Nieuw budgetlabel van industrie-veteranen

Sean Brennan, een Britse veteraan uit de gamesindustrie gaat een nieuw bedrijf leiden dat consolegames uit zal brengen. Dit bedrijf, dat het product is van een deal tussen de al bestaande Britse budgetpublisher Mastertronic en het Nederlandse bedrijf Disky, zal Blast Entertainment gaan heten en zich gaan richten op de budgetmarkt.

Blast heeft alvast licentieovereenkomsten gesloten met TV- en filmbedrijven als 20th Century Fox, Universal, Warner Bros., Paramount, Cartoon Network, Granada en Jetix. Met deze overeenkomsten zal het bedrijf games mogen gaan produceren gebaseerd op bekende series als de Flintstones, Wacky Races, Casper (dat spook ja), Thunderbirds, Captain Scarlet en Beverly Hills Cop. Het bedrijf richt zich op de PS2 om deze titels op uit te brengen.

De eerste 16 (zestien!) games van het bedrijf zullen in juli in Groot-Brittannië uitgebracht worden, met een adviesprijs van minder dan £10 (€14,50). Kort daarna zullen de games in de rest van Europa verkocht gaan worden. In 2007 zullen nog eens 20 games volgen.

Sean Brennan heeft al meer ervaring met budgetlabels, omdat hij nauw betrokken was bij het White Label, Virgin Entertainments budgetlabel. Brennan wordt vergezeld door Graeme Boxall die Senior Vice-President van Product Development zal worden. Boxall heeft meer dan 14 jaar ervaring als producer, en hij leidde projecten als Speedball 2, Sensible Soccer, Duke Nukem en Driver.

Brennan zei tegen MCV, een Brits gameblad/site: "Dit is een geweldige mogelijkheid om een bedrijf te laten groeien dat de beste in z'n gebied kan worden. We zijn overtuigd dat we een uniek gat in de markt hebben gevonden en dat we een nieuwe mijlpaal in de PS2-wereld kunnen worden, net zoals Mastertronic dat op de PC heeft gedaan."