep beesten die je moet afmaken, maar dat die in jouw spelwereld totaal niet voorkomen.

Ook het slapen is uit het concept gehaald. Slaap wordt getriggerd door het verhaal, en kan dus niet langer door de speler geactiveerd worden. Het honger-aspect is wel bewaard gebleven. Je zult dus nog steeds je eten moeten regelen.

De reden dat men deels van het A-Life concept is afgestapt, is dat het theoretisch een fantastische spelbeleving zou worden, maar in de praktijk niet haalbaar. NPC's kunnen door de game overigens naadloos in het A-Life geplaatst worden, en weer in het script betrokken worden wanneer dat nodig is.
Zo is het mogelijk dat een kamp-commandant jou de opdracht geeft in het zuiden te patrouilleren (onderdeel van het verhaalscript), de game vervolgens de commandant in de A-Life-simulatie trekt, en hij verder gaat met orders uitdelen aan anderen, met z'n officieren een babbeltje maakt, of een biertje gaat drinken. Kortom; wat een kamp-commandant ook doet nadat hij een grunt op patrouille heeft gestuurd.

De A-Life simulatie gaf tijdens vroege tests ook problemen met bepaalde quests. Zo moet je bijvoorbeeld in quest A een aantal monsters uitschakelen, waarna je in het nest een keycard vindt. Die keycard heb je nodig om deur B in quest C te openen.
De A-Life simulatie was zo goed, dat NPC-stalkers het nest aanvielen, en daarmee de keycard vernietigden of zelf opeisten. Hierdoor kwam je als speler vast te zitten, omdat quest A al was opgelost door de A-Life simulatie.
Gezien de agressieve natuur van de stalkers was het schier onmogelijk om deze quests buiten de A-Life simulatie te trekken.

S.T.A.L.K.E.R. is inmiddels 5 jaar in ontwikkeling, en in het eerste kwart van 2007 mogen we de radioactieve Zone betreden.

Lees de volledige forum-post op GSC-forums.

SC Heerenveen raakt talent kwijt aan Arsenal

Hij speelde nog geen minuut in het eerste van SC Heerenveen, maar de 17-jarige Vincent van den Bergh heeft wel een transfer naar Arsenal verdient. Van den Bergh tekent een meerjarig contract bij de club uit Londen.

Arsenal spotte het talent na een wedstrijd van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar. Van den Bergh komt voort uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

Cziommer: "Ik hoop niet dat Duitsland ver komt"

Simon Cziommer hoopt dat Nederland op het WK voetbal meer succes heeft dan zijn vaderland Duitsland.

Dit zei de middenvelder van AZ op de site van zijn nieuwe club. "Ik baal er altijd van als Nederland niet ver komt. Ook voor mij is het leuk als ze ver komen. Ik kies altijd voor Nederland in plaats van Duitsland, gewoon omdat ze beter voetbal spelen. Ik hoop niet dat Duitsland ver komt. Ze spelen voetbal zoals het eigenlijk niet gespeeld hoort te worden."

Toch verwacht Cziommer dat Duitsland zich op typisch Duitse wijze ver zal komen. "Door hun vechtlust en mentaliteit lukt het ze telkens weer. Ik denk dat ze dit jaar opnieuw verder komen dan iedereen van Duitsland verwacht. Ik hoop het niet, want ze moeten ook eens laten zien dat ze 'echt' kunnen voetballen."

Uitslag 1e vrije training GP Engeland

Zojuist is de eerste vrije training in voorbereiding op de Grand Prix van Engeland verreden. De snelste tijd is gereden door Alexander Wurz. Hieronder de volledige uitslag.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Engeland:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. WurzWilliams1:21.94626
2A. DavidsonHonda1:22.00331
3R. KubicaBMW1:22.35630
4J. TrulliToyota1:22.8777
5M. SchumacherFerrari1:22.9253
6R. BarrichelloHonda1:23.1285
7J. ButtonHonda1:23.4156
8F. MassaFerrari1:23.8164
9C. AlbersMidland F11:24.0196
10T. MonteiroMidland F11:24.0706
11G. MondiniMidland F11:24.08719
12N. JaniScuderia Toro Rosso1:24.14522
13T. SatoSuper Aguri1:27.72410
14S. YamamotoSuper Aguri1:29.67822

Onbekend object gesignaleerd boven Canada

Icoon X-factorIn Canada is het Manitoba museum overspoeld met telefoontjes, omdat diverse mensen een vreemd object hadden waargenomen in de lucht. Astronoom Scott Young zegt ruim honderd telefoontjes te hebben gehad van mensen die iets vreemds hadden gespot.

Alle mensen beschreven het vreemde verschijnsel als een vreemd groen licht, dat helder te zien was aan de hemel. Door de omschrijving denkt Young dat het gaat om een kleine asteroïde. Het groenige licht zou zijn ontstaan doordat de asteroïde verbrandde in de atmosfeer. "De receptioniste heeft niets anders gedaan dan telefoontjes te beantwoorden en ik denk dat ik ruim 180 e-mails heb ontvangen", zegt hij. "Echt heel veel mensen hebben het gezien". Meldingen van Dryden tot Brandon, en zuidelijke gebieden als Duluth kwamen binnen.

