Voorbeschouwing Dag 1

Pieter (Falco)
Vandaag gaat het dan echt gebeuren: het WK barst los! Weken, zo niet maanden heeft men er zich op verheugd. Er wordt vandaag afgetrapt met twee wedstrijden uit groep A. Gastland Duitsland treft Costa Rica, Polen zal het moeten opnemen tegen Ecuador.

Om zes uur klinkt in München het eerste fluitsignaal voor Duitsland - Costa Rica. Openingswedstrijden staan er om bekend dat de grote favoriet zich al meteen laat verrassen. Statistisch gezien zou een 1-0 zege voor de underdog het meest voor de hand liggen. Titelhouder Frankrijk verloor vier jaar geleden met 1-0 van Senegal in hun eerste wedstrijd. Argentinië verslikte zich met 1-0 tegen Kameroen in 1990. Tijdens het WK van 1982 in Spanje verloren de Argentijnen eveneens. Dit keer waren het de Belgen, die in een bomvol Camp Nou verrassend met 1-0 wonnen.

De tweede wedstrijd zal gaan tussen Polen en Ecuador. Normaal gesproken zijn de Polen favoriet in deze partij. Ecuador behaalde de meeste punten uit zijn kwalificatiereeks in de ijle lucht van het hooggelegen Quito en dat is toch andere koek dan het laaggelegen Gelsenkirchen, waar de wedstrijd plaats vindt. Beide teams waren vier jaar geleden actief tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea. Daar eindigden ze beide op de laatste plek in de poulefase. Deze wedstrijd is de ideale gelegenheid om dit niet nogmaals te laten gebeuren.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Tradities zijn er om in ere gehouden te worden: Costa Rica wint sensationeel met 1-0 van Duitsland door een laat scrimmage-doelpuntje.

De stugge Polen hebben relatief weinig moeite tegen Ecuador. Eindstand: 2-1.