Peter Ebdon in WK-finale snooker

Pieter (Falco)
Peter Ebdon heeft als eerste de finale van het WK Snooker bereikt. In een ware thriller versloeg hij Marco Fu met het minimale verschil van 17-16.

Met het ingaan van deze dag had Peter Ebdon een comfortabele voorsprong van 15-9 op de snookerspeler uit Hong Kong. Fu kwam echter opmerkelijk sterk terug en won maar liefst zes frames op rij. Wat volgde waren drie bloedstollende frames, waarbij de stand na 16-16 werd getrokken. In het laatste frame speelde Ebdon een lastige safety, waarna de Fu drie fouls achter elkaar maakte. Hierna nam Ebdon het initiatief over en won het beslissende frame.

Marco Fu had geschiedenis kunnen schrijven door als eerste Aziaat in een WK-snookerfinale te spelen. Peter Ebdon gaf ook aan dat hij dit eigenlijk verdiende: "Om eerlijk te zijn, verdiende Marco eigenlijk om te winnen. Hij was uitstekend. Voorlopig wil ik niet meer tegen hem spelen!" Na finales in 1996 en 2002 is het voor Peter Ebdon de derde keer dat hij in deze eindstrijd staat. Hij kan morgen en overmorgen een gooi doen naar een tweede wereldtitel.