Onbekend object gesignaleerd boven Canada

Icoon X-factorIn Canada is het Manitoba museum overspoeld met telefoontjes, omdat diverse mensen een vreemd object hadden waargenomen in de lucht. Astronoom Scott Young zegt ruim honderd telefoontjes te hebben gehad van mensen die iets vreemds hadden gespot.

Alle mensen beschreven het vreemde verschijnsel als een vreemd groen licht, dat helder te zien was aan de hemel. Door de omschrijving denkt Young dat het gaat om een kleine asteroïde. Het groenige licht zou zijn ontstaan doordat de asteroïde verbrandde in de atmosfeer. "De receptioniste heeft niets anders gedaan dan telefoontjes te beantwoorden en ik denk dat ik ruim 180 e-mails heb ontvangen", zegt hij. "Echt heel veel mensen hebben het gezien". Meldingen van Dryden tot Brandon, en zuidelijke gebieden als Duluth kwamen binnen.

Het Ufology Research of Manitoba is een centrum dat gegevens omtrent UFO-waarnemingen verzamelt. Zij zullen het museum helpen om met behulp van getuigenverslagen het pad van het vliegende object te bepalen. De woordvoerder van het onderzoekscentrum zegt zelf twaalf telefoontjes te hebben gehad. "Ze hebben allemaal een helder blauw of groen licht gezien met een lange staart dat zich door de hemel voortbewoog", zegt hij. "Mogelijk heeft iemand het met zijn mobiele telefoon gefilmd". Waarschijnlijk is het eindpunt van de vlucht ergens noordwest van Ontario. Of er ook brokstukken de grond hebben geraakt is nog niet bekend. "De eerste stap is het traject uit te zoeken en waar er fragmenten neergekomen kunnen zijn. Als het een aannemelijke plek is om te gaan zoeken, dan gaan we daar naar eventuele brokstukken zoeken", aldus Young.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.