Bayern pakt Duitse beker

Frankfurt kon een goede of een slechte voetbaldag tegemoetzien met de lokale clubs Eintracht en 1.FFC in de bekerfinales bij respectievelijk de mannen en vrouwen. Het werd een slechte. 1.FFC Turbine Potsdam was 's middags in een duel tussen twee Europese topploegen met 2-0 te sterk voor de Hessener dames, en Bayern München overwon Eintracht met 1-0.

De openingsfase was voor Eintracht, dat waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de score wilde openen. De verdediging van Bayern stond echter meer op scherp dan het vizier van Frankfurt. Slechts Ioannis Amanatidis mocht een keer aanleggen maar hij schoot na een klein half uur ruim naast. Kort na het half uur vond de eerste wissel aan Frankfurter kant plaats. Marko Rehmer verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Daniyel Cimen. Een minuut verder beging keeper Oka Nikolov zijn enige fout van de wedstrijd; een pass van Claudio Pizarro schatte hij verkeerd in en gaf zodoende Roy Makaay een vrije kopkans. De Nederlander kon echter niet voldoende richting aan het leer geven. Op slag van rust kreeg Frankfurt nog een reuzenkans. Alexander Meier mocht de bal vol op de slof nemen op een pass vanuit het middenveld, maar wist de bal niet op het doelvlak te krijgen. Benjamin Huggel kwam te laat om de bal alsnog binnen te werken.

Hoewel het Frankfurt was dat aanviel waren de kansen voor Bayern talrijker en gevaarlijker. Een kwartier na rust was het dan eindelijk raak. Uit een corner van de ingevallen Zé Roberto knikte Pizarro binnen voor de Beierse voorsprong. Nikolov was volstrekt kansloos. Frankfurt probeerde direct terug te stoten, wat tot de meest roerige momenten van de wedstrijd leidde. Benjamin Köhler werd op de rand van het strafschopgebied op onreglementaire wijze door Willy Sagnol naar de grond gewerkt en kwam hard neer. Scheidsrechter Herbert Fandel gaf echter de vrije trap aan Bayern en stuurde wegens protest coach Friedhelm Funkel naar de tribune. Dit leek min of meer het verzet van Frankfurt te breken, dat later nog een keer een vrije trap op een beste plaats aan de neus voorbij zag gaan. In de laatste tien minuten werd nog eens aangezet, en Oliver Kahn moest uiteindelijk nog een wereldredding verrichten op een inzet van Amanatidis. Met bijna twintig spelers in en rond het Beiers strafschopgebied werden enkele van de laatste minuten afgewerkt maar uiteindelijk ging de DFB-Pokal als eerste zilverwerk van het seizoen naar de Beierse hoofdstad.

Submitter:  Bron: FOK!sport