Haagse imam wil vervolging Wilders

PolitiekDe invloedrijke maar omstreden imam Sheich Fawaz Jneid, van de eveneens omstreden Haagse As Soennah-moskee, wil dat justitie stappen onderneemt tegen Kamerlid Geert Wilders. Volgens Fawaz heeft de parlementariŰr zich schuldig gemaakt aan majesteitschennis door het ''voorbeeldige gedrag'' van koningin Beatrix te bekritiseren. De koningin gaf vorige week bij een bezoek aan een moskee in Den Haag geen handen aan moslimmannen, uit respect voor hun geloof.

Volgens Wilders deed Beatrix met haar gedrag de Nederlandse normen en waarden in de uitverkoop. Hij bekritiseerde ook premier Balkenende omdat die het gedrag van de koningin prees. Hij heeft over dit ''dhimmi-gedrag'' (onderdanigheid van niet-moslims tegenover moslims) schriftelijke Kamervragen gesteld aan de premier.

Het is zeer uitzonderlijk dat een Kamerlid de koningin bekritiseert. Het staatshoofd is onschendbaar en kan zich niet verdedigen. Premier Balkenende is verantwoordelijk voor uitlatingen en optreden van de koningin. De minister-president reageerde gisteren overigens ge´rriteerd op de kritiek van Wilders. Volgens hem riekt het naar stemmingmakerij.