FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 juni 2006

Microsoft raadt legen cache 360 af

Bij de Xbox 360 voorjaars-update zat een kleine extra feature, namelijk de mogelijkheid tot het legen van de cache van de console. Hoewel dit een simpel uit te voeren optie is voor zelfs leken adviseert Microsoft toch om dat niet te doen.

"The HDD cache clearing feature is a part of the Xbox 360 technical support process and is only supported in those instances. While the cache clearing operation will not harm or render your console inoperable, it should only be used when instructed by the Microsoft customer support staff. As always, any gamers experiencing issues with their console should contact 800-4-MYXBOX instead of attempting to troubleshoot on their own via this feature."

Kortom, mocht je de cache willen legen heeft Microsoft liever dat je dat doet op hun aanraden. Het kan geen kwaad om het zelf te doen, maar de vraag is natuurlijk hoe Microsoft erop reageert mocht er toch iets mis gaan.

Beenhakkers reactie na sensationeel gelijkspel

Leo Beenhakker is uiterst tevreden over het gelijkspel van Trinidad en Tobago tegen Zweden.

In een reactie liet hij weten: "Het is natuurlijk te gek, je begint als underdog en dan behaal je zo'n geweldig resultaat!" Voor de wedstrijd had hij veel vertrouwen in zijn ploeg: "Ik was gezond gespannen, maar ik had het naar mijn zin. Ik geloofde in mijn jongens, los van alle verhalen dat wij er niet bij zouden horen"

Vlak voor de wedstrijd moest Beenhakker de keeper wisselen in de basisopstelling, omdat zijn eerste keus geblesseerd af moest haken. Maar hij liet zich daardoor totaal niet uit het veld slaan: "Die andere (Hislop -red.) is nog beter, wat een rijkdom toch!"

Argentinië wint van Ivoorkust

Voor het eerste treffen in "De Groep Des Doods" traden Argentinië en Ivoorkust aan. Het decor was Hamburg. Argentinië en Ivoorkust zitten in dezelfde poule als Nederland.

Argentinië begon de wedstrijd tegen De Olifanten uit Ivoorkust rustig en behoudend. Ivoorkust daarentegen wilde, zo leek het, direct iets forceren. Dit leidde al in de tweede minuut een kans op voor de Ivoriaanse aanvoerder Didier Drogba. Kalou kopte knap door op Drogba, maar deze kon daar weinig richting aan meegeven. Nog geen drie minuten na deze actie was het Akala die doelman Abbondanzieri onder vuur nam.

Na de kansen van Ivoorkust kwam Argentinië meer en meer uit haar schulp gekropen. Sorin kwam veelvuldig op aan de linkerkant, waardoor Ivoorkust het moeilijk had in de verdediging. Dit leidde tot een aantal minieme speldenprikjes voor onder andere Riquelme. Diezelfde Riquelme nam in de 13e minuut een hoekschop en Ayala leek te scoren. Doelman Tizie grabbelde de bal in twee instanties klemvast, maar het was in de herhalingen duidelijk te zien dat de bal wel degelijk de lijn had gepasseerd.

Argentinië haalde zijn gram in de 23e minuut, wederom uit een dood spelmoment van Riquelme: deze keer een vrije trap. Keeper Tizie van Ivoorkust hield de bal niet onder controle en moest loslaten, waardoor Crespo er als de kippen bij was om in te tikken: 1-0. Ivoorkust voerde daarna de druk op wat leidde tot een paar aardige kansen van onder meer Kalou en Keita, die geheel vrij voor Abbondanzieri stond, maar de keeper van Argentinië redde uitstekend.

Het waren echter wederom de Argentijnen die wisten te scoren. Een steekpassje van alwéér Riquelme op Saviola die slim de buitenspelregel ontliep en beheerst afrondde.

Zo mooi als de eerste helft begon zo chaotisch was het eerste kwartier van de tweede helft. Er waren in de eerste 10 minuten kansen voor beide teams. Voor Argentinië schoot Rodriguez in de 46e minuut over en Riquelme krulde een bal die tussen een voorzet en een schot hing net naast het doel van Tizie.

Ivoorkust probeerde keer op keer door de Argentijnse vijfmansverdediging te komen, maar alle pogingen ten spijt. Na een aantal kansen over en weer zakte de wedstrijd duidelijk in. Ivoorkust geloofde er niet meer in en Argentinië vond 2-0 een mooi eindresultaat. Zo bloedde de wedstrijd dood tot bijna tegen het einde. Althans zo leek het, want in de 82e minuut kwam de aansluitingstreffer voor Ivoorkust. Aanvoerder Didier Drogba ontving de bal van Kolo Touré na een chaotische scrimmage voor het doel van Argentinié. Ivoorkust probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar slaagde hier niet in. De eindstand was 2-1 in het voordeel van Argentinië, dat een mooie stap zette naar de volgende ronde.


Opstellingen:

Argentinië: Abbondanzieri, Sorin, Heinze, Ayala, Burdisso, Rodriguez, Cambiasso, Mascherano, Riquelme (92' Aimar), Saviola (76' Gonzalez), Crespo (64' Palacio).

Ivoorkust: Tizie, Akale (62' B. Kone), Boka, K. Toure, Zokora, Keita (77' A. Kone), Meita, Y. Toure, Eboue, Kalou (54' Dindane), Drogba.


Scoreverloop:

Argentinië 2 - 1 Ivoorkust
24’ Crespo 1-0
38’ Saviola 2-0
82' Drogba 2-1


41’ Saviola (ARG)
49’ Heinze (ARG)
61’ Eboue (IVO)
81' Gonzalez (ARG)
91' Drogba (IVO)

Arbiter: Frank de Bleeckere (België)

Toeschouwers: 41.396

WoW gids mag toch verkocht worden

De schrijver van een 300 pagina dikke guide voor World of Warcraft mag deze binnenkort weer gaan verkopen. In maart van dit jaar werd de verkoop van Brian Kopps boeken stilgezet door eBay na een klacht van Vivendi en Blizzard. Deze vonden dat Kopp met zijn boeken inbreuk maakte op de de copyrights en trademarks van de bedrijven.

Hoewel Kopp Blizzard toentertijd aanklaagde is het nooit tot een rechtszaak gekomen. Blizzard besloot de zaak te schikken voor het daartoe kwam. Het bedrijf lijkt dus gezwicht te zijn voor de argumenten van Kopp. Deze waren dat zijn boeken geen tekst of verhaallijn uit de game gebruikten en dat het onofficiële guides waren.

Vrijdag hebben de bedrijven aangegeven binnen vijf dagen de klachten in te trekken. Hierdoor zal Brian Kopp binnenkort zijn eBay account weer terugkrijgen. Hij zal dus gewoon verder kunnen gaan met het schrijven en verkopen van zijn strategy guides.

WK 2006: Uitslag Argentinië - Ivoorkust

Icoon WK 2006In een aantrekkelijke wedstrijd is Argentinië erin geslaagd Ivoorkust te verslaan: 2-1. Hernan Crespo en Javier Saviola zetten de Zuid-Amerikanen in het eerste bedrijf op voorsprong, vlak voor tijd bracht Didier Drogba de spanning terug. Beide ploegen, uitkomend in de groep van Nederland, maakten indruk met snelle tempowisselingen en technisch zeer vaardig spel. Van kwaliteitsverschil was nauwelijks sprake. Argentinië scoorde echter een hoger cijfer op het onderdeel efficiëntie. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!.

Eerder op de dag vonden de eerste duels in groep B plaats. Engeland won niet zonder moeite van Paraguay (1-0) en Leo Beenhakker hield met zijn Trinidad en Tobago zeer knap Zweden op (0-0).


Programma morgen:
15.00 uur Servië en Montenegro - Nederland (groep C)
18.00 uur Mexico - Iran (groep D)
21.00 uur Angola - Portugal (groep D)

Groep knapen mishandelt willekeurig mensen

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft zaterdag drie knapen aangehouden die zich eerder op de dag schuldig hebben gemaakt aan het mishandelen van drie willekeurige slachtoffers. Vermoedelijk is de groep daders veel groter en de politie heeft getuigen dan ook opgeroepen om zich te melden.

De jongeren liepen over de Heiligeweg via het Spui naar de Kalverstraat in de Amsterdamse binnenstad. Toen ze een modezaak voorbijliepen sloegen ze een bewaker neer die er voor de deur stond. Verder leefde het trio zich uit op een Amerikaanse toerist en sloegen ze een voorbijganger het ziekenhuis in.

Het trio kon uiteindelijk worden opgepakt dankzij drie alerte twaalfjarige jongens die eerder hadden gezien hoe de knapen, twee van achttien en één van zeventien jaar, de toerist sloegen. De twaalfjarigen kwamen per toeval naast de jongeren te zitten in een fastfoodrestaurant aan de Kalverstraat en hoorden ze pochen over hun daden. Daarop schakelden ze de politie in die de knapen wist in te rekenen. Dit ging niet zonder slag of stoot en de agenten moesten pepperspray inzetten om de knapen in bedwang te krijgen. Eén van de dienders raakte bij de arrestatie lichtgewond.

Villeneuve stapt uit GPDA

Jacques Villeneuve kan zich niet vinden in het besluit van de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) dat Michael Schumacher mag aanblijven als voorzitter.

Dat was voor de Canadees reden om zijn lidmaatschap van de GPDA op te zeggen. Het lidmaatschap is niet vereist voor de Formule 1 coureurs. Villeneuve was duidelijk niet tevreden met de uitleg van de Duitser over zijn actie in de slotfase van de kwalificatie van Monaco.

Eerder had Villenueve al aangegeven blij te zijn met de straf die Schumacher kreeg.

Peuter getuige van gezinsdrama

Icoon MisdaadIn het Belgische Stekene heeft een peuter van achttien maanden vanuit zijn kinderstoeltje gezien hoe de keel van zijn moeder is doorgesneden en hoe zijn zusje van 3,5 is doodgestoken. Volgens justitie in Dendermonde is de dader de ex-man van de vrouw. Hij heeft zichzelf verhangen.

De werkgever van de vrouw werd ongerust toen zij niet op kwam dagen en ging bij haar woning langs. Hij deed ter plaatse de gruwelijke ontdekking. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden waardoor de man tot zijn daad kwam. Er is geen afscheidsbrief gevonden.

Benítez wil schadevergoeding FIFA

Liverpool-coach Rafael Benítez wil van de FIFA een schadevergoeding zien naar aanleiding van de zware blessure van Djibril Cissé. De Franse speler, die bij Liverpool onder contract staat, liep in de gewonnen oefenwedstrijd tegen China (4-1) een beenbreuk op.

Door deze blessure zal Cissé zeker vijf maanden niet kunnen spelen. Voor Benítez is dit een extra domper, het stond al zo goed als vast dat de Fransman na het WK Liverpool zou verlaten. Dat Benítez en Cissé geen grote vrienden zijn bleek onlangs, openlijk klaagde de speler bij de Spaanse coach over het gebrek aan vertrouwen. Een vertrek bij The Reds leek dan ook aanstaande.

“Ik ben van mening dat de FIFA, of de nationale federaties in dergelijke situaties de clubs financieel moeten vergoeden. Deze speler heeft Liverpool veel geld gekost en we moeten nu boeten voor zijn blessure in de voorbereiding op het WK. Aan de ene kant moeten we zijn loon betalen en aan de andere kant kunnen we hem niet meer verkopen”, zo verklaarde Benítez tegen de BBC.

Het is niet de eerste keer dat coaches en clubs klagen over spelers die geblesseerd raken bij interlands. Afgelopen maart daagde de Belgische club Charleroi de FIFA nog voor de rechter. Het Belgisch Hof heeft deze zaak inmiddels doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie, in Luxemburg. Ook hierbij draait het om een tijdens een oefeninterland geblesseerd geraakte speler. Er is nog geen uitspraak gedaan maar deze uitspraak kan wellicht veel invloed gaan hebben op de FIFA en het verplicht afstaan van spelers voor interlands.

[GP2] Uitslag eerste race op Silverstone

Lewis Hamilton was tijdens de eerste race het snelste. Van de 26 coureurs werden er veertien afgevlagd. Adam Caroll en Timo Glock wisten respectievelijk op een derde en tweede plaats te eindigen. De top vijf werd aangevuld door Nelson Piquet Jr en Giorgio Pantano.

De Brit reed voor eigen publiek naar zijn vierde overwinning van dit seizoen door een gecontroleerde race te rijden. De drie safety-car situaties en zijn eigen pitstop wist hij op een dusdanige manier te controleren zodat hij zijn concurrenten voor bleef.

#CoureurTeamTijdRonden
1L. HamiltonART-36
2T. GlockiSport00'05"01436
3A. CarrollRacing Eng.00'06"14536
4N. PiquetPiquet Sports00'06"43636
5G. PantanoFMS00'08"72836
6A. PrematART00'12"98536
7C. PiccioneDPR00'15"14636
8F. PorteiroCampos Racing00'17"08836
9A. VallesCampos Racing00'17"95936
10S. HernandezDurango00'22"53836
11M. ConwayDPR00'23"06136
12F. FauzySuper Nova00'25"17436
13J. TahinciFMS00'36"33336
14J. VillaRacing Eng.00'55"03036
15A. ZuberTrident-30
16L. FilippiBCN Comp.-29
17N. JaniArden-28
18G. BruniTrident-26
19H. YoshimotoBCN Comp.-24
20F. MonfardiniDAMS-20
21E. VisoiSport-18
22L. Di GrassiDurango-16
23M. AmmermullerArden-7
24A. NegrãoPiquet Sports-1
25F. PereraDAMS-0

Coulthard boos op Montoya

Zondag beginnen Red Bull Racing-rijders David Coulthard en Christian Klien als elfde en veertiende aan de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone.

