De Voetschimmelfee.

Kenneth (Knut)
Door MUUS
Groot feest was het 13 mei in Roermond. Vooral de Karmelietessen vanhet Goddelijk hart van Jezus (Wie? Wat? Waar? Zusters, nonnen, zwartkapjes!) waren 'buiten zinnen van vreugde', vierden feest in hetklooster en wapperden met vlaggetjes op straat. Dikke party, er hing zelfs een mooie slinger in de eetzaal, zodat de gasten feestelijk
verwelkomd zouden worden.

Deze lieve zusters stonden met roze wangetjes te glimmen en gingen compleet uit hun zwarte kapjes, omdat hun stichteres, zuster Anna Maria Tauscher, vandaag zalig verklaard werd. Voor het eerst in Nederland dat er een zaligverklaring plaatsvond!
Prachtig hè?

Zuster Anna Maria Tauscher was zeer katholiek, werd arm, omdat de armen ook arm waren (daar help je ze blijkbaar mee) en begon in 1891 een kindertehuis. Ze trommelde wat vrouwen op en binnen de kortste keren zat het weeshuis vol en zorgde Zuster Anna voor alle kindjes.
Prachtig hè?

Ze begon een gemeenschap en niet veel later was de Karmel van het Goddelijk Hart van Jezus geboren. Ze had haar naasten (niet letterlijk) lief, leefde voor Jezus, zorgde voor zielige kindjes,werkte zich drie slagen in de rondte en de fans kwamen al snel. (Vandaag de dag telt haar fanclub 450 zusters en 50 kloosters!) A star was born en zoals het een echte ster betaamt, neem je dan een stage name. Zuster Anna werd Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef.
Prachtig hè?

Dit mooie mens stierf in 1938, maar waarom is deze vrouw nou precies zalig verklaard? Nou, dames en heren, zij heeft een oude dame geholpen. (Ja, in 1996 al, hoor, maar die pausen zijn niet zo snel meer tegenwoordig.) De oude dame had al jaren ontzettende last van hele nare voetschimmel. De dokters wisten er geen raad mee en de oude dame en haar man zaten met de handen in het haar. Daarom zat deze oude dame elke dag tot haar idool Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef te bidden in de hoop haar voetschimmel kwijt te raken.

En toen, in december 1996, was ineens de voetschimmel weg! "Een medisch wonder", roepen de artsen!
Prachtig hè?

Moeder Maria Teresa van de heilige Jozef is zalig verklaard omdat ze iemand van voetschimmel heeft genezen. Bril-jant.

Eén zuster vertelde met een trotse glimlach dat Maria Teresa zichzelf altijd wegcijferde, alles voor haar naasten, alles voor Jezus. Heel haar leven geen sex, altijd die snikhete zwarte kap op d'r hoofd, expres arm geworden, altijd maar klaar gestaan voor anderen, snottebellen van kutkinderen afgeveegd, tig kinderen opgevoed, kloosters uit de grond gestampt en Jezus op een voetstuk geplaatst. En hoe gaat ze de geschiedenis in?

Juist, als de vrouw die Schimpie heeft verslagen.

Mensen, geen badslippers meer in de gemeenschappelijke douches! Vrees niet, de Voetschimmelfee is er! SuperrrrrrMariaTeresavandeheiligeJozef, here she comes to save the day!

Zou ze heel erg boos zijn op Jezus daarboven? Zou ze hem van zijn wolk gemept hebben? Zou ze zachtjes mompelen dat dit allemaal toch Kwalitatief Uitermate Teleurstellend is?

Ach, maakt het uit. Ik ben fan.