Uitslag Chelsea - Manchester United

Michel (Baraja)
Chelsea heeft voor de derde keer de Engelse landstitel veroverd. Dat gebeurde in stijl, dankzij een 3-0 overwinning op naaste tegenstrever Manchester United.

Manchester United manager Alex Ferguson startte met het spitsenduo Wayne Rooney/Louis Saha. Ruud van Nistelrooij moest dus vanaf de bank toezien hoe Chelsea al na vier minuten de leiding nam. Een corner van Frank Lampard werd door Didier Drogba voor het doel gebracht, waarna William Gallas zijn kruin tegen de bal plaatste. Gallas was helemaal vrijgelaten door Mickael Silvestre. Arjen Robben kreeg even hierna een redelijke kans, maar schieten met rechts gaat de international nog altijd niet goed af.

The Red Devils lieten nauwelijks iets zien gedurende de eerste 45 minuten, op twee momenten na. Rooney miste oog in oog met Petr Cech na een solo en John O’Shea scoorde bijna uit een corner. Dankzij enkele acties van Ryan Giggs creëerde United enig gevaar in de eerste periode na rust, maar Chelsea nam snel de regie over. Joe Cole zorgde na een uur voor de definitieve beslissing in het kampioenschap. De uitmuntend spelende Drogba verlengde een lange bal, en Cole wurmde zich langs Rio Ferdinand om niet te falen in het duel met Van der Sar.

Ferguson reageerde door Van Nistelrooij te brengen en United speelde va banque. Een kwartier voor tijd zorgde verdediger Ricardo Carvalho op mooie wijze voor de 3-0. De Portugees pakte de bal af van Van Nistelrooij en stoomde mee naar voren. Via Cole en Lampard werd Carvalho aangespeeld en hij bekroonde de razendsnelle counter met een kiezelhard schot. Verder geloofden beide ploegen het wel. Vermeldenswaardig is nog het uitvallen van Wayne Rooney. De Engelse WK-hoop moest met een brancard het veld verlaten.

Stand aan kop:

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea**369172 - 20
2Manchester United367968 - 34
3Liverpool367651 - 23
4Tottenham Hotspur366251 - 36
5Arsenal355858 - 28