Coulthard is boos op Juan Pablo Montoya omdat de Colombiaan hem gehinderd zou hebben. "Ik ben erg teleurgesteld over het incident met Montoya. Hij maakte duidelijk een fout in zijn laatste vliegende ronde en wilde mij vervolgens laten boeten voor zijn fout. Hij reed langzaam aan het einde van zijn ronde, voordat ik aan de mijn ronde ging beginnen. We laten de stewards de zaak onderzoeken. Ik vind dat Montoya het met opzet deed. Wat betreft het incident met Ralf; ik zat zelf vast achter Michael Schumacher, die op weg was naar de pits. Ik kon Michael helaas niet voorbij op dat moment, dus we zaten daar allebei even vast," aldus Coulthard.

Irureta nieuwe trainer Betis Sevilla

Real Betis heeft Javier Irureta aangesteld als nieuwe oefenmeester. De 58-jarige Bask tekende een contract voor één seizoen bij de eenvoudig landskampioen.

Irureta hield het afgelopen jaar een rustpauze na zeven uitstekende seizoenen in dienst van Deportivo la Coruña. Mede dankzij het goede werk van Irureta veroverden de Galiciërs in 2000 de landstitel. Bovendien werd in 2004 de halve finales van de Champions League bereikt. In Sevilla krijgt Irureta de taak het plaatselijke Betis omhoog te werken na een matig seizoen, waarin de ploeg zelfs even in degradatienood verkeerde. Vanwege die matige prestaties stapte Lorenzo Serra Ferrer over naar AEK Athene.

Ronaldinho: "Arbitrage erg belangrijk"

Het Braziliaanse sambavoetbal is mede afhankelijk van de arbitrage. Ronaldinho heeft gezegd dat de tegenstanders van de Brazilianen hard de duels aan zullen gaan, om zodoende het spel van de 'Gele Kanaries' een halt toe te roepen. Ronaldinho hoopt daarom op hulp van de arbitrage.

"Onze spelstijl kan pas renderen als de arbitrage correct verloopt. Anders wordt het voor ons heel moeilijk", aldus de superster. Brazilië, de torenhoge favoriet, komt dinsdag voor het eerst in actie. In Berlijn is Kroatië dan de tegenstander.

Wat is Dit: Opgave 29 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Zweden en Trinidad spelen gelijk

Zweden is het WK begonnen met een gelijkspel tegen Trinidad & Tobago. In een heet stadion in Dortmund was Zweden wel de betere ploeg, maar kwam het maar niet tot scoren. Trinidad kwam er nauwelijks uit en eindigde de wedstrijd ook met tien man, en zal blij zijn met het behaalde punt.

Zweden startte, niet onverwachts, met Ibrahimovic en Larsson als spitsenduo. Op goal bij Trinidad stond Hislop. De vooraf beoogde keeper moest net voor de wedstrijd afhaken met een blessure aan zijn dijbeen. Bij Trinidad ook Yorke in de gelederen, de oud-speler van Manchester United.

De Zweedse ploeg probeerde direct om op voorsprong te komen. De ploeg maakte het spel en zocht zoveel mogelijk de aanval. Tot echt hele grote kansen leidde dat echter nog niet. In de vijfde minuut wel een kansje voor de ploeg. Larsson peerde de bal uit een vrije trap net naast.

Trinidad probeerde er af en toe uit te komen, hopende op een toevallig net goedvallende bal. De ploeg van coach Leo Beenhakker werd echter nauwelijks gevaarlijk omdat het voorin te gemakkelijk van de bal werd gezet. De grootste kans in de eerste helft voor 'T&T' was voor Edwards. Een aardige knal vanaf een meter of 25-30, maar de keeper van Zweden wist te redden.

Zweden bleef aanzetten, en kreeg in de 22e minuut een goede kans. Na een snelle omschakeling zette Ibrahimovic hard voor, maar Larsson kon net niet bij de bal. Vlak voor rust ook nog een paar goede kansjes voor de Zweedse ploeg. In de 38e minuut was het Ljungberg die voorzette, maar Larsson kopte over. Twee minuten later was het Wilhelmsson die het probeerde met een schot met de buitenkant van de wreef van buiten de zestien, maar net als bij Ibrahimovic iets later, die goed inschoot, stond de keeper van Trinidad in de weg.

Nog maar net uit de kleedkamer leek de wedstrijd al beslist te worden. Niet direct door een goal, maar door de tweede gele kaart voor A. John. Net als in de eerste helft vloerde de speler van Trinidad de Zweed Wilhelmsson. De scheidsrechter stuurde A. John van het veld, en 'T&T' moest met tien man verder.

In de rest van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft waarneembaar. Zweden dat aanviel, en Trinidad dat er af en toe poogde uit te komen. In de 59e minuut leverde dat wel een kans op. Trinidad-speler Glen poeierde de bal hard op de buitenkant van de kruising.

Zweden zette steeds meer aan, maar wist maar geen echt grote kansen te creëren. Tot in de 80e minuut, toen de ingevallen Allbäck vrij voor de keeper kwam. Hislop wist echter te redden. Twee minuten later opnieuw Zweden in de aanval, maar de andere invaller Jonson schoot de bal voorlangs.

Zweden probeerde nog meer aan te zetten, maar wist niet te scoren. Het duel eindigde daardoor in 0-0.


Opstellingen:

Trinidad: Hislop, Gray, Lawrence, Sancho, A.John, Edwards, Samuel (53. Glen), Birchall, Yorke, Theobald (66. Whitley), S. John.

Zweden: Shaaban, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Wilhelmsson (78. Jonson), Linderoth (78. Källström), A. Svensson (62. Allbäck), Ljungberg, Larsson, Ibrahimovic.


Wedstrijdverloop:

Trinidad 0 – 0 Zweden
46' A. John (Tri) (2x geel: 15'/46')
73' Yorke (Tri)
90' Larsson (Zwe)


Arbiter: Maidin (Sin)

Toeschouwers: 62.959

WK 2006: Uitslag Trinidad/Tobago - Zweden

Icoon WK 2006Zweden is het WK begonnen met een gelijkspel tegen Trinidad & Tobago. In een heet stadion in Dortmund was Zweden wel de betere ploeg, maar kwam het maar niet tot scoren. Trinidad kwam er nauwelijks uit en eindigde de wedstrijd met tien man, en zal blij zijn met het behaalde punt. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!.

Vanavond om 21.00 uur staat de wedstrijd Argentinië - Ivoorkust nog op het programma, het eerste duel in de 'Nederlandse' poule C. Nederland zelf speelt morgen om 15.00 uur tegen Servië en Montenegro.

Energie opwekken met varkensvet

Icoon Binnenlands Het Groningse Ter Apelkanaal kan over een tijdje energie vanuit een 'varkensvet-centrale' krijgen. Varkensvetsmelterij Ten Kate wil een centrale bouwen die stroom levert aan zo'n dertigduizend huishoudens. Reuzel, een bijproduct uit varkensslachterijen dat wereldwijd wordt gebruikt door bakkerijen, moet de energie leveren aan de centrale.

Volgens fabriekseigenaar Sjoerd-Jan ten Kate is het varkensvet "qua calorische waarde gelijk aan stookolie." Daardoor zou de reuzel ideaal zijn om verbrandingsmotoren op te laten draaien en daarmee ook stroom op te wekken. De centrale zal naast de bestaande fabriek van Ten Kate gebouwd worden.

Energy Valley, een publiek-privaat samenwerkinsgverband in Noord-Nederland dat energie-activiteiten in Noord-Nederland bevordert en de overgang naar nieuwe energievormen stimuleert, ondersteunt de bouw van de centrale.

Met dank aan HaerdenC voor de submit.

Eriksson tevreden na overwinning

Vanmiddag boekte Engeland een 1-0 overwinning op Paraguay. Ondanks dat het resultaat met een beetje geluk werd geboekt, toonde bondscoach Sven-Göran Eriksson zich na afloop van de wedstrijd tevreden.

Vooral in de eerste helft vond de Zweed dat hij veel positieve punten zag. "Ik ben blij dat we met een overwinning zijn begonnen. We hadden het vanwege het hete weer soms moeilijk, maar het belangrijkste was om te winnen en dat hebben we gedaan," aldus Eriksson.

Toch zakten de Engelsen in de tweede helft weg. "In de tweede helft konden we moeilijk de bal in de ploeg houden. We moeten in de tweede wedstrijd dan ook beter voor de dag komen. Als team kunnen we veel beter, maar met de eerste zege ben ik tevreden."

Vliegtuig verliest neus en radar

Icoon Vervoer Twee piloten van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines hebben gisteravond hun vliegtuig veilig aan de grond weten te brengen op de luchthaven van Seoul, nadat zij in een storm hun neus verloren en de radar het begaf. Het vliegtuig was met tweehonderd passagiers, waaronder 177 leerlingen van een basisschool, onderweg van het eiland Cheju naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad.

Niet alleen de neus en radar werden vernield, de hagelstenen verbrijzelden ook de ruiten van de cockpit. De ramen van de Airbus, die gemaakt waren van veiligheidsglas, bleven op hun plaats maar werden wel ondoorzichtig. Doordat de radar niet meer werkte, moesten de piloten door de zijraampjes kijken.

De twee piloten, Lee Chan-go en Kim Yong-ik, krijgen een onderscheiding omdat ze het vliegtuig veilig aan de grond wisten te krijgen.


De neus van het toestel werd vernield in de storm


Met dank aan dennistd en dagunner_NL voor de submit.

Oranje is er klaar voor

Oranje lijkt klaar te zijn voor de eerste wedstrijd op het WK morgenmiddag om 15:00 uur in Leipzig. Tijdens de laatste training kon Marco van Basten over een compleet fitte selectie beschikken.

Ook de middenvelders Phillip Cocu, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart gaven acte de présence. In de aanloop naar de eerste wedstrijd op het WK kampte ze allevier met blessures. Het heeft er alle schijn van dat Sneijder morgen van Van Basten de voorkeur krijgen boven een fitte Van der Vaart. Ook Dirk Kuyt en Jan Kromkamp lijken vooralsnog buiten de basis te vallen, dit ten faveure van respectievelijk Robin van Persie en John Heitinga.

Tijdens de training liet Van Basten de beoogde basis een oefenwedstrijd afwerken tegen de reserves. De tweede keus won het duel dankzij een treffer van Jan Vennegoor of Hesselink.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder, Cocu; Van Persie, Van Nistelrooy en Robben.

Boonen wint in Zwitserland

Tom Boonen heeft zijn indrukwekkende seizoen een passend vervolg geven in de Ronde van Zwitserland. Tornado Tom won de eerste etappe na een massale aankomst.

Aanvaller van de dag was José Antonio Redondo, een pas 21-jarige Spanjaard van Astana-Würth. De jongeling kreeg een royale voorsprong van het peloton. Toen het verschil tot zo’n vijf minuten was geslonken, waagden Michael Albasini en Steve Zampieri samen de sprong. Beide Zwitsers reden snel naar Redondo toe en uiteindelijk moest de Spanjaard voorin lossen.

Onder auspiciën van Quick-Step was ook de poging van Zampieri en Albasini geen lang leven beschoren. Na een machtsspurt kon Boonen voor de zeventiende (!) maal dit jaar een overwinning vieren. Freire sprintte snel, maar zat verkeerd gepositioneerd. De Rabo-Spanjaard moest ook in Daniele Bennati zijn meerdere erkennen. Morgen zoeken de renners het iets zuidelijker. Van Bremgarten gaat het dan naar Einsiedeln. Opnieuw lijkt een massasprint de meest logische uitkomst.


Uitslag 1e etappe – Baden – Baden – 154 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QUI3:51.14
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
4.Alexandre Usov (WRu)AGRz.t.
5.Allan Davis (Aus)LIBz.t.

Submits!

Een kleine verzameling submits die deze week binnenkwamen, die geen eigen blog krijgen, maar wel leuk genoeg zijn om te plaatsen.

Van de jonge heer kaspermols282 kregen we een submit binnen van een animatiefilmpje met een dansje. Wij werden tureluurs van dat liedje (teh n00b song) en hielden het dan ook niet langer vol dan 30 seconden.

Mohaa stuurde ons deze submit. Het is de auditie van de 24-jarige Angela Polver voor de FOX show 'So you think you can dance' (een soort dansidols) in Chicago. Angela (Angie voor intimi) is danslerares in Richmond, Indiana, ze gaat er voor en gooit er dus echt even alles uit.

Ook ontvingen we een submit met de Zuiikin girls. 'Zuiikin English' is de Japanse teleac cursus Engels voor beginners. De serie is gemaakt in 1992, maar werd onlangs herhaald door de Japanse zender Fuji TV. De aparte lesmethode spreekt zeer tot de verbeelding!

Een klein onafhankelijk en vooral onbekend reclamebureau wil haar klantenportfolio uitbreiden en heeft ongevraagd en speciaal voor de wereldkampioenschappen voetbal een commercial gemaakt.

Tenslotte nog eentje uit het turbulente verleden van de president van de Verenigde Staten. Geheelonthouder George W. Bush in 1992 lichtelijk aangeschoten tijdens de huwelijksreceptie van Jamie Weiss, de dochter van Dubya's grote vrienden Mike and Nancy Weiss.

Kom jij leuke of aparte dingen tegen op internet, zet ze dan eens in de submit.

Paris Hilton ramt auto en rijdt door

Icoon ShowbizzEen middagje winkelen kan voor Paris Hilton heel duur komen te staan; naast de aanschaf van enkele peperdure prullen, zou er wel eens een nachtje cel bij kunnen komen. Dit nadat de pornoster tegen wil en dank gisteren met haar SUV achteruit op een auto inreed in een parkeergarage, waarna ze zonder haar gegevens achter te laten de scène verliet.

