Honden bijten baby's dood

Peter (oldenzaaltjuh)
Icoon ShockingDeze vrijdag hebben zich twee drama's afgespeeld in het Friese Gorredijk en in het Kroatische Zagreb. In Gorredijk beet een Huskyhond een acht dagen oude baby dood. In Zagreb beet een Rottweiler een 2-jarig jongetje dood.


Gorredijk

Rond 04.00 uur vanmorgen controleerde de 28-jarige moeder van de baby de slaapkamer van haar kind. Daar vond ze haar dode zoontje. Volgens de politie is het vrijwel zeker dat het kind door de hond is aangevallen en doodgebeten. De Husky, die bij het gezin hoorde en nog nooit eerder agressief gedrag vertoonde, zal worden afgemaakt.

Door de politie wordt nu een onderzoek gestart. "Hoe verschrikkelijk het ook is, het is toch een onnatuurlijke dood die we moeten onderzoeken", aldus een zegsman van de politie. De gemeente Opsterland, waar Gorredijk onder valt, betuigde haar medeleven met de familie. De burgemeester van Opsterland, waar Gorrdekijk onder valt, wil op een later ogenblik persoonlijk zijn medeleven aan de familie betuigen. ""Hij zal overleggen met de politie wat een geschikt moment is, want de ouders zijn nu natuurlijk in een shock. Het is een groot drama", aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Husky's gelden niet als agressieve honden waarvoor een fokverbod geldt. Dat is bijvoorbeeld sinds 1993 wel het geval voor pitbulls.

Zagreb

In het Kroatische Zagreb beet een Rottweiler een jongetje van 2 jaar dood. De grootmoeder probeerde nog in te grijpen, maar raakte gewond. Het is niet duidelijk of de hond is afgemaakt.


Met dank aan JB82, Doomz, Cyan, Boy ten Broeke, Jeempie en nog veel meer users voor de submit.