Het Ufology Research of Manitoba is een centrum dat gegevens omtrent UFO-waarnemingen verzamelt. Zij zullen het museum helpen om met behulp van getuigenverslagen het pad van het vliegende object te bepalen. De woordvoerder van het onderzoekscentrum zegt zelf twaalf telefoontjes te hebben gehad. "Ze hebben allemaal een helder blauw of groen licht gezien met een lange staart dat zich door de hemel voortbewoog", zegt hij. "Mogelijk heeft iemand het met zijn mobiele telefoon gefilmd". Waarschijnlijk is het eindpunt van de vlucht ergens noordwest van Ontario. Of er ook brokstukken de grond hebben geraakt is nog niet bekend. "De eerste stap is het traject uit te zoeken en waar er fragmenten neergekomen kunnen zijn. Als het een aannemelijke plek is om te gaan zoeken, dan gaan we daar naar eventuele brokstukken zoeken", aldus Young.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Nieuw record voor langste huwelijk

Icoon OpmerkelijkVandaag heeft het momenteel langst getrouwde echtpaar een nieuw record gebroken. Het echtpaar Harrie en Corrie van der Ende-Mensink is vandaag precies 78 jaar en 254 dagen getrouwd.

Het laatste record stond op naam van het echtpaar Mostert-Villerius. Dit huwelijk werd voltrokken op 23 november 1894 en werd beëindigd op 3 augustus 1973 omdat de bruid overleed. Het huwelijk had daarmee 78 jaar en 253 dagen stand gehouden.

Overigens hebben Harrie en Corrie de leeftijd van respectievelijk 101 en 98 jaar, en dus kan het huwelijk nog wel enige tijd stand houden.

Verwarring rond Ballack

Doet hij nu wel of niet mee? Het is zo'n 5 uur voor de openingswedstrijd nog steeds niet bekend of Michael Ballack zal beginnen aan het openingsduel Duitsland - Costa Rica.

Coach Jurgen Klinsmann zei gisteren dat hij niet zou beginnen in de basisopstelling tegen Costa Rica. Michael Ballack denkt daar toch anders over en meldde in de Duitse krant Bild dat hij eigenlijk wel fit genoeg is om mee te doen. "Ik wil spelen. Ik voel geen pijn meer. Ik ben fit. Maar of ik speel tegen Costa Rica kan alleen de bondscoach beslissen", meldde Ballack.

Al eerder was er onenigheid tussen de bondscoach en de sterspeler van Chelsea. Michael Ballack bekritiseerde meerdere malen de tactiek van Klinsmann.

President Brazilië neemt alleen genoegen met titel

Luiz Inacio Lula da Silva, de president van Brazilië, heeft gezegd dat hij bij het aankomende WK alleen genoegen neemt met de wereldtitel.

"Niemand houdt hier rekening met de mogelijkheid dat Brazilië geen wereldkampioen wordt", zei de president in een speciale videoboodschap voor de Braziliaanse nationale ploeg. Via een straalverbinding sprak hij ook nog met bondscoach Carlos Parreira, teammanager Mario Zagallo en aanvoerder Cafu. "Brazilië moet en zal wereldkampioen worden. Ik heb in mijn leven nog nooit meegemaakt dat er in Brazilië over één onderwerp zoveel eenstemmigheid heerst," aldus Lula.

Behalve de boodschap had de Braziliaanse president ook nog een aantal vragen aan Parreira: "Hoe zit het nu met Ronaldo? Is hij nog steeds te dik of niet", waren een aantal vragen. Parreira reageerde diplomatiek op de vragen van de president. "Ach, Ronaldo is niet meer die kleine jongen van vroeger. Hij ziet er nu heel sterk uit."

Yamamoto derde rijder Super Aguri

Het gerucht ging al dat de Japanner Sakon Yamamoto derde rijder voor het team van Super Aguri zou worden. Gisteren is officieel bevestigd dat Yamamoto vandaag voor Super Aguri de derde auto zal besturen.

De 23-jarige Japanner is uiteraard erg blij met zijn nieuwe aanstelling. "Ik ben heel erg blij dat ik met Super Aguri terug in de Formule 1 kan komen. Ik wil iedereen bedanken voor hun steun. Ik zal mijn uiterste best doen in mijn nieuwe rol als derde rijder bij Super Aguri. Ik hoop het team van goede feedback te kunnen voorzien."

Met de aanstelling van Yamamoto lijkt het Formule 1 avontuur van Yuji Ide ten einde gekomen.

DVD: Murphy's Law

Als je voor de keuze wordt gezet: spaar het leven van je vrouw en kind óf dat van 100 collega's op een politiebureau. Wat doe je dan? Tommy Murphy maakte de moeilijkste keuze die een mens kan maken en raakte -ondanks de waardering van het hele land- verbitterd. Niet alleen zijn privéleven lijdt eronder, maar ook zijn werk als politieman gaat met rasse schreden achteruit. Een negatief rapport over zijn geestelijke gesteldheid dreigt hem ook op het werk buitenspel te zetten, maar hij krijgt een laatste kans: als infiltrant.