Paris HiltonEen aanwezige heeft het ongeval op band vastgelegd. Te zien is hoe Hilton haar Range Rover instapt en iemand groet, gevolgd door het geluid van de crash. Op beide voertuigen zijn krassen te zien. Omdat ze geen contactinformatie achterliet, kan ze schuldig zijn aan het doorrijden na een ongeval. Haar uitgever Elliot Mintz ontkent dit: "Heeft ze een misdaad begaan? Nee."

"Ze was omgeven door paparazzi", aldus Mintz. "De intensiteit van de flitsen heeft haar gedesoriënteerd. Ze reed achteruit, waarna ze met haar bumper tegen een Honda botste. Er waren geen gewonden. Ze heeft me verteld dat ze een parkeerwachter over de situatie heeft ingelicht, zodat die de eigenaar van de Honda kon helpen."

Mintz besluit dat Hilton juist heeft gehandeld, en dat ze nooit de plaats van ongeval zou ontvluchten. "Paris is een heel verantwoordelijke en goede autobestuurder. Ze neemt het rijden serieus. Dit was een ongelukkige gang van zaken... Het zal zorgvuldig afgehandeld worden."

Hier een link naar een filmpje van het gebeuren. Met dank aan HiTi.

Demonstratie tegen pedo-partij mislukt

Icoon BinnenlandsDe demonstratie tegen de recentelijk opgerichte pedofielenpartij die tot voor kort bekend stond als de NVD is op een fiasco uitgelopen. Slechts enkele tientallen mensen, voornamelijk aanhangers van extreem-rechts, namen zaterdag de moeite af te reizen naar het Haagse Malieveld, waar de betoging plaats zou vinden. De organisatie besloot dan ook de demonstratie af te blazen.

"Deze demonstratie was bedoeld voor het volk. Moeders en vaders die nu blijkbaar op het strand liggen", aldus de verontwaardigde woordvoerster Yvonne van Hertum van het actiecomité 'Stop de NVD'. Ze had aanvankelijk op minstens tweeduizend man gerekend, gezien de vele reacties die ze kreeg op de aankondiging van de demonstratie. "Mijn emailbox is zelfs twee keer ontploft".

Het bericht over de oprichting van de partij zorgde voor een golf van verontwaardiging, vooral door partijpunten als legalisering voor deelname aan pornofilms door minderjarigen, en van harddrugs. Ook wil de partij de leeftijd waarop seksuele contacten toegestaan zijn verlagen van zestien naar twaalf jaar.

Nieuwe hamerhaai ondekt in Amerikaanse wateren

Icoon BinnenlandsEr is een nieuw soort hamerhaai ontdekt in het noordwesten van de Atlantische oceaan, zeggen wetenschappers van de Amerikaanse marine. Volgens deze wetenschappers is de haai waarschijnlijk erg zeldzaam, en plant zich alleen voort in de wateren aan de kust van South Carolina.

De wetenschappers denken dat de haai het risico loopt om uit te sterven en zijn inspanningen nodig voor het beschermen van de vrouwtjes als zij hun jongen groot brengen. De haai is ontdekt door Joe Quattro, professor in de biologie aan de universiteit van South Carolina. Quattro werd nieuwsgierig over de veel voorkomende geschulpte hamerhaai(in Latijn: Sphyrna lewini), toen hij onderzoek deed naar kustvissen.

Genetische studies wijzen uit dat er een tweede 'cryptische' soort bestaat die afstamt van de geschulpte hamerhaai. "Als de wateren van South Carolina als kinderdagverblijf worden gebruikt door deze nieuwe haai en dat de vrouwtjes hier ook komen voor voortplanting, dan moeten deze gebieden prioriteiten voor behoud krijgen. Management en planning zijn nodig om zeker van te zijn dat deze haaien niet ongunstig worden beïnvloed, zodat we er meer van kunnen leren", zei professor Quattro.

Wetenschappers zijn van plan om de haai te markeren om zo meer te begrijpen over de gebieden waarheen deze haaien zich bewegen. Ali Hood, directeur van behoud, Shark Trust UK heeft gezegd dat met 454 vastgelegde soorten in het wild, dat het erg spannend is om een nieuwe soort te ontdekken.

Met dank aan Darth_Punk voor de herschreven submit.

DL: Iban Mayo wint de zesde rit

Iban Mayo heeft grote indruk gemaakt door de zesde etappe te winnen in de Dauphiné Libéré. Levi Leipheimer blijft leider in het algemeen klassement.

De voorlaatste etappe in deze meerdaagse koers had min of meer hetzelfde parcours als de zestiende etappe, die in de Tour de France aangedaan zal worden. Onderweg werden onder andere aangedaan de Alpenreus Col du Galibier, Col de la Croix de Fer en tot slot nog een slotkim naar La Toussuire.

Aanvaller van de dag was Christophe Moreau, die op 100 kilometer van de finish ervandoor ging. Hij krijg een grote groep met onder andere Hushovd en Hincapie mee en reed ook even virtueel in het geel. De Rabobankploeg greep de ontsnappers, maar al snel ontstond een nieuwe kopgroep.

Op de Col de la Croix de Fer vertokken vier Spanjaarden uit het peloton: Alejandro Valverde, David Arroyo, Oscar Sevilla en Iban Mayo. Het viertal nam rap een flinke voorsprong in het laatste gedeelte van de etappe. Op de slotklim moesten achtereenvolgens Arroyo, Sevilla en ook Valverde lossen, waardoor Iban Mayo solo aankwam in de finishplaats La Toussuire. De Bask zal met deze zege goede herinneringen blijven houden aan de Dauphiné Libéré. Zijn laatste overwinning dateert alweer van 2004, toen hij deze ronde wist te winnen.

In de groep der favorieten waren er wederom veel gelosten te melden. Alleen Leipheimer, Moreau en Piepoli bleven over. Denis Mentsjov kwam tijdens deze etappe ten val en verloor veel tijd, waardoor de leiderstrui iets steviger om de schouders van Leipheimer hangt. Morgen zal nog een afsluitende rit naar volgen naar Grenoble.

Uitslag zesde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Iban Mayo (Spa)EUS5:01.42
2.Alejandro Valverde (Spa)CDI1.19
3.Christophe Moreau (Fra)A2R1.40
4.Leonardo Piepoli (Ita)SDVz.t.
5.Levi Leipheimer (VS)GSTz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Levi Leipheimer (VS)GST24:58.49
2.Christophe Moreau (Fra)A2R1.48
3.Bernhard Kohl (Oos)TMO2.51
4.José Azevedo (Por)DSC3.00
5.Francisco Mancebo (Fra)A2R3.29


WK voetbal slecht voor de lijn

De voetballiefhebbers die de komende maand aan de buis gekluisterd zijn tijdens het WK zullen, wanneer het eindsignaal van de finale heeft geklonken, gemiddeld drie kilogram aangekomen zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum. Oorzaak is het gebrek aan beweging, daar er alleen bij goals en bij het halen van drank en snacks wordt bewogen, en het dieet van bier, snacks en zoutjes dat de WK-liefhebbers volgen tijdens de wedstrijden.

Voor ongeveer 36 procent van de ondervraagden komt het diner in deze dagen of uit de magnetron, of het wordt afgehaald. Om degene die tijdens het volgen van het toernooi verantwoord willen snacken, en die kennis willen nemen van de keuken van de landen waartegen Oranje voetbalt, terwille te zijn heeft het Voedingscentrum recepten samengesteld voor gezonde snacks.

De conclusie van het Voedingscentrum is overigens in overeenstemming met een Duits onderzoek, dat eerder deze maand ook al aantoonde dat voetbal kijken slecht is voor je gewicht.

Tennis: Henin wint Roland Garros

Icoon Roland GarrosJustine Henin-Hardenne heeft voor de derde maal in haar carrière Roland Garros gewonnen. De Belgische versloeg in de eindstrijd Svetlana Kuznetsova uit Rusland: 6-4, 6-4.

In de eerste set kwam Henin meteen een break voor. De frêle Waalse ging later nog eens door de service van haar opponente heen. Kuznetsova speelde zeker niet slecht, maar maakte net te veel fouten om Henin bij te benen. In het tweede bedrijf begon Kuznetsova ijzersterk, ze pakte maar liefst de eerste tien punten, waardoor ze zonder al te veel problemen uitliep naar 2-0 en een break voorsprong. Toch wist de underdog haar service niet te houden, waardoor Henin weer terugkwam tot 2-2. Vervolgens plaatste Henin in de zevende game de cruciale break.

Henin heeft gedurende het toernooi geregeerd met harde hand: ze stond geen set af. Op weg naar de finale weerstond ze achtereenvolgens eenvoudig Ani (6-3, 6-0), Yakimova (6-2, 7-5), Garbin (6-4, 6-0), Myskina (6-1, 6-4), Grönefeld (7-5, 6-2) en Clijsters (6-3, 6-2).

Morgen kruisen Roger Federer en Rafael Nadal de degens in de mannenfinale in wat nu al een klassieker belooft te worden. De stand in onderlinge ontmoetingen is 5-1 in het voordeel van Nadal. In de Masterstoernooien van Monte Carlo en Rome trok de Spanjaard aan het langste eind na een thriller van een finale.


Een uitgebreid verslag van de finale lees je op FOK!sport!

WK 2006: Uitslag Engeland - Paraguay

Icoon WK 2006 Engeland is het WK begonnen met een moeizame 1-0 overwinning op Paraguay. Al na drie minuten viel de enige treffer. Carlos Gamarra verlengde een vrije trap van David Beckham achter zijn eigen doelman.

Engeland - nog zonder Wayne Rooney - leek door te drukken, maar zakte steeds verder weg. In de slotfase moest de equipe nog angstige momenten doorstaan. Met name Nelson Valdez was dreigend. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Vanavond om 18.00 uur staat de andere wedstrijd uit groep B, Trinidad en Tobago - Zweden, op het programma. Dag twee van het WK wordt besloten met Argentinië - Ivoorkust, het eerste duel in de 'Nederlandse' poule C.

Henin-Hardenne wint Roland Garros opnieuw

Justine Henin-Hardenne heeft haar titel op Roland Garros geprolongeerd. De Belgische won met 6-4 6-4 van de Russische Svetlana Kuznetsova.

Justine Henin-Hardenne stond voor de derde keer in de finale van Roland Garros, de Waalse won het toernooi in 2003 en 2005. Svetlana Kuznetsova stond voor het eerst in de finale van Roland Garros, maar won eerder al wel de US Open.

In de eerste game had de als achtste geplaatste Russische meteen problemen om haar service te houden. Het tweede breakpunt was dan ook raak voor de als vijfde geplaatste Henin. Kuznetsova begon niet slecht, maar maakte net wat meer fouten dan Henin. In de vijfde game sloeg Kuznetsova twee dubbele fouten, waardoor de Russin haar service voor de tweede keer verloor. Kuznetsova kreeg een kans om de service van de titelverdedigster op het warme Centre Court te breken, maar Henin serveerde dit weg. Kuznetsova kreeg in dezelfde game nog een kans, ze kreeg de break cadeau door een dubbel fout van Henin: 4-2. Op 4-3 leek Henin iets in te zakken, maar ze werkte het breakpoint tegen weg en liep uit naar 5-3. Uiteindelijk won Henin de eerste set met 6-4.

In de tweede set begon Kuznetsova ijzersterk, ze pakte maar liefst de eerste tien punten, waardoor ze zonder al te veel problemen uitliep naar 2-0 en een break voorsprong. Toch wist de Russische haar service niet te houden, waardoor Henin weer terugkwam tot 2-2. In de zevende game zette Henin aan, ze sloeg een paar sterke ballen en wist een break te forceren: 4-3. Op 5-4 kon Henin de wedstrijd uitserveren, dit deed de Belgische met succes. Ze won na ruim anderhalf uur tennis met twee keer 6-4 6-4 van Kuznetsova en schreef daarmee haar derde Roland Garros op haar palmares bij.

"Cissé vijf maanden buitenspel"

De orthopeed die Djibril Cissé heeft geopereerd, heeft gezegd dat de aanvaller zeker vijf maanden uit de roulatie is.

Afgelopen woensdag zag de Franse international zijn WK in rook opgaan. Tijdens de vriendschappelijke interland tegen China brak hij na twaalf minuten zijn been op twee plaatsen. Het is niet de eerste maal dat hij lang buitenspel staat: Vanaf oktober 2004 stond hij ook al een half jaar buitenspel met een beenbreuk.

Engeland moeizaam langs Paraguay

Engeland is het WK begonnen met een 1-0 overwinning op Paraguay. De enige treffer (een eigen goal van Carlos Gamarra) viel al na een kleine drie minuten. Na een sterke eerste helft moest Engeland na de pauze diep gaan om de punten veilig te stellen.

Bondscoach Sven-Göran Eriksson van Engeland startte met Peter Crouch als vervanger van de geblesseerde Wayne Rooney. Twijfelgeval Steven Gerrard was fit verklaard na zijn rugblessure en nam zijn plaats in op het ‘droommiddenveld’ met Frank Lampard, David Beckham en Joe Cole. Bij Paraguay bleek Roque Santa Cruz volledig hersteld van zijn knieblessure, zodat hij zich voegde naast zijn maatje Nelson Valdez. NEC-speler Edgar Barreto liep om even voor drie uur niet mee met de basiself om de volksliederen aan te horen.

