WK 2006: Uitslag Duitsland - Costa Rica

Icoon WK 2006De eerste wedstrijd op het WK Voetbal in Duitsland is geëindigd in een zege voor het gastland. De Duitsers versloegen in een bomvol München Stadion Costa Rica met 4-2. De doelpunten van Duitsland kwamen op naam van Klose (2x), Frings en Lahm. Wanchope scoorde tweemaal tegen.

De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer zwak spel van Costa Rica, maar ook Duitsland wist niet te overtuigen. De Duitsers hadden wel duidelijk de overhand en creëerden een hoop kansen, waar enkele zeer mooie goals uit voortkwamen. Voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd kun je terecht op de speciale WK-site van FOK!.

Om 21.00 uur vanavond treffen Polen en Ecuador elkaar in Gelsenkirchen voor de tweede wedstrijd van het WK. Beide ploegen komen net als Duitsland en Costa Rica uit in groep A.

Opening
Eerder vandaag werd het WK officieel geopend in München. De openingsceremonie vond plaats in een typische Beierse setting. Onder meer trommelaars en een Duitse popgroep trachtten het publiek te vermaken. Even later kwam de volgens velen beste voetballer aller tijden Pelé samen met topmodel Claudia Schiffer het veld op om de wereldbeker binnen te brengen. Hoogtepunt van de ceremonie was de binnenkomst van alle kampioenen van de voorgaande WK's: Uruguay, Engeland, Duitsland, Argentinië, Italië, Frankrijk en tot slot Brazilië.