Premier Togo aan de slag als onderhandelaar

De selectie van Togo leek een akkoord te hebben bereikt met de nationale voetbalbond over de hoogte van de premies, maar daar lijkt niets van te kloppen. De Afrikanen willen 155.000 euro per speler en daarnaast 30.000 euro per overwinning en 15.000 euro per gelijkspel. De voetbalbond van Togo is het daar echter niet mee eens.

Edem Kodjo, de premier van het Afrikaanse land, is nu naar Duitsland afgereisd om als onderhandelaar op te treden. Men hoopt dat de partijen er voor 13 juni uit zijn, dan speelt Togo zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Zuid-Korea.

Tol op Belgische snelwegen vanaf 2008

Icoon FileBelgië gaat vanaf 2008 tol heffen op snelwegen en grote provinciale wegen. Personenauto's en kleine vrachtwagens moeten dan een wegenvignet kopen om door België te mogen rijden. Alle automobilisten moeten van tevoren hun kenteken via internet doorgeven. Door middel van flitspalen wordt dan gecontroleerd of er betaald is.

De maatregel is vooral voor buitenlandse automobilisten een extra kostenpost. Belgen krijgen compensatie voor het vignet doordat ze minder wegenbelasting hoeven te betalen. Wat de prijs van het vignet gaat worden is niet bekend, maar vermoedelijk zal het tussen de 25 en 30 euro zijn.

Toch is er voor Nederlanders een klein lichtpuntje. Er wordt aan gedacht om een lager tarief in te stellen voor Nederlanders die een weekendje naar Antwerpen willen gaan of alleen op doorreis zijn naar Frankrijk.

Met dank aan Aether voor de submit.

Geheime training Oranje

Het Nederlands elftal bereidt zich vandaag achter gesloten deuren in Freiburg voor op de wedstrijd tegen Servië en Montenegro.

Bondscoach Marco van Basten wil zonder vertegenwoordigers van de media en supporters oefenen omdat hij de tegenstander van aankomende zondag niet al te veel wijzer wil maken. De kans is echter klein dat Van Basten ook in die opzet zal slagen, in het verleden probeerden bondscoaches Louis van Gaal en Dick Advocaat ook tevergeefs achter gesloten deuren te trainen.

Toen liet de pers zich opsluiten in het stadion of ze bekeken vanaf een berg de training. Dat laatste is vandaag in Freiburg mogelijk. "De kans is groot dat journalisten toch meekijken. De media laten indien nodig zelfs een helikopter boven het stadion vliegen. Niets blijft geheim, maar dan hebben we in ieder geval wel rustig getraind," aldus Van Basten.

Jaakke herbenoemd als voorzitter Ajax

Ook de komende drie jaar is John Jaakke voorzitter van Ajax. Woensdag is tijdens een vergadering van de ledenraad unaniem ingestemd met het besluit tot herbenoeming van Jaakke als Ajax-preses. De herbenoeming betreft de tweede zittingstermijn van de advocaat en geldt voor een periode van drie jaar.

Het besluit is opvallend omdat Jaakke het afgelopen seizoen regelmatig onder vuur lag. Door de aanhang van Ajax werd hij veelvuldig bekritiseerd vanwege de magere prestaties en de wijze waarop door de Amsterdamse clubleiding werd omgegaan met trainer Danny Blind.

Call of Duty 2 patch 1.3

De derde patch voor Call of Duty 2 is uitgebracht. Het gaat om een all-inclusive patch, dus de voorgaande patches zitten ook in deze patch verwerkt.

Download de patch van één van deze locaties:
Call of Duty 2 site
i3D.nl (1 Gbit)
XFire mirror

De patch doet het volgende:


NOTES FOR MOD USERS:
- It is recommended that any user modifications that have been installed to the Call of Duty 2 directory be removed before installing this patch. These modifications are not supported by Activision and may not be compatible with some of the new features that are included.
- Call of Duty 2 does not support mods that have spaces in the mod's folder name. Be sure that the folder that contains your mod does not have spaces; otherwise users will not be able to download the files. For example, a mod in a folder called "My Mod" would be invalid, whereas "MyMod" or "My_Mod" would work.

MULTIPLAYER FIXES
- Raised the gamestate from 16k to 128k
- Added loading bars to maps mp_harbor and mp_rhine
- Addressed the PB GUID issue where players were not being assigned PB GUID's of exactly 32 characters.

mp_rhine map changes:
- Fixed player getting on top of broken wall and seeing through second story of bombed out building.

mp_harbor map changes:
- Reduced overall fog density
- Fixed missing water texture
- Fixed player not being able to shoot through lower portion of the first gap in a railing found on east side of map.
- Fixed player not being able to shoot through lower portion of railing found on east edge of map.
- Fixed a partially floating crate and a couple holes in sandbags.