Engeland beleefde een droomstart in het snikhete (rond de dertig graden Celsius) Frankfurt door al na 164 seconden de score te openen. Bij een vrije trap van David Beckham werd de hele luchtmacht opgetrommeld. Niet Ferdinand, Terry of Crouch promoveerde de indraaier tot treffer, maar Carlos Gamarra, de Paraguayaanse veteraan. Het misfortuin van la Albirroja was hiermee nog niet voorbij, want keeper Justo Villar liet zich wisselen na een ongelukkige sliding bij het uitkomen. Zijn vervanger Aldo Bobadilla kreeg in de vorm van een aantal corners meteen een vuurproef te verwerken. Paraguay leek mentaal aangeslagen en het centrum Gamarra/Caceres oogde erg onzeker. Zowat elke hoge bal stichtte onrust bij de Zuid-Amerikanen.

Pas halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Ruiz enigszins in de wedstrijd, vooral doordat Engeland gas terugnam. De wereldkampioen van 1966 hield echter de regie in handen om zo nu en dan te versnellen. Vaak ontbrak de precisie in de eindfase, waardoor uitgespeelde kansen schaars waren. Slechts afstandsschoten van Gerrard en Beckham zorgden voor dreiging. In de lange blessuretijd van de eerste helft (het spel liep vertraging op wegens drinkpauzes en enkele blessurebehandelingen) creëerde Valdez na een knappe actie een fraaie schietkans voor zichzelf. Even daarvoor werd de nieuwe aankoop van Borussia Dortmund een doortocht naar Paul Robinson onthouden vanwege twijfelachtig buitenspel.

Paraguay greep het initiatief na rust en drong Engeland terug. Al snel moest de tegenvallende Owen het toneel verlaten en schakelde Eriksson over op een 4-4-1-1 systeem. Het speelde Paraguay alleen maar in de kaart, want Crouch had nu niemand meer om hem heen. Tegelijkertijd werd Valdez met de minuut gevaarlijker. Na matig wegwerken van Robinson miste Paredes een redelijke mogelijkheid, omdat diezelfde Robinson vervaarlijk zijn doel verkleinde.

Met het inbrengen van Nelson Cuevas gooide Paraguay al in een relatief vroeg stadium alles op de aanval. Tot kansen leidde dit maar moeizaam. Santa Cruz doolde onzichtbaar rond en Terry en Ferdinand ruimden veel op. Met massaal verdedigen hield Engeland stand. In de slotfase kreeg Lampard zelfs nog een schietkans op de 2-0. Donderdag treft Paraguay in een alles-of-niets duel Zweden en speelt Engeland tegen Trinidad en Tobago.


David Beckham en de vrije trap, die de 1-0 inluidde

Opstellingen:

Engeland: Robinson, Neville, Terry, Ferdinand, A. Cole, Beckham, Gerrard, Lampard, J. Cole ( 81. Hargreaves), Owen ( 55. Downing), Crouch.

Paraguay: Villar ( 8. Bobadilla), Caniza, Gamarra, Caceres, Toledo ( 81. Nuñez), Bonet ( 67. Cuevas), Acuña, Paredes, Riveros, Valdez, Santa Cruz.


Scoreverloop:

Engeland 1 – 0 Paraguay
3’ Gamarra (ED) 1-0

19' Gerrard (Eng)
22' Valdez (Ecu)
63' Crouch (Eng)

Arbiter: Marco Rodriguez (Mexico)

Toeschouwers: 43.000

El Hamdaoui vertrekt naar Willem II

Willem IIheeft zich versterkt met de 21-jarige Mounir El Hamdaoui. De aanvaller is afkomstig van Tottenham Hotspur waar hij niet aan speeltijd toekwam.

El Hamdaoui kwam in de winterstop van vorig seizoen over van Excelsior naar de Spurs, maar die verhuurde hem al vrij snel aan Derby County. Daar kwam hij wegens een blessure ook weinig aan spelen toe. El Hamdaoui had al aangeven dat hij terug wilde keren naar Nederland, en de club van trainer Martin Jol was bereid om hem te laten gaan.

Nesta inzetbaar tegen Ghana

De bondscoach van Italië, Marcello Lippi, heeft één kopzorg minder. Lippi kreeg van de medische staf te horen dat Alessandro Nesta fit genoeg is om maandag te spelen tegen Ghana.

De verdediger van AC Milan kon nog niet trainen op Duitse bodem vanwege een blessure aan een spier. De teamarts van de Italianen, Enrico Castellacci zei verder dat Gianluca Zambrotta en Gennaro Gattuso volgende week (na de wedstrijd tegen Ghana) pas weer terugkeren op het trainingsveld.

VVD-minister: 'Verdonk is een kutwijf!'

Icoon Politiek De strijd om het lijsttrekkersschap van de VVD heeft ook binnen het kabinet tot grote spanningen geleid. D66-minister Alexander Pechtold zegt dat een VVD-minister tijdens de ministerraad Rita Verdonk beledigd heeft: "Verdonk is een kutwijf!". Welke minister het betreft wilde hij niet zeggen. Eigenlijk mag er niet publiek gesproken worden over ministerraden.

Pechtold vond dit "een dieptepunt voor het kabinet. Gelukkig was er een unaniem oordeel dat een grens was overschreden". Jan Peter Balkenende heeft zich niet met de affaire bemoeid, omdat hij niet zou weten welke minister de belediging uitsprak. Volgens Pechtold is dit wel degelijk bekend. "De richting van mijn blik tijdens de ministerraad zei voldoende".

De D66-minister had overigens liever Rita Verdonk dan Mark Rutte als lijsttrekker van de VVD gezien. "Dan was Geert Wilders, een man die leeft van onderbuikgevoelens, weggeweest en dan had D66 meer ruimte gehad. Maar ik heb goed opgelet tijdens de VVD-campagne. Mark Rutte heeft geen stropdas, maar dat betekent nog lang niet dat hij links is".

President Brazilië biedt Ronaldo excuses aan

De president van Brazilië, Luiz Ignacio Lula da Silva, heeft Ronaldo zijn excuses aangeboden. Hij betuigde spijt voor zijn eerdere opmerking dat de topscorer van 2002 'te dik' is.

Ronaldo verklaarde zelf dat hij een electronische brief had ontvangen van het staatshoofd, waarin hij verklaarde dat hij hem niet had willen beledigen en bovendien dat hij supporter zou blijven. De Braziliaanse spits, die vrijdag nog gezegd had dat Lula da Silva had gesproken onder invloed van de media, zei verder dat er nu een eind aan de controverse gekomen is.

Olsen was kandidaat-bondscoach bij Duitsland

In een Deense krant heeft Morten Olsen gezegd dat hij lange tijd één van de kandidaten is geweest om Rudi Völler op te volgen als bondscoach van Duitsland in 2004.

"Ik heb met de Duitse voetbalbond verschillende gesprekken gevoerd. Na verloop van tijd heb ik echter besloten om 'nee' te zeggen",, aldus de bondscoach van Denemarken. "Nu het WK bezig is denk ik nog wel eens terug aan die beslissing. Ik had er namelijk rekening mee gehouden dat wij ons ook gewoon zouden kwalificeren voor het WK."

Cyprus blokkeert EU-Turkije gesprekken

Icoon Europa Cyprus heeft de eerste onderhandelingsronde tussen de Europese Unie en Turkije geblokkeerd. Turkije en de EU onderhandelen voor het eerst over EU-wetgeving, en hoe dit invloed zou hebben voor Turkije als ze zouden toetreden.

Bij de onderhandelingen over het eerste hoofdstuk over wetenschap en onderzoek staakte Cyprus de onderhandelen met Turkije. De EU dacht snel klaar te zijn met de onderhandelingen, omdat de EU bijna geen wetgeving heeft over dit onderwerp. Cyprus brengt hiermee de toetreding van Turkije in gevaar. Er zijn nog 35 andere hoofdstukken te gaan, en elke lidstaat van de EU moet instemmen met de onderhandelingen voordat een nieuwe lidstaat kan toetreden. Kroatië heeft geen problemen.

Cyprus wil dat Turkije de staat Cyprus gaat erkennen. Ook wil Cyprus dat Turkije handel met hen toestaat, en dat Cypriotische vliegtuigen op Turkse vliegvelden mogen landen. De EU wil dat Turkije Cyprus erkent, maar vond het geen noodzaak om dat als eerste af te handelen. Cyprus is het hier niet mee eens, en dreigt met een veto. Met dat veto zou Cyprus ervoor zorgen dat Turkije niet meer kan toetreden tot de EU.

Kroatië zal toetreden tot de EU in 2009-2010. Voor Turkije is de toetredingsdatum nog onduidelijk, maar als Cyprus geen gebruikt maakt van een veto is 2015 een mogelijkheid.

Uitslag kwalificatie GP Engeland

Fernando Alonso heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Engeland. De Spaanse wereldkampioen versloeg Michael Schumacher in een spannend duel.

De eerste sessie kende een aantal grote verrassingen. Allereerst was daar Jarno Trulli, die voordat hij een tijd kon neerzetten, bij het inrijden van de pitstraat zijn motor opblies. Jenson Button kon niet verder komen dan een negentiende tijd na een spin en ook Mark Webber haalde de tweede sessie niet. Jacques Villeneuve verraste in positieve zin met een tweede plaats. Beide Scuderia Toro Rosso's reden zich naar de vervolgsessie en ook Tiago Monteiro wist zich naar de tweede sessie te rijden, deels ten koste van teamgenoot Christijan Albers, die zich hevig teleurgesteld terugtrok in zijn motorhome.

BMW Sauber F1 was ook in de tweede sessie erg snel, met beide coureurs die doormochten naar de top ten qualifying, maar het klassement werd gedomineerd door Alonso, gevolgd door Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella. Ralf Schumacher wist zich op het nippertje te kwalificeren voor de laatste sessie, ten koste van David Coulthard, die zich op zijn beurt weer boos maakte op het gedrag van Juan Pablo Montoya op de baan. Ook de andere Red Bull Racing, van Christian Klien, strandde buiten de top tien, evenals Nico Rosberg, Tiago Monteiro en beide Toro Rosso's.

De knock out-sessie werd, zoals gebruikelijk, pas interessant na minuten, nadat de reeks pitstops was begonnen door Villeneuve, Michael Schumacher en Alonso. De strijd om de pole position werd uiteindelijk in de laatste seconden beslist, toen Alonso Schumacher versloeg met een razendsnelle ronde van 1:20.253. Schumacher werd zelfs nog een plek verder teruggezet door Räikkönen, die op het allerlaatste moment nog een tweede tijd neerzette.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:20.253
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:20.397
3 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:20.574
4 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:20.764
5 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:20.919
6 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:20.943
7 Ralf SchumacherToyota F1  1:21.073
8 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  1:21.107
9 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  1:21.329
10 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  1:21.599

11 David CoulthardRed Bull Racing  1:21.442
12 Nico RosbergWilliams F1  1:21.567
13 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:21.699
14 Christian KlienRed Bull Racing  1:21.990
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:22.076
16 Tiago MonteiroMidland F1  1:22.207

17 Mark WebberWilliams F1  1:23.129
18 Christijan AlbersMidland F1  1:23.210
19 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:23.247
20 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:26.158
21 Franck MontagnySuper Aguri F1  1:26.316
22 Jarno TrulliToyota F1  geen tijd

Voorbeschouwing Dag 2

Na het doelpuntenfestijn van vrijdag staan er vandaag opnieuw drie potentiële spektakelstukken op de rol. Poule B opent haar deuren met Engeland – Paraguay en Trinidad en Tobago – Zweden, maar de Nederlandse ogen richten zich op de avondwedstrijd tussen Argentinië en Ivoorkust.

Om 15.00 uur begint Engeland zijn WK-campagne tegen Paraguay, dat in 1998 en 2002 tot de achtste finales reikte. Paraguay heeft een levensgevaarlijke voorhoede met Roque Santa Cruz en Nelson Valdez. Ook achterin beschikt de ploeg van Ruiz over enkele bakens in de personen van doelman Villar en de verdedigers Caceres en Gamarra. Toch is Engeland terecht in het bezit van de favorietenrol, want ondanks het ontbreken van Rooney staat er een uitgebalanceerd team. Bondscoach Sven-Göran Eriksson zei tijdens de laatste persconferentie bovendien dat twijfelgeval Steven Gerrard gewoon aan de aftrap staat in Frankfurt.

Leo Beenhakker keert na zestien jaar terug op de mondiale. Met zijn Trinidad en Tobago neemt hij het in Dortmund op tegen Zweden. Pech voor Don Leo is het ontbreken van Marvin Andrews, de imponerende reus van Glasgow Rangers. Bij Zweden mist keeper Isaksson de opening wegens een (lichte) hersenschudding. Voorin zal het droomtrio Ljungberg/Ibrahimovic/Larsson voor de nodige dreiging zorgen. Tijdens het EK van 2004 knalde Zweden uit de startblokken met een 5-0 zege op Bulgarije. Trinidad en Tobago zal een dergelijke afgang bespaard willen blijven en rekent op de ervaring van Dwight Yorke, Stern John en Russell Latapy.

Ondanks Beenhakkers Trinidad zal de meeste Nederlandse aandacht uitgaan naar Argentinië – Ivoorkust, het zeer smakelijke dessert van dag twee. Vier jaar geleden speelde Argentinië ook zijn eerste wedstrijd tegen een Afrikaanse tegenstander en dat verliep succesvol: Nigeria werd met 1-0 verslagen. In 1990 ging het echter faliekant mis tegen Kameroen. Bondscoach Pekerman gaf gisteren al zijn basiself prijs en daarin was geen plaatsje weggelegd voor Lionel Messi. Javier Saviola krijgt de voorkeur. Dat is meteen ook de enige verrassing. Ivoorkust kende een heel rustige voorbereiding zonder wanklanken en met het aanwezige spelerspotentieel (Drogba, Touré, Koné, Kalou enz.) staat groep C misschien vanavond al wel op zijn kop.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Engeland stelt zijn titelkandidatuur met een swingende 3-0 overwinning op het arme Paraguay.

