Jol komt op voor Defoe

Martin Jol heeft flinke kritiek geuit aan het adres van Sven-Göran Eriksson. De trainer van Tottenham Hotspur vindt het een grote fout dat de Zweed Tottenham-speler Jermaine Defoe naar huis heeft gestuurd. Op het WK was de aanvaller de eventuele vervanger van Wayne Rooney, maar die blijft ondanks zijn voetblessure bij de Engelse selectie.

Naast Rooney, die waarschijnlijk in de tweede ronde zijn opwachting maakt, beschikt Eriksson over de aanvallers Michael Owen, Peter Crouch en de 17-jarige Theo Walcott. "Ik denk dat Sven een fout heeft gemaakt, omdat Nederland, Duitsland en Brazilië allemaal vier aanvallers bij zich hebben op het WK. Engeland heeft er slechts twee en een geblesseerde Rooney", aldus Jol.

Het lijkt er dus op dat Jol Walcott, die sinds zijn komst van Southampton naar Arsenal afgelopen januari geen minuut speelde in de Premier League, niet serieus neemt. Eriksson is echter wel overtuigd van de kwaliteiten van de jongeling en kondigde al aan dat de jonge spits speelminuten in Duitsland zal krijgen.