NOTE - When benchmarking Call of Duty 2 using "timedemo ", the first few frames are
artificially slow. You will get more accurate results by using a spreadsheet program to process the values in "main/demos/timedemo__mode_.csv".
The first column is the frame number, and the second column is the number of milliseconds spent in that frame. Just ignore the first ten or so rows. The average framerate is 1000 divided by the average of the remaining rows

Mogelijk hittegolf op komst

Na de koude en natte periode van de afgelopen weken 'dreigt' er nu een hittegolf aan te komen. Volgens Meteo Consult is '''heel wel mogelijk'' dat er een officiële hittegolf nadert.

Voor de komende 5 dagen voorspellen zowel Meteo Consult als het KNMI warm zomerweer met temperaturen van 25 graden of warmer. Bij een officiële hittegolf moet het in De Bilt daarnaast ook nog 3 dagen warmer zijn dan 30 graden.

Nederland kent niet zo heel vaak een hittegolf. Sinds 1901 is het 36 keer gebeurd. De langste was in 1975 en duurde 18 dagen: van 29 juli tot en met 15 augustus.



Zwembroek en bikini kunnen weer uit de kast worden getrokken

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

De kleine koe van Malibu

Het is vrijdagmorgen en nu al staat de zon dermate aan de hemel dat je samen met je collega's aan het bedenken bent waarom je ook alweer geen vrij had genomen. Het wordt echt weer zo'n dag waar je eigenlijk helemaal niks in uitvoert. Zo'n dag met een lunchpauze van anderhalf uur en een hoop gestaar richting de buitenwereld.
Neem de kans waar en zorg ervoor dat je er een vrolijk liedje bij in je hoofd hebt. Boe, Boe Boe, de kleine koe van malibuh.

Met dank aan cptmarco voor de submit.

Haagse imam wil vervolging Wilders

PolitiekDe invloedrijke maar omstreden imam Sheich Fawaz Jneid, van de eveneens omstreden Haagse As Soennah-moskee, wil dat justitie stappen onderneemt tegen Kamerlid Geert Wilders. Volgens Fawaz heeft de parlementariër zich schuldig gemaakt aan majesteitschennis door het ''voorbeeldige gedrag'' van koningin Beatrix te bekritiseren. De koningin gaf vorige week bij een bezoek aan een moskee in Den Haag geen handen aan moslimmannen, uit respect voor hun geloof.

Volgens Wilders deed Beatrix met haar gedrag de Nederlandse normen en waarden in de uitverkoop. Hij bekritiseerde ook premier Balkenende omdat die het gedrag van de koningin prees. Hij heeft over dit ''dhimmi-gedrag'' (onderdanigheid van niet-moslims tegenover moslims) schriftelijke Kamervragen gesteld aan de premier.

Het is zeer uitzonderlijk dat een Kamerlid de koningin bekritiseert. Het staatshoofd is onschendbaar en kan zich niet verdedigen. Premier Balkenende is verantwoordelijk voor uitlatingen en optreden van de koningin. De minister-president reageerde gisteren overigens geïrriteerd op de kritiek van Wilders. Volgens hem riekt het naar stemmingmakerij.

Soft- en hardware sales uit de USA

De lijst met best verkochte producten in Amerika gedurende mei is weer gepubliceerd.

Hardware

1. PlayStation 2 - 232.000
2. Xbox 360 - 221.000
3. PlayStation Portable - nog niet bekend
4. Game Boy Advance - 158.000
5. Nintendo DS - 147.000
6. GameCube - 33.000
7. Xbox - 26.000

Hardware totaal

1. PlayStation2 - 33.666.980
2. Xbox - 14.420.739
3. Gamecube - 11.150.588
4. Nintendo DS - 4.595.310
5. Xbox 360 - 1.725.724

? Game Boy Advance - 32.496.929 (zonder februari 2006)
? PSP - 4.331.302 (zonder mei 2006)

Software

1. New Super Mario Bros. (Nintendo DS)
2. Kingdom Hearts II (PlayStation 2)
3. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (Xbox 360)
4. The Elder Scrolls IV : Oblivion (Xbox 360)
5. Guitar Hero Bundle (PlayStation 2)
6. Fight Night Round 3 (Xbox 360)
7. MLB '06: THE SHOW (PlayStation 2)
8. Battlefield 2 : Modern Combat (Xbox 360)
9. Major League Baseball 2K6 (Xbox 360)
10. X-Men III (Xbox 360)
11. X-Men III (PlayStation 2)
12. Over the Hedge (PlayStation 2)
13. Call of Duty 2 (Xbox 360)
14. God of War (PlayStation 2)
15. Prof Kawashima's Brain Training: How old is your brain? (Nintendo DS)
16. The Godfather (PlayStation 2)
17. Tomb Raider : Legend (PlayStation 2)
18. Tomb Raider : Legend (Xbox 360)
19. Major League Baseball 2K6 (PlayStation 2)
20. Ace Combat Zero : The Belkan War (PlayStation 2)
21. 2006 FIFA World Cup (PlayStation 2)
22. NBS Ballers: Phenom (PlayStation 2)
23. Over the Hedge (GameCube)
24. 2006 FIFA World Cup (Xbox 360)
25. Rockstar Games Presents Table Tennis (Xbox 360)

Dank aan Quantas voor extra toevoeging

Voorbeschouwing Dag 1

Vandaag gaat het dan echt gebeuren: het WK barst los! Weken, zo niet maanden heeft men er zich op verheugd. Er wordt vandaag afgetrapt met twee wedstrijden uit groep A. Gastland Duitsland treft Costa Rica, Polen zal het moeten opnemen tegen Ecuador.