Trinidad en Tobago houdt lang stand, maar verliest door een late onoplettendheid met 1-0 van Zweden.

Argentinië en Ivoorkust maken er een bloedeloos schouwspel van. Calculerend in plaats van spectaculair voetbal: 0-0.

Brasil wint in Rotterdam

De voorlaatste etappe van de Volvo Ocean Race is gewonnen door het zeiljacht Brasil. Zij bleven nipt de ABN Amro I voor in Rotterdam.

De zeiletappe voer van Portsmouth naar Nederlands grootste havenstad, waarbij een noordelijke omweg rond het eiland Groot-Brittannië aangedaan moest worden. Gedurende de etappe hadden de zeilboten moeite om snelheid te maken door het gebrek aan wind. Hierdoor zal de importrace voor de kust van Kijkduin niet vandaag, maar morgen gehouden worden.

In de etappe zelf waren de ABN Amro I, Brasil en de Ericsson in een hevige strijd verwikkeld. Uiteindelijk was het verschil tussen de Brasil en de Black Betty maar drie minuten bij de finish in Rotterdam. "Een pittig gevecht, met die gebrekkige wind en voedsel op rantsoen. Maar dat geeft de zege wel wat meer cachet", zei Torben Grael, skipper van de Brasil.

Museum toont 's werelds oudste condoom

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Wie het oudste nog bruikbare condoom wil zien moet daarvoor een bezoek brengen aan een museum in de Oostenrijkse streek Tirol. Het museum heeft de hand weten te leggen op een kapotje van niet minder dan 366 jaar oud. Het voorbehoedsmiddel, gemaakt uit varkensdarmen, is zelfs voorzien van een in het Latijn opgestelde gebruiksaanwijzing. Zo moet het condoom eerst in warme melk worden ondergedompeld voor deze geschikt voor gebruik is, dit om ziektes tegen te gaan.

Het condoom is overigens niet het enige seksartikel uit lang vervlogen tijden dat in het museum te zien is. Er zijn nog zo'n 250 andere museumstukken te zien die iets met seks van doen hebben.

\'s Werelds oudste condoom
Het condoom in kwestie

TV-tijden zaterdag 10 juni

De tweede dag van het WK in Duitsland aanstaande, op de eerste dag met drie wedstrijden zijn er op de verschillende tv-zenders veel programma's over het WK. Een overzicht hiervan vind je hier.

ZenderTijdProgrammaLive
Sport 1.17.00-8.30WK gisteren
Eurosport9.00-9.30Gilette World Cup Series
Eurosport09.30-10.30World Cup Season Legends Show
Eurosport11.15-12.55World Cup Show
SBS611.55-12.30Hart van Oranje (hh)
Sport 1.113.00-14.30WK gisteren
Eurosport14.30-15.00World Cup Show
Nederland 214.50-16.55Engeland - ParaguayX
Sport 1.115.00-17.00Engeland - ParaguayX
Nederland 216.55-17.05Nabeschouwing Engeland - Paraguay
Sport 1.117.15-17.45Engeland - Paraguay
Nederland 217.35-17.50Voorbeschouwing Trinidad & Tobago - Zweden
Nederland 217.50-19.55Trinidad & Tobago - ZwedenX
Sport 1.118.00-20.00Trinidad & Tobago - ZwedenX
ARD18.00-20.00Trinidad & Tobago - ZwedenX
Nederland 219.55-20.05Nabeschouwing Trinidad & Tobago - Zweden
RTL719.55-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.22-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing Argentinië - Ivoorkust
Nederland 220.50-22.55Argentinië - IvoorkustX
Sport 1.121.00-23.00Argentinië - IvoorkustX
ARD21.00-23.30Argentinië - IvoorkustX
Talpa22.50-00.00Villa BvD
SBS622.55-23.35Hart van Oranje
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Sport 1.123.15-00.45WK Vandaag
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
BBC100.00-01.00Match of the Day
RTL00.15-00.45Der WM-Tag
Talpa00.30-01.30Villa BvD (hh)
Eurosport01.30-02.00World Cup Show
BBC104.00-05.40WK Voetbal
Sport 1.123.15-00.45WK Vandaag
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
BBC100.00-01.00Match of the Day
RTL00.15-00.45Der WM-Tag
Talpa00.30-01.30Villa BvD (hh)
Eurosport01.30-02.00World Cup Show
BBC104.00-05.40WK Voetbal

Martínez moet vrezen voor rest WK

Gilberto Martinez zal de rest van het WK waarschijnlijk niet meer voor Costa Rica in actie kunnen komen. De 26-jarige verdediger verliet gisteravond in de opeingswedstrijd tegen Duitsland vroegtijdig het veld.


De 57-voudig international heeft een blessure aan zijn knie opgelopen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of hij de resterende groepswedstrijden nog in actie kan komen. Martinez had tijdens de voorbereiding op het WK ook al last van zijn knie.

'Stadions Cambuur en Omniworld zijn besmet'

De directeur van de spelersvakbond VVCS, Louis Everard, heeft de stadions van Cambuur Leeuwarden en FC Omniworld 'besmet' verklaard. Everard heeft de spelers van beide clubs afgeraden om nog langer gebruik te maken van de grasmatten in de complexen.

Een onderzoek dat is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Intron zou dat hebben aangetoond. In de kunstgrasvelden van de clubs zijn stoffen gebruikt die kankerverwekkend zijn. Het zou gaan om gemalen autobanden.

Smith stoot Nederlands record

Rutger Smith heeft zijn eigen nationale record kogelstoten aangescherpt. De winnaar van mondiaal zilver stootte de kogel bij wedstrijden om de Gouden Spike liefst 21.62 meter.

Smith deed het daarmee 21 centimeter beter dan in juli 2005 tijdens de Nelli Cooman Games in Stadskanaal. De 24-jarige atleet kwalificeerde zich afgelopen maand al voor het EK atletiek in Göteborg. In Zweden wil de Groninger ook schitteren bij het discuswerpen.

Zeker 15.000 Nederlanders in stadion Leipzig

De supportersclub Oranje verwacht dat er zondagmiddag minimaal 15.000 Nederlanders in het Zentralstadion in Leipzig aanweizig zullen zijn.

"Het zal eerder richting de 20.000 gaan", aldus de voorzitter van de supportersclub, Lloyd Vandenberg. "Ik denk dat het stadion voor minimaal de helft oranje kleurt zondag". Zelf verspreidde de supportersclub ongeveer 10.000 kaarten voor de eerste WK-wedstrijd van Oranje. "Maar fans hebben ook via het internet de kans gehad om kaarten te bestellen. Verder komen veel kaarten vrij via het buitenland, sponsors en voetbalbonden."

Hamas: 'We hebben Israel aangevallen'

Icoon Israël/PalestinaDe gewapende tak van de militante Palestijnse beweging Hamas heeft zaterdag laten weten dat zij raketten op Israël heeft afgevuurd. Het was de eerste aanval sinds de Hamas in februari dit jaar een bestand afkondigde. De militaire vleugel van Hamas heeft vrijdag al laten weten dat ze het bestand beëindigden. Dit deden ze door pamfletten uit te delen met de tekst: "De aardbeving in de zionistische steden zal weer beginnen. De verzetsgroepen zullen de plaats en tijd voor het harde, krachtige en eenmalige antwoord bepalen." De gewapende groep van Hamas beloofde vrijdag Israël opnieuw met zelfmoordaanslagen te bestoken.

De aankondiging om het bestand op te zeggen kwam een paar uur nadat de Israëlische marine zeven burgers bij een beschieting op een strand in de Gazastrook had gedood. Het doelwit van de beschietingen waren, volgens het Israëlische leger, de Palestijnse groepen die donderdag zelfgemaakte Qassamraketten op Israëlische dorpen afvuurden. Het gebied waar de Palestijnse groeperingen hun raketten afvuurden is dichtbevolkt. Opperbevelhebber Halutz bood na de beschietingen meteen zijn excuses aan en stelde een onderzoek naar het gebeuren in. Bij de beschietingen van de Israëlische marine kwamen zeven mensen, onder wie kinderen van één, drie en tien jaar oud om het leven. Het Israëlische leger kondigde aan niet aan te vallen zolang het onderzoek naar het drama van afgelopen vrijdag nog loopt.

Audina naar finale in Singapore

Badmintonster Mia Audina heeft de finale weten te bereiken van het Singapore Open. De als eerste geplaatste Nederlandse was in de halve finale te sterk voor de Chinese Lan Lu met 21-8 19-21 en 23-21.

Audina kwam in de derde game op een 19-15 voorsprong, maar Lu vocht terug en bracht de stand terug naar 20-20. Op haar derde matchpoint sleepte Audina alsnog de overwinning uit het vuur.

In de finale moet Audina het opnemen tegen de winnares van de partij tussen Hongyang Pi uit Frankrijk en Petia Nedeltsjeva uit Bulgarije.

Eerste lijsttrekkersdebat D66 was 'niet beschaafd'

Icoon PolitiekDe acht kandidaat-lijsttrekkers van D66 hielden gisteren hun eerste gezamenlijke debat. Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold waren echter de enigen voor wie de zaal belangstelling had. De anderen werden nauwelijks inhoudelijke vragen gesteld. "Wil jij het Semtex zijn in de politiek?" Zo luidt een vraag aan kandidaat-lijsttrekker Simone Kuiter uit Amsterdam. Die staat daarop met haar mond vol tanden, daar ze geen idee heeft wat de term inhoudt. Er zijn slechts weinigen die erom kunnen lachen, zelfs niet wanneer Kuiter een kwartier later niet meer weet waar het debat over gaat.

Een andere kandidaat (Carlo Strijk uit Amsterdam) opperde dat een kwart van de Nederlanders allochtonen zat is en dat hij dat heel goed kon begrijpen. Allochtonen zouden verplicht naar school moeten gaan en hun diploma halen, zo vindt Strijk, anders gaan ze maar weg. Daar tegenover zou een "multiculturele omgeving" moeten staan, waarbij de media bijvoorbeeld een programma maken rondom tien succesvolle allochtonen.

Alexander PechtoldEen D66 die de media wil aansturen en die, als partij van de individuele vrijheid, allochtonen wil verplichten een diploma te halen? Niets van dit alles interesseert de aanwezigen in de zaal, want die hebben alleen oog voor de twee bekendste lijsttrekkers van D66: minister Alexander Pechtold en fractievoorzitter Lousewies van der Laan. De kiezers vragen zich af waarom D66 loze bedreigingen lanceerde over een kabinetscrisis die nooit gekomen is, en hoe de partij dat wil verantwoorden tegenover zijn leden.

Op een gegeven moment stelt minister Pechtold een vraag aan Van der Laan. Volgens hem doet ze nu alsof ze nog steeds geen voorstander van de militaire missie naar Afghanistan is. "Maar hoe verhoudt zich dat tot de uitspraak van Boris Dittrich dat wij, als de missie doorgaat, die zullen steunen?" Van der Laan zegt daarop dat de door Dittrich genoemde steun alleen morele steun inhoudt. Bedoeld voor de troepen die de strijd aan moeten gaan. Verder niets.

Wanneer Pechtold van draaikonterij rond de Afghanistan-kwestie wordt beschuldigd, zegt hij snel dat hij de missie zélf nooit ter discussie had willen stellen. Ondanks dat wederopbouw een "knellend woord" begint te worden, moet het denken daarover "niet worden stopgezet". Hiervoor krijgt hij een overtuigend applaus van de zaal.

Lousewies van der LaanDe stemming slaat om als Van der Laan Pechtold van repliek dient. "Jij hebt dinsdag gezegd: 'Ik ga kijken of ik de politieke ruimte kan vinden om de missie te heroverwegen'. Dat debat heeft precies twaalf uur geduurd." Pechtold is duidelijk tijdelijk uit het veld geslagen. "Lousewies, dit is te makkelijk. Zeker vanuit jouw positie." Hij benadrukt daarop wat hij destijds had gezegd, dat D66 de partij van het denken is.

Het dak gaat er ondertussen af in de zaal. "Als hij in het nauw zit, is hij op zijn best", aldus twee D66-leden. Van der Laan zal later tegen het NOS-journaal opnieuw zeggen dat het debat dat Pechtold wilde, exact twaalf uur duurde. Op de vraag of de minister het debat beschaafd vond, zegt hij: "Niet helemaal". Het duurt "nog twee weken", voordat de leden van D66 hun lijsttrekker zullen kiezen voor de naderende Tweede Kamer-verkiezingen.

Grote meteorietinslag in Noorwegen

Icoon BuitenlandsIn het noorden van Noorwegen is afgelopen woensdag een meteoriet ingeslagen. De impact van de knal was vergelijkbaar met die van de atoombom die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op de Japanse stad Hiroshima is gegooid.

Inwoners van de provincies Troms en Finnmark zagen woensdagnacht rond 2 uur een grote vuurbal in de lucht. Enkele minuten later was een harde klap te horen. Een boer die op het moment van de inslag bezig was met de bevalling van een merrie beschreef het geluid dat hij hoorde als 'de ontploffing van een flinke lading dynamiet op een kilometer afstand'.

Astronomen hebben opgetogen gereageerd op het nieuws. Het komt zeer zelden voor dat Noorwegen getroffen wordt door een dergelijke grote meteoriet. Deze meteoriet, die uiteindelijk insloeg in een gebergte in het Noorden van Troms, is vermoedelijk de grootste steen die Noorwegen ooit heeft geraakt. Het vorige record stond op een meteoriet van ruim 90 kilo die het land in 1904 trof.

