Hill nieuwe president BRDC

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill is gekozen tot de nieuwe president van de British Racing Drivers' Club. De wereldkampioen van 1996 volgt daarmee Sir Jacky Stewart op, die leidde de club de afgelopen zes jaar. Eerder meldden we al dat hij genomineerd was voor de post.

Een belangrijk punt op de agenda van de BRDC is het bepalen van de toekomst van het circuit van Silverstone. "Ik denk dat Damon binnen de club op veel steun kan rekenen. Als voormalig wereldkampioen Formule 1 is hij uitermate geschikt om de rol van ambassadeur voor de Britse motorsport op zich te nemen. Damon staat ook symbool voor een jongere generatie en dat is goed voor onze jongere leden, die in de toekomst de leiding van de club over moeten nemen," zei bestuursvoorzitter Stuart Rolt eerder over zijn landgenoot.

De BRDC is een exclusieve club voor succesvolle Britse coureurs, die tevens mede-organisator is van de Britse Grand Prix op Silverstone. Hill is pas de tweede wereldkampioen die president wordt van de BRDC sinds de oprichting in 1928.