Om zes uur klinkt in München het eerste fluitsignaal voor Duitsland - Costa Rica. Openingswedstrijden staan er om bekend dat de grote favoriet zich al meteen laat verrassen. Statistisch gezien zou een 1-0 zege voor de underdog het meest voor de hand liggen. Titelhouder Frankrijk verloor vier jaar geleden met 1-0 van Senegal in hun eerste wedstrijd. Argentinië verslikte zich met 1-0 tegen Kameroen in 1990. Tijdens het WK van 1982 in Spanje verloren de Argentijnen eveneens. Dit keer waren het de Belgen, die in een bomvol Camp Nou verrassend met 1-0 wonnen.

De tweede wedstrijd zal gaan tussen Polen en Ecuador. Normaal gesproken zijn de Polen favoriet in deze partij. Ecuador behaalde de meeste punten uit zijn kwalificatiereeks in de ijle lucht van het hooggelegen Quito en dat is toch andere koek dan het laaggelegen Gelsenkirchen, waar de wedstrijd plaats vindt. Beide teams waren vier jaar geleden actief tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea. Daar eindigden ze beide op de laatste plek in de poulefase. Deze wedstrijd is de ideale gelegenheid om dit niet nogmaals te laten gebeuren.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Tradities zijn er om in ere gehouden te worden: Costa Rica wint sensationeel met 1-0 van Duitsland door een laat scrimmage-doelpuntje.

De stugge Polen hebben relatief weinig moeite tegen Ecuador. Eindstand: 2-1.

De Voetschimmelfee.

Door MUUS
Groot feest was het 13 mei in Roermond. Vooral de Karmelietessen vanhet Goddelijk hart van Jezus (Wie? Wat? Waar? Zusters, nonnen, zwartkapjes!) waren 'buiten zinnen van vreugde', vierden feest in hetklooster en wapperden met vlaggetjes op straat. Dikke party, er hing zelfs een mooie slinger in de eetzaal, zodat de gasten feestelijk
verwelkomd zouden worden.

Deze lieve zusters stonden met roze wangetjes te glimmen en gingen compleet uit hun zwarte kapjes, omdat hun stichteres, zuster Anna Maria Tauscher, vandaag zalig verklaard werd. Voor het eerst in Nederland dat er een zaligverklaring plaatsvond!
Prachtig hè?

Zuster Anna Maria Tauscher was zeer katholiek, werd arm, omdat de armen ook arm waren (daar help je ze blijkbaar mee) en begon in 1891 een kindertehuis. Ze trommelde wat vrouwen op en binnen de kortste keren zat het weeshuis vol en zorgde Zuster Anna voor alle kindjes.
Prachtig hè?

Ze begon een gemeenschap en niet veel later was de Karmel van het Goddelijk Hart van Jezus geboren. Ze had haar naasten (niet letterlijk) lief, leefde voor Jezus, zorgde voor zielige kindjes,werkte zich drie slagen in de rondte en de fans kwamen al snel. (Vandaag de dag telt haar fanclub 450 zusters en 50 kloosters!) A star was born en zoals het een echte ster betaamt, neem je dan een stage name. Zuster Anna werd Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef.
Prachtig hè?

Dit mooie mens stierf in 1938, maar waarom is deze vrouw nou precies zalig verklaard? Nou, dames en heren, zij heeft een oude dame geholpen. (Ja, in 1996 al, hoor, maar die pausen zijn niet zo snel meer tegenwoordig.) De oude dame had al jaren ontzettende last van hele nare voetschimmel. De dokters wisten er geen raad mee en de oude dame en haar man zaten met de handen in het haar. Daarom zat deze oude dame elke dag tot haar idool Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef te bidden in de hoop haar voetschimmel kwijt te raken.

En toen, in december 1996, was ineens de voetschimmel weg! "Een medisch wonder", roepen de artsen!
Prachtig hè?

Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef is zalig verklaard omdat ze iemand van voetschimmel heeft genezen. Bril-jant.

Eén zuster vertelde met een trotse glimlach dat Maria Teresa zichzelf altijd wegcijferde, alles voor haar naasten, alles voor Jezus. Heel haar leven geen sex, altijd die snikhete zwarte kap op d'r hoofd, expres arm geworden, altijd maar klaar gestaan voor anderen, snottebellen van kutkinderen afgeveegd, tig kinderen opgevoed, kloosters uit de grond gestampt en Jezus op een voetstuk geplaatst. En hoe gaat ze de geschiedenis in?