De meteoriet heeft, doordat de locatie waar ze uiteindelijk neerkwam niet bewoond is, geen schade aangericht of slachtoffers gemaakt.


De meteoriet voor de inslag



Met dank aan FatalException en beauco voor de submit.

Vader loopt voor zoon naar Duitsland

De Brit John Reeve is vrijdagavond na een voettocht van 800 kilometer aangekomen in Frankfurt. Reeve, die zijn wandeling in Londen begon, deed dit ter ere van zijn vorig jaar overleden zoon, de 23-jarige Tim.

In december vorig jaar overleed Tim Reeve aan leukemie. De supporter wilde graag naar Duitsland om het Engelse team te steunen. Vader John besloot, om de wens van zijn zoon toch deels in vervulling te laten gaan, vanuit het Wembley-stadion te voet richting Frankfurt te vertrekken, waar Engeland vanmiddag speelt tegen Paraguay. Tijdens zijn voettocht zamelde hij ook nog 50.000 euro in voor het kankerfonds.

Screens en informatie van puzzelgame Konductra

Na onder andere Tetris, Meteos en Polarium, worden puzzelfans die in het bezit zijn van een Nintendo DS alweer op hun wenken bedient. Publisher O~3 Entertainment heeft namelijk bekend gemaakt dat hun puzzelspel Konductra later deze maand uit zal komen.

Konductra zal draaien om het vormen van patronen die verschijnen op het bovenste scherm, door op het onderste scherm blokjes van dezelfde kleur weg te werken. Het spel zal vier gamemodes bevatten, Task, Score, Vs. CPU en Vs. Human. Ook kun je het tegen puzzelgamers uit de hele wereld opnemen met de wifi-functie, om zo je vrienden te dwarsbomen met ladingen blokjes, en hun zorgvuldig opgebouwde lijnen in de war te schoppen.




Bedenker van 's werelds leukste mop ontdekt

Icoon OpmerkelijkTwee mannen gaan jagen in het bos. Eentje valt neer, de ander belt geschrokken de hulpdiensten, om te zeggen dat hij vreest dat zijn vriend dood is. De telefoniste vraagt: "Bent u daar zeker van?." Waarop er een geweerschot klinkt, de man weer aan de lijn komt en zegt: "Okee, en nu?"

Vond je het wat? Het is namelijk 's werelds leukste mop. Vier jaar geleden werd hij uit 40.000 grappen wereldwijd gekozen door 300.000 mensen van over de hele wereld, onder leiding van professor Richard Wiseman van de universiteit in Hertfordshire.

Maar nu is ontdekt waar de mop vandaan komt. Spike Milligan blijkt de mop in de jaren vijftig verzonnen te hebben. Wiseman ontdekte dat bij toeval. Hij zag unieke beelden van het eerste tv-optreden van Milligan uit 1951. Hierop is te zien hoe de Brit en zijn vrienden in het programma 'The Goon Show' destijds een ongeveer dezelfde grap maakten.

De in 2002 overleden Milligan wordt alom beschouwd als de vader van de moderne Britse humor en was de belangrijkste inspiratiebron voor tal van Engelse humoristen, waaronder het team van Monty Python.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

PvdA wil meer mensen inburgeren

De PvdA wil de groep mensen die een inburgeringscursus moeten afleggen uitbreiden. Ten eerste moeten EU-burgers die in Nederland een uitkering aanvragen ook inburgeren. Gezien de vele duizenden Polen die naar Nederland zijn gekomen en blijven komen, kunnen EU-burgers niet meer worden ontzien van de plicht tot inburgeren, vindt Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Nu geldt die verplichting alleen voor mensen buiten de EU.

Verder moeten alle mensen die kinderen met een taalachterstand hebben, zelf de Nederlandse taal beheersen. Aanstaande maandag, wanneer de Kamer de Inburgeringswet behandelt, zal de PvdA deze ideeën naar voren brengen.

Mawuene wordt nieuw coach Togo

Kodjovi Mawuene is vandaag aangesteld als nieuwe bondscoach van Togo. Mawuene was de tweede assistent van bondscoach Otto Pfister, die gisteren samen met zijn eerste assistent Piet Hamberg opstapte.

Pfister en Hamberg stapten op naar aanleiding van een hoog opgelopen conflict over premies, waar zelfs de premier van het land zich mee bemoeide. De Togolese voetballers eisten een premie voor het spelen op het WK, maar de voetbalbond vond de eisen veel te hoog. Toen gisteren bleek dat de Togolese spelers nog niet eens betaald zijn voor de WK-kwalificatie, besloot het Duits-Nederlandse trainersduo op te stappen.

Togo speelt dinsdag voor het eerst in de geschiedenis van het land een wedstrijd op het WK. Het Afrikaanse land komt dan in groep G uit tegen Zuid-Korea.

'Husky bijt normaal geen kinderen'

BinnenlandsHet drama dat zich gisterochtend in het Friese Gorredijk afspeelde, waar een husky een 8 dagen oude baby doodbeet, heeft tot geschokte reacties geleid bij liefhebbers van het hondenras. De husky's gelden sowieso al niet als agressieve honden waarvoor een fokverbod geldt, bovendien zijn ze van nature menslievend, zegt husky-kenner Hanneke Eleveld vandaag in Het Parool.

Eleveld haalt een bericht aan van een aantal maanden terug, over een husky die een pasgeboren baby van de verdrinkingsdood redde in Taiwan. Zulk gedrag past volgens haar meer bij de hond. ''Ik weet natuurlijk niet of de husky uit Gorredijk een raszuivere hond was. Het ras staat dicht bij de wolf, en helaas worden er heel wat husky's buiten de vereniging om doorgefokt.'' Husky's (poolhonden) hielden vroeger juist kinderen warm in de iglo.

De husky uit Gorredijk had overigens tot gisteren ook nog nooit agressief gedrag vertoond tegenover mensen. Wel had het beest vorige week een kat gebeten. Volgens de politie staat het vrijwel vast dat de baby door de hond uit zijn wiegje is gehaald en doodgebeten. Eleveld denkt dat het acht dagen oude jongetje een geluidje heeft gemaakt, waarop de hond gereageerd heeft.

Hondenexperts adviseren ouders met kleine kinderen altijd het dier nóóit alleen te laten met hun kroost. Honden zien kinderen tot pakweg een jaar of 12 namelijk als ondergeschikt. Ouders met een baby op komst moeten voor de geboorte de kinderwagen alvast in huis zetten, maar tevens de geboortekamer tot verboden terrein verklaren. Een hond mag wel kennismaken met de baby, maar het kind mag nóóit op de grond worden gelegd.


Twee Siberische husky's

Wuppie!

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, wuppie's zijn weer helemaal in de mode. Albert Heijn is er mee begonnen, bij elke vijftien euro die je daar uitgeeft krijg je een wuppie en je kunt zelfs sparen voor een mega wuppie! Ook is er een wuppielied gemaakt, waarmee wij de WereldCup gaan winnen natuurlijk.

Wil je ook meepraten over je wuppie, lief en leed delen van je wuppie, dan kun je op FOK! terecht voor diepzinnige gesprekken erover.

Nederlands elftal naar Leipzig

Vanmorgen om elf uur is het Nederlands elftal naar Leipzig gevlogen. Vanmiddag zal de selectie in het Zentralstadion van Leipzig de laatste training afwerken voor het eerste WK-duel tegen Servië en Montenegro. De aftrap van die wedstrijd is zondagmiddag om drie uur.

Vanmiddag hoopt Van Basten een definitief antwoord te krijgen op de vraag wie fit genoeg is om te kunnen spelen tegen de Serviërs. Phillip Cocu, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder voerden de afgelopen week een race tegen de klok om de eerste WK-wedstrijd te kunnen halen. Vrijdag voegde ook Mark van Bommel zich bij dat trio lichtgeblesseerden toen hij tijdens de training een tik op zijn knie kreeg.

Ljubicic boos op Nadal

Na zijn verloren halve finale tegen Nadal, heeft Ivan Ljubicic flinke kritiek op de Spanjaard.

"Het is belachelijk hoeveel tijd hij nam tussen de punten. De umpire had daar strenger op moeten zijn", meldt de razende Kroaat. Nadal kan rekenen op één supporter minder: "Ik hoop dat Roger wint. Iedereen in de kleedkamer hoopt dat. Hij is de beste tennisser ooit en het zou fantastisch zijn om hem de trofee te zien optillen."

Nadal op zijn beurt blijft kalm na de kritiek van Ljubicic: "Je moet jezelf leren beheersen als je een duel verliest. Je kan dan niet zomaar van alles gaan roepen. Ik draai al een aantal jaren mee in het circuit en heb met niemand problemen gehad. Ik gedraag me altijd netjes. Het maakt me niet uit wat Ljubicic zegt. Een hoop mensen hopen dat ik zondag win."

SGP: Oranje-gekte stoort kerkdiensten

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) heeft fel uitgehaald naar de Oranje-gekte die in Nederland is losgebarsten. SGP Kamerlid Kees van der Staaij zegt zich groen en geel te ergeren aan sommige oranjegekleurde wijken waar morgen allerlei festiviteiten plaats vinden, waardoor kerkdiensten moeten worden geschrapt. Dat is onder meer het geval in Capelle aan den IJssel.

Van der Staaij zegt dat het verlenen van een vergunning voor festiviteiten op zondag in strijd is met de wet: ''Het is volstrekt ongewenst dat reguliere kerkdiensten moeten wijken als gevolg van overlast door dergelijke festiviteiten.'' Hij eist van minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken dat er gezorgd wordt dat de zondagse kerkdiensten gewoon doorgang kunnen vinden.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Israël bestookt strand met granaten

Icoon Israël/PalestinaDe gemoederen zijn weer hoog opgelopen in het midden-oosten, nadat Israëlische marineschepen granaten afvuurden op een strand vol met recreërende Palestijnen. Volgens de eerste berichten zijn er 7 mensen dood gegaan en 45 mensen gewond geraakt. Vijf van de doden waren kinderen.

De reden van dit geweld is onduidelijk. Aanvankelijk zeiden Israëlische militairen dat militante Palestijnen vanuit het bestookte gebied raketten hadden afgevuurd. Later werd deze verklaring weer ingetrokken, en bood het leger excuses aan, met de toezegging dat een onderzoek zal worden ingesteld naar de aanval.

De militante tak van Hamas heeft inmiddels wraak gezworen. Daarmee is er ook een einde gekomen aan het staakt-het-vuren akkoord, dat Israël en de Hamas in februari 2005 hadden afgekondigd. Israel had de afspraak al veel eerder geschonden, maar nu lijkt er een definitief, tweezijdig einde aan te komen.

Kolonel: Nederlanders doodden vele taliban

OorlogIn de Afghaanse provincie Uruzgan hebben Nederlandse commando's van de Deployment Task Force (DTF) de afgelopen maanden enkele tientallen taliban-strijders gedood. Dat zegt DTF-kolonel Henk Morsink vandaag in een interview met het NRC Handelsblad.

Morsink is de bevelhebber van de DTF die sinds twee maanden in Afghanistan verblijft om de komst van een Nederlandse missie in Uruzgan voor te bereiden. Onder de dode taliban-strijders zou zich een ''belangrijk leider'' van de taliban bevinden. Aan Nederlandse zijde vielen geen slachtoffers, maar de strijd was af en toe zeer hevig.

Morsink: ''Er was ook een heel groot gevecht waarbij mijn mannen ontzet moesten worden door een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter. Onze mannen lagen zwaar onder vuur en zaten echt in het nauw. Aan onze kant vielen geen slachtoffers, maar we hebben wel een paar keer een beschermengeltje voor ons aan het werk gehad.'' Soms duurden de gevechten de hele dag. Volgens hem is het jaren geleden dat Nederlandse troepen zo zwaar slag leverden.

De commando's van de DTF moeten de weg voorbereiden voor de 1.400 Nederlandse militairen, die vanaf augustus in de provincie Uruzgan worden gestationeerd.

'Nederland niet voorbereid op hittegolf'

Icoon WeerHet kwik is de afgelopen dagen flink gestegen en gisteren werd er zelfs al een hittegolf voorspeld. Het Rode Kruis waarschuwt vandaag dat, als er een hittegolf komt, Nederland onvoldoende is voorbereid. De voorlichting is onvoldoende en hulpverleners zijn niet goed opgeleid. Dat kan tot slachtoffers leiden. De extreme hitte in de zomer van 2003 zorgde voor 1400 tot 2200 doden in ons land.

Het Rode Kruis start daarom met het project 'Hittegolf': "Niet alleen ouderen hebben last van de warmte, maar ook bezoekers van grootschalige evenementen, zoals popconcerten, kunnen door de warmte onwel worden", aldus Madeleen Helmer van het Klimaatcentrum Rode Kruis. "Bovendien vinden de hittegolven in de vakantieperiode plaats, waardoor familie en verzorgers vaker afwezig zijn en eenzame mensen zichzelf moeten helpen. Daar moeten we ons beter op voorbereiden."

Helmer vindt dat de overheid en de betrokken organisaties hittegolven niet serieus nemen. Ze moeten zich beter bewust worden van de risico's die aan extreme warmte verbonden zijn. Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) vindt dat er geen reden is om zorgen over te maken: "De zorginstellingen kennen een vochtprotocol. Wij achten dat voldoende voorbereidingsmaatregelen." Het project start deze zomer in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Tilburg.

WK Kroniek (1): Vlaggetjes op de wangen

De kop is eraf. Het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is begonnen, eindelijk! Gisteren werden er twee duels afgewerkt in groep A en we mochten gelijk al acht doelpunten bewonderen. Dat kan veel minder. Sterker nog, nimmer was het openingsduel van het WK zo doelpuntrijk. Goed, dit lag natuurlijk wel aan de matige defensies van de ploegen die we gisteren in actie zagen.

Lees verder

CD: Ronaldinho - Samba Goal (His Favorite Songs)

Vroeger stonden de grote idolen op een podium, liefst met gitaar of microfoon in de hand. Langzaamaan werden ze verdrongen door de idolen van nu. Het podium van die nieuwe idolen is de grasmat, het instrument: de bal.
Een combinatie is ook mogelijk. Wat heet: de beste voetballer van dit moment; Ronaldo de Assis Moreira, beter bekend als Ronaldinho Gaúcho, heeft op de vooravond van het WK Voetbal in Duitsland een heerlijke Braziliaanse plaat samengesteld: Samba Goal.


Kroatische seksshops verkopen meer vibrators dankzij WK

Icoon WK 2006De Kroatische vrouwen zijn goed voorbereid op het WK. Hun mannen denken voorlopig alleen aan voetbal, en daarom hebben zij de afgelopen week massaal vibrators ingeslagen om toch de komende maand door te komen.

Uit een recent onderzoek bleek dat bijna tweederde van de Kroatische mannen van plan is om alle WK-wedstrijden van begin tot einde te volgen, de helft van de vrouwen kijkt daarentegen geen enkele wedstrijd. De krant Vecernji List stelt in een commentaar dat "onze vrouwen kennelijk hebben besloten hun seksleven in eigen hand te nemen".

Minister van Familiezaken, Jadranka Kosor, is bezorgd over de positie van de vrouw tijdens het WK voetbal. Dit zegt Kosor vanwege een televisiereclame waarin een man voetbal kijkt terwijl zijn vrouw met een doek voor haar mond zit opgesloten op het toilet.

Voor al het nieuws over het WK kijk je natuurlijk op de WK-subsite van FOK!

Met dank aan Haviksvrouwe en DrJackle voor de submit.

Kroatische seksshops verkopen meer vibrators

De Kroatische vrouwen zijn goed voorbereid op het WK. Hun mannen denken voorlopig alleen aan voetbal, en daarom hebben zij de afgelopen week massaal vibrators ingeslagen om toch de komende maand door te komen.

Uit een recent onderzoek bleek dat bijna tweederde van de Kroatische mannen van plan is om alle WK-wedstrijden van begin tot einde te volgen, de helft van de vrouwen kijkt daarentegen geen enkele wedstrijd. De krant Vecernji List stelt in een commentaar dat "onze vrouwen kennelijk hebben besloten hun seksleven in eigen hand te nemen".

Minister van Familiezaken, Jadranka Kosor, is bezorgd over de positie van de vrouw tijdens het WK voetbal. Dit zegt Kosor vanwege een televisiereclame waarin een man voetbal kijkt terwijl zijn vrouw met een doek voor haar mond zit opgesloten op het toilet.

Uitslag 3e vrije training GP Engeland

Zojuist is op Silverstone de derde vrije training voor de GP van Engeland verreden. Michael Schumacher was de snelste op de baan, en zijn landgenoot Nick Heidfeld werd tweede. Christijan Albers, Takuma Sato en Franck Montagny kwamen in de grindbak terecht en moesten de training voortijdig beëindigen.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Engeland:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1M. SchumacherFerrari1:20.91913
2N. HeidfeldBMW1:21.36113
3F. MassaFerrari1:21.85915
4K. RäikkönenMcLaren1:21.77112
5G. FisichellaRenault1:21.85912
6F. AlonsoRenault1:21.87013
7R. BarrichelloHonda1:22.02312
8J. VilleneuveBMW1:22.22914
9V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:22.45618
10S. SpeedScuderia Toro Rosso1:22.53214
11J. ButtonHonda1:22.59615
12D. CoulthardRed Bull1:22.68115
13T. MonteiroMidland F11:22.81219
14C. KlienRed Bull1:22.92114
15JP. MontoyaMcLaren1:23.4127
16J. TrulliToyota1:23.45913
17M. WebberWilliams1:23.96412
18N. RosbergWilliams1:24.01011
19R. SchumacherToyota1:24.38612
20F. MontagnySuper Aguri1:27.22910
21T. SatoSuper Aguri1:27.52512
22C. AlbersMidland F1geen tijd3

Jongens opgepakt voor diefstal wuppie

Icoon OpmerkelijkIn Hoek van Holland zijn gisteren twee jongens van 17 en 18 jaar opgepakt voor de ernstige misdaad van het stelen van een zogenaamde "wuppie". Deze speelgoedbeestjes waren in de jaren '80 erg populair.

Albert Heijn bracht de wuppies eerder deze maand weer helemaal terug in het straatbeeld door ze gratis weg te geven bij boodschappen. De jongens wilden geen boodschappen van de bekende supermarkt, maar wel een wuppie. Helaas mocht dit niet en werden ze opgepakt.

Wuppie

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Gezocht: nog meer submit verwerkers

Op de FOK!weblog hebben we de mogelijkheid voor de bezoekers om content die zij blogbaar achten te submitten en om de verwerking hiervan sneller te laten verlopen hebben we aantal mensen aangetrokken die deze submits gingen behandelen (FdBeer, UncleSam en DirkH). Het gevolg hiervan is dat de submits inderdaad sneller geplaatst geworden, maar dat jullie (de bezoekers) dit schijnbaar zodanig door hadden en daarom ook nog meer gingen submitten. Vandaar ook de vraag of er wellicht onder de bezoekers mensen zijn die het zien zitten om de submits die per dag binnen komen te verwerken en op de FOK!weblog te zetten.

Als je geinteresseerd bent stuur dan een mailtje met je motivatie naar weblog@fok.nl. Je kan dit doen tot 17 juni aanstaande. We zouden het erg waarderen als je in ieder geval een voorbeeld bijdrage mee zou kunnen sturen die handelt over een van de onderstaande links:

http://www.channel4.com/fourdocs/archive/p_company_player.html
http://www.wondawall.com
http://www.bumperball.com/

Denk je dat je wellicht nog op andere manier zou kunnen bijdragen aan de FOK!weblog dan zijn je mailtjes daarover uiteraard ook welkom op weblog@fok.nl.

Australië wil Hiddink terug in 2008

De Australische voetbalbond denkt er over om Hiddink in 2008 terug te vragen als bondscoach. Dat heeft de directeur van de Australische bond tegenover het AD gezegd. Hiddink leidt het team nu ook al tijdens het WK. Daarna wordt hij echter bondscoach van Rusland.

Het contract tussen Hiddink en Rusland loopt in 2008 weer af. Dan zou Australië hem dus best terug willen, om het land naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika te leiden. Hiddinks huidige assistent, Graham Arnold, is in beeld om tot 2008 bondscoach te worden.

Schumacher blijft voorzitter GPDA

De Grand Prix Drivers' Association (GPDA) heeft zich uitgesproken voor het aanblijven van voorzitter Michael Schumacher.

De positie van Schumacher als voorzitter van de GPDA stond ter discussie sinds diens gewraakte parkeeractie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, twee weken geleden. De GPDA had gisteravond een vergadering van slechts een half uur nodig om de zaken uit te spreken met de Duitser.

'Kwart Nederlanders doet mee aan WK-pool'

Morgen is het zo ver: het Nederlands elftal speelt zijn eerste groepsduel op het WK-voetbal in Duitsland. Het adviesbureau TBWABrand Experience Company deed samen met marktonderzoeker Trendbox een onderzoek naar de invloed van het WK op de Nederlandse samenleving.

Alleen deze week al gingen bijna acht miljoen Nederlanders zélf een gesprek aan dat over Oranje of het WK ging. Ruim een kwart van de Nederlanders vulde deze week een WK-pool in. Drie miljoen Nederlanders deden mee aan commerciële voetbalacties en, afhankelijk van de prestaties van Oranje, zullen zich daar de komende weken nog eens twee miljoen voetballiefhebbers aan toevoegen.

"De 'Oranjebeleving' is gigantisch", is de conclusie van de onderzoekers. Het periodieke onderzoek laat duidelijk zien dat de oranjekoorts van de fans en de commercie hand in hand gaan tijdens de afgelopen en komende weken. Via reclame op tv, radio, internet en in de krant kan niemand meer om het WK heen. Op televisie heeft de tv kijker keuze uit vier voetbalprogramma's tegelijkertijd en in de krant is Oranje bijna dagelijks voorpaginanieuws van de landelijke dagbladen.

EK 2004

De aandacht voor het WK was donderdag al twee keer zo groot als in de aanloop naar het EK in Portugal in 2004. Ten opzichte van het EK in Portugal, zien marketingexperts een 'grotere betrokkenheid' en 'hogere beleving' bij de consument op dit moment. Dus wanneer Nederland morgen tegen Servië & Montenegro verliest, zal de oranjekoorts nog niet voorbij zijn. "Pas wanneer Oranje de koffers kan pakken, zal dat gevolgen hebben voor de markt", aldus de onderzoekers.

'Kwart Nederlanders doet mee aan WK-pool'

Icoon WK 2006Morgen is het zo ver: het Nederlands elftal speelt zijn eerste groepsduel op het WK-voetbal in Duitsland. Het adviesbureau TBWA\Brand Experience Company deed samen met marktonderzoeker Trendbox een onderzoek naar de invloed van het WK op de Nederlandse samenleving. Alleen deze week al gingen bijna acht miljoen Nederlanders zélf een gesprek aan dat over Oranje of het WK ging. Ruim een kwart van de Nederlanders vulde deze week een WK-pool in. Drie miljoen Nederlanders deden mee aan commerciële voetbalacties en, afhankelijk van de prestaties van Oranje, zullen zich daar de komende weken nog eens twee miljoen voetballiefhebbers aan toevoegen.

"De 'Oranjebeleving' is gigantisch", is de conclusie van de onderzoekers. Het periodieke onderzoek laat duidelijk zien dat de oranjekoorts van de fans en de commercie hand in hand gaan tijdens de afgelopen en komende weken. Via reclame op tv, radio, internet en in de krant kan niemand meer om het WK heen. Op televisie heeft de tv kijker keuze uit vier voetbalprogramma's tegelijkertijd en in de krant is Oranje bijna dagelijks voorpaginanieuws van de landelijke dagbladen.

EK 2004
De aandacht voor het WK was donderdag al twee keer zo groot als in de aanloop naar het EK in Portugal in 2004. Ten opzichte van het EK in Portugal, zien marketingexperts een 'grotere betrokkenheid' en 'hogere beleving' bij de consument op dit moment. Dus wanneer Nederland morgen verliest van Servië & Montenegro, zal de oranjekoorts nog niet voorbij zijn. "Pas wanneer Oranje de koffers kan pakken, zal dat gevolgen hebben voor de markt", aldus de onderzoekers.

Voor al het nieuws over het WK kijk je natuurlijk op de WK-subsite van FOK!

'Extra corrector bij schoolexamens'

Icoon Examen Als het aan een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, komt er binnenkort een tweede corrector voor schoolexamens in het voortgezet onderwijs. Op die manier moet voorkomen worden dat leraren scholieren (on)bewust voortrekken bij het nakijken. Op dit moment is een tweede corrector alleen verplicht bij de centrale examens.

Een tweede corrector is een vakdocent van een andere school die het examen opnieuw nakijkt, en zo de eerste docent controleert. Hij wordt aangewezen door de Informatie Beheer Groep.

De Kamer kwam tot dit idee nadat uit een onderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers bleek dat scholieren vaak beter scoren bij schoolexamens dan bij de centrale examens. Hierdoor slagen er soms leerlingen die op een andere school nooit geslaagd zouden zijn.

De PvdA, de VVD, D66, de LPF en GroenLinks zijn voorstanders van het idee. "Er bestaat altijd een risico dat een leraar bij een eigen leerling denkt: ik begrijp wel wat je antwoord is", aldus PvdA-Kamerlid Hamer. Het CDA is voorzichtiger, en ziet meer in een steeksproefsgewijze controle.

WK Kroniek (1): Vlaggetjes op de wangen

De kop is eraf. Het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is begonnen, eindelijk! Gisteren werden er twee duels afgewerkt in groep A en we mochten gelijk al acht doelpunten bewonderen. Dat kan veel minder. Sterker nog, nimmer was het openingsduel van het WK zo doelpuntrijk. Goed, dit lag natuurlijk wel aan de matige defensies van de ploegen die we gisteren in actie zagen.

Vrouwen kijken massaal naar WK

Een onderzoek van het bureau Pasa heeft uitgewezen dat ruim drie kwart van de Nederlandse vrouwen naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland gaat kijken.

Ruim een derde van de vrouwen zegt dat ze alleen naar Oranje gaan kijken. Ruud van Nistelrooy en Dirk Kuyt (beiden 17%) zijn de populairste spelers bij de ruim duizend ondervraagde vrouwen. Volgens het onderzoek leidt het WK in slechts vier procent van de huishoudens tot irritaties of ruzies.

Moskee in Vlaardingen opnieuw in brand

Icoon BrandDe moskee in Vlaardingen (Zuid-Holland) die gisteravond in brand stond, is alsnog in vlammen opgegaan. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd. De tweede brand brak uit omstreeks 02.45 uur vanmorgen. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust. Ook nu zijn er geen gewonden gevallen. De moskee aan de Koningin Wilhelminahaven liep gisteren rook- en waterschade op en een garage op de begane grond ging verloren. Na de brand van vanmorgen staat het gebouw op instorten en moet het zo snel mogelijk gesloopt worden.