Juist, als de vrouw die Schimpie heeft verslagen.

Mensen, geen badslippers meer in de gemeenschappelijke douches! Vrees niet, de Voetschimmelfee is er! SuperrrrrrMariaTeresavandeheiligeJozef, here she comes to save the day!

Zou ze heel erg boos zijn op Jezus daarboven? Zou ze hem van zijn wolk gemept hebben? Zou ze zachtjes mompelen dat dit allemaal toch Kwalitatief Uitermate Teleurstellend is?

Ach, maakt het uit. Ik ben fan.

Duitser vindt achthonderd WK-kaartjes

Een Duitse man heeft donderdag in Frankfurt bij een tramhalte een plastic tas gevonden met daarin achthonderd toegangsbewijzen voor het aanstaande WK. Het gaat om echte kaartjes voor verschillende wedstrijden van het toernooi om de wereldtitel, dat vanavond in München begint.

Het is onduidelijk van wie de kaartjes zijn. Voorlopig zijn de tickets geretourneerd aan de Duitse voetbalbond DFB.

De verkoop van toegangsbewijzen is streng gereguleerd, op deze manier wil men zo veel mogelijk het verhandelen van kaartjes op de zwarte markt voorkomen. Nu al worden kaartjes voor de finale van 9 juli voor duizenden euro's verkocht.

Woedende Deco verlaat training

Deco is donderdag woedend van de training van de Portugezen weggelopen. De Portugees zou ruzie hebben met ploeggenoot Costinha.

Volgens Deco ging Costinha veel te hard de duels in. Daarop verliet de middenvelder van Barcelona woedend de training. Op zijn weg naar de kleedkamer schopte hij met stoelen en gooide met alles wat in de buurt lag. Het is niet bekend of Deco al terug is gekeerd in de selectie.

Deze actie zal de populariteit van Deco in de Portugese selectie niet ten goede komen. De voormalige Braziliaan was al niet de meest geliefde speler bij zijn ploeggenoten, mede vanwege de naturalisatie.

Mauresmo blijft nummer één van de wereld

De Franse tennisster Amélie Mauresmo blijft de nummer één van de wereldranglijst. Mauresmo werd op Roland Garros al in de achtste finales uitgeschakeld.

Maar haar positie blijft ongewijzigd door de nederlaag van de Belgische Kim Clijsters in de halve finale tegen haar landgenote Justine Henin-Hardenne. Clijsters had de finale in Parijs moeten bereiken om de nieuwe nummer één van de wereld te worden.

'Tintman' test autoruiten met coating

PolitieDe politie krijgt de beschikking over een 'Tintman'; een apparaatje dat de lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten kan meten. Het is bedoeld om na te gaan of autobezitters die folie (coating) op het raam hebben geplakt, in overtreding zijn. Nu wordt er vaak heftig gediscussiëerd als agenten een auto met zwart gemaakte ramen aan de kant zetten; de Tintman moet daar een einde aan maken.

Het tinten van autoruiten mag, maar is aan strenge voorwaarden verbonden. De lichtdoorlaatbaarheid van de voorruit moet minimaal 75% zijn, die van de voorste portierruiten en achterruit 70%. Als het voertuig een rechter buitenspiegel heeft, mag de achterruit donkerder zijn, zo heeft het gerechtshof in Leeuwarden onlangs bevestigd. Voor de achterste portierruiten gelden minder strenge regels. Een boete voor te donkere ramen bedraagt 75 euro. De Tintman zal binnenkort worden gebruikt door verschillende korpsen. Overigens blijft het voor de politie ook mogelijk om zonder de Tintman boetes uit te schrijven voor te donker getinte ramen.


Te controleren met de 'Tintman'

WK voetbal

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanavond is het dan eindelijk zover: De openingswedstrijd van het WK voetbal tussen Duitsland en Costa Rica.

Er is één speler die vanavond zeker niet speelt en dat is Mike Hanke, de spits van Vfl Wolfsburg en de nummer 9 van het Duitse elftal, die nog geschorst is voor twee wedstrijden. Hij kreeg vorig jaar tijdens een wedstrijd om de Confederations Cup een rode kaart en moet nu nog zijn straf uitzitten.

Mike Hanke is in Duitsland vooral bekend vanwege het vreemde doelpunt wat hij twee jaar geleden maakte tijdens een competitiewedstrijd tussen Schalke 04 en Bayer Leverkusen. Leverkusen had zonet 3-1 gescoord uit een penalty, die genomen werd door de doelman van Leverkusen Hans-Jörg Butt. Schalke 04, de toenmalige club van Hanke, mocht het spel weer hervatten vanaf de middenstip. Kijk zelf maar wat er toen gebeurde.