De politie liet gisteren weten brandstichting niet uit te sluiten. "Het Turks gebedshuis aan de Koningin Wilhelminahaven zit al veertien jaar op die plek en de verstandhouding tussen de bezoekers en de buurt is prima", aldus een woordvoerder van de politie. Vandaag liet de politie echter weten gezien de 'verdachte omstandigheden' rekening te houden met brandstichting.

Met dank aan discomagic voor de submit.

Moskee verspreidt folder in strijd tegen aanslagen

Icoon BinnenlandsDe salafistische moskee in Tilburg heeft folders laten drukken die islamitische jongeren laten weten dat zelfmoordaanslagen stellig worden verworpen vanuit de Koran. Het is de bedoeling dat de folder onder alle jongeren in Nederland wordt verspreid. De initiatiefnemer van de folder is de secretaris van de islamitische stichting voor Cultuur en Welzijn, M. Mrabet. Er worstelen volgens hem heel veel islamitische jongeren met de vraag of de aanslagen door de koran zijn toegestaan.

Er zijn in Nederland al honderden folders onder de islamitische jongeren verdeeld. "Naar aanleiding van vragen van jonge bezoekers heb ik besloten de inzichten van negen grote geleerden op te schrijven. Veel jongeren halen hun kennis van internet, die is vaak gebaseerd op een verkeerde uitleg van de teksten", aldus Mrabet. Meer dan 200 jongeren tussen de 18 en 30 jaar gaan naar de bijeenkomsten die in de moskee aan de Nijverstraat in Tilburg worden gehouden. Vooral de lezingen van imam Bouchta die ook op internet worden besproken zijn populair onder islamitische jongeren. Zaken zoals de moord op Theo van Gogh, terrorisme en het optreden van Amerika zijn onderwerpen waar in de moskee veel over wordt gediscussieerd.

Het is volgens Mrabet zijn taak om de juiste kennis door te geven. "We willen ons geloof beschermen. Een goede moslim zoekt de waarheid. We doen zo beter werk dan de AIVD. We vinden dit ook onze verantwoordelijkheid in deze chaotische tijden. De AIVD scheert veel moslims over een kam." Verder benadrukt Mrabeth dat de salifisten die wel geweld prediken het spoor bijster zijn. Volgens de secretaris keert zijn stichting zich niet van de Nederlandse samenleving af. "We wonen hier. We willen geen mensen opjutten of aanzetten tot haat"aldus Mrabet.

Het salafisme is een streng-islamitische stroming die de zuivere islam nastreeft. Herhaaldelijk wordt deze stroming door de AIVD als een gevaarlijk bestempeld. Ook in de vierde rapportage komt dit aan de orde.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

WK ook te zien in Guinee

Ook in Guinee is het wereldkampioenschap voetbal te zien. Op de valreep gaf president Lansana Conte hoogstpersoonlijk opdracht 70.000 dollar te betalen voor de uitzendrechten. Vrijdag werd dit nieuws op de nationale radio bekend gemaakt.

Het is echter de vraag of de liefhebbers in het straatarme maar voetbalmaffe West-Afrikaanse land ook daadwerkelijk de wedstrijden in Duitsland van begin tot eind kunnen zien. Grootste boosdoener is de elektriciteitsvoorziening. Tijdens het toernooi om de Afrika Cup, twee jaar geleden, zorgden de vele stroomstoringen voor straatoproer.

Blessure voor Lehmann

Jens Lehmann was de enige Duitser die na de 4-2 overwinning op Costa Rica wat sip keek. De doelman liep een enkelblessure op.

In de eerste helft blesseerde Lehmann zich en hij werd tijdens de wedstrijd behandeld. In de rust werd zijn enkel ingetaped. "Ik heb veel pijn. Ik weet nog niet of ik de volgende wedstrijd mee kan doen," aldus Lehmann. Als de Duitse keeper niet mee kan doen, zal bondscoach Jürgen Klinsmann een beroep moeten doen op Oliver Kahn, de tweede doelman van Die Mannschaft.

Vidic: "Geef Van Nistelrooij geen ruimte"

Nemanja Vidic van Servië en Montenegro moet morgen de openingswedstrijd van zijn land tegen het Nederlands elftal missen vanwege een schorsing. Vrijdag zei hij tegen zijn collegaverdedigers dat ze zijn ploeggenoot Ruud van Nistelrooy van Manchester United geen centimeter ruimte moeten geven.

"Van Nistelrooy is een van de makkelijkst scorende spitsen. Ik weet hoe graag Ruud dit toernooi wil schitteren. Het is zijn eerste WK en misschien ook wel zijn laatste. Hij is bijna dertig. Ruud wil het nu laten zien," aldus Vidic. In de WK-kwalificatiewedstrijden kreeg het land slechts één doelpunt tegen. "Het enige dat ik langs de zijlijn kan hopen is dat mijn afwezigheid geen vervelende gevolgen voor ons heeft".

Mateja Kezman, voormalig speler van PSV, ziet kansen voor zijn land tegen Oranje. "We zijn trots op wat we de laatste twee jaar met dit elftal hebben bereikt. Die succesreeks willen we graag voortzetten. Als we allemaal een hoog niveau halen, maken we kans op de overwinning."

Cunego debuteert in Tour

De knoop is doorgehakt: Damiano Cunego zal zijn debuut maken in de Tour de France.

Cunego, die dit seizoen nog als vierde eindigde in de Giro, twijfelde over zijn deelname aan de Tour. Als het aan de ploegleiding van Lampre ligt, is de deelname van de 24-jarige coureur geen probleem. "Cunego zal de Tour rijden want het is veel te belangrijk met het oog op zijn ontwikkeling als renner. Het wordt een leerschool", was het commentaar van manager Saronni en ploegleider Martinelli nu.

Oradour-sur-Glane 10 Juni 1944

Nu kan ik een dramatisch stuk schrijven met heel veel foto’s, waardoor iedereen “oeh”en ah” kan roepen.
Maar bereik ik daarmee dat er echt ergens bij stil gestaan word?
Of zet ik jullie aan het zoeken en lezen en ga je daardoor een beetje nadenken op deze mooie dag?
Iedere oorlog kent zijn wreedheden, iedere, het is geen computerspelletje, geen film, iedereen is na afloop echt dood, niemand staat op om naar de caravan te lopen om afgeschminkt te worden.
Soms zijn de wreedheden zo onvoorstelbaar dat het heel even nodig is ergens bij stil te staan, stil te staan bij iets waartoe wij als soort in staat zijn.
Ik kies voor wat droge, maar keiharde feiten:

“In het Franse dorp Oradour sur Glane beging een eenheid van de 2. SS-Panzer-Division “Das Reich” een dusdanig ernstige misdaad dat deze tot op de dag van vandaag regelmatig wordt aangehaald om de misdadigheid van de Waffen-SS aan te tonen. Als represaille voor de ontvoering van een SS-Sturmbannführer en andere verzetsactiviteiten werden in dit dorpje 190 mannen geëxecuteerd en 245 vrouwen en 207 kinderen in een afgesloten kerk levend verbrand op bevel van SS-Sturmbannführer Adolf Diekmann.”
http://www.go2war2.nl/artikel/1166/10

Droog, en hard.
Ik oordeel niet, ik veroordeel niet, ik wil op deze mooie dag alleen iets onder de aandacht brengen, iets om heel even bij stil te staan.
Ga zelf lezen en kijken.
Een werkelijk magnifiek filmpje kun je hier klikken bekijken. © www.gijsvandenbor.nl
Een geweldige site met uitgebreide informatie is op deze link hier klikken te vinden

Omdat zoiets niet vergeten mag worden hebben ze het dorp zo achtergelaten zoals het toen is achtergelaten door de Duitsers. Dit dorp kun je bezoeken.
Misschien eens iets anders om te bezichtigen op de vakantie..

WK voetbal

Vanmiddag speelt Engeland tegen Paraguay. Eén van de meest kleurrijke voetballers van Paraguay was José Luis Chilavert, de keeper, maar tevens ook penalty en vrije trap-specialist.

Hoewel hij voor zijn club en voor het nationale team regelmatig wist te scoren, is het hem nooit gelukt op een wereldkampioenschap, al was hij er in 1998 in de wedstrijd tegen Bulgarije wel heel dichtbij. Een Finse Chilavert fan heeft voor ons wat hoogtepunten op een rijtje gezet in een filmpje.

Chilavert is eind 2003 gestopt met voetballen, heeft nu een restaurant en doet wat in onroerend goed, maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Graag zou hij nog eens coach willen worden van het nationale team van Paraguay.

DVD: Stoned

Brian Jones. De oprichter van de Rolling Stones, vooral bekend als dé verpersoonlijking van het hedonisme uit de jaren '60, wordt op 3 juli 1969 levenloos aangetroffen op de bodem van zijn eigen zwembad. Zijn dood is nog steeds door raadsels omgeven. Werd de welbekende sex, drugs & rock 'n roll, óf een ordinaire moord hem fataal?
Regisseur Stephen Woolley probeert het mysterie te ontrafelen in de film Stoned ('The Wild and Wicked World of Brian Jones')


RG: Titel voor Srebotnik/Zimonjic

Katerina Srebotnik en Nenan Zimonjic zijn de verrassende winnaars van het gemengd dubbelspel op Roland Garros. Het als achtste geplaatste Balkanduo rekende in de eindstrijd af met Likhovtseva/Nestor: 6-3, 6-4.

Srebotnik en Zimonjic kwamen in de tweede set knap terug van een 2-4 achterstand. In het eerste bedrijf bleek een break op 3-4 (bij een serverende Likhovtseva) beslissend. In 2005 stonden Srebotnik en Zimonjic al in de finale van de US Open. Vóór haar partnerschap met Zimonjic mocht Srebotnik Grand Slam titels vieren met Piet Norval (Roland Garros 1999) en Bob Bryan (US Open 2003). Srebotnik en Zimonjic overleefden op weg naar de titel een zinderende kwartfinalepartij tegen Gonzalez/Dulko: 9-7 in de derde set.

Togo zonder bondscoach

Togo zit drie dagen voor zijn eerste WK-duel zonder bondscoach. Otto Pfister verliet namelijk in het gezelschap van zijn Nederlandse assistent Piet Hamberg het spelershotel in Wangen.

Joachim Schubert, de teamarts van Togo, bevestigde het vertrek van het trainersduo: ”Hij is tegen half elf met Piet Hamberg weggegaan uit het hotel.” Naar alle waarschijnlijkheid stapt Pfister op omdat de spelers nog altijd geen premies hebben ontvangen voor het bereiken van het WK. Vrijdag was de Togolese minister van Sportzaken overgevlogen om hierover te onderhandelen, maar de besprekingen zouden vruchteloos zijn verlopen.

Pfister coachte Togo pas sinds februari, nadat Stephen Keshi het veld moest ruimen na een conflict met sterspeler Adebayor en het team dramatisch acteerde op de Afrika Cup. Onduidelijk is wie Pfisters taken zal overnemen. Dinsdag speelt Togo tegen Zuid-Korea zijn eerste WK-wedstrijd ooit. Later stuiten Les Eperviers op Zwitserland (19/06) en Frankrijk (23/06).

Italië verslaat jeugdteam Duisburg

Italië heeft vrijdagavond nog een oefenduel gespeeld. De Squadra won met 5-1 van een jeugdelftal van MSV Duisburg.

Bondscoach Marcello Lippi greep de laatste test aan om bijna zijn complete selectie aan het werk te zien. Alleen Barone en Barzagli maakten de volledige speeltijd van tachtig minuten vol. Opnieuw begon Lippi met twee aanvallers en één schaduwspits. Over de personele invulling van de posities straks op het WK bestaat nog onduidelijkheid. De Italiaanse treffers kwamen op naam van Pirlo (4'), Zaccardo (15'), Gilardino (36') en Iaquinta (47' en 60'). Grund scoorde tegen. Overmorgen kruist Italië in Hannover de degens met Ghana.


Opstelling eerste helft:
Buffon; Zaccardo, Barzagli, Cannavaro, Grosso; Camoranesi, Pirlo, Barone; Del Piero; Inzaghi en Gilardino.

Opstelling tweede helft:
Amelia; Oddo, Barzagli, Materazzi, Bonera; Perrotta, De Rossi, Barone; Totti; Toni en Iaquinta.

Janas: "Oplapwerk voor de boeg"

De Poolse bondscoach Pawel Janas reageerde verbijsterd na de 0-2 nederlaag tegen Ecuador. Zijn collega Luis Suarez wil de vlag nog niet uitsteken.

Janas kon weinig woorden uitbrengen op de persconferentie na afloop: ”Ik heb oplapwerk voor de boeg, want de spelers zijn fysiek en emotioneel van de kaart. Niet iedereen speelde zoals ik wilde, het kan dus best dat ik straks andere spelers een kans geef. Verder wil ik geen commentaar geven, ik moet alles eerst eens laten bezinken.”

Middenvelder Krzynowek baalde van de efficiëntie van Ecuador: ”Zij hadden twee kansen in de hele match. We moeten dit zo snel mogelijk vergeten en ons concentreren op de wedstrijd tegen Duitsland. Dat we niet goed waren, dat kon iedereen zien, maar we mogen niet opgeven.”

De Ecuadoriaanse reacties waren logischerwijs een stuk vrolijker. Met name bondscoach Suarez haalde even zijn gelijk: ”Je ziet dat we het kunnen, ondanks de kritiek dat Ecuador alleen op grote hoogte kan winnen. We hebben een fantastisch resultaat behaald, maar dit is nog maar het begin.” Ook Agustin Delgado, tot man of the match verkozen, blijft voorzichtig: ”Een feestje mag, maar we moeten de voeten op de grond houden. De volgende match tegen Costa Rica is van levensbelang.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.