TV-tijden vrijdag 9 juni

Het WK begint vandaag en om daar niets van te hoeven missen, hebben we de WK-programma's op de belangrijkste Nederlandse, Vlaamse, Duitse en Engelse zenders voor je op een rijtje gezet.

zendertijdprogramma
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
ZDF10:30-10:55FIFA WM 2006: Tour de Franz
Nederland 211:15-12:00Studio Sportzomer (hh)
ZDF15:15-18:00WM-Studio
Nederland 216:20-16:50Opening (live)
Sport1.116:30-17:00Gilette World Cup
BBC 116:45-20:00Duitsland-Costa Rica (live)
Sport1.117:00-17:30Gilette World Cup
Nederland 217:10-17:50Voorbeschouwing Duitsland-Costa Rica
Nederland 217:50-19:55Duitsland-Costa Rica (live)
Sport1.118:00-20:00Duitsland-Costa Rica (live)
ZDF18:00-20:15Duitsland-Costa Rica (live)
RTL 719:50-20:30Voetbal Insite
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing Duitsland-Costa Rica
BVN20:05-20:30WK Journaal
Nederland 220:05-20:40WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
Sport1.120:15-20:45Duitsland-Costa Rica (hh)
ZDF20:15-21:00WM-Studio
Nederland 220:40-20:50Voorbeschouwing Polen-Ecuador
Nederland 220:50-22:55Polen-Ecuador (live)
Sport1.121:00-23:00Polen-Ecuador (live)
ZDF21:00-23:00Polen-Ecuador (live)
Talpa21:50-22:00Villa BvD
Talpa22:50-23:55Villa BvD
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing Polen-Ecuador
BVN22:55-23:40Studio Sportzomer
Sport1.123:00-00:30WK Vandaag
ZDF23:00-23:30WM-Studio
Nederland 223:00-23:50Studio Sportzomer
RTL00:00-00:50Nachtjournal - WM Spezial
Talpa00:20-01:20Villa BvD (hh)
ZDF00:20-01:20Kultnacht: Fussball ist unser Leben
BBC 100:35-01:20Match of the Day
Eurosport01:00-01:30World Cup Show
RTL02:40-03:23Nachtjournal - WM Spezial
BBC 103:40-05:20Duitsland-Costa Rica (hh)

Honderden WK-kaartjes gevonden op straat

OpmerkelijkSommigen doen er figuurlijk een moord voor, anderen vinden ze op straat: kaartjes voor het WK-voetbal in Duitsland. Zo trof een Duitser gisteren in Frankfurt bij een tramhalte een plastic tas met 800 kaarten voor het WK aan. Het gaat om echte toegangsbewijzen voor verscheidene wedstrijden en geen vervalsingen, zo blijkt uit onderzoek.

De tickets zijn voorlopig geretourneerd aan de Duitse voetbalbond DFB. Onbekend is wie de eigenaar is van de kaarten die een klein vermogen vertegenwoordigen.

Meer WK-nieuws vind je op FOK! WK2006.

Met dank aan shredder voor de submit.

Boete voor 'plassen op politielogo' jas

De politie uit het Brabantse Nieuwkuijk heeft een 17-jarige knaap uit Heusden op de bon geslingerd, die een voor de politie beledigende jas droeg. Agenten konden niet lachen om de afbeelding van poppetje Calvin, die over het politielogo staat te pissen.

De jas van de jongen werd op de Abt van Engelenlaan in beslag genomen en bovendien werd hij getrakteerd op een proces-verbaal. De knaap zei de jas voor 60 euro via internet te hebben gekocht. Overigens blijkt in april van dit jaar in Drunen ook al een dergelijke jas door de politie te zijn geconfisqueerd. Volgens het Openbaar Ministerie is zo'n jas beledigend.



'Mag niet'

Oekraïne wint, rentree Shevchenko

De laatste oefeninterland richting het WK leverde een 3-0 zege op voor Oekraïne. Slachtoffer was het nietige Luxemburg. Andrei Shevchenko vierde zijn rentree.

Shevchenko vreesde twee weken geleden nog voor het missen van het WK, maar het herstel van zijn knieblessure verliep voorspoedig. De nieuwe aankoop van Chelsea viel een half uurtje voor tijd in bij een stand van 1-0.

Zes minuten voor het eindsignaal besliste Sheva het treffen, waarna Maxim Kalinichenko de eindstand vastlegde. De 1-0 kwam op naam van Andrei Voronin. Een andere meevaller voor Oekraïne was het feit dat Sergei Rebrov probleemloos het uur volmaakte, alvorens te worden afgelost door Shevchenko. Rebrov miste een groot gedeelte van de voorbereiding wegens een heupblessure.

DVD : The Late Late Lien show

Al bijna 35 jaar is Tante Lien een begrip in de Nederlandse cultuur. Wie heeft er nu nog nooit deze immer vrolijk Indonesische dame gezien? Op een Pasar Malam of gewoon op de televisie. Tussen 1978 en 1981 maakte Tante Lien The Late Late Lien show, van deze uitzendingen zijn er acht afleveringen bewaard gebleven. Deze zijn nu eindelijk, na veel aandringen vanuit het publiek, uitgebracht op DVD.

Duitse man doodt buurvrouw met een worst

Icoon OpmerkelijkEen 50-jarige man uit Zwickau is opgepakt omdat hij mogelijk zijn 65-jarige buurvrouw heeft verstikt met een bockworst.

De politie vond de dode vrouw badend in haar eigen urine met de dronken buurman naast haar. De man zegt zelf zich weinig meer van het voorval te herinneren.

Bij de lijkschouwing werd duidelijk dat de doodsoorzaak een gedeelte van de worst was die de luchtwegen van de vrouw belemmerde. Het schijnt dat de man hiervóór de vrouw al twee keer het ziekenhuis heeft ingeslagen.

Met dank aan shredder voor de submit.

Beloning Al Zarqawi nog niet toegekend

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse regering is druk bezig te onderzoeken wie nu de gouden tip gegeven heeft die woensdag leidde tot de dood van de meest gezochte terroristenleider Abu Musab Al Zarqawi. Op zijn hoofd stond een beloning van vijfentwintig miljoen dollar, zo meldde donderdag het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De geruchten doen de ronde dat een persoon of groep uit Jordanië de verblijfplaats van Al Zarqawi aan de Amerikanen heeft doorgespeeld. Andere geruchten beweren dat een buurman hem aangegeven heeft. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken Sean McCormack wilde geen van deze geruchten bevestigen.

Het kan ook nog zijn dat niemand de beloning krijgt. De Amerikanen hielden de beurs ook gesloten toen Saddam Hussein in 2003 werd opgepakt. Volgens de regering kon Saddam aangehouden worden door het werk van de inlichtingendienst en niet door een tip van een informant. Er is in 2003 door de regering wel 30 miljoen uitgekeerd na de dood van Saddams zoons Uday en Qusay.

De beloning die op het hoofd van Zarqawi stond is, samen met die van Bin Laden, de hoogste die de Amerikanen uitgeloofd hebben. Wanneer er zich iemand meldt die volgens eigen zeggen recht heeft op deze beloning zal het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoeken of die persoon de beloning ook daadwerkelijk verdient.

Diskwalificatie finaliste Miss Marokko Nederland

Icoon ShowbizzEen dag voor de finale van de Miss Marokko Nederland verkiezing maakt de 21-jarige finaliste Yassmine al geen kans meer op de titel. De organisatie van de verkiezing heeft namelijk besloten de studente te diskwalificeren nadat ze vorige week in bikini had geposeerd in mannenblad Panorama.

Yassmine poseerde vorige week samen met de 18-jarige Jihad, die al in de voorrondes van de verkiezingen was afgevallen, in bikini voor Panorama. Op zich was dat nog niet zo erg, maar deze fotosessie had niet in verband gebracht mogen worden met de verkiezing, aldus de organisatie. Bij de Miss Marokko Nederland verkiezing vindt namelijk, uit respect voor de Marokkaanse cultuur, geen bikinironde plaats. In de bikini-shoot, die plaatsvond onder het mom 'Burka uit, bikini aan', werd Yassmine echter onder meer met een kroontje op haar hoofd gefotografeerd.

A. Sjouerman, jurylid bij de verkiezing, is woedend op verslaggeefster Mylène de la Haye en fotograaf Ronnie Hertz van Panorama. "Yassmine is erin geluisd. Haar werd gevraagd mee te doen aan een badmodereportage", aldus het jurylid. "Zij heeft dat ook keurig bij de missorganisatie gemeld. Die gaf toestemming, zolang er maar geen link werd gelegd met Miss Marokko. (...) Toen Yassmine bij de fotograaf aankwam bleek plotseling dat de bikinireportage enkel en alleen draaide om de missverkiezing. Yassmine valt niets te verwijten, behalve dat ze niet is weggelopen. Dat was naiëf. Heel sneu voor haar, maar de organisatie moest een lijn trekken."

De la Haye ziet dit toch heel anders en is zich van geen kwaad bewust. Volgens de verslaggeefster wist de in Den Bosch geboren Yassmine van het begin af aan dat de fotoreportage werd gemaakt met een knipoog naar het feit dat de bikinironde bij de verkiezing ontbreekt. "Het was een klein plaagtikje. Ik vond het namelijk belachelijk; een Miss-verkiezing zonder bikinironde! Dat is als een patatje zonder mayonaise en een biertje zonder schuim", zo zegt ze. "Dus ik dacht: 'We gaan een beetje treiteren en doen een bikinishoot met Marokkaanse meiden'. Ik heb Ronnie gebeld en die heeft twee meisjes geregeld."

"Yassmine had hartstikke veel lol en heeft geen moment overwogen om te stoppen. De diskwalificatie slaat nergens op. Ze is hét perfecte voorbeeld van een Marokkaanse meid die het prima in Nederland rooit. Moslima die zich aan de regels houdt zoals de ramadan, maar daarnaast een hartstikke vlotte meid", aldus De la Haye.


Yassmine (rechts) in de Panorama (klik voor grote versie)


De finale van de verkiezing zal overigens gewoon doorgang vinden en vindt vandaag (vrijdag) plaats. Elf dames zullen in deze finale strijden om de titel Miss Marokko Nederland.

--
Op de site van Panorama valt een filmpje van de shoot te bekijken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.